Kategoriarkiv: Hunde

Få gode råd, der relaterer til hunde. Alt om renlighed, hundefoder, hundetræning og tips. Kig med i denne sektion og find gode tilbud og tips, der kan hjælpe dig med at få en bedre hund. God debat og information for alle elskere af menneskets bedste ven. Jeg anbefaler personligt PetDreams.dk, som har et kæmpe udvalg af billige hundeartikler online. Jeg vil meget gerne anbefale dig at kigge ind hos PetDreams.dk, hvis du vil have nogle super-billige hundeartikler :)

Hundeluftning tilbydes og søges - Find en hundelufter el. hundepasser her

På denne side kan du enten tilbyde din hjælp som hundelufter/hundepasser eller andre kan finde en, der tilbyder hundeluftning eller hundepasning.

VIGTIGT: Hvis du vil tilbyde luftning af hunde, eller pasning, så husk at skrive kontaktoplysninger (evt. telefonnummer) samt lokation, altså den by, du tilbyder hundeluftning/hundepasning i. Det ville også være en god idé at skrive pris.

Smut direkte ned til kommentarfeltet nederst på siden, for at tilbyde eller finde en person, der kan hjælpe dig, i din by, eller læs videre.

Vil du have de bedste hundeartikler til din hund? Så anbefaler jeg personligt PetDreams.dk, som har et super udvalg i alt til hunde (og katte). Kan i hvert fald varmt anbefales :)

Du kan evt. åbne linket (det åbner i et nyt vindue), og tjekke butikken senere, når du har kigget nærmere på denne side om hundeluftning og hundepasning :)

Luftning og pasning af hund - det perfekte job for børn

De fleste børn elsker dyr, og specielt hunde er populære. Da jeg for nogle uger siden så en annonce i den lokale SuperBest om en pige, som tilbød sin hjælp, gik det op for mig, at det var da en genial måde for børn og unge at tjene lidt ekstra penge på. Det var noget, jeg selv skulle have kommet på, dengang jeg var lille :)

Hvordan finder man den rette person til jobbet?

En hver kan vel finde ud af at gå tur med en hund, og det er heller ikke svært at give hundemad. Men det er ikke alle, der kan lige godt med dyr. Når du vælger en til at passe på lille Fido, så er det en god idé at vælge en, der enten har prøvet det før eller selv har hunde. Sidstnævnte er for mig et minimumskrav. Hvis nogen skal lufte eller passe vores Luna, så skal det være en venlig person med god “energi”, og så skal han/hun - eller forældrene - eje en vovse selv, så personen ved, hvad det drejer sig om. Længere er den ikke.

Tag et kig i kommentarfeltet herunder og se, om der er noget for dig. Eller er det måske dig, der gerne vil passe eller lufte andres vovser, så skriv en kommentar.

For din egen skyld, så lad være med kun at skrive storby, altså København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Randers, Kolding, Aabenraa osv. Skriv gerne mere specifikt, hvilket sted, det drejer sig om. Bor du eksempelvis i udkanten af Storkøbenhavn, er det ikke sikkert, at folk vil komme til dig, hvis de bor på Amager. Så skriv hellere, hvilken bydel, det drejer sig om. Blot et råd.

HUSK: Alt foregår på eget ansvar. Med denne side tilbyder jeg blot gratis annoncering og hjælp til dem, der søger, og hverken jeg eller InfoBlog.dk kan ikke stilles til ansvar for noget. Blot en lille disclaimer :)

Det bedste til din hund?

Fik du besøgt PetDreams.dk, som har et super udvalg i alt til hunde (og katte). Jeg anbefaler butikken personligt, da de har rigtig meget lækkert og gode priser :)

Mange hilsener og held og lykke
Jan, redaktør på InfoBlog

P.S. Kommer du nogensinde i en hundeskov, hvor din hund kan møde andre? Så tjek min omfattende liste over hundeskove i Danmark :)

Hundesenge på tilbud - Køb hundeseng billigt til store og små hunde online

Vores egen dejlige Luna fylder 2 år her på fredag, og derfor har vi kigget lidt på nogle hundesenge på tilbud på nettet. Vi har kigget rimelig meget, og vi har fundet PetDreams.dk, som må siges at levere nogle billige priser på hundebure. De har masser af hundekurve og hundesenge på tilbud. Deres priser er helt i top.

Så vi glæder os rigtig meget til at give hende den nye seng. Vi er lidt “sjove”, når det kommer til hunde. Vi elsker at pylre om hende, og hun sover da også i vores seng til tider - specielt hvis en af os ikke lige er hjemme. Men sådan tror jeg, der er mange der har det.

Nå, men I kan da lige se et billede af hende:

Hun er da sød, ikke? Og nu ligger hun i sofaen og kigger på far, mens han skriver på sin blog. He-he.

Anyways. Tilbuddet på hundesengen var ikke lige det eneste, jeg havde på hjerte. Vi overvejer nemlig at købe et lille hundehus også, bare så hun kan hygge sig i haven. Og så er det jo godt, når far og mor ikke er hjemme, og hun render rundt i haven, at hun kan smutte ind i noget læ. Hun kan selvfølgelig altid benytte sig af drivhuset eller gå ind under havebordet, men det er ikke helt optimalt.

Ja - det er i hvert fald lige det, jeg tænkte på.

Kender du til nogle gode tilbud på hundesenge online? Har du set nogle billige priser på nettet på en lægger hundeseng?

Jep - så er du mere end hjertens velkommen til at gribe tastaturet og skrive det her på bloggen. Som læserne ved, kigger jeg altid efter super-tilbud og udsalg rundt omkring på det vide internet. Og er der andre, der har hunde lækre hundesenge til tilbudspris et sted, så skal det da helt sikker med her.

Jeg vil smutte igen. Nu er der nemlig mad - også til hunden ;)

Puha, og nå-ja, det er godt nok lang tid siden, jeg har skrevet herinde om hunde. Fedt at være tilbage på pinden igen. Jeg tænker sådan på, at jeg sidste vinter skrev en masse om mit forsøg på at lære Luna ikke at trække i snoren, og jeg har aldrig fået fulgt op på det. Oh well, det kommer der vistnok et indlæg om på et senere tidspunkt.

Indtil da - hygge :)

Cesar Millan - Bøger fra den kendte hundehvisker

På denne side finder du Cesar Millan-bøger. Cesar Millan er aktuel på National Geographic Channel lige nu. Jeg optager selv hans udsendelser, som kommer hver dag, og det er sgu meget interessant, det han kan med hunde. Der er ikke noget at sige til, at mange synes, han er kontroversiel, for hans metoder er meget anderledes end det, man ser, hos eksempelvis normale hundetrænere.

Jeg skal ikke udtale mig om, hvorvidt det er forkert eller ondt, det han gør, ham der hundeviskeren, The Dog Whisperer. Men et eller andet gør han i hvert fald. På tv er det selvfølgelig ikke til at se, hvad der sker, når kameraet ikke ruller, men Cesar er i hvert fald populær blandt mange.

Hvis du er på udkig efter hans bog - eller bøger rettere sagt, da han har skrevet flere - så kan du tjekke bogpriser.dk, hvis du vil finde den billigste pris.

Cesar Millan-bog på dansk

Der er sikkert mange, der efterspørger en dansk Cesar Millan-bog, fordi det for nogle af os danskere er lidt nemmere at forstå det hele, når det er på dansk. Det er klart. Men jeg har ikke kunnet finde hans bøger oversat til dansk. Måske kunne du hjælpe? Det ville der sikkert være en del læsere, som ville sætte pris på.

Hvad er din mening?

Hvad synes du om hans metoder? Personligt ved jeg ikke nok til, at jeg kan udtale mig om det. Jeg bruger til daglig hundelytteren Jan Fennels metoder, kaldet Amichien Bonding, som er en naturlig tilgang til hundetræning. Det er nærmere sagt hundekommunikation. Hvis du vil læse mere om Amichien Bonding, så har jeg skrevet to forskellige indlæg om dette. Dem kan du læse her og her.

Lære hunden at gå pænt - Opdatering 3

Så er det tid til tredje opdatering i forbindelse med mit projekt: hund trækker i snoren. Tidligere opdatering (2) kan du læse her: hund trækker i snor opdatering 2 Hvordan er det så gået indtil nu?

Faktisk har jeg ikke haft så stor succes med at lære hunden at gå pænt her de sidste to dage. Grundet travlhed har jeg ikke været så meget ude med Luna - desværre. Det betyder så, at der har været mindre tid til at træne med hende.

Hvordan lærer jeg min hund at gå pænt?

Lige en lynhurtig opsummering af metoden: Hver gang hunden trækker, stopper jeg op for at signalere, at den ikke kommer hurtigere frem ved at trække. Jeg må kun stoppe op, ikke trække tilbage, for så bliver det opfattet som aggressiv adfærd, og vil påvirke mit forhold til hunden i negativ retning.

Nuværende status

De sidste få ture har ikke været så gode. Hun trækker stadig lige så meget, men der er da lidt fremgang alligevel. Hun trækker ikke lige så hårdt, synes jeg, og når jeg endelig stopper op, så er hun blevet endnu dygtigere til også at stå op.

Så faktisk er der fremgang - men det går altså alligevel langsomt. Det vidste jeg jo godt, at det ville gøre, men jeg må væbne mig med tålmodighed for at lære min hund at gå pænt. Luna er ca. 8 måneder gammel, og idet hun har fået lov til at trække i snoren i al den tid, vi har haft det, er det ikke bare sådan lige noget, der ændrer sig fra den ene dag til den anden.

Vil du følge med, så kig her: Online guide til hundetræning, hvor du kan få alle mine hundetips, som jeg personligt har afprøvet.

Hundetræning online - Gratis hundetræning baseret på afprøvede metoder

Jeg vil her på bloggen afprøve noget helt nyt. En serie af artikler, som jeg kalder gratis hundetræning online. Det handler simpelthen om de mest basale ting om opdragelse og kommunikation med hunde. Alt lige fra, hvordan du får hunden til at tisse udenfor fremfor indenfor, hvordan du får hunden til at gå pænt - og meget mere. Det hele er baseret på personlige erfaringer og hjælp fra min ven Casper, som er en af Danmarks bedste hundetrænere/hundelyttere. Du får simpelthen hundetips helt gratis - hundetips, der virker og er afprøvet af mig personligt.

Jeg synes, der mangler en samlet oversigt over guides til, hvordan du opdrager en hund bedst. Jeg er opvokset med hunde, men først her for ca. 6 måneder siden fik jeg min første hund, en formel 1 labrador retriever-tæve, som hedder Luna.

Hun er fantastisk. Lærenem, trofast, smuk og ikke mindst intelligent. Men der skal arbejdes og kommunikeres på den rigtige måde, for at få hende til at være “ordentlig”.

Gratis hundetræning online - hundetræning på internettet

Inden vi går i gang:

Husk altid at konferere med din hundelæge, når det gælder kost. Han/hun ved bedst. Jeg er hverken hundelæge eller hundetræner, men jeg arbejder med metoder der virker. Alle de tips, jeg har fået, er primært nogle, jeg har samlet op på nettet, lært fra bekendte, og i særdeleshed fra min ven Casper, som er professionel hundelytter og nok den bedste til hunde, jeg kender i hele verden.

Er du villig til at betale få penge for at lære, hvordan du kommunikerer 100 % rigtigt med dig hund, så er det Casper, du skal have fat i! Han er oplært af den verdenskendte hundelytter Jan Fennel. Hvis ikke du ved, hvem Jan Fennel er, så har du levet under en sten, og så skal du i gang med at læse hendes bog, “Hundelytteren” nu, eller have fat i Casper! Han kan findes her: Ulvehunde.dk.

Hundetræning: Alle mine hundetips baseret på afprøvede metoder

Her er en oversigt over alt - eller næsten alt - hvad du behøver at vide for at få en dejlig hund.

Denne side bliver opdateret løbende.

Vil du følge med?

Hold dig opdateret med de seneste nye, afprøvede hundetips, der virker. Det er nemt og selvfølgelig gratis:

Abonnér på hundetips fra InfoBlog via RSS-feed eller …

Få hundetips fra InfoBlog direkte til din mailbox

Disclaimer

Alle tips vedr. hundetræning, hundeopdragelse og hundekommunikation er efter eget ansvar. At det virker for mig og netop min hund, betyder ikke nødvendigvis, at det virker for dig og din hund. Men jeg lover een ting: Alt det, jeg skriver om her, er afprøvet af mig personligt, på min f1 labrador retriever-tæve. Og har metoderne ikke virket, så skriver jeg det tydeligt! Visse hunderacer og hunde er mindre eller mere lærenemme. Sådan er det bare.

Og vil du vide, hvordan vores egen Luna ser ud, så kan du se billeder af hende herunder. Pas på, at din hanhund ikke ser billederne. Hun er lækker! :D

Luna Labrador - Formel 1 labrador retriever

Det er tilladt at bruge billedet af Luna, såfremt der bliver henvist til dette indlæg.

Statusopdatering 2: Hund trækker i snoren

I går gik jeg i gang med et lille projekt med vores lille f1-labrador, Luna. Du kan læse det første indlæg her: Hund trækker i snoren. Jeg følger nogle guidelines, konsekvent, for at få Luna til at stoppe med at trække i snoren. Men hvordan går det efter kun 1 dag?

Det går faktisk ret godt. Bedre end forventet. Jeg ved, at man skal have tålmodighed i sådan en sag; men det virker - dog langsomt.

Kort opsummering af metoden. Det gælder om at stoppe op, når hunden begynder at trække. På den måde signalerer du til hunden, at det ikke kan betale sig at trække i snoren. Den kommer ikke frem, hvis den trækker. Og tro mig, hunden vil gerne frem, hurtigt. Men den skal lære, at den ikke får sin vilje ved at trække - tværtimod.

Det har været nogle spøjse gåture, vi har haft. Og lange, mildest talt.

Hun trækker mange gange i løbet af en tur - så der har været meget stoppen undervejs. Det har sikkert set lidt spøjst ud for folk, der er gået forbi, men who cares. Luna skal lære det her, og det kommer hun også til :) I sidste ende kan det kun betale sig, for både hende og mig som hundeejer. Hun trækker mindre og får en mere interessant og mindre irriterende tur af det, og det samme gælder mig.

Status på hund trækker i snoren-projekt efter 1 dag

Hun trækker mindre. Ingen tvivl. Det her virker, og jeg glæder mig til, hun slet ikke trækker mere (eller i hvert fald næsten aldrig).

Jeg har lært, hvornår jeg skal stoppe op. Det er nemlig ikke altid, at bare fordi hun trækker, jeg skal stoppe op. Det kan godt være, at hun lige mangler det sidste skridt for at komme ordentlig op på en bakke eller et stykke fortov. Og så trækker hun. Måske har hun spottet en bananskrald (dem er der af en eller anden årsag unaturligt mange af her i omegnen) - og den bananskrald vil hun selvfølgelig gerne have fat i. Men bliver hun ved med at trække i flere sekunder, uden at der er en umiddelbar grund til det, ud over, at hun bare gerne vil frem, frem, frem … så stopper jeg op.

Det gælder om at konsekvent. Trækker hunden (for meget), så skal der stoppes op hver gang. Jo mere konsekvent, du er, jo bedre signalerer du det overfor hunden, at det her ikke er i orden.

Men alt i alt, så er status, at hun ikke trækker lige så meget. I periode trækker hun slet ikke, men det største fremskridt er, at når jeg endelig stopper op, så stopper hun også op, kigger sig rundt omkring og venter til, jeg går. Der har været nogle enkeltstående tilfælde i dag, hvor hun prøvede at trække videre, da jeg stoppede op - men pointen er netop, at det kun har været enkelte gange. Tidligere ville hun have været meget mere anstrengt efter at komme videre. Men ikke mere.

Det virker, og jeg bliver ved med det. Jeg glæder mig til at opdatere herinde på bloggen igen, når vi er kommet endnu videre i hundetræningen :)

Vh. Jan
Hundeelsker

Schæferhunde til salg - Flot, lydig og intelligent schæfer til salg

Er du på udkig efter rigtig flotte schæferhunde til salg, så kig med her. Min kærestes bror og hans kæreste skal desværre af med Samson, som er halv schæfer, halv labrador (se billede længere nede). Samson er 3 år, og foruden at være halv labrador, er der bare ingen tvivl om, at det her er en schæfer - endda en meget lydig og intelligent af slagsen.

Schæferhund til salg: Samson, 3 år

Schaeferhunde til salg - Samson Her er han - Samson. En hammer-intelligent schæfer-labrador med en masse ægte schæfer-krudt i blodet. Samson kan i forvejen en masse tricks, han er lydig, utroligt tro mod sin ejer og bare dejlig.

Desværre for min kærestes bror, er han også en af de schæferhunde, der må sælges, fordi der ikke er plads til ham i hjemmet. De vil helst ikke af med en dejlig schæfer som ham, men som travl børnefamilie og endda med en ældre labradortæve, har de måttet sande, at der lige nu ikke kan være plads til en ekstra i familien :(

Men måske kan det være, du kan tilbyde denne dejlige schæferhund et nyt hjem? :)

Han er i øvrigt meget vant til børn.

Se lige den flotte hale. En rigtig schæfer-hale :)

Schæfer til salg

Schæfer til salg - Kom med et bud

Det er svært at sætte pris på menneskets bedste ven, men da der ikke er andre muligheder, så må det være sådan.

Er du interesseret i at møde Samson, så tag kontakt :)

Tlf. 31 20 29 06

- eller skriv en mail direkte til mig her (jeg svarer som regel meget hurtigt). Skriv evt. dit telefonnummer i mailen, så ringer jeg dig op hurtigst muligt!

Schæferhund til salg - Tag kontakt vedr. Samson :)

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

Her vogter jeg-skilt: Advar mod din bidske hund med et advarselsskilt

Advar tyve og “gæster” med et her vogter jeg-skilt og minimér risikoen for personlig indtrængen og deslige på din grund. Dansk lovgivning siger, at en hund skal aflives, også selv den i forsvar bider en tyv, som er trængt ind i huset eller lejligheden; men du må meget gerne have et her vogter-skilt på din dør for at advare. Det synes jeg personligt er lidt underligt. Men ikke desto mindre er det en ganske god idé med sådan et skilt.

Jeg har ikke selv overvejet at få sådan et skilt med min hund på, og grunden til dette er ganske simpel. Vi har en sød, lille f1-labrador-hvalp. Den er der ingen, der er bange for :) Desværre, kan jeg sige - og dog alligevel ikke. Lille Luna kan sagtens bide fra sig eller agere ekstremt aggressivt, hvis nogen skulle overtræde hendes grænser. Dette gælder faktisk alle hunde, men det er ikke lige alle, der kan se lige farlige ud. Det kan hun sagtens, men kun, hvis det virkelig gælder.

Når hun engang bliver større, så kunne jeg overveje at få lavet sådan et hundeskilt og få det sat på vores hoveddør. For at være lidt smart, kunne jeg sætte et skilt med en rigtig dræberhund på - en dobermann eller en eller anden muskelhund. He-he …

Billige her vogter jeg-skilte til salg, hvor?

Skal du have nogle med tegninger af hunde samt tekst, kan du tage et kig ind hos Kirstens Dyrebutik (kirstensdyrebutik.dk), så har et nogenlunde udvalg. Dog er det ikke lige så billigt - og efter min mening godt - som hos alttilhundogkat.dk, hvor du kan få rigtige fotos af mange forskellige hunde på selve skiltet. Og så er det endda som nævnt billigere. Lidt underligt. Men 100 kr. for et advarselsskilt med en tegning fremfor 40 kr. for et skilt med et ægte billede på, er klart at foretrække. Det sender altså bare et mere klart signal med et advarslesskilt, hvis du har et med et ægte billede hængende på døren.

Eller hvad?

Alt om hunde direkte til din mail eller RSS-feed-læser - GRATIS!

Som en ny ting her på bloggen, har jeg nu lavet et tiltag, der gerne skulle gøre det nemmere for folk, der er interesseret i at få mere viden om hunde og hundetips fra min blog

Nu kan du abonnere på InfoBlogs artikler om hunde via mail/nyhedsmail eller via din favorit RSS-feed-læser.

Jeg har selv en passion for hunde. Vi har en f1-labrador ved navn Luna herhjemme, og jeg går meget op i at træne hende korrekt og lære hendes sprog, så jeg kan kommunikere med bedre med hende. Alle mine oplevelser, erfaringer og gode hundetips kan du nu få direkte til din mail eller feed-læser.

Sådan gør du:

Abonnér på hundetips fra InfoBlog via RSS-feed eller …

Få hundetips fra InfoBlog direkte til din mailbox

Husk, at det er 100 % gratis, og du kan til en hver tid nemt afmelde dig. Jeg hader selv spam - så du kan være ganske tryg ved at tilmelde dig. Det eneste, jeg tilbyder, er mine erfaringer og viden.

Jeg skal sørge for at inkorporere dette i alle indlæg om hunde eller på anden facon gøre opmærksom på det. Det skal nok komme :)

Jeg tænker også på at lave samme tiltag med mine artikler om pædagogik og måske også om slankekur og vægttab. Det ligger dog lidt ude i fremtiden.

Gør du selv nok opmærksom på at bringe din viden ud til verden? :)

Hund trækker i snoren - Hvad gør jeg?

Hjælp! Min hund trækker i snoren. Det er en typisk problematik hos hundeejere. Hunden trækker og trækker i snoren, og jo mere du trækker tilbage, desto mere trækker hunden. Så hvad gør man? Skal der avanceret adfærdsbehandling til? Er det svært at få hunden til at stoppe med at trække? I Denne artikel tager jeg fat i, hvordan du afhjælper dette problem.

Hvorfor trækker/hiver hunde i snoren?

Når hunden skal ud at gå tur, er det spændende for den. Hunden opfatter det at gå tur som at gå på jagt. Adrenalinniveauet stiger, nu skal der jages og snuses rundt.

Når hunden trækker er det fordi, den gerne vil frem. Og det kan ikke gå hurtigt nok. Når du så hiver tilbage i snoren, udviser du aggressiv adfærd, og det gør situationen værre. En god leder - det vil sige dig - er rolig og bestemt og ikke aggressiv. At du hiver tilbage i snoren er ikke bare dumt, fordi du kan skade hunden, det viser, at du er en dårlig leder og hunden mister respekt for dig.

Nogle hunde trækker i øvrigt kun i snoren til at starte med, fordi de gerne vil ud. Efter et par minutter, når de har tisset eller lagt en pølse, så stopper de.

Sådan gør du

I stedet for at hive tilbage, så skal du stoppe op, lige så snart din hund trækker i snoren. På den måde sender du et signal om, at den ikke kommer videre ved at trække. Vent med at gå videre, indtil den ser ud til at have forstået budskabet. Den kan sagtens finde på at sætte sig og pive; ignorér det og vent med at gå videre til den er rolig.

Gentager du dette mange gange og er du konsekvent med at stoppe op og vente hver eneste gang, den hiver, så vil den efterhånden forstå, at det simpelthen ikke kan betale sig at trække i snoren.

Husk: Du skal være tålmodig. Ændringen kommer ikke efter en enkelt tur.

Jeg skal selv til at teste dette på vores egen Luna (f1-labrador retriever), og jeg skal nok opdatere løbende om, hvordan det går.

Kender du til andre effektive metoder end at stoppe op/vende om og diverse seler og hundesnore, vil jeg meget gerne høre fra dig :)

Læs i øvrigt også: Sådan bliver din hund renlig og hundesele.

Opdateringer

Hund trækker i snoren dag 2 - Læs om resultaterne efter blot en dags træning. Resultaterne er gode.

Hundehalsbånd med diamanter - Her er de sejeste halsbånd til hunde

Der er utallige måder, hvorpå du kan “pimpe din hund op”, så den ser lidt smartere ud. En af de ting, der kan gøre en stor forskel, er et hundehalsbånd med diamanter. Det behøver ikke at være rigtige diamanter - men det kan det selvfølgelig godt være, hvis du har råd.

Det kan være, du gerne vil vise din hund frem i en hundeskov, hvor en masse hunde samles for at lege. Det er et oplagt sted for hundeejeren at fremvise hunden. Nogle kan godt lide at iklæde hundene en masse forskelligt hundetøj, mens andre ikke går så højt op i den slags. Personligt synes jeg, det er nok med et hundehalsbånd - og hvis det er et hundehalsbånd med diamanter, så er ser det jo endnu smartere ud.

Er det synd for hundene?

Hundetøj kan godt irritere hunden, hvis det for eksempel sidder forkert, eller hvis det er lavet på en måde, så det generer. Så hér synes jeg, det er meget federe med for eksempel et hundehalsbånd med diamanter, fordi det er en simpel måde at få et flot look til hunden. Hundehalsbånd med diamanter koster heller ikke særligt meget, såfremt det ikke er ægte diamanter, der er på halsbåndet - så på den måde er det en billig måde, at få hunden til at se flot og stilet ud.

Hvad koster et halsbånd til hunde med diamanter

Hos www.alttilhundogkat.dk kan du blandt andet købe et diamant-halsbånd til hunde for kun 169 kr. De fleste af halsbåndene, jeg har fundet på nettet, koster i 100 kr.-klassen - så der er bestemt ikke tale om hundeartikler, som koster kassen.

Er du til de helt flotte hundeartikler, så tag et kig på www.pimpthedog.com. Her finder du et kæmpe udvalg af halsbånd og andre helt unikke hundeartikler, som jeg i hvert fald ikke har set mange andre steder online.

Kender du et godt sted, der sælger halsbånd med ædelstene og andre sjove ting, må du gerne skrive det i kommentarfeltet hernede.

Hundelytter Jan Fennels Amichien Bonding - Naturlig adfærdstræning

Lær at opdrage din hund på den helt korrekte måde med Amichien Bonding - den naturlige måde, at kommunikere med din hund på. Det handler ikke om traditionel adfærdsbehandling eller hundetræning, men at kommunikation. Lær at tale hundens sprog med Jan Fennels “Hundelytteren”.

Hundelytter eller hundetræner - eller rettere sagt: Amichien Bonding eller hundetræning? Det er et spørgsmål, du bør stille dig, når du får en ny hund i hjemmet - uanset om der er tale om en hvalp eller fuldvoksen hund. Efter at have taget et hurtigt kig i bogen Hundelytteren af Jan Fennel, er mine øjne for, hvordan man bør opdrage sin hund, virkelig åbnet.

Jeg er hverken hundelytter eller hundetræner

Det skal straks siges, at jeg ikke har den store erfaring i forhold til hundeopdragelse - faktisk ingen erfaring overhovedet - men emnet hundeopdragelse interesserer mig, idet jeg altid har elsket hunde. Hjemme hos os planlægger vi at udvide med et nyt familiemedlem - en formel 1-labrador retriever (en hvalp), og det er vigtigt for os, at vores første hund bliver opdraget korrekt … helst på en naturlig måde.

Min ven, som er uddannet hundelytter ved Jan Fennel, har anbefalet os, at vi læser hendes bog Hundelytteren Jeg har kun lige læst mig igennem de første 4 kapitler, men allerede nu har jeg lært en masse brugbare metoder, som faktisk virker helt utroligt! Jeg har prøvet metoderne på en labradorhvalp, som tilhører nogle bekendte, og efter to dage kunne jeg mærke nogle markante forskelle. Jeg er blevet bedre til at kommunikere. Læs med her om, hvad Amichien Bonding drejer sig om.

Hvem er Jan Fennel?

Jan Fennel har altid haft en stor kærlighed for hunde, og i hendes tid som “almindelig hundetræner” har hun gjort sig mange erfaringer - gode såvel som dårlige. Efter mange års arbejde med hunde, blev hun anerkendt i “hundekredsene”, men der var nogle spørgsmål, som hun i sin tid som hundetræner ikke har kunnet få svar på.

Ved at studere videoer af ulve og sine egne hunde meget intensivt, kom hun frem til, hvorfor hunde - som stammer fra ulven - gør, som de gør. Jeg vil gerne fortælle lidt om, hvad jeg har lært om hunde og hundeadfærd, efter at have læst blot 4 kaptiler af Hundelytteren.

Er det hunden eller dig, der er lederen?

Har du oplevet, at din hund gør eller ødelægger ting, når den er alene hjemme? Har du oplevet, at den hopper op ad dig og dem, der kommer på besøg hos dig? Hiver den i snoren? Svaret på denne adfærd er nok ikke lige, hvad du havde regnet med:

Hunden bliver bekymret

Som udgangspunkt ser hunden faktisk sig selv som leder. Dvs. at du som hundeejer er lavest i hierarkiet. Hunde er flokdyr og lederen beskytter de andre i flokken - så når du - hundeejeren - forlader flokken (hjemmet), bliver hunden faktisk bekymret for dig, og det er dérfor, den kan finde på at bide i tøj, møbler, ledninger og gø som en vanvittig, når du ikke er hjemme.

Lad være med at hilse

Når du kommer hjem efter at have været væk i længere tid, skal du ignorere din hund fuldstændig, hvis den begynder at hoppe op ad dig. Det kan være svært, fordi du sikkert elsker den og gerne vil hilse på den. Men ved at du ignorerer den i måske 5 minutter, og så først derefter går over og hilser på den, viser du, at det er dig, der er lederen - dig, der bestemmer.

Gå først ud af døren

Når ulve går på jagt, er det altid lederen, som starter med at gå forrest, ganske enkelt for at tjekke for farer, om kysten er klar. Oplever du, at din hund altid prøver at presse sig “forrest i køen”, når du åbner døren, fordi I skal på tur? Jamen så er det ganske enkelt fordi, den tror, den er lederen. Hvis du konsekvent altid går ud af døren først, sender du et signal til din hund, at du er lederen.

Spis først

Det er altid alfaulven, som spiser først. Resterne bliver derefter levnet til resten af ulveflokken. Ved at imitere denne adfærd, kan du markere din rolle som leder over for din hund. Fyld madskålen, efter du selv har spist.

Konklusion

Ovenstående metoder har jeg afprøvet, og allerede efter to dage var der en forskel på, hvordan den førnævnte labradorhvalp var over for mig. Hun blev nemmere at have med at gøre - hev mindre i snoren, var mere rolig.

Jeg vil virkelig anbefale dig at læse Hundelytteren. Derudover findes der også bogen Hundelytteren i praksis, hvor du mere konkret lærer at gå i dybden med diverse metoder.

Bedste, billige løbetidsbukser til hunde

Når din hund kommer i løbetid - måske er den det allerede - så kan det være en god ide at købe et par løbetidsbukser, så du undgår at der kommer blod på tæppet. Nogle er fortalere for løbetidsbukser mens andre ikke synes det modsatte. Hvem har ret er ikke til at sige. Jeg mener selv, at det sagtens kan være en god ide.

Løbetidsbukser er relativt billige, og jeg vil mene, at de fleste af dem, man kan købe i butikkerne, er gode nok. Det, der er vigtigt at have med i tankerne, når man køber den slags hundetøj, er efter min overbevisning følgende:

Opdatering

Jeg vil gerne anbefale PetDreams.dk, hvis du er på udkig efter billige hundeartikler :)

Kig ikke efter prisen - i hvert fald ikke i første omgang. Find ud af, hvad der er mest behageligt for din hund. Dette bør altid være første prioritet. Kan hunden ikke døje at have dem på - eller sagt på en anden måde: føler din hund bare den mindste irritation ved at have løbetidsbukserne på, så kan du næsten også være sikker på, at den vil skabe sig, og hvis den kan, vil den komme ud af bukserne på ingen tid.

Hvilket bringer mig videre til næste vigtige punkt: Sørg for, at hunden ikke kan tage bukserne af. Hunde er mere end kompetente til at bide den slags ting i stykker eller af. Så glem i øvrigt også alt om at se løbetidsbukser selv. Min kæreste har prøvet det, og det var ikke en succes :) Den intelligente og stædige tæve fik revet sig “fri” på rekordtid. Så sørg for, at de sidder ordentligt fast, men altså uden, at det generer.

Effektivitet er næste punkt. Det er klart, at du ikke skal købe noget, der er lavet af tyndt stof. Sørg for at det er kvalitet, du har med at gøre. Spørg andre folk på nettet. Der findes masser af gode hundedebatter, hvor du kan hente hjælp. Du kan få anbefalinger i stride strømme. At du giver en 50′er mere eller mindre for løbetidsbukser burde altså ikke standse dig i dit køb. Det er trods alt relativt billige hundeartikler, der er tale om her. Alle hunde fortjener det bedste, og dette er altså ikke et område, hvor du behøver at spare.

Her til sidst vil jeg da spørge dig, om du kender til nogle gode hundebukser - gode mærker, gode butikker, der sælger, osv. Jeg hører hjertens gerne fra dig, da vores egen tæve snart kommer i løbetid. Ja - der er ikke lang tid til endnu, og når det kommer, står vi lige som mange andre over for et valg om, hvad vi skal købe til hende. Vi har i hvert fald besluttet, at hun skal have sig sådan et par, uanset hvad.

Hunde

Jeg skal sige det med det samme: jeg ELSKER hunde. De er herlige, trofaste og ikke mindst kærlige. Ja - i hvert fald de fleste af dem. En hund er ikke bare noget, man køber eller får for at have en hund. For nogle er det selvfølgelig en nødvendighed med en hund som ledsager, hvis man fx er blind, og så er der jo også vagthunde. Men for mig at se, så bliver hunden et familiemedlem - et medlem af familien, som er lige så vigtigt som alle andre.

Se de billige hundeartikler hos PetDreams.dk.

I september fik vi en f1 labrador herhjemme. Det er vores første hund, og vi fortryder ikke vores køb - overhovedet. Tværtimod så elsker vi den dejlige retriever-tæve som var det vores eget barn. Vi behandler hende faktisk som et barn, der skal nusses og plejes. Det er måske lidt skørt, men ikke desto mindre, så nyder hun at blive kælet og holdt af - af os - og vi nyder at have hende.

Nogle gange kan det være hårdt, hvis man skal ud klokken “ingen er stået op endnu” om morgenen og lufte hende. Men sådan er det. Det må man tage med sig, når man har hunde. De første par måneder havde vi svært ved at gøre hende renlig, og det er naturligvis en udfordring og et irritationsmoment for os i vores dagligdag. Men så snart hunden er renlig og ved, hvor den skal af med sine ting - udenfor - så kører det. Sådan er det i hvert fald hos os. Men nu har vi også en hunderace, som er meget medgørlig og ikke mindst intelligent. Hun lærer hundetricks på ingen tid. Hun er så dejlig og så nem at have med at gøre.

En anden ting, man skal tænke på, når man holder menneskets bedste ven som kæledyr, er de ting, der skal købes til den. Sådan en skal jo have noget at spise og drikke, og der skal købes hundesnor, hundehalsbånd, godbidder, hundeskål … og så skal den have hundeforsikring, ormekur, chipning, og ja … det stopper faktisk ikke der. Der skal købes mange ting til en hund, men det samme er tilfældet, hvis man har en lille baby. Og vil man det bedste for sin hund, er det nødvendigt at købe det, den har brug for.

Den fortjener det bedste! Vi elsker vores. Elsker du også din?

Hvalpetræning og gode råd til at adfærdsbehandling af din hvalp

Når din hvalp skal trænes, er der nogle ting du skal være klar over. Professionel hvalpetræning er vigtigt, så du undgår at hvalpen ter sig underligt. Det kræver adfærdsbehandling på den rigtige måde - med blandt andet amichien bonding - den metode, som hundelytter Jan Fennel har opfundet. Gør det rigtigt fra dag 1, og du vil få en gladere hund, som du vil elske - en hund, som opfører sig korrekt.

En hvalpetræner med mange års ægte erfaring i “felten” er det, der skal til, hvis du vil få fuld valuta for hvalpetræning af din hvalp. Det nytter ikke noget - faktisk kan det være direkte dårligt - at få træning til din hvalp af en, som ikke har et meget bredt kendskab til hundeverdenen. Jeg tager hermed fat i de mest basale, men samtidig også de vigtigste ting, i forhold til hvalpetræning.

At få en ny, lille hvalp i hjemmet er et job i sig selv. Det er ikke bare “lige”. Det er en god ide, at få professionel hjælp allerede fra starten, for så er du bedre rustet til at skabe et godt forhold til hvalpen og dermed opnå en effektiv hundeopdragelse.

Navngivning af hunden

Lad være med at vælge et langt navn med mange stavelser. Det kan godt være, du vil kalde din hvalp for Maximilian d. 3., men så kan jeg godt love dig, at hvalpetræningen stopper her. Vælg et hundenavn på 1-2 stavelser. Det forstår hunden meget bedre! Jeg kender en hund, der blev navngivet “Prinsesse”. Det er lige en stavelse for meget til, at hunden kan forstå det, og så blev den jo bare kaldt “Sesse”.

Hvad mere?

Et navn er selvfølgelig kun starten. Har din hund adfærdsproblemer, skal de afhjælpes, og dette gøres bedst med Amichien Bonding. En række naturlige metoder, udviklet af hundelytter Jan Fennel.

jeg vil helt klart anbefale dig at læse mere om Amichien Bonding, hvis du vil vide mere om hvalpetræning eller bare hundetræning generelt.

God fornøjelse med at blive amatør-hvalpetræner for din nye ven :)

Hunde til salg

Bliv umådeligt meget klogere på billige hunde, der sælges på nettet. Gode priser - ja hvad er dét egentlig, når du skal købe en hund - en hundehvalp eller en voksen hund? Det er af særdeles stor vigtighed, at du finder ud af, hvad vaccinationer, chipning og den slags koster. Nogle gange har den hund, som sælges, fået de nødvendige ting - men ikke altid. Hvis du ved, hvad hunden har behov for, og hvor meget de forskellige ting koster, kan du meget bedre lave en prissammenligning.

Jeg vil i øvrigt gerne anbefale PetDreams.dk, hvis du er på udkig efter billige ting til din hund. Du skal jo være klar med hundesele og den slags, inden du køber din hund, ikke? :) Jeg synes selv, de har nogle billige priser!

Hvis du er på udkig efter at købe en hund, så kan du her læse lidt om gode tips i forhold til hundekøb. I Danmark er der et hav af hvalpe og voksne hunde til salg, og det, der er rigtig vigtigt ved køb af hund, er hvad du helt præcis får for prisen.

Hunde sælges til mange forskellige priser

Priserne på hunde, der bliver solgt, er utroligt forskellige. Én ting er, at du skal vide, hvad selve racen ca. er værd, men så skal du også vide, at hunde med stamtavle generelt har en højere salgspris. Ydermere skal du vide, om hunden er chippet, er forældrene HD-testet, har hunden fået de nødvendige vaccinationer? Med mere …

Der er rigtig meget, der skal holdes styr på

Det er forholdsvist nemt at finde hunde til salg på danske hjemmesider, men som nævnt ovenfor, skal du først vide, hvad du får med. Vaccinationer koster, diverse tests koster - og det samme med chipning. Så husk at spørge opdrætter om, hvad der følger med, når du kontakter dem; det er nemlig ikke altid, at det står beskrevet på hjemmesider, hvor du kan oprette annoncer i forbindelse med hunde til salg.

Så husk altid at få at vide, hvad der følger med - helt konkret. Find ud af, hvad de forskellige ting koster, og så kan du derefter bedre lave dine egne prissammenligninger. Og når det så er sagt, så kan det anbefales, at du får en hund med stamtavle, så du kan være mere sikker på, at du får en sund og rask hund eller hvalp :)

Har du input i forhold til denne lille artikel, er du velkommen til at skrive hernede :)

Labrador golden retriever - en hund for alle og især for nybegyndere

En golden labrador retriever er i sandhed menneskets bedste ven. Her er gode info om labradoren - hvalp såvel som fuldvoksen. Vidste du i øvrigt, at det hedder retriever, fordi denne hund engang for mange år siden blev brugt som en retriever - en “henter” eller “indsamler”. Hunden hentede nemlig byttet, efter det var blevet skudt af jægeren.

Labradoren er den mest populære hunderace i Danmark. Det er en god “start-hund”, fordi den er så nem at have med at gøre. En labrador golden retriever er den mest populære af dem alle.

Hvorfor hedder det “retriever”

Ordet retriever stammer faktisk fra helt ældre dage. Labradoren blev engang brugt til at hente - engelsk: retrieve - det bytte, som jægeren havde fundet.

Golden retriever er så den hund, de fleste i Danmark vil have. De har lang pels, de er søde, intelligente, og den blonde/gylde farve er åbenbart det, som danskerne helst vil have. Derudover er der også formel 1-labradoren, som er en mindre udgave - så at sige - af denne hunderace. Og det kan være rart, at hunden er mindre, men af samme sind. Mindre hunde er nemmere at have med at gøre - de fylder mindre.

Labradoodle

En labradoodle er en blanding (hybrid) af racerne labrador retriever og standard- eller miniature-puddel (engelsk: miniature poodle).

Se i øvrigt billige priser på hundeartikler til din labradoodle hos PetDreams.dk - Kan varmt anbefales :)

Labradoodles er meget populære i blandt andet U.S.A., hvor blandt andre flere kendte amerikanere også har stor glæde af dem. Idet labradoodlen er meget allergivenlig, og har denne hunderace opnået stor succes hos mennesker med hundeallergi.

Labradoodle sælges - Labradoodles til salg?

Jeg har læst mig til, at man på Labradoodles.dk kan bestille et kuld hvalpe. Om tilbuddet gælder her og nu, kan jeg dog ikke sige. Jeg har endnu ikke hørt om andre steder i Danmark, hvor man kan købe labradoodles, men hører gerne fra dig, hvis du har hørt om eller selv kender et sted. Skal man absolut have fat i en, kan man alternativt bestille i udlandet.

Da jeg selv har en formel 1 labrador, er jeg naturligt interesseret i denne hybridrace. Har du selv en doodle derhjemme, kender du en, eller ved du, hvor de kan købes i Danmark, må du hjertens gerne skrive en kommentar herunder.

Transportkasse til hund - Billige transportbure og transporttasker til hunde

Når hunden skal transporteres, skal det helst gøres så behageligt som muligt for den. Jeg ser ofte folk, der bruger transporttasker eller transportkasser til deres hunde (og katte) i bussen eller toget; jeg foretrækker selv at tage hunden med som den er, eventuelt have den på skødet, hvis ikke den kan få en siddeplads. Men skal hunden på en længere rejse, kan det være en god idé at købe en ordentlig kasse eller bur til hunden. Jeg har i denne forbindelse kigget lidt på, hvor man finder billige transportkasser til hunde.

Jeg vil personligt anbefale dig at kigge ind hos PetDreams.dk, hvis du skal finde de billigste og bedste transporteringskasser og bure til hunde.

Ved første kig blev jeg lidt forbavset over priserne på transportbokse til hunde. De er ikke helt billige, skal det siges. Og dog kommer det ikke helt bag på mig, for jeg ved jo, hvad jeg selv har givet for hundekurven til vores Luna (F1-labrador-tæve). Efter et mere dybdegående kig, realiserede jeg, at størrelsen på hunde naturligvis har meget at sige. Har du en stor hund, har den naturligvis behov for hundeartikler af noget større proportioner, end hvis det bare var en lille puddelhund, det drejede sig om. Jo større hund, jo mere koster det. Det må man tage med sig som hundeejer.

Transportering af hunde koster altså alt afhængigt at størrelsen. Groft sagt. Jeg har set, at udstyr til hundetransport kommer op på at koste 1.000 kr. eller mere. Der må jeg give mig og sige, at så mange penge har jeg ikke tænkt mig at give. Hvad synes du er en rimelig pris?

Billigste transportkasser til hunde

Nok undren og grublen over for høje priser. Lad os tage fat i, hvor det er billigst at købe hundetilbehør i forbindelse med transportering. Efter at have kigget flere hjemmesider igennem, har jeg indtil videre konstateret, at Petdreams.dk har nogle af de bedre tilbud på hundetransportudstyr. En transporttaske i blå - som endda kan foldes sammen - til omkring 300 kr. er helt bestemt til at overkomme. Eller en hundetransportkasse, som er flygodkendt til cirka samme pris, er heller ikke helt galt.

Så tag et smut forbi Petdreams.dk, hvis det er noget for dig. Der er nok noget tid til, jeg skal ud at rejse med min Luna, men når tiden kommer, så ved jeg nu, hvor jeg skal købe bur til hunde for en billig pris.

Har du selv erfaringer med hundekasser, hundetasker og hvad der nu ellers er (der findes godt nok mange forskellige hundeartikler derude), så er du velkommen til at dele din viden med os andre.