Kategoriarkiv: Boligenergi

Læs om opvarmning af bolig, naturenergi og solenergi til boliger, om elvarme, fyringsolie og meget mere.

Spar penge med regeringens solcelle-ordning

Regeringens gunstige støtteordning for køb, montering og drift af solcelleanlæg har betydet en nærmest eksplosiv stigning i antallet af solgte solcelleanlæg. Det vurderes, at op mod 30.000 danskere vil have deres eget solcelleanlæg inden udgangen af 2012. For blot et par år siden var der kun nogle ganske få tusinde solcelleanlæg på de danske hustage.

Og det er med god grund, at så mange danskere har foretaget den ellers ret dyre investering, det er at købe et solcelleanlæg. Et godt anlæg kan typisk koste omkring 100.000 kr. Men trods den relativt store investering kommer pengene forholdsvist hurtigt retur. Blot 8-10 år efter, at man har købt sit solcelleanlæg, kan det være tilbagebetalt. Og på grund af den lukrative støtteordning for solcelleanlæg er det derefter en ren overskudsforretning.

Desuden kan man afskrive hele købet af solcelleanlægget, men støtteordningen giver også mulighed for, at man kan få et håndværkerfradrag på 15.000 kr. for hver person i husstanden, der er fyldt 18 år. Udtalelser fra Klima- og Energiminister Martin Lidegaard giver imidlertid god grund til at tro, at denne gunstige støtteordning snart vil blive afviklet.

Støtteordningen, som har været så indbringende for mange købere af solcelleanlæg, er ganske enkelt for dyr for staten, som mister milliarder pga. manglende afgifter.

Ingen uden for Folketinget ved med sikkerhed, præcis hvad der så vil ske. Ministeren har dog bebudet, at den nuværende solcelleordning vil blive afløst af en ny, som stadig vil gøre det til en fornuftig forretning at investere i sit eget solcelleanlæg. (https://www.altinget.dk/artikel/124322) Eksperter har dog givet udtryk for, at de mener, at ændringen i solcelleordningen vil betyde en forringelse for boligejere, som ønsker at købe deres eget solcelleanlæg. Der er altså god grund til at slå til nu, hvis man ønsker at være nogenlunde sikker på at få del i fordelene ved den nuværende ordning.

Miljøet har brug for en håndsrækning

Det er vel heller ikke uden betydning for det bommende solcelle-salg, at mange danskere rent faktisk har det rigtig godt med, at de nu kan gøre noget for miljøet og skære ned på deres C02 udslip.

Miljøet er presset som aldrig før, og vi mærker næsten dagligt følgerne af den globale opvarmning.

Mange danskere er ikke længere i tvivl om, at det moderne samfunds voldsomme forurening og høje CO2-udslip har haft en afgørende, negativ virkning på miljøet og naturen.

Der går nærmest ikke en dag, uden at vi i nyhedsmedierne hører om fejlslagne kornhøste, orkaner, oversvømmede områder og voldsomme skybrud. Konsekvenserne er, at fødevarepriserne konstant stiger, arbejdsløsheden vokser og samfundet må spendere milliarder på at genoprette skaderne efter naturens rasen.

Solcelleanlæg til gavn for naturen

I den situation er det ikke så mærkeligt, at mange danskere er glade for ikke alene at kunne gøre en god forretning, men også at kunne hjælpe miljøet ved at investere i solceller.

Der er rigtig mange fordele ved at investere i eget solcelleanlæg:

  • Et solcelleanlæg kan uden problemer holde i 40-50 år, hvilket betyder, at det derfor for mange danske boligejere er en investering for livet. Der er altså ikke tale om endnu noget, som blot bliver smidt ud i naturen efter få år og derved yderligere belaster miljøet.
  • Et solcelleanlæg producerer allerede i løbet af et til to år den samme mængde energi, som det har kostet af producere det. Og så er det vel at mærke grøn energi, anlægget producerer - uden ekstra udslip af CO2.
  • I modsætning til fx vindmøller er solcelleanlæg ikke skyld i støjforurening. Når et solcelleanlæg producerer strøm, foregår det helt lydløst, uden at genere hverken boligejeren selv eller naboen.
  • Et solcelleanlæg kræver ikke nogen særlig vedligeholdelse. Hvis man blot sørger for at holde det nogenlunde rent for det værste skidt, genererer anlægget strøm år efter år, også selvom de er overskyet.
  • Hvis ens solcelleanlæg genererer mere strøm end man umiddelbart selv kan bruge, kan den overskydende strøm lagres på elnettet. Når anlægget i andre perioder genererer mindre strøm, end man har brug for, kan den overskydende strøm igen hentes tilbage fra elnettet - uden at man betaler ekstra for det. Den ordning kaldes for “Nettomålerordningen”.
  • Har du selv lyst til at investere i solceller kan du finde flere oplysninger her: https://www.whiteaway.com/solceller/

Billige træpiller i Tyskland - Tilbud og store besparelser

Træpiller billigt i Tyskland: En træ-pilleovn med træpiller er en fin måde, at få varme og energi i hjemmet, og det er også en af de billigere alternativer. Dog afhænger det også af flere forskellige ting, men generelt er det en billigere løsning end eksempelvis fyringsolie, som alligevel er ved at forsvinde så småt.

Når der skal købes ind af træpiller, er der flere og flere, der kigger efter de billigere priser i udlandet. Her er Tyskland et af de lande, som står for skud.

Billige træpiller Tyskland - kan det passe at det er billigere?

Jeg hører flere og flere tale om Barlinek, Fleggaard og Linek. Men ærlig talt, så har jeg ikke forstand på det, og det er også derfor, jeg skriver herinde, i håb om at en venlig sjæl kan afsløre lidt mere om det her.

Det er sådan, at min søster og hendes mand har et gammelt hus, og de har lige fået en ny pilleovn til træpiller. Det er ganske smart, fordi det er sådan en, der kører automatisk og altså selv skubber træpillerne ind i pillefyret. Du skal bare smide en masse træpiller ind, og så kører den ellers stille og roligt, indtil pillerne er sluppet op - og så fylder du på igen.

Men de undrer sig også over, om træpiller er billigere i Tyskland, og jeg har lovet, at jeg ville tjekke op på det, og derfor spørger jeg herinde, for der sidder sikkert nogen og ved mere om emnet.

Så hvis nogen kan hjælpe med et svar, ville jeg blive meget taknemlig :)

Træbriketter Tyskland

Er det billigere at købe træbriketter i Tyskland? Kan du spare penge på at købe dine briketter i det tyske med et lækkert tilbud?

Briketter i Tyskland menes at kunne købes billigere end i Danmark. Jeg har læst det nogle flere steder, men jeg ved ikke, om det er rigtigt, og om det overhovedet er “i orden”. Er deres priser billigere, og hvad med andre lande, såsom Polen, Frankrig og så videre? Måske det også kan gøre billigere dér, hvis man nu alligevel har muligheden og skal derned?

Hvem ved - jeg ved det i hvert fald ikke, og det er netop derfor, jeg godt kunne tænke mig at spørge folk her på bloggen, for jeg er meget interesseret i det.

Brænde koster jo kassen. Energi er ikke længere særligt billigt lige som i det gode gamle dage, og hvis der kan spares penge på billige priser på træbriketter i Tyskland, ville det jo være super nice.

Kender du til tilbud og priser på træbriketter i Tyskland samt loven i forhold til dette?

Så hører jeg meget gerne fra dig. Ville være super nice at høre, hvad andre erfaringer er. Kan det overhovedet lade sig gøre at købe billigere briketter i Tyskland, eller er det bare en skrøne? Måske det har været mulig tidligere, eller kan det sagtens lade sig gøre nu også?

Jeg spørger, fordi jeg har et vennepar “i røret”, som selv ikke ved det, og jeg er ikke sikker på de informationer og oplysninger, jeg selv har fundet. Derfor tænkte jeg, at jeg måske kan ramme nogle kompetente mennesker svar her.

Kan man købe træbriketter i Tyskland billigt?

Fyringsolie-priser - Den billigste pris i Danmark, det er her!

Der er mange penge at spare, hvis du bruger lidt tid på at researche fyringsolie-priser. Den billigste fyringsolie er dér, hvor der er mest rabat på olie. Verdensmarkedet er den vigtigste faktor i forhold fyringsolie-priser, og derfor varierer priserne ikke specielt meget - men bare du kan få en smule rabat, vil du potentielt kunne spare rigtig meget.

Hos fyringsolie-priser.dk finder du nok Danmarks største portal for forbrugerne. Her kommer ugentligt kommentarer, hvor folk fortæller om de tilbud, de netop har fundet. Det er et slags mini-debatforum for alle danskere, der er interesseret i at finde en billig fyringsolie-pris.

Sådan får du mest ud af fyringsolien

Ud over at finde den billigste fyringsolie-dagspris, er det - for at du kan optimere dit forbrug og dermed få mest muligt ud af olien - nødvendigt med et nyt oliefyr, der udnytter olien meget bedre end et gammelt

De gamle oliefyr er passé - eller i hvert fald burde være det - idet der går en masse dyr olie til spilde. Køber du et nyt oliefyr, laver du dermed en sund investering, der kan spare dig mange tusind kroner på lang sigt. Selv på et enkelt år kan du spare utroligt meget. Så der er næsten ingen undskyldning for ikke at købe et nyt.

Ydermere er nye oliefyr miljøvenlige - endda ekstremt meget miljøvenlige i forhold til gamle. Så du gør altså miljøet en meget stor tjeneste samtidig med, at du udnytte din boligenergi meget bedre. Derfor er det i min optik det rigtige skridt at tage, hvis du vil spare mere.

Hos os er det ikke oliefyret, men el, som giver varme. Det er godt nok dyre priser, og derfor skal vi engang have et hus med enten fjernvarme eller fyringsolie. Det andet er langt fra billigt, og skal man virkelig holde varmen i den kolde vintertid, skal pengepungen nærmest også slagtes.

Kan du anbefale nogle konkrete steder, hvor der er billige fyringsolie-priser, må du meget gerne lægge en kommentar med din anbefaling herunder på sidens kommentarfelt.

Billigt oliefyr - Du skal have et nyt!

Et billigt oliefyr er et nyt oliefyr. Har du et brugt fyr i hjemmet, kan du med fordel udskifte det til et nyt. Det er en ekstra udgift, men i sidste ende er det en kæmpe besparelse. Hvorfor? Fordi et gammelt fyr ganske enkelt ikke udnytter din fyringsolie maksimalt.

Der er mange fordele ved nyere oliefyr

Det er et faktum, at du får alt for lidt ud af din fyringsolie med et ældre oliefyr. Ydermere er det skadeligt for miljøet, og et eller andet sted vil vi alle sammen inderst inde gerne gøre noget godt for miljøet. Det er i hvert fald min mening. Måske er det drømmetænkning.

Sådan kan du spare penge på fyringsolie

Når du skal finde billig fyringsolie, skal du først og fremmest kigge på de seneste fyringsolie-dagspriser. Derefter kan du gå ind hos fyringsolie-priser.dk og se, hvilke seneste rabatter, der er at finde på fyringsolie for tiden.

Det næste skridt er oliefyret. Har du en ældre model, skal du altså få det skiftet ud. Det koster penge nu, men senere hen sparer du gevaldigt, fordi fyringsolien bliver udnyttet så meget som muligt med et nyt fyr.

Har du forslag til, hvor man kan købe billige oliefyr, hører jeg gerne fra dig i kommentarfeltet nederst på denne side. Lad os hjælpe hinanden med at finde de billige priser, så vi alle, der gerne vil spare mange penge, kan gøre det bedst muligt.

På forhånd tak

Fyringsolie-dagspris - Find den billigste pris og spar kassen!

Priser på fyringsolie afhænger i høj grad af verdensmarkedet - så det burde i realiteten ikke være så svært at købe fyringsolie - og dog. For selv en mindre rabat gør en stor forskel, idet du jo køber rigtig meget olie på en gang. Når det drejer sig om 1.000 liter, så kan du nok regne ud, at bare 1 kr. pr. liter gør en gigantisk forskel.

For at du bedst kan få en god rabat, skal du holde øje med fyringsolie-dagspriser. Denne prisudvikling kan du følge på eof.dk. På den måde kan du se, om du kan ramme en god dag, hvor du kan få fyringsolien billigt.

Ydermere er det vigtigt i forhold til at finde billig fyringsolie til gode priser, at du også finder dig et nyt oliefyr. Har du allerede fundet en god dagspris, kan du spare endnu mere, hvis du også har et nyt oliefyr, fordi et nyt oliefyr bruger olien meget mere optimalt. De gamle fyr skaber en masse forurening, og det er selvfølgelig rigtig dårligt for miljøet.

Så ikke nok med, at du sparer en stor procentdel penge, gør du også en god ting for naturen. Det er da win-win for alle :)

Jeg hører meget gerne fra dig, hvis du lige netop har fundet en god dagspris. Jeg sidder ikke og tjekker dagspriserne selv, for vi kører ikke med oliefyr. Dog har vi et vennepar, som gør, og de skal snart til at købe ind. Har du set en god rabat på nettet, så sig endelig til.