Champix og depression

Nu hvor jeg selv har taget skridtet hen imod at påbegynde et rygestop med Champix, er jeg også begyndt at lave research for at finde ud af, hvilke bivirkninger, der er, og hvilke informationer, der ellers er at finde om disse rygestop-piller. Indtil videre er jeg kommet til den del af researchen, som omfatter bivirkninger og generel info.

Hvorvidt Champix har virket for mig og om jeg har mærket til bivirkninger, kan jeg af gode grunde ikke skrive om nu, da jeg jo endnu ikke er begyndt med at tage dem. Men er du interesseret i at følge mit rygestop, kan du vende tilbage til bloggen på et senere tidspunkt.

Men for at vende tilbage til det med depression og Champix:

Som jeg forstår det: Champix (som dengang sikkert gik under et andet navn) er lige som med Zyban (der også er et middel mod rygestop) blevet brugt som medicin mod depression. På et tidspunkt har man så registreret, at mange af de mennesker, der tog medicinen, også stoppede med at ryge.

Men der er mere til sagen i forhold til depression og Champix: Depression er nemlig også en af de (meget) sjældne bivirkninger, som kan fremkomme, efter man er stoppet med at tage pillerne. Som nævnt, skulle det være en meget sjælden bivirkning. En ting er, at rygestop i sig selv kan aktivere depression, men det får mig til at tænke på noget andet, der vedrører depressionsmedicin: Hvis du stopper med at tage depressionsmedicin - uden at trappe ned - så er der også risiko for, at man får tilbageslag og altså bliver endnu mere deprimeret.

Hvad mener du om dette?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.