Effektiv slankekur, der virker hurtigt - Tab 20 kg på ca. 3 måneder

Se, hvordan jeg opnåede et vægttab, der overgik mine vildeste drømme. Det er i sandhed en effektiv slankekur, der virkelig virker. Jeg smed 20 kg over en periode på ca. 3 måneder. Første måned tabte jeg mig hele 9 kg. Du kan gøre det samme. Læs med her.

Over 170 positive stemmer vidner om, at denne slankekur virkelig virker!

[STARRATER]

Effektiv slankekur: Sådan opnåede jeg et vægttab på 20 kg på blot 3 måneder.

Her er min historie om, hvordan jeg tabte 20 kg på ca. 3 måneder. Og du kan gøre det samme. Den første måned tabte jeg faktisk 9 kg. Jeg kan love dig for, at det hurtige vægttab efter den første måned motiverede mig til at blive ved med at følge denne ekstremt effektive slankekur, som jeg selv har lavet programmet til. Vil du også gerne tabe dig på kort tid, uden at tage det hele på igen, så læs med her.

På et tidspunkt fik jeg nok af, at jeg vejede så meget. Jeg vejede ca. 30 kg over min idealvægt, og det var ikke pænt. Som mange andre ledte jeg i alle kanter og hjørner på nettet efter de mest effektive metoder til vægttab. Til sidst fik jeg bare nok, for jeg læste kun - der var absolut ingen handling efter de mange timers læsning på diverse slankesider. Jeg gad det ikke mere, og en aften - omkring juletid - besluttede jeg mig for lave min egen handlingsplan for, hvordan min personlige slankekur skulle være.

Uge 1: Nedtrapning

Den første uge tog jeg mig virkelig sammen til at droppe alt usundt, lige på nær sodavand. Lad mig lige forklare: Sodavand er ekstremt usundt, men ideen var, at jeg skulle cutte mine usunde mad- og drikkevaner ned til én ting. Og da jeg var vant til at drikke godt med øl i weekenderne samt spise chokolade, slik og chips en masse, ville dette skift jo rent faktisk være et stort skridt i den rigtige retning.

Uge 2: Sund afgiftning, sund kost og motion

Ordene afgiftning og detox har mange forskellige betydninger. For nogle betyder det, at man skal sulte i en længere periode eller endnu værre: faste. Sådan er det ikke i min bog. Det betyder blot, at du dropper alt usundt. Og jeg mener alt - denne gang også sodavanden. Jeg sagde altså farvel til alle usunde sager, og så begyndte jeg at spise sundt.

Hvad vil det sige at spise sundt?

I mit tilfælde betød det, at jeg først og fremmest spiste regelmæssigt, dvs. 3 større måltider (morgen, middag, aften) samt 2-3 mindre måltider (frokost og eftermiddag). Derudover spiste jeg varieret - især til aftensmad. En sund aftensmad bestod for mig af tre ting:

 1. kød eller fisk
 2. pasta eller ris
 3. grønsager (jeg købte store grønsagsblandinger, som jeg hurtigt kunne lave i mikrobølgeovnen)

Jeg købte aldrig færdigretter. Den slags indeholder som regel meget fedt og sukker samt mange tilsætningsstoffer. Havde jeg den gang haft pengene til det, havde jeg købt økologisk, for det er meget sundere.

Inden jeg fortæller videre om motion, skal du høre det gyldne råd, som i sandhed gør, at dette forløb kan betegnes som værende en super-effektiv slankekur:

Spis indtil du er mæt!

Det lyder måske banalt, fordi det netop er så simpelt. Men det er ikke alle, der lige tænker over det. Tænk på alle de gange, hvor du bare lige skulle have en portion mere, fordi maden smager så godt. Det lyder bekendt, ikke? Tricket her består i, at du spiser langsomt, tygger maden godt igennem og lytter til din krops signaler. Siger din mave, at du er ved at være mæt, så stop med at spise. Er der mere mad på tallerkenen, så smider du det ud eller gemmer det til dagen efter. Spis indtil du er mæt.

Motion

Det er min overbevisning, at en hver sund slankekur skal have motion stående på programmet. Da jeg startede slankekuren, havde jeg i lang tid gået uden at dyrke nogen form for motion ud over at gå en smule hver dag. Det er bare ikke nok. Jeg var ret overvægtig og i meget dårlig form, men jeg tog mig sammen.

Den første dag løb jeg 5 minutter. Det er ikke meget, men jeg kan love dig for, at det var drønhårdt. I det næste afsnit vil jeg gå lidt mere i detaljer i forhold til, hvordan du kommer i gang med at løbe, uden at det bliver en sur pligt.

Sådan kommer du i gang med at løbe

Hvis du er meget overvægtig og er flov over at vise dig på offentlige steder, skal du ikke være bange. Jeg har selv følt, at jeg ikke turde løbe, fordi folk ville kigge på mig: En stor, svedig mand, der tror, han kan tabe sig ved at løbe et par minutter. Det er ikke just en motiverende tanke, vel? Idet jeg ikke kunne komme af med disse negative tanker, besluttede jeg mig for at løbe sent om aftenen og nogle gange om natten, hvor der ikke var mennesker. Har du mulighed for det, så er det perfekt. Derudover kan du prøve at finde nogle steder, hvor der ikke er så mange mennesker. Parker, små sideveje, osv.

Start langsomt og blidt

Den første dag i uge 2 løb jeg 5 minutter. Som nævnt var det ekstremt hårdt. Jeg var tæt på at opgive slankekuren. Men jeg stod alligevel ved min beslutning om at tabe mig. Jeg startede en søndag aften. Om mandagen hvilede jeg mig, og tirsdag stod den på løb igen. Denne gang løb jeg dog 6 minutter. Dagen efter, om onsdagen, hvilede jeg, og torsdag løb jeg 7 minutter. Der er noget virkelig motiverende ved at kunne øge antallet af minutter. Jo flere minutter jeg tilføjede, jo mere motiveret blev jeg.

Ovenstående er en god metode til at komme i gang, for du starter virkelig blidt ud, men du bliver bedre og bedre. Hvis det er for meget for dig at øge løbeturen med 1 minut hveranden dag, så nøjes med hver uge. Du kan også gøre det, at du veksler mellem hurtig gang og løb, hvis det er mere overkommeligt.

Jeg tabte 9 kg på 1 måned

Efter at have fulgt mit eget slankeprogram i en måned, kunne jeg se på min krop, at der var sket en ændring. Jeg blev helt overrasket over, hvor slank jeg var blevet. Jeg steg op på vægten, og den sagde, at jeg var blevet 9 kg lettere. Det var en fantastisk fornemmelse. Jeg ikke bare så bedre ud, jeg havde det også meget bedre. Jeg følte mig sund. Her måtte jeg erkende, at jeg havde lavet et program, der - i hvert fald for mig - havde fortjent at blive kaldt for verdens bedste slankekur.

Det skal siges, at de første kg, du taber dig, kan være vand. Det har jeg i hvert fald læst mig til. Der kan også være tale om tab af muskelmasse. Hvis dette er et stort problem for dig, skal du supplere med styrketræning.

Jeg blev altså ved med at køre denne livsstil i 3 måneder, og kiloene røg hurtigt af. 3 måneder senere var jeg 20 kg lettere. Jeg havde det virkelig godt med mig selv. Jeg følte mig sundere end nogensinde, og jeg kunne endelig passe noget ordentlig tøj.

Effektiv slankekur - Opsummering

Jeg ved, at denne artikel er meget lang. Så jeg vil her til sidst lave en opsummering af denne effektive slankekur. Her er en tjekliste:

 1. Start med at trappe ned på usunde sager. Brug ca. 1 uge.
 2. Derefter skal du droppe alt, der er usundt.
 3. Spis 3 hovedmåltider og 2-3 mindre måltider hver dag.
 4. Det gyldne råd: Spis kun indtil du er mæt.
 5. Løb hveranden dag. Start ud med 5 minutter den første dag, og forøg antallet af minutter med 1 for hver løbetur eller hver uge.

Og det var så det. Den bedste slankekur, jeg kender. Har du nogle tilføjelser eller kommentarer til denne artikel, er du mere end velkommen til at skrive herunder i kommentarfeltet.

Kunne du lide min artikel, så giv den da lige 5 stjerner med på vejen :) Det ville jeg sætte stor pris på:

[STARRATER]

En endnu nemmere og bedre kur: Stenalderkost!

Lige en opdatering: Hold da op, hvor er der mange, som har rost denne kur. Jeg er virkelig taknemlig for, at jeg kan hjælpe andre :) Du skal vide som læser, at det er en del år siden, jeg fandt på denne kur, så der er sket en del siden sidst. Jeg har faktisk fundet en diæt kaldet stenalderkost (på engelsk: Paleo diet), som jeg har kørt med siden oktober 2011 frem til i dag. Og den er endnu bedre, fordi den er nemmere at holde i længden, og så må du spise dig lige så mæt, du vil + du får meget energi! :)

Hvis du ikke har hørt om stenalderkost, så må jeg sige, at jeg virkelig kan anbefale det. Det har ændret mit liv fuldstændigt: jeg har ikke kun tabt mig yderligere, men jeg har også fået mere energi, pænere hud og er sågar holdt op med at snorke (!) Mange melder også om, at deres depression og forskellige allergier er væk.

Du kan finde den officielle bog om stenalderkost hos Saxo.com

74 tanker om "Effektiv slankekur, der virker hurtigt - Tab 20 kg på ca. 3 måneder"

 1. Jannick christensen

  Heej;)

  Det lyder sku som en meget fornuftig slankekur.

  Jeg har dog et spørgsmål som jeg aldrig har kunne finde ud af. (Hvad spiser du?)
  Kunne være mega dejligt hvis du gad og lave en kostplan til mig., :=)

  mvh jannick

 2. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Jannick :)

  Under afsnittet “Hvad vil det sige at spise sundt?” nævner jeg nogle af de ting, jeg spiste. Masser af grøntsager, lidt kød/fjerkræ/fisk og en smule kulhydrater (brød, pasta, ris). Som jeg også nævner, droppede jeg alle færdigretter og den slags. Slik, cola og usunde sager var bandlyst.

  Hvis du vil lave en kostplan, så vælg de ting, du kan lide at spise (så længe det ikke er noget mega-usundt, selfølgelig). Det er bare vigtigt, at du varierer din kost, og krydderier, hvidløg, chili og den slags er guld værd, hvis du vil gøre måltiderne lidt mere interessante.

  Håber, du kunne bruge mit svar :)

  Vh. Jan

 3. Maria

  Hey :)
  Jeg har selv tænkt at gå på kur, på denne måde. Så da jeg læste det her, som du har skrevet blev jeg mere motiveret til det. Det kan virkelig lade sig gøre :D Men jeg tænker stadig på maden! Hvad spiste du til morgen, middag og aften? kan du ikke skrive et par eksempler på det. Så kan det være at man lige kan komme igang og sev finde på mere :)
  Mvh Maria :)

 4. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Maria

  Til morgenmad spiste jeg altid frugt-yoghurt. Ca. 1-2 mundfulde (jeg kan aldrig få særligt meget noget ned om morgenen).

  Til frokost og tidlig middag spiste jeg en bolle med ost og lidt sennep. Jeg skar den altid over i 2 (nogle gange 4!), så jeg i stedet for at spise hele bollen på een gang, nøjes med at nappe lidt af den i mine pauser.

  Ovenstående kan jeg dog ikke anbefale til alle. Det er ikke meget mad - men jeg blev mæt. Og hvis ikke jeg blev mæt, så sørgede jeg for at spise et eller andet ekstra, fx 2 spejlæg, syltede agurker, normale agurker, en gulerod, og den slags. Det var også mine snacks til midt på dagen, inden aftensmad. Nogle gange spiste jeg tun med et lille stykke brød. Jeg supplerede også med lidt frugt, men aldrig særligt meget.

  Til aftensmad spiste jeg eks.:

  Ris og kylling
  Ris og bøffer
  Pasta og kylletter
  Pasta og tun

  Jeg spiste ALTID lidt grønsagsblanding til alle retter.

  Vil du tabe dig ekstra, så skær ned på ris, pasta, lyst brød. Det gjorde jeg - men jeg kunne måske godt have opnået et bedre resultat, hvis jeg havde skåret mere ned.

  Jeg håber, det var til nogen hjælp :)

 5. Maria

  Hej :)
  Jo det var det, det hjælper til at komme igang med projektet. Så mange tak. Jeg håber at det vil gå mig så godt som dig…
  Mvh.. Maria :D

 6. Jan, redaktør Forfatter

  Hvis du holder dig til det, så skal det nok gå!

  Jeg har faktisk taget lidt kilo på siden dengang (det er snart 3 år siden), så nu er jeg gået i gang med en ny kur. Du kan læse om den her, hvis det skulle have interesse :)

  Nytårsforsæt: Slankekur 2011

  Jeg håber på, at resultaterne denne gang kan komme endnu hurtigere! :)

 7. Anna

  Hej Jan :)
  Jeg tænkte på, hvor meget vejede du da du startede på kuren?
  For jeg ved udfra efaring at man skal være rimelig overvægtig for at tabe så mange kilo på en måned.
  Håber du svarer tilbage.
  Mvh Anna.

 8. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Anna :)

  Jeg har godt hørt noget om, at jo mere, man vejer, jo hurtigere taber man sig i starten.

  Jeg vejede 104 kg, da jeg gik i gang.

 9. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Freja :)

  Tusind tak! Hårdt arbejde betaler sig. 20 kg er også meget at overskue. Jeg havde faktisk ikke noget konkret mål, dengang jeg gik i gang. Jeg ville bare tabe mig, og lige pludselig raslede kiloene bare af.

  Det er altid godt at have mål, men hvis de virker for uoverskuelige, så del det op i delmål. Gå eksempelvis først efter at tabe 5 kg. Gør det til dit store projekt, at nu skal du f*ndeme bare tabe dig de 5 kg! Og når du så er nået det mål, kan du gå efter 5 kg mere. På den måde bliver det mere overskueligt og dermed også mere opnåeligt!

  Du skal bare klø på! :)

  Mange hilsener
  Jan

 10. Tobias abd

  Jeg har tabt mig 15kg på lidt over 4 måneder ved bare at droppe sodavand, slik, pizza, mc donalds, og mad efter kl 1930. Men det er rigtig flot at du bare kan blive ved med at holde dig væk fra de usunde ting, jeg har stadig problemer efter et halvt år. Held og lykke allesammen

 11. Leyla

  Kære Jan

  Tillykke med målet. Det er super flot af dig. Jeg tager sku hatten af for dig ;-) Du er virkelig sej - for det er der ikke så mange der kan, ligesom det du gjorde. Blandt andet mig! Jeg kan ikke :-( Jeg er en pige på 20 år og er 25 kg overvægtig end min bmi vægt burde være på. Jeg vil selv rigtig gerne smide 20 kg, men jeg har svært ved at holde “slankekuren” ud, for det er sådan, at jeg spiser meget usundt i min hverdag som kiks, chips, sodavand, kage og chokolade, så jeg føler mig virkelig afhængig af det. Jeg har prøvet at være på kur rigtig rigtig mange gange, og det har ikke lykkedes mig mit mål, fordi jeg bryder det pga jeg savner alt det usunde. Jeg kan virkelig ikke holde det ud. Jeg savner det for meget når jeg er på kur! Men jeg er ret sikker på, hvis jeg kan holde op med at spise sukker søde sager (usundt), så skal min krop nok vænne sig til uden sukker. Men jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg tager de første skridt? De første to uger. Det er virkelig hårdt for mig! Min vægt betyder meget for mig, faktisk alt! Det er min største drøm, at nå min mål! (tabe 20 kg). Jeg elsker tøj og mode, så derfor er min vægt så vigtig for mig. Det er vigtigt for mig at se godt ud - når jeg interessere mig for mode og skønhed. Jeg har læst om din kur og den lyder til at være rigtig brugbar for dem der vil tabe sig, men for en som mig, skal der lidt mere til vil jeg tro! Jeg er afhængig af sukker (de søde sager), jeg vil helt vildt gerne af med den dumme vane og jeg håber jeg kan få lidt hjælp fra dig :-) Jan, jeg kunne forestille mig du havde prøvet være på kur rigtig mange gange, hvor det ikke lykkedes dig. Jeg er i en tilfælde lige i øjeblikket, at jeg føler jeg ikke kan tabe mig og jeg altid vil være overvægtig. Jeg stoler ikke på mig selv, jeg har lavt selvtillid og selvværd, pga min vægt. Derfor er det meget vigtigt at jeg får tabt mig de 20 kg før jeg vil blive glad! Jeg håber du vil hjælpe mig, det vil være en rigtig stor hjælp for mig og det vil jeg sætte stor pris på! Du er velkommen til at maile mig.

  Ser frem til at høre fra dig :)

 12. Fatima

  Hej Jan

  Først og fremmest KÆMPE TILLYKKE til dig. Det er virkelig flot at du har tabt de 20 kg.-

  Jeg vil fra imorgen af starte på dit program og se om det virker på mig:)
  Jeg skal have tabt 22 kg. Har aldrig nogensinde været på slankekur som ellers de fleste har, så jeg er faktisk lidt nervøs.- Jeg er ikke en person som spiser meget, men spiser de forkerte ting og på forkerte tidspunkter.

 13. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Leyla og Fatima

  Tusind tak for de flotte ord! Det varmer :)

  Jeg er på ferie, og kan derfor ikke skrive et længere svar lige nu. Men jeg lover at vende tilbage med et svar om en god uges tid :)

  Vh. Jan

 14. Jan, redaktør Forfatter

  @Fatima

  Programmet - eller rettere sagt tilgangen - virker, og sådan er det bare. Det kræver blot, at du bliver ved :)

  @Leyla

  Først og fremmest: Jeg har kun været på slankekur een gang, og det er den, du finder her :) Og dog … jeg har så prøvet en anden slags kur (for sjov) her i starten af året, men det blev for kedeligt :P

  Det, du mangler, er motivation, skriver du.; det er alt det usunde, som du har svært ved at vænne dig af med. Jeg havde selv svært ved at finde motivation. Een ting er at ønske at gøre noget, en anden ting er at gøre det. Jeg brugte selv mange måneder på at læse diverse slankekure på nettet og planlægge, men egentlig var det bare en undskyldning for ikke at starte. Alle ved jo, at motion og færre indtagelse af mad og indtagelse af sund mad er vejen frem, right?

  Dengang, jeg startede, var vægten bare for høj. Og det var een af de ting, der motiverede mig. Den anden ting, der motiverede mig, er for personlig at dele her i det offentlige rum, men jeg fortæller det gerne i en mail, hvis du er interesseret i at vide det (i så fald kan du bare skrive en mail via kontakt-siden her, og så uddyber jeg meget gerne - det er bare nok ikke noget, der kan motivere dig, medmindre du har været i samme situation).

  Mit forslag er, at du prøver at finde noget “sund slik”, i stedet for at spise alt det usunde l*rt, som vi alle - inkl. mig selv - propper i os. Sådan gjorde jeg i hvert fald.

  Prøv at smutte ind i hos en grønsagshandler og se, om der ikke er noget lækkert dér. Eller bare et supermarked med et godt udvalg. Oliven, rød peberfrugt fyldt med god ost, syltede agurker … whatever. Jeg ved ikke, hvad du kan lide, eller om du er kræsen, men der findes så mange lækre og sunde ting derude, som sagtens kunne erstatte vingummibamser og Kims barbequechips osv.

  Hvis du har råd til at købe kiks, chips, sodavand, kage og chokolade, så har du også råd til at købe lækre bær, chilifrugter, gulerødder, agurker, nødder, avokado og alt muligt andet, der er “lavet” af naturen og smager f*cking godt! :)

  Jeg går selv op i tøj og mode, og jeg forstår dig 100 %! Og jeg forstår også det med den lave selvtillid og selværdet, for dér har jeg bestemt også været. Det føles som en frygtelig tilstand at være i, men jeg ved, at du kan klare det. Du skal gå i gang og tage det et skridt ad gangen.

  Start med at finde nogle sunde erstatninger for det usunde, du plejer at spise. Der findes så meget derude.

  Jeg håber, at jeg kunne være til bare en lille hjælp :) Og du er ALTID velkommen til at skrive herinde. Jeg skal nok svare hurtigst muligt :)

  Vh. Jan

 15. Leyla

  Hej Jan :-)

  Mange tak for den lange besked, det betyder rigtig meget for mig, at du vil hjælpe mig. Det sætter jeg stor pris på! Jeg mangler desværre motivationen, og jeg aner ikke hvordan jeg skal blive motiveret for at tabe mig. Jeg ved jo at jeg er overvægtig og jeg ønsker et vægttab, men har det bare svært ved at gøre noget ved det. Hver gang familien eller vennerne spiser noget lækkert og jeg mener jeg er på “kur”, så ødelægger jeg det, fordi familien og vennerne spiser noget lækkert, som jeg også får lyst til. Siger hver gang til mig selv “jeg starter på kur i morgen!” dagen efter er det det samme og det gentager sig bare fra dag til dag! Ved simpelthen ikk hvad jeg skal gøre, håber du kan hjælpe mig en lille smule Jan. Mangler motivation til at tabe mig. Vægttab har været min største drøm i 10 år nu. Jeg vil rigtig gerne have du skriver privat til min mail, jeg er nemlig ikke selv så god til at maile andre på andre hjemmesider :-( da jeg læste denne, så kunne jeg bare se at jeg kunne skrive til dig, så det var ret heldigt :) jeg vil i øvrigt også vide hvad den anden ting var som motiverede dig til vægttabet.

  Jeg er rigtig glad for der er nogen som kan forstå mig :) vi kan godt minde lidt om hinanden. Jeg går jo også selv meget op i mode og tøj, så det bare lidt ærgeligt være overvægtig! Ser frem til en mail eller besked herinde igen :)

 16. Kristian

  Hej jan

  Først og fremmest; godt gået! Det er sgu stærkt med dit store vægttab.
  Jeg er i gang med et lignende forsøg, og det går faktisk ok. Har droppet ALT usundt, ( minus vin lørdag aften til maden). Derudover træner jeg 4 - 5 gange om ugen. Jeg er meget overvægtig, men har tabt næsten 3 kilo på 10 dage. Uden jeg egentligt ikke føler, at jeg er gået meget på kompromis med mit tidligere ‘liv’ :-)

  Nu er mit spørgsmål så, hvad gjorde du til familefester/påske eller julefrokoster?
  Jeg skal til en del familiefester det næste stykke tid, og det er lidt svært at bede om en broccoli blanding når man sidder til et guldbryllup. :-)

  Har du nogen fif?

  Mvh
  Kristian

 17. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Leyla :)

  Jeg har skrevet en lang mail til dig, og det er efterhånden lang tid siden. Jeg kan se, at du har prøvet at kontakte mig via kontaktformularen her på bloggen. Prøv lige at tjek din e-mail-indbakke igen. Hvis min mail ikke er der, så skriv lige her, og så sender jeg mailen til dig igen :)

  Vh. Jan

 18. leyla

  Hej Jan,

  Jeg har stadig ikke fået noget fra dig :-( sender lige min e-mail adresse til dig igen i din kontaktformula her på bloggen.

  Vh. Leyla

 19. Simone

  Hej Jan
  Super tillykke med vægttabet, det er sq rat at høre om nogle det kan lykkedes for. Jeg har læst din “kommentar-samtale” med Leyla, og det var ligesom at det var mig selv der havde skrevet til dig, jeg har nøjagtig de samme problemer som hende.
  Tænkte derfor på om du ikke ville give hende min mail, og høre om hun ikke ville have lyst til at skive til mig,kunne være vi kunne finde støtte hos hinanden til vægttab :)

  Glæder mig til at høre svaret.
  -Simone

 20. Lillian

  Hej Jan! Virkelig flot at du har kunnet slanke dig så meget på så kort tid!
  Vejer ikke så meget, men er blevet lidt for glad i slikposen. Så har selv problemer med maven og min lår, som er begyndt at blive halvt store. Som også bliver pointeret af andre folk. Som på ingen måde er en behagelig følse.
  Ville rigtig gerne få en god form igen inden jeg starter på skole, og lære en masse nye at kende. Selvom jeg ikke vejer alt for meget. Er det her så stadig en god kur. Eller kan jeg ende med at se alt for skinny ud?
  Knus Lillian. :-)

 21. Jan, redaktør Forfatter

  Puha … undskyld for det sene svar til jer alle. Jeg har sateme haft travlt. Men here goes :)

  @Leyla

  Jeg har prøvet at skrive igen, men det virker ikke som om, at din e-mail registrerer det? :( Har du prøvet at søge på mit navn + infoblog i din mail? Måske dukker den op så. Jeg synes, det er lidt underligt …

 22. Jan, redaktør Forfatter

  @Simone

  Tusind tak! :)

  Som du kan læse i ovenstående kommentar, så kan jeg åbenbart ikke “nå ud” til Leyla via mail. Så jeg ved ikke helt, hvad og hvordan jeg skal gøre :(

 23. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Lillian :)

  Tak for de rare ord!

  Min kur virker på alle uanset hvad. Så prøv den! Og lad mig da endelig høre fra dig igen, hvis der er noget, jeg kan hjælpe med.

  Vh. Jan

 24. Lillian

  Hejsa! Jamen jeg siger tak endnu engang. Er begyndt kuren, så fortæller hvordan det har gået, når jeg når til den tid. Knus :)

 25. Jesper

  Stort tillykke med det flotte resultat.
  Jeg er en fyr på 23 der er i “god” stand ca.95kg. Jeg arbejder pt i Norge og er faktisk begyndt en kur der minder meget om din, at følge sin sunde fornuft. I nu 3 uger har jeg ikke drukket alkohol og kun spist sundt. Der er blevet til lidt cola’er, men ellers ikke noget usundt. Jeg kan allerede se på mine bukser og spejlet at jeg taber mig. Nu er spørgsmålet bare hvor meget. Jeg har en uge tilbage inden jeg skal til dk og kan komme i nærheden af en vægt. Er osse begyndt at cykle, lave armbøjninger og mavebøjninger. Så nu må vi se, men det er en god site du har herinde som man kan følge med i.
  Update om en uge…

 26. Jan, redaktør Forfatter

  @Lillian

  Du skriver bare, når du har noget nyt at berette :) Rigtig god vind herfra!

  @Jesper

  Tusind tak! :) Det lyder super-fornuftigt det, du er i gang med. Jeg er sikker på, at du bliver ekstra glad, når du står på vægten og kan se, at det, du gør, virker :)

 27. Maria

  Hej…. Jeg synes, at det lød rigtig fint alt det du har skrevet og stort tillykke med vægttabet og fordi du vil dele det med os andre.
  Må også indrømme at jeg blev rimlig motiveret da jeg læste det.
  Dog bliver jeg tit motiveret og så går der et par dage og så faiter det lidt væk igen eller jeg glemmer mit mål og kommer til at spise noget forkert eller træne mindre. Men tak for indlægget.

  Hilsen Maria

 28. Maria

  Hej igen derude.

  Jeg er en kvinde på 27 år som har 20-30 kilo for meget på bagen. Mit ønske har i mange år været at komme af med de kilo og komme ned på min idealvægt - da jeg ikke er særlig høj. Få større selvtillid og selvværd er også vigtigt for mig og at kunne passe tøj fra almindelige butikker og slippe for de “store” butikker. Jeg har stort set hele mit liv forsøgt at tabe mig men dog kun 5 - 10 kilo dengang men nu er kiloene kommet op på de 30 for meget og jeg ønsker virkelig at vise mig selv og andre at jeg sagtens kan sejre denne kamp.

  Jeg mangler nok evnen til at holde ved i længere perioder end blot et par uger frem - jeg har det med at give hurtigt op fordi jeg ingen resultater ser på min krop og vægt. Mangler evnen til at holde den sunde mad og slippe det usunde. Med hensyn til motion der kører det godt, træner ca 2-3 gange om ugen og gerne hver dag hvis det passer ind i min arbejdsplan.

  Kunne rigtig godt bruge en penne/motivations-ven så man kunne stå sammen om et fælles mål og have en at tale med om sine nederlag samt succes. En som man kunne guides med, vejlede og holde sammen med - muligvis igennem skrift, hvis det er det der ønskes - hvordan man nu vil det. Kan man jo snakke om!

  Hvis der er nogen derude som kunne have lyst eller har brug for det samme som mig så er I meget meget velkomne til at kontakte mig på:

  mariaspice72@hotmail.com

  Det kunne være fantastisk hvis 2011-2012 og mange år frem kunne blive en succes for vores fælles mål. Og aldrig se tilbage på livet som fed!!!!!

  Håber at høre fra nogen derude - mange knus fra Maria.

 29. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Maria

  Tak for de pæne ord, og tak for din kommentar :) Jeg er glad for, at du syntes, det lød motiverende. Men ja, den egentlige motivation kommer indefra - så jeg forstår udmærket, hvordan du har det.

  Held og lykke med at finde en penneven, du kan tage “kampen” op med :)

 30. Lillian

  Hej igen Jan! Det går bedre med slankekuren, er kommet 2 kg ned.
  Men kan virkelig ikke få tanken af chokolade og alt det der crap, ud af tankegangen, som tit gør jeg falder i. Har du nogle idéer til hvordan man kan fjerne den tanke? Har prøvet med at sige til mig selv, at jeg skal slanke mig, men det hjælper ikke helt.

  Knus Lillian. :-)

 31. Jan, redaktør Forfatter

  Godt gået, Lillian! :)

  Mht. trangen til “crap” :P så lykkedes det mig at finde nogle erstatninger. Min trang til de søde ting blev eks. erstattet med te med honning. Hvis du - lige som mig - er glad for stærke sager, er god chili også en god ting :)

  Det gælder om at finde nogle sunde alternativer/erstatninger. Det virkede i hvert fald for mig. Prøv at tænk over, hvilke sunde madvarer, du kunne bruge som snacks. For at nævne noget af det, jeg kan lide, så er det chili, agurker, syltede agurker, peberfrugt, gulerødder, avocado, nødder, osv. :)

 32. Lillian

  Mange tak! Elsker stærke ting, men ikke ligefrem ren chili. Nogle ideér til hvad for noget jeg kan tage chili i, uden det bliver for fedt? :)
  Men tusind tak for de fede snack tricks. Elsker næsten alt du skrev, undtagen syltede agurker. Knus :)

 33. Sofie

  Hej Jan og alle i andre.

  Jeg er en kvinde som i andre der også gerne skal tabe sig - mindst 30 kg.

  Jeg tog beslutningen i april og har siden da tabt mig 14 kg på 15 uger. Også meget som Jan beskriver - jeg spiser langsomt til jeg er tilpas mæt…ikke over-mæt som tidligere.

  Salat er min redning og mine frokoster og aftensmad er nu salat. Til vinter bliver det nok grøntsager…rodfrugter og sådan.

  Jeg spiser ganske enkelt ikke halvdelen af hvad jeg spiste før og jeg tror vi alle egentlig godt ved, hvad det er vi må få og ikke må få.

  I forhold til motivationen, vil jeg gerne give et bidrag. For det er her det er lykkes denne gang i modsætning til tidligere. Du skal arbejde med dine tanker….

  Hvor er det synd for mig at jeg ikke må få chips….Denne tanke kan fylde nok så meget. Når den kommer til mig…ikke kun chips men alt havad jeg TROR jeg har lyst til, siger jeg til mig selv - Det er jo bare mad, hvorfor gøre et så stort problem ud af det? Og så går jeg videre med det jeg er i gang med…afleder tankerne.

  Når jeg mærker sulten har jeg vænnet mig til ikke at gå i panik ‘Oh nej, jeg er sulten!!’. Nu siger jeg til mig selv - det er bare sult, det er ok, det er slet ikke ubehagelig…sulten er din ven, den hjælper dig at nå dit mål (som for mig er at blive tynd og lækker igen og få en kæreste som er langt mere værdifuld end ulækker og usund mad!!)

  Før gik jeg i panik når jeg var sulten, kunne bilde mig selv ind at jeg godt kunne blive dårlig hvis ikke jeg spiste - det gør jeg ikke mere :) Jeg har det fedt, når jeg er sulten, for så taber jeg mig!

  En sidste ting…når vi spiser meget sukker…eller blot har et dagligt forbrug, tager det 5 dage at få kroppen til at holde op med at længes efter det. Så det tager 5 dages - sukker detox - så er det ovre, selv om det er hårdt!.

  Held og lykke til jer alle - jeg håber mine tanker kan hjælpe jer og at min ‘kur’ stadig vil hjælpe mig. Desværre syes jeg, jo mere jeg motionerere for at få en pænere krop, jo mindre taber jeg mig og det er drøn hamrende demotiverende…men det er en helt anden snak :)

  knus Sofie

 34. Marwa.

  Hej Jan!(:

  Først og fremmest, super go’ tekst!! Jeg vil rigtig gerne gå igang med dette kur! Jeg har gennem livet været overvægtig. Hele livet. Jeg er 12 år gammel og jeg er 169 cm. Min vægt er utrolig pinlig at sige, men jeg gør det: Jeg vejer….. 77 kg :’( Jeg har det så dårligt med det. Jeg gør det ikke for at være “pæn”. Jeg vil være sund. Jeg vil leve længere. Jeg har altså altid været den “fedde” pige fra klassen & nu vil jeg gerne ændre på det ^^

  Mange tak!! Jeg har endelig en måde at tabe mig på!!

  Mvh. Marwa(:

 35. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Marwa :)

  Tak for de pæne ord. Jeg er rigtig glad for at høre, at du kan bruge min artikel, og så synes jeg, at din indgangsvinkel lyder rigtig fornuftig.

  Go’ vind herfra. Og skriv endelig igen, hvis du får lyst :)

  Vh. Jan

 36. Anne Katrine

  Hej Jan :)
  Efter at have læst din artikel, kan jeg bare se mig selv så meget i det der med bare at læse og læse om det uden at der ske en skid. Nu er jeg gået i gang med at droppe alle de usunde ting og jeg har faktisk været meget i triviel om hvad jeg skulle spise for at spise det rigtige, men det har du lige hjulpet mig med :) Tak.
  Det jeg er stadig ikk helt kan finde ud af det er hvad du laver dit kød i, for du bruger vel fedtstof ??

  Hilsen Anne Katrine.

 37. Izabella

  Hej Jan:)
  Jeg er en pige på 15 der har haft vægt problemer siden jeg var lille.
  Jeg har gået til diætist og jeg har været på slankekur rigtig mange gange, det hjalp en smule, men det tog rigtig lang tid, bare at tabe 1 kg.
  d. 14 April 2010, mistede jeg min mor på en meget tragisk måde, og det kom rigtig hårdt bag på mig, så efter det, er jeg begyndt at spise rigtig meget, og jeg er kommet mig en del. Jeg er meget pinlig over min krop, og da jeg læste din artikel, ville jeg gøre det på din måde, og jeg håber virkelig at det vil hjælpe mig.
  Men jeg har bare det problem at jeg har dårligt knæ, så jeg må ikke overbelaste det og det gør man rigtig hurtig ved at løbe:(
  Men i stedet for at løbe ville det så være okay, hvis man dansede i ca.30 hver dag:)?
  Kærlige hilsner fra Izabella :)

 38. martin

  Hej er selv igang med´at tabe mig, har tabt 33 kg, mangler 37 kg endnu..

  for at det kan lade sig gøre, skal man 3 ting

  1 : motivation
  2 : spise mindre end man forbrænder
  3 : DET VIGTIGSTE AF ALT, MOTION !!

  jeg har næsten ikke lavet noget om i min kost.
  spiser mindre, men ikke meget..
  jeg træner så løb 5 dage om ugen.

  1 dag med løb : 2 min og jeg kastede op :)

  5 mdr efter 5 km løb på 28 min og 10 km på 70 min (uden at stoppe)

  hvis jeg kan, kan alle!

 39. Lise

  Hey,
  Jeg er 22 og er efterhånden en 15 kg overvægtig, hvilket jeg som de fleste andre selvfølgelig gerne vil tabe :)
  Men jeg er lidt bange for at tabe mig de forkerte steder. Ikke at det skal lyde som en undskylding for ikke at gøre noget ved vægten, synes bare det ville være tragisk hvis bryster og røv forsvinder, istedet for den “flotte gravid-mave” jeg efterhånden render rundt med.
  Jeg er her til aften blevet lidt mere motiveret i den rigtige retning (også ved hjælp af denne simple men gode vane-ændring).
  Jeg skal helt sikkert prøve!
  I kommer til at høre fra mig snart,
  Lise :D

  @Izabella

  Jeg blev opereret i knæet da jeg var 16, og må heller ikke rigtig løbe og træne mine ben for hårdt, men tilgengæld elsker jeg at cykle, og det belaster heller ikke knæene nær så meget. Desuden har jeg for nylig læst en artikel om at det generelt er sundere at cykle (altså, ikke kun for “svage” folk som jeg selv) fordi man belaster ledene det mindre. Det vigtige at huske er bare at pulsen skal op, ligesom ved løb, så man skal gerne cykle det hårdere/længere tid!

 40. merete

  jeg skal til og igang med at tabe mig har taget tyve kilo på siden jul sidste år og dem vil jeg gerne smide igen :) :) løb du kun eller lavede du andet ?

 41. Camilla

  Hej alle.
  Jeg tabte mig 20 kg på ca. 2 måneder ved bare at spise mindre og bedre. Jeg begyndte at løbe og være mere aktiv i det hele taget.
  Det vigtigste ved alt det her slankekurs halløj er at vedligeholde det. Når du når dit mål er det vigtigt ikke at falde tilbage til din gamle livsstil. Dette er gerne problemet ved de “nemme” slankekure. Jeg vil derfor i stedet kalde det en livsstilsforandring. Det er super fedt at tabe sig 20 kg på kort tid, men det er dobbelt så ufedt at tage det hele på igen efter et halvt år. Så mit råd til alle er virkelig IKKE at kalde det en slankekur, men en livsstilsomlægning/forandring.
  Motivationen kan fuldstændig forsvinde en gang i mellem, men da er det vigtigt at huske på målet og/eller hvordan du engang så ud. Det har hjulpet mig ekstremt meget! Det skal en gang i mellem gøre ondt før det gør godt :)
  Det kan også hjælpe for nogle mennesker at blive bekræftet. Bekræftet i at man har tabt sig at man ser pisse godt ud! Lyt til folk der komplimentere dig. Det er for mange overvægtige svært at tage imod en kompliment, men prøv det. Det hjælper! :)
  Sidst men ikke mindst vil jeg ønske jer alle rigtig meget held og lykke!
  Med venlig hilsen
  Camilla

 42. Amalie

  Hej Jan.

  Ej hvor er det bare en mega fed slankekur du har lavet dig! Og utrolig simpel, på den fede måde. Da der til sidst stod “jeg ved, at denne artikel er meget lang” tænkte jeg bare; nej, bliv ved! Jeg synes den var helt vildt god og motiverende at læse og du skriver vildt godt!
  Jeg vil helt sikkert gemme denne artikel og selv bruge den i fremtiden.
  Tak :)

  Vh Amalie.

 43. sandra

  Hej jan
  Jeg er en pige på 18 og jeg er meget overvægtig jeg prøver og tabe mig men har meget svært ved det da jeg har lavt stofskifte. Og har samtidig svært ved og motionere da jeg er ved og få en diskosprolaps men kæmper for og få det motion jeg kan klare. Jeg vil heller ikke sige at jeg spiser usundt jeg har kun problemer med energi drik og det eneste jeg renfaktisk spiser det er morgenmad og aftensmad og på det grundlag har jeg tabt mig 4 kg på 2 uger og jeg har prøvet næsten alt så nu da jeg har set dit indlæg skal det da også prøves :) så må jeg bide det i mig og spise mere :) håber det virker.
  Hilsen sandra

 44. Melike

  Hej jeg hedder Melike! Jeg synes det er sejt af dig at du kunne tabe dig så meget! Virkelig flot!! Jeg har ville tabe mig 10 kg i 3 år men kan simpelthen ikke motiveres. I det jeg starter går der tre dage også begynder jeg med at spise igen. Og jeg bliver deprimeret og irriteret på mig selv når det sker, for er glad når jeg slanker. Er meldt ind i Fitness men kan ikke motiveres. Jeg veje 65kg og er næsten overvægtig. Kan du hjælpe mig :(

 45. Julia

  Hej Jan:-) Jeg er meget ung af min alder, jeg er ca. 1.75 cm høj. Men synes bare
  at hver gang jeg prøver at tabe mig, glemmer jeg det efter en uge. Hvad sagde du til dig selv? Jeg bliver også mobbet meget omkring det. Så jeg trøste spiser en del. Jeg prøver virkelig at tage mig sammen, men vil bare tabe mig inden min konfirmation. Meget vigtigt, og din råd virker meget fine og sådan. Min far kommer fra Indien så vi spiser meget chili, ris og stærkt mad i det hele taget. Håber seriøst at du vil svare hurtigst muligt. Men dampet pasta og brød? Helt ærligt! - No way. det lyder rimlig kedeligt. Spiser engtlig heller ikke så store porioner, sørger for at spise hver anden time, rugbrød eller et stk gulerød, frugt. Please hjæææælp.
  PS. Super sejt af dig. Håber at du kunne give et fif /fortælle mig hvad du synes.

 46. Anne Marie

  Hej Jan.,
  Jeg skal tabe mig 26 kg.. Jeg har prøvet rigtig mange forskellige slankekurer men uden held.. Men nu vil jeg prøve din metode :) den lyder meget effektiv og sund :)

 47. Linnea

  Hej Jan (-;
  Vil kuren også virke på en 13 årig pige? (-;
  Jeg skal netop konfirmeres den 22 april, og jeg vil gerne tabe mig.
  Jeg vejer 53 kg. og er 154 cm høj, så jeg vil gerne tabe mig meget.
  Så vil kuren virke på mig? i;

 48. Sara

  Hej Jan,

  Som så mange andre vil jeg gerne starte med at sige, at det er utrolig flot af dig at kunne tabe dig og vælge en “bedre” livsstil. Og jeg vil selvfølgelig gerne sige tillykke til alle andre herinde, der har tabt sig, eller har taget en beslutning om at tabe sig.

  Jeg er en 25-årig kvinde, der også vejer de 15-20 kilo for meget. Jeg synes, at jeg efterhånden har udviklet et meget usundt forhold til mad. I stedet for at spise når jeg er sulten, så begyndte jeg at spise, når jeg blev stresset, i dårligt humør, glad, whatever..
  Mit højdepunkt på dagen var egentlig, hvad jeg skulle spise.
  For et par år siden skete der noget tragisk som gjorde, at jeg blev deprimeret og trøstespiste.. Nu synes jeg egentlig, at jeg stadig er i denne onde cirkel.

  Efter at have læst Jans blog og jeres kommentarer følte jeg virkelig, at jeg ikke er alene i det her. Det er super dejligt at vide, at man sagtens kan finde støtte her, hvis man får brug for det.

  Jeg er i dag startet på din kur, Jan, og nu skal jeg faktisk ud at løbe. Jeg tror jeg starter med de 5 min i en uges tid, da jeg SLET IKKE dyrker sport! Jeg går en smule, men altså, det er langt fra nok. Men er sindssygt motiveret, og håber at jeg kan holde mig til denne kur! :)

  Og forresten, hvis nogen ønsker at have en motivationspartner, eller bare at dele sine erfaringer osv osv., så skriv endelig til mig: diva_srm@hotmail.com.

  Og endnu engang tillykke med vægttabet til jer alle og held og lykke til dem (mig heriblandt ;) ) der skal til at starte på en sundere livsstil! :)

 49. Jan, redaktør Forfatter

  Hej alle sammen! :)

  Beklager, at jeg har været lidt væk fra kommentarsporet - men nu er jeg her igen.

  Først og fremmest, tusind tak for de mange positive kommentar! Hvor er det lækkert at læse :)

  @Anne Katrine
  Jo-jo, jeg har skam brugt fedtstof. Det kan du ikke rigtig komme udenom. Så længe du ikke overdriver er alt fint.

  @Izabella
  Dans er super godt! Min kæreste danser også salsa. Bare du holder dig i gang, så er du godt på vej. Egentlig er motion ikke det vigtigste i forhold til vægttab - men det hjælper, og så får du det jo godt :)

  @Merete
  Jeg løb kun, men al motion tæller :) Og som jeg nævner ovenfor i min kommentar til Izabella, så er det kosten, der er altafgørende.

  @Amalie
  Tusind tak for dine pæne ord! :)

  @Melike og Julia
  Hej :) Det med motivationen er virkelig svært for mig at hjælpe andre med. Sorry :( Motivation er noget, der kommer indefra, og det skal være noget, I virkelig, VIRKELIG vil. Noget, der kan hjælpe, er at tjekke vægten eks. hver uge. Når man kan se sort på hvidt, at det, man gør, hjælper, så er der i hvert fald motivation at hente dér. Beklager, at jeg ikke kan være til mere hjælp.

  @Julia
  Ris, pasta, kartofler og brød (al slags brød) er rigtig dårligt. Det er noget, du tager på af. Kan du komme til det, så er kød og masser af forskellige grøntsager vejen frem. Læs evt. mere om det på BonusNinja.net (søg efter Paleo eller stenalderkost).

  @Linnea
  Jep! Kuren virker for alle :)

  @Sara
  Dejligt at høre, og tak for de pæne ord! Held og lykke med det hele :)

 50. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Pia :)

  Dengang fik jeg lidt drikkeyoghurt (måske 2-3 slurke). Det er ikke meget, og der er sukker I, så faktisk er det ikke det allerbedste. Jeg vil faktisk anbefale dig at spise evt. æg (eller kun æggehvider for maksimalt vægttab) eller noget animalsk (kød/fjerkræ/fisk/vildt) sammen med forskellige grøntsager. Det giver en sindssygt god start på dagen med masser af energi, ingen oppustethed, og mæthed i mange timer frem.

  Hej Tina :)

  Velbekomme! Og virkelig fedt at høre, at du er blevet inspireret - også endda til at skrive om det. God vind herfra! :)

 51. Lene

  Hej Jan.

  stort tillykke med det store vægttab. Jeg er blevet meget inspireret af det “kur” og har tænkt mig at prøve den.

  Jeg er en ung pige på 19 år som vejer 30 kg for meget i følge min BMI. Jeg er meget kede af min krop og har meget dårlig selvtillid og selvværd at jeg ikke kan lide at komme uden for mit hus.

  Jeg skal holde min 20 års fødselsdag her til juni tror du det er muligt at tabe mig (gerne 20 kg) inden da?

  Jeg ville høre om det var muligt om du kunne sende en mail om hvad din kost bestod af en hel dag har meget svært ved at finde du af hvad jeg skal spise?

  håber på et svar.

  MVH Lene

 52. Stine

  Hvor sjovt. Jeg tabte mig 25 kg på lige præcis på samme måde. Og jeg drak endda cola light i mens….
  Efter mit vægt tab var der mange der spurgte.. ” hvad gjorder du.” ” hvad spiste du ” osv.. Mit svar var enkelt. Drop slik,fast food, fed sovs og alt ander usundt. Spist mær i grønt, og motion…. Og sidst men ikke mindst.. Man skal være mentalt klar… Det er den der vigtigst. Når man er mentalt klar, så lover jeg at så kan man tabe sig.. Jeg brugte også delemål.. Tog også 5 kg af gangen.. Og sagde til mit indre. Stine 3 kg til så vejer du 70.. Uhhh huuu jeg gjorde det fedt fedt sådan.. Du tager 5 kg mere ja til sidst var jeg nede på 60 kg… Når jeg ude at løbe, og det var bare hårdt, og lige der hvor man har lyst til at stoppe og gå resten, sagde jeg højt til mig selv.. Stine du vil veje 60 kg. Kom nu kom nu og så gav jeg den lige lidt mere.. Med en stemme i hoveder.. ” ned på 60, jeg ved du kan, jeg ved du kan, ned på 60″.. At tale med sig selv og indrømme for sig selv at man blevet for tyk, at man holder ved sit ønske, så kommer man lang.. Jeg kom -25 kg og du kom - 20 kg.., så hvis vi kan, kan i også..

 53. steffen

  Hej allesammen. Dte har været meget spændene at læse jeres indlæg. Jeg starter selv i morgen, og vil løbende komme med opdateringer, så i kan følge lidt med, og blive motiveret. Hilsen Steffen. den 25/3-2012

 54. Sanne

  hvor synes jeg det er super fedt endelig at finde et sted hvor det ser en smule, eller faktisk rigtig overskueligt ud. Respekt for jer som har tabt jer, og jer som har taget mod til jer - Jeg er ikke selv VOLDSOM overvægtig, dog har jeg det ikke godt med mig selv, og føler selv for at tabe nogen kilo. Jeg føler ikke at jeg kan gå i det normale tøj fordi jeg ser tyk ud, og det skal der helt klart laves om på!- Jeg har mange gange prøvet at gå på slankekur, men er faldet i rigtig hurtigt igen, højest et par dage har jeg holdt.. det er super svært. Jeg mangler den viljestyrke der skal til. Jeg er meget utålmodig, og det at der går så lang tid før jeg kan se en forskel, får mig til at miste modet… - må dog indrømme at jeg har fået en stor lyst til at prøve denne slankekur af! den lyder rigtig fornuftig, og jeg satser på at tabe nogen kilo og holde det denne gang, jeg KAN, jeg SKAL, jeg VIL! . - man skal jo gerne være pæn og slank til sommeren;-)
  - Jeg vil så småt begynde min slankekur, og vil blive ved med at følge dine/jeres opdateringer, det kunne jo være at det motiverede mig lidt mere, og hjalp mig igennem nogen svære “tider”:-)

 55. senorita

  Hej. jeg er en ung pige på 17 år, jeg er cirka 1.66 i højden og vejer 70 kg. jeg føler mig meget tyk! :/ vil tabe mig, 5 - 10 kg. men det er virkelig svært. jeg går til fitness 2 - 3 gange om ugen. problemer er bare at jeg er så madglad, jeg vil tabe mig. håber du kan give mig gode råd.

 56. Cykel myggen

  Hej allesammen

  Først og fremmest et stort tillykke til dig Jan med dit vægt tab, det er inspirerende at læse om, og er med til at motivere mange andre, som man jo kan læse her i bloggen, så det med at motivere kan du altså godt ;)

  Jeg er en mand på 35, jeg har været overvægtig det meste af mit liv, det er dog blevet væsentligt forværret efter jeg kom til skade for et par år siden. Så nu skal det være slut, og dette er måden jeg prøver at forbedre min livskvalitet på.

  Jeg begyndte sidste år at cykle på arbejde istedet for at tage bilen, da det er “gratis motion” forstået på den måde, at jeg SKAL jo på arbejde, så jeg er “tvunget” ud på cyklen, fremfor før i tiden hvor jeg tog bilen, og så røg i fitness centeret de dage jeg gad/havde overskud til det. Nu får jeg altså motion på fast plan.
  Jeg var selv afhængig af sodavand, det er løst med en Soda Stream sodavandsmaskine. Jeg drikker nu hovedsageligt danskvand, det var kun et spørgsmål om tilvænning, da det er brusen jeg var afhængig af, og når jeg synes det skal have lidt smag, så hælder jeg enten lidt saftevand i (sukkerfrit) ellers drikker jeg Cola Zero.
  Slik og fast food var lidt sværere at slippe. Skal jeg have lidt slik er det lakridser, de indeholder færrest kalorier af udvalget af slik i kiosken, og er dermed det “sundeste” valg.
  Med hensyn til maden, ja der har jeg gjort som dig, fundet det jeg kan lide og så kom jeg relativt nemt væk fra pizza og burgere, skal jeg endelig bestille fast food, så bliver det til en durum rulle da de indeholder masser af salat.
  Derudover laver jeg selv min chili dressing, så får man det præcist som man vil, og al mad bliver mere spændende, det kan smides på næsten alt mad og forbedre det.

  Så mit råd er, det som ihvertfald virker for mig, specielt når man er madglad :D
  Find din “gratis motion”, det er godt hvis man som mig har lidt svært ved at få sig selv ud af sofaen og op i fitness centeret.
  Find den motionsform du kan lide, det øger lysten til at dyrken den, og vil automatisk gøre du udøver den mere og mere. (Cykler nu også på mine fridage).
  Find sundere alternativer til dine dårlige vaner i dagligdagen, men lad være med at nægte dig selv alt usundt for altid. Det er ikke et stykke chokolade om lørdagen der gør dig overvægtig, det er når slikket indtages hver dag.

  Personligt har jeg på 14 dage smidt 5 kg indtil videre. Jeg startede på 130kg, og synes på ingen måde det er svært at overholde, det har bare krævet tilvænning. En lille ændring af gangen er vejen til succes.

  Mvh Cykelmyggen

 57. Sanne

  Vil igen takke denne dejlige side! - jeg læste noget om at de 5 første dage var de ALLER sværeste og lade vær med at spise usundt(altså slik, og mad med alt for meget fedt i osv osv) - fuldstændig rigtigt! jeg havde super svært ved det de første par dage.. overholdte det dog! og nogen dage efter følte jeg overhoved ikke behovet for at skulle ud og have noget lækkert som jeg vidste lå ude i skabet. - gæt engang… jeg er snart ved at have tabt mig de 5 kg(uden motion).. - håber det bliver ved sådan!! og at jeg skal til at starte med at træne en del mere vil gøre det hurtigere(er ret så utålmodig…) - Vil sige, jeg føler ikke at jeg har tabt mig(da jeg ikke er ALT for stor, hvilket gør at det er svært at tabe mig, og få det til at se ud af noget) men tanken om at jeg ved det må jeg da indrømme gør mig glad, og gør mig mere motiveret til at blive ved til jeg er tilfreds, endelig en side hvor man rent faktisk kan bruge informationen om at tabe sig til noget!:-)

 58. Kath

  Hej Jan! :)

  Hjeeeeeertelig tillykke med det store vægttab!! Viiirkelig flot. :)
  Jeg er heeeeeeeelt sikker på at du inspirerer viiiiiiiirkelig mange mennesker! Inkl. mig selv :)
  Jeg droppede alt usundt, undtaget chips, for en mdr. siden. I dag har jeg droppet chips, og skal til at spise mindre - noget jeg ikke er vant til, så jeg bliver viiirkelig sat på prøve her.. :)
  Jeg skal tabe mig omkring 30 kg, for at nå min ideal vægt, men jeg har sat mig som mål, at tabe 7 kg først. Så virker det hele ikke så skræmmende. Og 7 kilo er jo ikke særlig meget, når man tænker over det.. :)

  Jeg vil helt klart bruge dig som mit forbillede! :)

  Al mulig lykke til alle jer andre også! :D

  Stort kram!

 59. Anonym

  Hej jeg er en pige på 18år. Jeg vejer 100kg og er 1.71 høj. Jeg vil gerne tabe mig 20-30 kg. Jeg har prøvet alle mulige forskellige slankekurer, jeg taber mig omkring 10 -15 hvergang derefter sker der et eller andet og jeg begynder at tage det hele på igen. Dette er meget irriterende jeg har prøvet da jeg læste din måde følte jeg det var mig. Jeg vil også være tynd hvor ingen kan sige jeg er tyk og fed og at jeg bør tabe mig. Nogle gange har jeg tænkt på at kaste det hele op efter jeg har spist , men så siger jeg nej. Jeg burde og kunne gør det uden problemer, uden at jeg tager det på igen og uden at jeg skader min krop. jeg vil prøve at spise efter dig , men at løbe går nok ikk det er meget pinligt og jeg har ikke tid til det. Men jeg vil prøve at danse nogle gange om ugen og være mere aktiv i idræt:) jeg vil lige fortælle hvordan jeg har det, og jeg håber virkelig din slankekur er en hjælp til mig ;)

 60. Cykel myggen

  Sunde snacks:

  Jeg køber 2% græsk youghurt, blander det enten med noget dip pulver eller med hjemmelavet chili dressing - Ideelt til gulerødder og agurkestænger. Når trængen til slik kommer eller hvis man bare lige skal have lidt at spise.

  Godt til mellemmåltider for man ikke bare hyggespiser sig til et stort kalorieindtag.

  En anden ting jeg selv benytter mig af, er protein pulver. Protein mætter mere end kulhydrater og binder sig i langt mindre grad som fedt hvis man har et overindtag. Proteinpulver kan bruges til at erstatte et måltid, selv tager jeg det som morgenmad i en gang skummetmælk, mætter godt og jeg bliver ikke oppustet som hvis jeg spiser andet morgenmad.

  Jeg er nu på 3. uge og pt er der røget 7 kg af vægten, og en mærkbar forskel på mit tøj. Jeg er så heldig at det endnu ikke har været svært for mig, jeg har fundet måden der passer mig perfekt, og kombineret med råd herfra har jeg større succes end tidligere, så jeg takker for at jeg fandt denne blog.

 61. Stephanie

  Hej, jeg er 18 år, og vejer ca 20-25 kilo for meget.. Jeg har bare ikke motivationen :/ Mit problem er, at jeg ikke kan lide grønsager, kun salatblade og gulerødder.. og gælder det frugt er det kun æbler! Og det synes jeg er ret irriterende, for jeg vil gerne kunne lave lækre salater osv! Er der nogle, som har en kostplan, jeg kan få? Så jeg kan få ideer?
  Min mail: steffimadsen11@hotmail.com.

 62. Alexander

  jeg er en fyr på 18 og vejer desværre 127 kg. vil SÅ gerne ned på de 90-100 kg. tænkte på at følge din men ka ik engang løbe 5 min. bliver forpustet. men vil så sindsyg gerne tabe mig. er begyndt til hardball (ved ik om du kender det) der bevæger man sig en del men det er kun hver eller hver anden weekend. ka man godt i de 5 minutters løb sige 1 minuts løb, 1 minuts hurtig gang, 1 minuts løb,1 minuts hurtig gang og så 1 minuts spurt :) vil så gerne tabe mig så jeg os ka passe noget mere tøj

 63. Jan, redaktør Forfatter

  Tusind tak for de mange gode kommentarer :)

  @Stephanie
  Du kan holde øje med hjemmesiden Hulemad.dk, hvor der kommer til at være nogle lækre opskrifter, som giver store vægttab. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet og få en mail, når hjemmesiden går i luften … det bliver vistnok i næste uge.

  @Alexander
  Lidt motion er bedre end ingen, men det er din kost, der er det allervigtigste! Magter du ikke motion pga. den vægt, du har nu, så bare hold dig til hardball (og ja, jeg ved godt, hvad det er - det er super-sjovt :) ).

  Kost er ABSOLUT den største faktor, når det kommer til vægttab. Jeg vil - lige som jeg har anbefalet Stephanie - anbefale dig at tilmelde dig nyhedsbrevet på Hulemad.dk, hvor der i løbet af den kommende tid vil komme rigtig meget om vægttab, når siden bliver lanceret.

  Imellemtiden vil jeg anbefale dig at bruge de råd, jeg har skrevet i denne artikel (minus motion), og så vil jeg i øvrigt anbefale dig at cutte ned (eller helt ned) for brød, ris, kartofler og pasta, da det faktisk er nogle af de største “syndere”, når det kommer til vægt.

  Vh. Jan :)

 64. missbig

  Hej Jan,

  Synes dit vægttab er helt vildt, og det der motivere mig er at jeg er træt og ødelagt jeg er hver dag efter arbejde. Jeg er 23 år og vejer alt alt for meget, jeg er begyndt og se ud i fremtiden og tænker at jeg simpelthen ikke skal være så tyk til december når jeg skal bære min kommende nevø i kirken…
  Min kæreste smed for lidt over et år siden 20 kg. og det var en seriøst sultekur, og jeg kunne ikke se mig selv gøre det samme. men nu vil jeg afprøve det her :-)
  jeg har læst alt hvad du skriver herinde og er ligesom mange af de andre ude efter nogle opskrifter, og ideer til maden..
  Jeg har tilmeldt mig inde på hulemad.dk men hvornår tror du den er klar..?
  Sabine

 65. Mutte

  Hejsa.
  Jeg kan ikke komme ind og se den der stenalderkost, men vil du gøre mig den tjeneste at skrive kostplanerne ud fra den? og hvad den anbefaler.

 66. Carina

  Hej.
  Et råd mht. størrelse på portioner…
  Du skriver at “man skal spise til man er mæt” - “Jeg personligt synes at man skal spise til man ikke er sulten længere” - det er en væsentlig forskel.
  Min X smed 12 kg på 3 mdr. ved bare at tænke så’n - ellers spiste han ligesom han plejede.

  Jeg selv tæller kalorier, dyrker motion 3-4 gange ugentlig (løb + styrketræning) og vil påbegynde Lene Hanssons kostråd. Indtil nu har jeg smidt 5 kg på 1,5 mdr., men skal nu have smidt 10 kg på 10 uger…
  Wish me good luck! :)

  TAK for oplæget herinde!
  Vh Carina.

 67. Jan, redaktør Forfatter

  @Sabine
  Jeg kan desværre ikke sige, hvornår den bliver klar. Men der går nok ikke alt for længe :)

  @Mutte
  Det er lidt omfattende at skrive det hele her. Kort sagt handler det om at spise lige som vi gjorde i stenalderen eller med andre ord, før landbruget kom til. Dvs. du skal undgå pasta, brød, ris, kartofler og den slags - og selvfølgelig også slik og alle usunde ting. De nævnte fødevarer er de helt store syndere, når det kommer til at tage på. Derudover er det en god ide at undgå frugt og nødder (som dog er tilladt på stenalderkost), hvis du vil tabe dig.

  Jeg håber, det var til lidt hjælp :)

  @Carina
  Tusind tak for dit input. Det er vel lidt ordkløveri det her? Om du kalder det “spis indtil du ikke er sulten mere” eller “spis indtil du er den mindste smule mæt” er vel lidt det samme? Hvis du ikke er sulten mere, er du så ikke også mæt? Det er i hvert fald sådan, jeg tænker - men det kan godt være, at din formulering giver mere mening. Så jeg siger tusind tak for din feedback! :)

 68. Sam

  kan jeg bede dig om at slette alle mine tidligere kommentarer herinde og evt. også dine svar på dem?

  det eneste jeg vil vide noget om nu er evt. omkring det med stenalder kost eller den måde du spiser på.

  altså vil vide mere om at spise stenalder kost og hvordan der kan laves en god kostplan ud af det?

  når jeg taber mig og følger en kostplan så er det nok sådan at jeg bare spiser f.eks. havregryn til morgenmad, rugbrød til middag og grøntsager med fisk, kylling eller kød til aften og mellemmåltider som f.eks. frugt, yoghurt, brød eller igen havregryn eller cornflakes.

  tror jeg laver min kost på den måde fordi det er mere nemt og overskueligt. i forhold til at skulle finde alle mulige opskrifter med forskellig sund mad, da jeg synes det er uoverskueligt med at finde og købe de ting der skal til de forskellige opskrifter og hvor meget der skal i af hver osv.
  og så at huske at lave noget nyt eller forskelligt hver gang.

  du siger havregryn og rugbrød ikke er sundt? er det ikke pga. de mange kalorier i dem?
  for ellers er det jo normalt det som folk siger er sundt.

  og du siger æg er sund lige meget hvordan man laver dem?
  men hvis man varmer æg på panden med olie så bliver det jo også usundt i det at laver det med olie.

  spiser du så i dine 3 store måltider kød med grøntsager i alle 3 måltider??

  bliver det ikke for meget af det samme mad flere gange om dagen hver dag?

  bliver du ikke træt af det?

  det kræver vel at du hele tiden skal lave noget forskelligt så det bliver forskelligt kød og forskellige grøntsager hver gang?

  det er vel også dyrt at spise grøntsager og kød 3 gange om dagen hver dag?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.