Finansiering af bil - brugt eller ny via bank eller bilforhandler billigst

Finansiering af bil kan ske på flere måder. Her i artiklen kigger vi på, hvad der er den billigste finansiering af bil - brugt eller helt ny bil.

Der er to muligheder, hvis du skal have finansieret en auto. Men det kommer også an på, om du vil have en splinterny eller brugt.

Finansering af brugt bil eller ny?

Lad det være sagt, at det selvfølgelig er nemmest at få et lån, hvis det er et brugtbillån. I hvert fald for det meste, da det er den billigste valgmulighed, men det kommer naturligvis også an på selve bilen. Er det en dyr bil, som er lidt brugt og alligevel ikke er særligt billig i forhold til din økonomiske situation, er det jo det samme som at låne til en ny, der ikke er af et så dyrt mærke. Måske.

Så et indledende råd er, at du skal tænke dig godt om, når du står overfor valget mellem brugt og ny. En brugt kan være den billige løsning her og nu, men på sigt kan det blive en dyr investering, hvis den er alt for gammel og kræver mange reparationer. En ny kan være en dyrere førstegangsinvestering, men måske er du bedre stillet i fremtiden, fordi den ikke kræver så meget reparation.

Det er en balancegang, og det er svært at vide, hvad der er bedst.

Finansiering af bil - Bank eller bilforhandler?

Og nu til mulighederne:

Finansiering af bil via banken

Du vil opleve, at banken som regel er den billigste løsning, ganske enkelt, fordi de kan tilbyde den laveste rente. Ulempen kan være, at lånet måske ikke slår igennem, eller at det kan tage lang tid for lånet at slå igennem. Altså kan du risikere at vente i længere tid, hvis du skal have bilfinansiering via din bank.

Finansiering bil via forhandler

Dette vil typisk være den lidt dyrere løsning, men fordelen er, at lånet/finansieringen af bilen typisk kan træde i kraft hurtigere. Det vil sige, at du kan få din bil hurtigere, men så skal du også regne med at betale mere i længden. Og dette er en særlig fordel, ved jeg nu ikke, men sådan kan det være.

Den anden fordel kan være, at du har med en sælger at gøre, og har du noget sælgerblod i dig selv, så kan du forsøge at prutte om prisen. Du kan i hvert fald forhandle om prisen i højere grad end hos banken, som måske er lidt mere “kold” på dette område. Her handler det selvfølgelig om dine evner til at forhandle priser.

Finansiering af bil trods RKI

Her er lige en sidste ting, som jeg faktisk ikke vil komme ind på, fordi jeg ikke ved noget om det. Men jeg vil tro, at det kan lade sig gøre at få et billån trods RKI, da man jo generelt godt kan tage et lån trods RKI hos visse banker og låneinstitutter. Mon ikke det også kan lade sig gøre via en bilforhandler.

Hvis du ved mere om ovenstående, må du gerne lægge en kommentar. Det er ikke noget, jeg personligt er interesseret i, men måske læserne herinde gerne vil blive oplyst.

Dit input i forhold til finansiering af bil

Grunden til, at jeg skriver dette indlæg, er fordi, jeg ikke selv har en vil, men gerne vil købe en - muligvis i dette år. Jeg har derfor undersøgt tingene lidt i forhold til bilfinansiering og lån, og det, jeg har skrevet i artiklen, er altså det, jeg er kommet frem til af lånemuligheder og muligheder generelt for at få finansiering til en bil.

Jeg er ikke sikker på, om alt dette er korrekt. Jeg kan kun stole på de ting, jeg selv har fået fortalt af en finansøkonom. Og jeg tror da, at hun har ret i forhold til det meste.

Men har du andet input i forhold til dette, vil jeg meget gerne høre fra dig. Det ville jeg faktisk sætte stor pris på.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.