Dårlig ånde – Behandling af ildelugt fra maven og mandler m.fl.

Har du drage-ånde? Så kan du godt gøre noget ved det selv. Det er ikke altid nødvendigt med en behandling hos tandlægen. Læs med her.

Dårlig ånde er noget, de fleste ikke ønsker. Der er intet så ucharmerende som et menneske, der decideret stinker ud af munden, men det er skam muligt, at gøre noget ved det. Læs her, hvordan du effektivt fjerner og undgår dårlig ånde.

Behandling af dårlig ånde kan du nemt ordne selv, og der er simple forklaringer på, hvorfor man kan have tendens til at have en ildelugtende ånde.

Fra maven

Når du lige er stået op om morgenen, så er dine mavetarme tomme, og så kommer du altså til at lugte dårligt fra munden. Deraf også udtrykket morgenånde. Se at få renset ud i tarmkanalen og spis noget morgenmad.

Fra mandler

Nogle gange kan der opstå små gule klumper ved mandlerne. I min folkeskoletid kaldte vi dem “det gule”. De lugter hæsligt, og kan som regel fjernes eller “skubbes ud”, når du børster tænder og børster. De plejer at føles som om, man har en lille ting galt i halsen.

Yderligere behandling

Din mundhygiejne er alfa og omega, hvis du vil undgå dårlig ånde. Hvis du har tandkødsbetændelse eller generelt bare dårlig mundhygiejne, skal du nok forvente, at det også lugter. Sørger du ellers for at holde mund og tænder rene, har du måske glemt at tungen også skal med. Der sidder rigtig mange bakterier på tungen, og de er hyppig årsag til ildelugt. Så husk at børste tungen godt igennem; brug evt. en tungeskraber. Nogle tandbørster - fx fra Colgate - har desuden en tungeskraber på den anden side af tandbørstehovedet.

Der er selvfølgelig mange andre årsager til, at du kan stinke ud af munden (beklager sproget). En god omgang alkohol-ånde kender du måske også selv til ;)

Læs også om, hvad du kan gøre for at lindre smerter, hvis du har tandpine.

Er der intet af ovenstående, der virker, bør du overveje at kontakte din tandlæge. Og har du selv nogle gode tips og tricks eller gode/dårlige erfaringer, vil jeg gerne høre fra dig. Læg en kommentar herunder.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.