Amichien Bonding - Hundekommunikation - Lær hundens sprog

Amichien Bonding er opfundet af hundelytter Jan Fennel, og er den form for sprog/kommunikation alle hunde bruger. Det kan komme som et chok for hundeejere, der aldrig har hørt om Amichien Bonding, at alle hunde og ikke mindst deres egen hund “taler” et helt bestemt sprog. Det kan du lære meget mere om ved at læse Jan Fennels bog “Hundelytteren”, men i mellemtiden er du velkommen til at læse min fortolkning af, hvad dette hundesprog er for noget.

Er du i øvrigt interesseret i meget billige hundeartikler af den højeste kvalitet, kan jeg varmt anbefale PetDreams.dk :)

Jan Fennel har studeret ulves og vilde hundes adfærd og sammenlignet denne adfærd med adfærden hos samtidens hunde. Og opdagelserne er store. Samtidens hund har stadig meget af den adfærd, som ulven har haft og stadig har.

For at give en bedre forklaring på, hvad Amichien Bonding er, er det nødvendigt at forstå, hvordan hunde (og ulve) opfatter lederskab.

Lad os tage et eksempel med, hvor en hundeejer bor sammen med sin hund. Hunden vil som udgangspunkt tro, at den er lederen - at dens status er over hundeejeren. Hunde er beskyttende flokdyr, og hvis en hund er separeret fra sin flok, vil lederen naturligt blive urolig. Og mange hunde kan netop ikke være alene hjemme. De bider i møbler og ledninger, fordi de er urolige over ikke at kunne beskytte dig, hundeejeren. Men hvis du får vendt situationen og viser at du er lederen - alfahannen - så vil din hund ikke længere være urolig på samme måde.

Hvordan vender man situationen - hvordan bliver man lederen?

Lederskab kommer til udtryk i flere situationer, herunder ved måltider. I naturen vil du ved spisesituationer tydeligt kunne se, hvem der er lederen hos hunde og ulve, fordi alfahannen og alfahunnen altid spiser først. Og når de er færdige, får resten af flokken resterne. Denne viden kan du bruge til at omvende forholdet hos dig og din hund. Når der er mad på bordet (menneskemad), skal du ganske enkelt spise først, og når du er helt færdig, kan du give din hund mad.

For større effekt, kan du endda lade som om, du spiser af hundeskålen, inden du sætter den med til din hund.

Dette var blot ét element af Amichien Bonding. Det kan varmt anbefales at læse “Hundelytteren” af Jan Fennel, hvis du vil vide meget mere om, hvordan du “snakker” med din hund. Og har du brug for konsultation hos en professionel og uddannet hundelytter, kan jeg anbefale min ven Casper, som praktiserer det med stor succes. Du kan besøge hans hjemmeside her: Ulvehunde.dk.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.