Antabus: Stop med at drikke med antabus – Kom ud af dit alkoholmisbrug

Antabus anvendes i forbindelse med alkoholafvænning og alkoholmisbrug. Antabus indeholder stoffet disulfiram, som gør, at leveren ikke kan nedbryde alkohol. For mange kan antabus være en stor hjælp til at stoppe med at drikke. Læs her hvorfor.

Alkohol kan være meget skadeligt for krop såvel som sind; det er et faktum. Du kan risikere at skade lever, nyrer, og alkohol kan også være årsag til eks. kræft. Alkoholmisbrug er bestemt ikke en spøg, men desværre bliver det et større problem i Danmark; især hos unge mennesker ser man, hvordan de allerede i 11-års alderen lærer at drikke øl, Breezers, Smirnoff Ice og stærk spiritus, når de skal more sig i weekenden.

Sundhedsministeriet har i oktober 2010 lavet kampagnen Stop før 5

Stoppe med at drikke med antabus

Antabus indtages 2 gange om ugen - typisk tirsdag og fredag. Der er ikke nogle særlige bivirkninger, og derfor er det et godt sted at starte, hvis man mener, man har svært ved at kontrollere sin indtagelse af alkohol. Har du indtaget antabus, er det decideret farligt at indtage alkohol; symptomerne kan være alt fra hjertebanken til kvalme, opkast samt svimmelhed, og i nogle tilfælde kan det være meget slemmere.

Hvem kan tage antabus?

Medicinen kan tages af alle, der lider af alkoholisme eller har svært ved at kontrollere alkohol. Alkoholafhængighed viser sig som både fysisk og psykisk afhængighed, og specielt ved stærk psykisk afhængighed kan antabus være en stor hjælper og “øjnåbner”.

Ved psykisk afhængighed forstås i dette tilfælde, at det er vanen, der spiller størst rolle i forbindelse med alkoholindtagelse. Du oplever ikke abstinenser i form af rysten om morgenen, og du føler heller ikke, at du ikke kan komme igennem dagen uden lidt til halsen, men i stedet melder lysten til at drikke sig, når du har fyraften eller når du står i en presset situation, hvor du normalt ville have knappet en øl op. Måske har du også været vant til at rødvin til en bestemt type mad … men har du egentlig behov for det?

Så hvor den psykiske afhængighed er mere gennemtrængende end den fysiske, kan antabus være en stor hjælp, fordi medicinen også kommer til at styrke dig psykisk - dog mere inddirekte. Abstinenserne bliver ikke fjernet på magisk vis, men du kommer hele tiden til at gå med tanken om - som en reminder - at hvis du bare drikker én genstand, så får du det altså ekstremt dårligt og bliver nødt til at søge lægehjælp. Og set i det store, hvis dit alkoholmisbrug fortsætter i stor stil, så ender du med at gøre permanent skade på dig selv.

På den måde viser antabussen sig som en slags reminder om, at det, man gør, altså er skadeligt og decideret dumt. Når man kommer til at indse dette nok gange, så mister man ikke blot lysten til at drikke, men man bliver også glad for, at man har er alkoholfri og har det meget bedre med sig selv.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.