Kategoriarkiv: Lagring

Alt om lagring og hukommelse i forhold til harddisk - ekstern såvel som intern - USB, flash-disk, ROM og RAM. Find artikler og information om lagringsmedier - også dvd, Blu-ray og cd. Gode oplysninger, priser og tilbud online.

Ekstern harddisk på tilbud: Hvad skal jeg gå efter?

Det er ret ofte, at du finder et tilsyneladende godt tilbud på harddiske i eksempelvis ALDI eller andre supermarkedet. Jeg er selv hoppet på vognen. Jeg købte en ekstern harddisk på tilbud i ALDI, men først for sent fandt jeg ud af, at jeg skulle have undersøgt markedet lidt bedre.

Det er ikke fordi, jeg har noget imod ALDI. Tværtimod. Men desværre er deres produktbeskrivelser ikke, tja, helt i top (af mangel på en anden formulering). Det, der var problemet - som så ikke rigtig er et problem - var, at den eksterne harddisk, jeg havde købt på tilbud til en rigtig billig pris, kom med en strømforsyning. Som nævnt, er det i sig selv ikke et problem, men det er en irritation, at man skal tilslutte den eksterne harddisk til stikkontakten, hver eneste gang, den skal tages i brug.

Dengang vidste jeg bare ikke, at det en med strømforsyning, jeg var ved at købe, men jeg leverede den alligevel ikke tilbage, fordi jeg faktisk fik en del megabytes for pengene.

Hvad er vigtigt i forhold til eksterne harddisks?

- Og er det godt at gå efter de billige modeller?

Først og fremmest bør du kigge på, hvor mange gigabyte, du får for pengene. Men det er bestemt ikke alt. For hvis du er typen, der gerne vil bruge harddisken flittigt, er det også vigtigt at se på selve overførselshastigheden; denne måles i RPM. Det siger sig selv: jo hurtigere jo bedre.

Så husk inden køb altid at sammenligne flere harddiske, så du kan finde det tilbud, der passer bedst til dig og til den bedste pris.

Og jo, det kan sagtens betale sig at købe en billig ekstern harddisk på tilbud, men kig lige en ekstra gang efter, hvad du reelt får med. En strømforsyning er en unødvendigt irritation efter min mening. Drop strømforsyningen og gå efter en, der er USB-powered. Kig på hvor meget plads, du får for pengene, og se også efter hastighed. SATA er i den hurtige ende (har jeg hørt - lad være med at tage mit ord for det).