Endelig ikke-ryger - Anmeldelse af Allen Carrs bog om rygestop

Kvit smøgerne med Allen Carrs rygestop-bog, “Endelig ikke-ryger”. Du får ingen abstinenser, og det kræver ikke viljestyrke. Det lyder næsten for nemt. Og det er det også. Endelig ikke-ryger hjalp mig, og den kan også hjælpe dig. Du har intet at miste ved at læse bogen - og du har alt at vinde! Succesraten er slående. Kvit cigaretterne for altid.

Allen Carr gik fra at ryge 100 cigaretter om dagen til 0, og han har skrevet en bog om, hvordan han nemt kvittede tobakken.

Du kan finde bogen billigst hos Adlibris.dk

Jeg har tidligere skrevet en kort anmeldelse af denne rygestop-bog, læs den korte anmeldelse her: rygestop-bog. Men denne gang har jeg valgt at gå lidt mere i dybden.

Allen Carr fortæller i sin bog Endelig ikke-ryger - den lette vej til rygestop - på engelsk: Allen Carr’s Easy Way to Stop Smoking - om, hvordan rygning nærmest overtog hans liv. Han havde kontrol over alle andre områder i sit liv, men rygningen kunne han ikke kontrollere. På en “god” dag røg han ca. 100 cigaretter om dagen, og han røg aldrig under 60.

Dagen, der ændrede Allen Carrs liv

En dag tog Allen til en hypnotisør, som skulle hjælpe ham med at kvitte cigaretterne. Allen forklarer i bogen, at han ikke tror på trolddom og feer, og han var meget skeptisk, inden besøget hos hypnotisøren. Efter hypnosen havde han fuldstændig mistet lysten til at ryge. Men hvordan kunne det lade sig gøre? Hvad var det, der gjorde, at han ikke længere havde behov for at pulse på den ene smøg efter den anden?

Allen Carr har sidenhen dedikeret sit liv til at hjælpe andre med at stoppe.

Det er nemt at stoppe med at ryge

Det var sådan Allen oplevede det. Og nu skulle han prøve at løse mysteriet: Hvordan kunne det være så nemt? Endelig ikke-ryger skiller sig ud fra andre rygestop-bøger på den måde, at det kun er en lille del af bogen, som omhandler kræft og andre skræmmeelementer. Du finder heller ej billeder af rygerlunger eller andet. Hovedtemaet i bogen er at fjerne de mange illusioner, der er forbundet med rygning. Den endelige konklusion er, at der ikke er en eneste fordel ved at ryge.

Endelig ikke-ryger er en bog, som virkelig trænger igennem med budskabet om, at et rygestop i sidste ende er den eneste løsning. Når du læser bogen kapitel for kapitel, er det som om, du gradvist mister lysten til at ryge. Når du har læst bogen færdig, har du valget om at stoppe eller fortsætte dit liv som ryger. Har du forstået bogens budskab, vil du indse, at der kun er én vej at gå …

Easyway - Ingen nikotinsubstitutter

Selve metoden går under navnet Easyway, fordi det er den lette vej til et succesfuldt rygestop. Du stopper ganske enkelt uden at skulle bruge viljestyrke, uden at bruge nikotinplaster, nikotintyggegummi og andre former for nikotinsubstitutter. Allen Carr forklarer, at nikotin er et giftstop, og det at bekæmpe nikotinafhængighed ved hjælp af anvendelse af nikotin i andre former er direkte tåbeligt. Du bør ikke bekæmpe afhængighed af et stof ved at fylde dig med selv samme stof. Med andre ord, så er nedtrapning en dårlig løsning. Der er mange, der kvitter cigaretterne ved at trappe ned, men rigtig mange falder også i igen. Med Easyway lærer du at blive en glad ikke-ryger, som ikke skal leve med abstinenser.

Rygestop-klinikker verden over

Allen Carr har stor succes med sine klinikker. Han er så sikker i sin metode, at du får pengene tilbage, hvis du ikke stopper med at ryge. Med andre ord, så har du intet at miste og alt at vinde, hvis du tilmelder dig. Og har du ikke lyst til at bruge penge på hverken klinik eller bog, så kan Endelig ikke-ryger kan lejes på biblioteket, gratis.

En af illusionerne ved cigaretter

I bogen bliver der forklaret, at du ikke får et “boost” af at ryge cigaretter. De hjælper på hverken stress eller “dårlige dage”. Den følelse, du opnår ved at tænde for en cigaret, kommer af, at du lindrer dine nikotinabstinenser. Du bliver stresset og irriteret, hvis du ikke får din smøg, og det eneste smøgen gør, når du endelig tænder den, er, at du fjerner abstinenserne. Det er en afhængighed. Nikotin er et af de stoffer, man bliver hurtigst afhængig af.

Du bliver altså ikke mindre stresset af at ryge. Hvis du tager et kig på en gruppe ikke-rygere og en gruppe rygere, der ikke får lov til at suge på deres cigaret … hvem ser så mest urolig ud? Svaret kender du allerede.

Konklusion

Endelig ikke-ryger hjalp mig med at stoppe. Bogen har også hjulpet mange andre, herunder berømte mennesker som Ellen Degeneres, Richard Branson og mange andre. Metoden virker, og den kan også virke på dig. Det er det mest naturlige og nemmeste rygestop overhovedet.

Læs bogen. Du har intet at miste!

Eksterne henvisninger

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.