Depressionstest - Betyder en høj pointscore, at du har en depression?

Siden InfoBlogs artikel, depressionstest, er kommet online, er der kommet rigtig mange kommentarer fra folk, som har taget testen. Og det glæder mig da enormt meget, at denne artikel har opnået så stor synlighed - men hver gang, der er nogen, som spørger mig til råds, bliver jeg nervøs for, at jeg ikke kommer med forkerte råd.

Som udgangspunkt skriver jeg næsten altid, at vedkommende skal kontakte sin læge, for det er min overbevisning, at det er dér hjælpen starter. Det er kun en professionel, der kan vurdere, om man er deprimeret, og idet jeg ikke er professionel, kan jeg blot supplere med råd baseret på egne erfaringer fra dårlige perioder og fra andre bekendte og venner, som har haft en depression.

Er jeg deprimeret, hvis jeg scorer højt i en depressionstest?

Det er min overbevisning, at en høj pointscore i en depressionstest ikke er lig med depression. Der kan være mange andre årsager til, at man har det dårligt - selv i længere perioder. Hos børn og unge er mobning ofte en årsag til, at man går helt ned og derfor ikke føler sig særligt meget værd. Jeg har set det utallige gange hos børn, der har været udsat for meget mobning, hvordan de bryder. Hos voksne kan der også være mange faktorer, der gør, at man føler sig deprimeret, men ikke er det: Det kan være, at man ikke føler, man kommer nogen vegne med sit liv, dårligt arbejdsmiljø, kærlighedssorger, og meget andet.

Du kan tage en depressionstest på en dårlig dag på en dårlig måned og score virkelig højt - men det betyder ikke nødvendigvis, at du har en depression.

Så tager du en depressionstest, skal du ikke med det samme hoppe på vognen med lykkepiller en masse. Tag altid kontakt til en læge eller til en anden autoritet på området, som ved, hvad det betyder at være deprimeret. Et godt sted at stille spørgsmål anonymt er DepNet - et stort forum med brevkasse, chat og meget mere.

Vil du tage testen, så prøv depressionstesten her.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.