Kategoriarkiv: Helse

Ordet sundhed dækker bredt - lige fra fysisk sundhed til mental sundhed. Det at have et godt helbred er alfa og omega for livskvalitet; og det fysiske påvirker det psykiske, og omvendt. I denne kategori finder du artikler om generel sundhed, velvære/wellness, sygdomme, medicin, helbredelse, forbyggelse og sund livsstil.

Effektiv slankekur, der virker hurtigt - Tab 20 kg på ca. 3 måneder

Se, hvordan jeg opnåede et vægttab, der overgik mine vildeste drømme. Det er i sandhed en effektiv slankekur, der virkelig virker. Jeg smed 20 kg over en periode på ca. 3 måneder. Første måned tabte jeg mig hele 9 kg. Du kan gøre det samme. Læs med her.

Over 170 positive stemmer vidner om, at denne slankekur virkelig virker!

[STARRATER]

Effektiv slankekur: Sådan opnåede jeg et vægttab på 20 kg på blot 3 måneder.

Her er min historie om, hvordan jeg tabte 20 kg på ca. 3 måneder. Og du kan gøre det samme. Den første måned tabte jeg faktisk 9 kg. Jeg kan love dig for, at det hurtige vægttab efter den første måned motiverede mig til at blive ved med at følge denne ekstremt effektive slankekur, som jeg selv har lavet programmet til. Vil du også gerne tabe dig på kort tid, uden at tage det hele på igen, så læs med her.

På et tidspunkt fik jeg nok af, at jeg vejede så meget. Jeg vejede ca. 30 kg over min idealvægt, og det var ikke pænt. Som mange andre ledte jeg i alle kanter og hjørner på nettet efter de mest effektive metoder til vægttab. Til sidst fik jeg bare nok, for jeg læste kun - der var absolut ingen handling efter de mange timers læsning på diverse slankesider. Jeg gad det ikke mere, og en aften - omkring juletid - besluttede jeg mig for lave min egen handlingsplan for, hvordan min personlige slankekur skulle være.

Uge 1: Nedtrapning

Den første uge tog jeg mig virkelig sammen til at droppe alt usundt, lige på nær sodavand. Lad mig lige forklare: Sodavand er ekstremt usundt, men ideen var, at jeg skulle cutte mine usunde mad- og drikkevaner ned til én ting. Og da jeg var vant til at drikke godt med øl i weekenderne samt spise chokolade, slik og chips en masse, ville dette skift jo rent faktisk være et stort skridt i den rigtige retning.

Uge 2: Sund afgiftning, sund kost og motion

Ordene afgiftning og detox har mange forskellige betydninger. For nogle betyder det, at man skal sulte i en længere periode eller endnu værre: faste. Sådan er det ikke i min bog. Det betyder blot, at du dropper alt usundt. Og jeg mener alt - denne gang også sodavanden. Jeg sagde altså farvel til alle usunde sager, og så begyndte jeg at spise sundt.

Hvad vil det sige at spise sundt?

I mit tilfælde betød det, at jeg først og fremmest spiste regelmæssigt, dvs. 3 større måltider (morgen, middag, aften) samt 2-3 mindre måltider (frokost og eftermiddag). Derudover spiste jeg varieret - især til aftensmad. En sund aftensmad bestod for mig af tre ting:

  1. kød eller fisk
  2. pasta eller ris
  3. grønsager (jeg købte store grønsagsblandinger, som jeg hurtigt kunne lave i mikrobølgeovnen)

Jeg købte aldrig færdigretter. Den slags indeholder som regel meget fedt og sukker samt mange tilsætningsstoffer. Havde jeg den gang haft pengene til det, havde jeg købt økologisk, for det er meget sundere.

Inden jeg fortæller videre om motion, skal du høre det gyldne råd, som i sandhed gør, at dette forløb kan betegnes som værende en super-effektiv slankekur:

Spis indtil du er mæt!

Det lyder måske banalt, fordi det netop er så simpelt. Men det er ikke alle, der lige tænker over det. Tænk på alle de gange, hvor du bare lige skulle have en portion mere, fordi maden smager så godt. Det lyder bekendt, ikke? Tricket her består i, at du spiser langsomt, tygger maden godt igennem og lytter til din krops signaler. Siger din mave, at du er ved at være mæt, så stop med at spise. Er der mere mad på tallerkenen, så smider du det ud eller gemmer det til dagen efter. Spis indtil du er mæt.

Motion

Det er min overbevisning, at en hver sund slankekur skal have motion stående på programmet. Da jeg startede slankekuren, havde jeg i lang tid gået uden at dyrke nogen form for motion ud over at gå en smule hver dag. Det er bare ikke nok. Jeg var ret overvægtig og i meget dårlig form, men jeg tog mig sammen.

Den første dag løb jeg 5 minutter. Det er ikke meget, men jeg kan love dig for, at det var drønhårdt. I det næste afsnit vil jeg gå lidt mere i detaljer i forhold til, hvordan du kommer i gang med at løbe, uden at det bliver en sur pligt.

Sådan kommer du i gang med at løbe

Hvis du er meget overvægtig og er flov over at vise dig på offentlige steder, skal du ikke være bange. Jeg har selv følt, at jeg ikke turde løbe, fordi folk ville kigge på mig: En stor, svedig mand, der tror, han kan tabe sig ved at løbe et par minutter. Det er ikke just en motiverende tanke, vel? Idet jeg ikke kunne komme af med disse negative tanker, besluttede jeg mig for at løbe sent om aftenen og nogle gange om natten, hvor der ikke var mennesker. Har du mulighed for det, så er det perfekt. Derudover kan du prøve at finde nogle steder, hvor der ikke er så mange mennesker. Parker, små sideveje, osv.

Start langsomt og blidt

Den første dag i uge 2 løb jeg 5 minutter. Som nævnt var det ekstremt hårdt. Jeg var tæt på at opgive slankekuren. Men jeg stod alligevel ved min beslutning om at tabe mig. Jeg startede en søndag aften. Om mandagen hvilede jeg mig, og tirsdag stod den på løb igen. Denne gang løb jeg dog 6 minutter. Dagen efter, om onsdagen, hvilede jeg, og torsdag løb jeg 7 minutter. Der er noget virkelig motiverende ved at kunne øge antallet af minutter. Jo flere minutter jeg tilføjede, jo mere motiveret blev jeg.

Ovenstående er en god metode til at komme i gang, for du starter virkelig blidt ud, men du bliver bedre og bedre. Hvis det er for meget for dig at øge løbeturen med 1 minut hveranden dag, så nøjes med hver uge. Du kan også gøre det, at du veksler mellem hurtig gang og løb, hvis det er mere overkommeligt.

Jeg tabte 9 kg på 1 måned

Efter at have fulgt mit eget slankeprogram i en måned, kunne jeg se på min krop, at der var sket en ændring. Jeg blev helt overrasket over, hvor slank jeg var blevet. Jeg steg op på vægten, og den sagde, at jeg var blevet 9 kg lettere. Det var en fantastisk fornemmelse. Jeg ikke bare så bedre ud, jeg havde det også meget bedre. Jeg følte mig sund. Her måtte jeg erkende, at jeg havde lavet et program, der - i hvert fald for mig - havde fortjent at blive kaldt for verdens bedste slankekur.

Det skal siges, at de første kg, du taber dig, kan være vand. Det har jeg i hvert fald læst mig til. Der kan også være tale om tab af muskelmasse. Hvis dette er et stort problem for dig, skal du supplere med styrketræning.

Jeg blev altså ved med at køre denne livsstil i 3 måneder, og kiloene røg hurtigt af. 3 måneder senere var jeg 20 kg lettere. Jeg havde det virkelig godt med mig selv. Jeg følte mig sundere end nogensinde, og jeg kunne endelig passe noget ordentlig tøj.

Effektiv slankekur - Opsummering

Jeg ved, at denne artikel er meget lang. Så jeg vil her til sidst lave en opsummering af denne effektive slankekur. Her er en tjekliste:

  1. Start med at trappe ned på usunde sager. Brug ca. 1 uge.
  2. Derefter skal du droppe alt, der er usundt.
  3. Spis 3 hovedmåltider og 2-3 mindre måltider hver dag.
  4. Det gyldne råd: Spis kun indtil du er mæt.
  5. Løb hveranden dag. Start ud med 5 minutter den første dag, og forøg antallet af minutter med 1 for hver løbetur eller hver uge.

Og det var så det. Den bedste slankekur, jeg kender. Har du nogle tilføjelser eller kommentarer til denne artikel, er du mere end velkommen til at skrive herunder i kommentarfeltet.

Kunne du lide min artikel, så giv den da lige 5 stjerner med på vejen :) Det ville jeg sætte stor pris på:

[STARRATER]

En endnu nemmere og bedre kur: Stenalderkost!

Lige en opdatering: Hold da op, hvor er der mange, som har rost denne kur. Jeg er virkelig taknemlig for, at jeg kan hjælpe andre :) Du skal vide som læser, at det er en del år siden, jeg fandt på denne kur, så der er sket en del siden sidst. Jeg har faktisk fundet en diæt kaldet stenalderkost (på engelsk: Paleo diet), som jeg har kørt med siden oktober 2011 frem til i dag. Og den er endnu bedre, fordi den er nemmere at holde i længden, og så må du spise dig lige så mæt, du vil + du får meget energi! :)

Hvis du ikke har hørt om stenalderkost, så må jeg sige, at jeg virkelig kan anbefale det. Det har ændret mit liv fuldstændigt: jeg har ikke kun tabt mig yderligere, men jeg har også fået mere energi, pænere hud og er sågar holdt op med at snorke (!) Mange melder også om, at deres depression og forskellige allergier er væk.

Du kan finde den officielle bog om stenalderkost hos Saxo.com

Tab 10 kg hurtigt på 1 måned eller 2 måneder på den sunde måde

Først og fremmest er det vigtigt at påpege, at der ikke er én bestemt kur, der virker for alle. Her finder du heller ej en ekstrem genvej til et helt vildt og usundt vægttab - det drejer sig blot om at omlægge din livsstil fuldstændigt, hvor du udelukkende fokuserer på en ting: Slankekur.

De 10 kg er vejledende. Det kan sagtens være, at du kun taber dig 5 kg, det kan også være, at du taber dig 12 kg. Hvis du følger disse råd, vil du uanset hvad tabe dig rigtig meget i løbet af den ene måned eller de 2 måneder, hvor du vælger at følge rådene.

Lad os gå i gang.

For at opnå et stort vægttab, skal du ganske enkelt spise mindre. Dvs. du skal forbrænde flere kalorier end du indtager. Det giver mening, ikke? Men når du spiser mindre (end normalt), er det utroligt - og jeg gentager: utroligt - vigtigt, at du varierer din kost og i hvert fald i denne forbindelse udelukkende spiser det sundeste af det sundeste.

Mere om det at spise mindre lidt længere nede.

Vil du opnå et vægttab, hvor du taber 10 kg hurtigt, skal du indstille dig på at droppe alle usunde ting. Og jeg mener alle! Ingen slik, ingen chips, ingen sukker på din havregryn, ingen chokolade. Nothing! Sodavand er fy-fy.

Alle madvarer skal være med minimalt fedtindhold. Køb kun det slankeste kød osv.

Hvis du kan holde dig til økologisk mad, er det fint, men ikke nødvendigt.

Hvordan spiser jeg mindre?

Nu skal du ikke spise, så du sulter. Det er vigtigt at påpege! Dette er ikke en sultekur, selvom 10 kg på 1 måned eller 2 er et relativt hurtigt vægttab. Fidusen er, at du igennem 1 måned eller 2 - afhængigt af, hvor lang tid du følger kuren/omlægningen - lærer at mærke, hvornår du er mæt og sulten. Firkantet sagt, så er vi mennesker enormt dårlige til at registrere mæthed, fordi vi ofte spiser hurtigere end det, vi kan registrere. Så hemmeligheden er at spise langsomt … meget langsomt. Jo langsommere jo bedre. Spis små mundfulde, og mærk på dig selv mens du spørger dig selv, er jeg mæt nok til ikke at skulle spise mere? Husk at tygge maden rigtig meget. Lær at nyde den. Vi spiser ofte så hurtigt, at vi ikke kommer til virkelig at smage, hvad maden smager af.

Når du har mestret det med mæthedsfornemmelse, skal du huske at spise flere måltider om dagen. Især hvis du vænner kroppen til at spise meget, meget lidt er det vigtigt, du hele tiden holder den i gang. Ved at gøre dette kan du faktisk på en sund måde holde kroppen i gang uden at spise hvad der virker til at være særligt meget.

Nu er det tid til motion. Motionér hver anden dag. Dagene imellem skal du bruge til at restituere. Kroppen skal hvile. En rigtig god ting er at supplere med let styrketræning på de dage, du motionerer (du kan let kombinere de to ting, hvis du går i et fitnesscenter), fordi du kan risikere at tabe muskelmasse fremfor fedt. Det er på ingen måde hensigten med denne kur. Mht. motion, er det også vigtigt, du finder dit eget tempo. Overbelast ikke kroppen. Du skal blot svede igennem og få en god fornemmelse i kroppen. Det er bedre med lidt end for meget.

Kosten er det allervigtigste i denne kur. Sund mad fordelt på mange små måltider. Du kommer ikke til at sulte, du får det, kroppen har brug for, og du vil tabe dig måske 10 kg. Og så er den måned eller 2 hurtigt omme.

Føler du dig på noget tidspunkt dårlig, sløj, svimmel, så gør du det forkert. Dette er blot en metode til at spise godt, sundt og mindre. Følg rådene på egen regning. Jeg kan stå inde for, at dette kan være en super-sund slankekur, men hvis du gør det forkert og for ekstremt, så kan det hurtigt også blive ekstremt usundt.

Ekstrem slankekur – Det hurtigste vægttab overhovedet muligt

Når vægten viser et tal, der virker ekstremt højt, kan man være tilbøjelig til at tænke, at der også skal en ekstrem slankekur til, for at man kan komme ned på den foretrukne vægt igen. Læs om ekstreme slankekure her.

Har der sneget sig alt for mange kilo på kroppen i form af fedt, er det helt naturligt at man vil tabe sig. Men bare fordi, man har været flittig til at tage på, betyder det ikke nødvendigvis, at man også bør gå den ekstreme vej, for at smide fedtet.

Noget af det mest ekstreme, man kan gøre, er at få foretaget en fedmeoperation eller få sat et bånd ind i maven, så man opnår mæthedsfornemmelse hurtigere og dermed spiser mindre, hvilket resulterer i et hurtigt vægttab. Dette er virkelig ekstremt, og anbefales som regel kun i tilfælde af ekstrem overvægt, hvor man er inden for risikogruppen for at få en alvorlig følgesygdom, der kan gøre en ende på livet.

Er Atkins-kuren ekstrem?

Atkins-kuren går kort fortalt ud på, at man ikke indtager kulhydrater - eller i hvert fald kun meget få kulhydrater. Den bliver også kaldet for kulhydrat-kur.

At man sparer lidt på kulhydraterne er bestemt ikke en dårlig ting, og ja, man kan tabe sig ved det, men idet kulhydrater er kroppens brændstof, skal man altså virkelig vide, hvad man gør - man skal være meget påpasselig. Om en Atkins-diæt er decideret farlig er der delte meninger om; men hvis du spørger mig, så kan jeg ikke forestille mig, at det i det lange løb og på længere sigt kan være specielt sundt at undlade at indtage noget, som kroppen reelt har brug for.

Andre ekstreme vægttabskure og slankemetoder?

Det sundeste er, hvis du ændrer din livsstil fuldstændigt. Forestil dig, at du spiser meget sundere og meget mindre (dog ikke for lidt), og at du dyrker meget motion dagligt. I forhold til en usund livsstil, kunne dette også betegnes som værende en ekstrem ændring i dit liv … men ville også samtidig kunne betegnes som en sund og fornuftig ændring.

Med andre ord, så er en ekstrem slankekure ikke nødvendigvis farlig, hvis altså du overholder rammerne for, hvad der er fornuftigt.

Hurtigste vægttab overhovedet

Ser man bort fra de farlige tilgange, er kost og motion vejen frem. Jeg kan sagtens tillade mig at sige, at det er nemt - men det er det ikke. Der skal arbejdes hårdt. Men er du villig til at yde en indsats, er der guld at hente for enden af regnbuen.

Jeg har selv prøvet at gennemgå det, jeg kunne kalde et ekstremt hurtigt vægttab. Og jeg kender en anden, som er tæt på mig, der har gjort præcis det samme. Jeg har cuttet ned på den usunde mad, spist regelmæssigt, spist indtil jeg føler mæthedsfornemmelse, og så har jeg dyrket motion hver anden dag. Efter 3 måneder stod der altså næsten 20 kg mindre på vægten, siden jeg startede!

Billigt Zumba-tøj og sko

Skal du dyrke Zumba, er det en klar fordel at købe det officielle tøj og de officielle sko, eller i hvert fald noget, der egner sig mindst lige så godt. Det er noget, der rykker!

I forbindelse med mit arbejde, har jeg for nyligt prøvet at danse Zumba. Kæresten har også dyrket det lidt, og jeg blev glad, at var noget, jeg fik mulighed for at prøve på jobbet. For een ting er at se det på tv - men hvordan er det i virkeligheden? Efterfølgende fik jeg de idé, at jeg ville prøve at kigge på nettet efter lidt mere info om Zumba, og så fandt jeg ud af, at der faktisk er lavet decideret Zumba-tøj og -sko.

Jeg anbefaler personligt Smartsport.dk, som dog ikke har officielt Zumba-tøj, men virkelig lækkert sports- og fitnesstøj til særdeles gode priser, som passer perfekt til god Zumba-Action :) Og de har gratis levering.

Men er det rimelig at betale i dyre domme for Zumba-tøj og -sko, når du i virkeligheden bare kunne bruge helt almindeligt fitness-tøj og måske et par løbesko? Lad os først og fremmest tage et kig på, om det overhovedet kan betale sig at bruge Zumba-tøj og -sko.

Zumba-sko

Zumba-sko minimerer skader

Lad mig stille dig følgende spørgsmål: Bruger du også dansesko, når du løber en tur? Eller bruger du golfsko til badminton? Nej vel? Det giver meget god mening. Hvis du bruger normale Nike-sko til Zumba, så er det bestemt ikke godt. Først og fremmest er det slet ikke optimalt for selve oplevelsen, for i Zumba skal du kunne bevæge dig godt og blandt andet kunne “slide” med fødderne for at lave bevægelserne korrekt. Det kan godt lade sig gøre med et par Nike-løbesko, men det er en udfordring.

Inde på baby.dk er der blandt andet en, der skriver, at det kan give skader at bruge de forkerte sko. Hvis ikke du bruger nogle danse-sneakers, kan det ende galt. Der bliver sågar nævnt deciderede “Zumba-skader”.

Så konklusionen må være: Køb nogle officielle Zumba-sko eller et par danse-sneakers, hvis du vil dyrke denne form for fitness uden at få skader.

Hvad med Zumba-tøj?

Som jeg ser det, skal du blot have noget tøj, der egner sig til bevægelse. Og så skal det også være noget, du kan svede i. Hvis du vil købe officielt Zumba-tøj, så er det efter min mening kun fordi, du vil ligne dem på tv. Har du pengene til det, så kan du jo købe det. Mere om det herunder.

Billigt zumba-tøj og -sko på tilbud?

Hos dansesneakers.dk kan du finde et bredt udvalg inden for, ja, danse-sneakers. Priserne er dog ikke helt lave, og du skal i hvert fald slippe med mindst 600 kr. for et par. For det officielle tøj og de officielle sko, kan du også gå ind på zumbashoppen.dk. Her er den ægte vare - men jeg skal sige dig en ting om Zumbasko … de er bestemt ikke pæne! Med mindre, du kan lide pangfarver, så vælg dig nogle andre danse-sneakers.

Jeg må indrømme, at Zumba-tøj på tilbud er svært at finde. Har du spottet nogle gode tilbud eller billige priser, så vil jeg meget gerne høre fra dig. Du kan blot skrive en kommentar nederst på siden. Det ville jeg sætte pris på.

Mit bedste bud på at finde det billigst er ved at tage et kig ind på dba.dk. Her kan du være heldig at finde nogle gode tilbud.

Vægttab på maven - Hvordan smider man mavefedtet?

Kan man smide mavefedtet ved punktforbrænding, eller er det en myte? Og hvor farligt er det egentlig at have for meget fedt på maven? Det kan sagtens lade sig gøre at smide vægt, så maveskindet fremstår flot. Det kan gøre hurtigt om nemt med de rette metoder. Skal dit maveskind være (næsten) fedtfri, så kig med her.

Der er rigtig mange, som søger en effektiv metode til at opnå et vægttab på maven. Hos nogle synes fordelingen af fedt at være ekstra synlig på maveregionen, og det er naturligvis ikke noget, som behager de fleste. Men kan man overhovedet tabe sig på maven, uden at resten af kroppen følger med? Læs resten

Løbetræning for begyndere – Start her, og opnå et fornuftigt vægttab

Kom godt i gang fra start, hvis du vil kaste dig ud i løbetræning som begynder. Vil du smide noget fedt, så er det den bedste form for motion overhovedet.

Løbetræning og i det hele taget motion kan være svært at finde motivation til, men når motivationen og det nødvendige “drive” er til stede, er der guld at hente, så at sige, hvis man vil i gang med at leve sundt eller tabe vægt. Læs resten

Ketolysekuren - Mine tanker omkring denne mode-slankekur

Ketolysekuren er det seneste skud på stammen af de såkaldte low-carb high-fat diets, det vil sige diæter, hvor indtaget af kulhydrater (carbs) er lavt og indtaget af fedt er højt. Det første, du nok vil spørge om: Virker det? Og svaret er et simpelt ja, for på en hver diæt - ikke bare på ketolysekuren - hvor indtaget af kulhydrater er utroligt lav, og hvor indtaget af fedt er højt, vil du med garanti tabe dig. Det er fakta, og det er grundlæggende samme principper i eksempelvis Atkins-kuren og på stenalderkost (Paleo).

I dette indlæg vil jeg prøve at gå lidt mere i dybden og prøve at besvare spørgsmålene: Hvad er ketolysekuren? Er ketolysekuren farlig?

Ketolysekuren - Bog

Her kan du købe bogen billigt lige nu:

Køb Slank med Ketolysekuren af Torkil P. Andersen hos Saxo.com (Spar 200 kr. netop nu)

I bogen finder du alt om opskrifter og kostplan. På issuu.com kan du læse starten af bogen. “Sjovt” nok får du i dette sneak peak af bogen ikke at vide, hvad man må spise - du er nødt til at købe bogen for at få opskrifter, kostplan og mere information generelt, men det er vel også fair nok. Du kan dog læse det helt grundlæggende - altså hvad denne Ketolysekur-bog handler om, og om hvorfor og hvordan du taber dig.

Jeg skal med det samme sige, at jeg ikke har læst bogen om ketolysekuren, og dette indlæg er udelukkende baseret på, hvad jeg har læst om ketolysekuren på nettet.

Hvordan virker ketolysekuren? Kan man tabe sig?

Som jeg nævnte lige før, handler det om at indtage færre kulhydrater og mere fedt - men også mere protein. Det er præcis det samme, som på Atkins-kuren bygger på. Paleo-diæten gør også, at du taber dig af samme grunde, men der er stor forskel på Paleo og ketolysekuren, hvilket jeg kommer ind på lidt senere i indlægget.

Men fedt gør jo, at du tager på, spørger du sikkert?

Ja, det er rigtigt, men her skal du tænke på, at kroppen bruger - afhængigt af, hvad du spiser - enten kulhydrater eller fedt som brændstof. Og hvis du ikke indtager særligt mange kulhydrater, vil din krop skifte over til at bruge fedt som brændstof. Derfor kan du tillade dig at spise en god del fedt på eksempelvis ketolysekuren og samtidig tabe dig. I og med, du også får masser af protein, taber du dig yderligere, fordi protein sætter massivt gang i forbrændingen.

Ketolyse-kuren - Hvad må man spise? Opskrifter og kostplan

Grundlæggende handler ketolysekuren om, at du undgår brød, ris, pasta og kartofler, og i stedet spiser dig mæt i kød, æg, fisk, mælkeprodukter og grøntsager. Og selvfølgelig er øl, sodavand, chips og den slags forbudt, men det kommer vel ikke som en overraskelse :)

Du er nødt til at købe bogen, hvis du vil vide mere om, hvad du helt præcis må spise. Her finder du kostplan og mange forskellige opskrifter.

Ketolysekuren farlig?

Her kommer så min sammenligning af denne slankekur, mode-slankekur, program til vægttab, kaldet Ketolyse kuren, sammenlignet med Paleo-diæten (stenalderkost) og Atkins-kuren.

Ud fra de få informationer, jeg har samlet om denne kur, må jeg fastslå - uden at være ekspert eller noget - at ja, den er farlig. Den minder desuden meget om Atkins, som jeg også vurderer som værende farlig.

Den er ikke farlig her og nu, men på sigt vil den være det, og lad mig så fortælle hvorfor.

Jeg er tilhænger af Paleo, fordi jeg mener, det er den helt rigtige og naturlige måde at spise på - mad uden e-numre, mad uden forarbejdede fødevarer og uden salt. Men ketolysekuren opfordrer så vidt jeg har læst til at du skal undgå blandt andet frugt, og samtidig bliver du opfordret til at spise forarbejdede mejeriprodukter (bl.a. ost) og fødevarer, der indeholder meget af det mættede fedt - lige som på Atkins. Smør er åbenbart også tilladt.

Som jeg har forstået det, bliver der ikke gjort opmærksom på de forskellige typer fedt (correct me if I’m wrong), og hvis dette virkelig passer, så kan dit indtag af mættet fedt fra ost og mælkeprodukter være farligt for dig, fordi der typisk er meget mættet fedt.

Friske frugter skal også undgås, og ja, det er da rigtigt nok, at de ikke ligefrem bidrager fantastisk meget til et vægttab, men at undgå friske frugter helt, mener jeg er decideret dumt.

Dette er så bare min mening, og jeg vil til en hver tid hellere anbefale stenalderkost / Paleo, som du kan læse mere om på Hulemad.dk. På stenalderkost kan du ikke undgå at tabe dig, få mere energi, blive sundere, få pænere hud, blive stærkere og meget mere - alt det, som ketolysekuren prædiker af fordele og mere til.

Skal du følge denne ketose-kur, vil jeg ikke anbefale dig at gøre det i mere end et par uger.

Har du prøvet kuren, og vil du bidrage med din viden og erfaring

Jeg vil meget gerne høre fra dig, hvis du har meget mere erfaring med denne slankekur. Som jeg nævner, har jeg kun baseret denne artikel på den viden, jeg har kunnet samle rundt omkring på nettet. Derfor skal den tages med et gran salt. Jeg er ikke ude på at “ødelægge” noget for nogen, men umiddelbart synes jeg, at det lyder farligt.

Har du læst bogen, eller ved du bare en masse om det her, så vil jeg gerne høre, hvad kuren mener om følgende ting:

- E-numre i fødevarer
- Økologi
- Salt
- De forskellige typer fedt (er der ifølge kostplanen forskel på det mættede (og farlige) fedt) og eks. det livsnødvendige omega-3?

Jeg skriver med åbent sind, og håber, at du som læser kan bidrage positivt til debatten.

Massagesæde - Test af massagesæder 2012, 2013, 2014

Et massagesæde kan være lige den ting, der gør hverdagen lidt mere overkommelig. Efter en hårdt tur på arbejde, er der intet som at sætte sig i stolen og få eksempelvis en shiatsu-massage i 20 minutter, så man lige kan få det ekstra overskud tilbage.

Jeg har været i Salling (storcenter i Aarhus) for at afprøve og teste de massagesæder til stole, de har dér. Jeg kan desværre ikke komme med en dybdegående massagesæde-test, som du ville finde det hos Politiken og så videre, for jeg er på ingen måde ekspert.

Jeg leder derfor selv efter nogle tester af massagesæder, og jeg håber, at en læser herinde kan hjælpe mig med det.

Test af massagesæde hvor?

Har du set et sted, hvor der er anmeldelser eller test af massagesæder, så må du meget gerne komme med din henvisning her i kommentarfeltet.

Da jeg har prøvet nogle fra OBH Nordica, så ved jeg også nogenlunde, hvad jeg er ude efter, men det ville alligevel være rart at høre, hvad de seriøse testere har fundet ud af.

Er det ikke bare at vælge det, man bedst kan lide?

Umiddelbart vil jeg tro, at man som forbruger bare skal vælge det, som “passer til ens krop”. Du kan afprøve diverse massagesæder og massagestole mange forskellige steder, og så bør man bare vælge det, man bedst kan lide følelsen af.

Som nævnt har jeg prøvet noget fra OBH, og her kan jeg personligt godt lide shiatsu, og så skal der også være varme.

Antabus: Virkningstid - Hvor lang tid virker det? Hvornår er det færdigt?

Antabus bruges til behandling af alkoholmisbrug, og disse brusetabletter, som du indtager ca. et par gange om ugen har naturligvis en virkningstid. Du kan i dette indlæg læse lidt mere om antabus og virkningstid.

Hvor lang tid virker antabus?

Der er mange forskellige historier rundt om på nettet fra folk, der har prøvet det, men har drukket og ikke har oplevet noget dårligt.

Du skal huske på, at dette er specielle tilfælde.

Det anbefales, at du ikke indtager alkohol minimum 14 dage efter, du har taget din sidste antabus-pille. Det kan ganske enkelt være farligt for dig.

Høfeber-medicin kan fjerne virkningen, og det er der (desværre), flere alkoholikere, der har fundet ud af. Men intet her er garanteret, så lad være med at lege med dit liv og din krop på den måde.

Antabus-virkningstiden er altså på ca. 14 dage, men dette afhænger typisk også af, hvor meget du har taget. Antabussen hober sig op i kroppen, og jo mere du tager jo længere tid går der, før du kan drikke.

Har du måske kun taget en enkelt pille, kan der godt være tilfælde hvor du kan drikke igen efter en uge måske. Men lad være med at gøre dette. Følg anvisningerne. Det kan gå noget så grueligt galt, og du kan risikere at blive meget, meget syg. Nogle mennesker dør også - i meget sjældne tilfælde. Og det er bare for dumt at lege med ilden.

Så antabus og virkningstid er meget individuel, og du bør altid følge det, som der står på pakken.

Stenalderkost / Paleo-diæt - Den ULTIMATIVE slankekur

Mit indlæg om slankekur er blevet virkelig populært. Hold da op! Flere hundrede læsere hver dag læser indlægget, og i skrivende stund har indlægget fået 4,7 ud af 5 stjerner ud fra 128 vurderinger!

I dag vil jeg gerne fortælle lidt om stenalderkost eller Paleo-diæt, som det også kaldes. Det er den ultimative slankekur, hvis du spørger mig, og ikke nok med det, så er det måske den bedste livsstilsændring, du kan foretage dig, hvis du vil have din naturlige sundhed og krop tilbage.

Følg Danmarks bedste hjemmeside om stenalderkost

Først og fremmest vil jeg opfordre dig til at gå ind på Hulemad.dk (et nyt site om stenalderkost / Paleo og tilmelde dig nyhedsbrevet (i skrivende stund er der en åbningskonkurrence, hvor du kan vinde et gavekort a 500 kr. til lækker helsekost, og der vil komme flere konkurrencer løbende.)

Du kan evt. lige klikke på linket (det åbner i et nyt vindue), og besøge siden, når du har læst dette indlæg færdigt :)

Hvad må man spise på stenalderkost?

Kort og godt handler det om at spise, lige som vi mennesker gjorde for mange år siden - i stenalderen, hvor landbruget endnu ikke var en realitet. Derfor skal du undgå følgende produkter på stenalderkost:

- Brød
- Pasta
- Kartofler
- Ris

Og i det hele taget skal du undgå alt det, der er forarbejdet. Ovenstående fødevarer er de helt store syndere! Hvis du vil blive tyk og fed, så spiser du altså bare masser af ovenstående.

Mejeriprodukter er også yt.

Hvis du vil opnå det bedste vægttab, bør du også undgå:

- Frugt
- Nødder

Disse er “Paleo-snacks”, og selvom de er “lovlige” på Paleo-diæt, så tager du altså også på af dem. Frugt indeholder frugtsukker/fructose, og det tager du altså på af.

Du bør til gengæld spise masser af:

- Kød
- Fjerkræ
- Fisk
- Vildt
- Grønt!
- Æg (dog i moderate mængder, eks. maks. 1 æg om dagen)

Og så skal du faktisk kun drikke vand. Det er det, vores krop er skabt til at drikke. Du kan dog også indtage lidt kaffe og te - det vil du stadig tabe dig af - men overdriv ikke.

Indtager du udelukkende ovenstående, kan du ikke undgå at tabe dig i et ganske hurtigt tempo. Det er også perfekt kost, hvis du er diabetiker, fordi disse fødevarer ikke får dit blodsukker til at stige. Tænk også lige over, at vi ikke havde diabetes/sukkersyge i stenalderen. Hvorfor mon? ;) Depression og allergier kender man vistnok heller ikke til i den tid.

Stenalderkost er en ægte, naturlig kur - en stenalderkur

Du kan kalde det for en stenalderkur om du vil. Det er i hvert fald en kur mod mange ting. Det er naturlig kost, som giver dig din sundhed tilbage, fordi stenalderkost er rigtig mad, som vi mennesker er designet til at indtage.

Der fandtes ikke McDonald’s og pizza i stenalderen!

Proactiv Solution, virker det? Jeg har kigget på danskernes mening

Jeg har undersøgt danskernes erfaringer for at få svar på spørgsmålet: “Virker Proactiv?”

Proactiv, virker det egentlig, eller er det bare noget fup? Du har sikkert set reklamen for Proactiv Solution på Tv-Shop, og er på udkig efter en anmeldelse eller ti for at sikre dig, at det virker og er det rette produkt for dig? Forståeligt nok - jeg ville gøre præcis det samme!

Jeg har forsøgt at kigge på forskellige anmeldelser af Proactiv Solution på danske hjemmesider, hvor det bliver debatteret mest. Jeg har tjekket godt og vel 30 personers udtalelser omkring produktet, og har også nogle tips til, hvordan du bør forholde dig til, hvad folk siger på nettet.

De kendte elsker Proactiv

Med personer som Katy Perry, Justin Bieber og vores egen Caroline Wozniacki, som selv anbefaler dette middel mod acne, virker det ret troværdigt - og for nogle utroværdigt, fordi du ikke kan være i tvivl om, at de også har fået en stor pose penge for at lægge navn til.

Så det er lidt svært at lægge en konkret værdi i de kendtes fantastiske erfaringer, men sådan er det jo.

Min undersøgelse mht. om Proactive virker

Jeg har tjekket godt og vel 30 udtalelser på diverse danske debatfora og hjemmesider. Det er på ingen måde repræsentativt, for så skulle vi op over 1.000 mennesker - men så mange mennesker, der skriver om det, finder du bare ikke på nettet.

Jeg er kommet frem til følgende:

- Ca. 46,4 % har positive erfaringer med Proactiv Solution.

- 10,7 % har haft positive erfaringer, men hvor virkningen har aftaget efter noget tid.

- 42,9 % har negative erfaringer, hvoraf nogle har oplevet, at det slet ikke virker, mens få mener, at det har forværret deres hud.

Hvordan skal disse udtalelser tolkes

Da jeg selv har mange års erfaring med internettet og specifikt med udtalelser på nettet, ved jeg, at folk, der har negative oplevelser med noget, er langt mere tilbøjelige til at skrive om det på nettet.

For at tage et eksempel:

Du har købt noget tøj over nettet, og handlen gik rigtig fint. Ville du med det samme tænke, at nu skal du ind på alle debatfora eller ind på TrustPilot for at skrive, at handlen godt, dvs. som du egentlig havde forventet? Næh, det er de færreste, der gider at gøre noget aktivt på den front, medmindre de bliver opfordret til det.

Folk med negative oplevelser derimod, de er meget mere motiverede til at advare og komme ud med noget galde omkring det mindste, der er gået galt.

Det kan - og jeg gentager, KAN - betyde, at der gemmer sig mange flere positive anmeldelser og udtalelser derude, som bare ikke kommer frem.

Skal du prøve Proactive eller ej?

Det er op til dig nu, om du vil prøve det, så du selv kan finde ud af, om det virker for dig. Husk, at vi ikke alle har samme type hud. For nogle virker det, for nogle virker det ikke. Du finder kun ud af det ved at prøve det, og så skal du huske, at du har 60 dages fuld returret.

Du kan få Proactiv hos Tv-Shop her

Virker Proactive for dig? Kom med din anmeldelse

Nu hvor jeg har brugt en god del tid på at lave dette indlæg, kunne jeg da godt tænke mig at høre fra andre. Har det virket for dig? Kom med dine ord omkring dette produkt, hvis du har erfaringer med det eller kender nogen, der har.

Og kunne du bruge indlægget til noget, ville det være fedt, hvis du gad dele det med andre på evt. Facebook eller Twitter - så flere kan få gavn af min lille research :)

På forhånd tak :)
Jan

Solcreme uden parabener er vigtigt

Solcreme uden parabener er i år blevet en eftertragtet vare. Solen er kommet frem i lille Danmark, og så skal man jo creme sig ind, hvis man vil undgå, at det går galt. Desværre har der ikke fandtes meget solcreme uden parabener tidligere, men markedet ændrer sig heldigvis, for markedet ved også, hvad folk eftersøger.

Du har sikkert prøvet at blive skoldet, eller også kender du uden tvivl nogen, der er blevet det. Man har siddet ude i solen for længe, og så er skaden sket. Det siger sig selv, at det er af yderst stor vigtighed at have en god solcreme på, men lige så vigtigt kan det være at den er parabene-fri.

Hvis du vil undgå alt muligt “underligt” i din solcreme, så køb en solcreme uden parabener, uden “kemi” og andet snask, der ikke er godt for dit helbred.

I denne sammenhæng vil jeg anbefale dig at tage et kig forbi webshoppen faktorfobi.dk, hvor du stensikkert finder de bedste produkter, når det handler om soltøj, solcreme uden parabaner og beskyttelse mod solen.

Har du andre anbefalinger, gode råd eller andet input, må du meget gerne lægge en kommentar, hvis du har 10 sekunder til overs :)

Jeg er selv ret lys i huden, og jeg har godt nok prøvet at blive “brændt af”. Men det var dengang, jeg var lille. Sidenhen har jeg været ret smart, synes jeg selv, og jeg har brugt den solbeskyttelse, der skulle til for, at jeg ikke kommer til at ligne en rød reje.

Det svi’r at blive forbrændt, og hvis du skal beskyttes ordentlig, så skal det være med den bedste solcreme uden kemi og andet knas, som bare ikke er godt for nogen. Din hud er vigtig, og vil du ikke have, det går galt, så beskyt dig.

Nældefeber - Billeder, information og tanker herom

En bekendt har lige fået konstateret Urticaria, bedre kendt som nældefeber. Billeder i hovedet har jeg haft en masse af, da jeg fik det at vide af en anden bekendt, for jeg vidste ikke, hvad der var tale om. Her på denne side har jeg derfor samlet nogle nældefeber-billeder, så du kan spore dig bedre ind på, om der er tale om denne hudsygdom, som rammer ca. 1/5 af den danske befolkning.

Det lyder farligt sådan noget nældefeber. Billeder skulle der derfor til, før jeg kunne relatere bedre til dette problem. Jeg har da hørt ordet før, men har faktisk ikke skænket en tanke med hensyn til, hvad det egentlig er.

Nældefeber i billeder

Nedenstående billede dækker det meget godt; det er fyldestgørende, lad mig sige det sådan. Grunden til, at hudsygdommen har det navn, den har, er, at udslættet ligner det, du får, hvis du har brændt dig på en brændenælde.

Nældefeber

Billedet er taget fra Lægehåndbogen.

Mine tanker om dette, efter at have kigget på diverse nældefeber-billeder er, at det er noget værre noget. Heldigvis kan der gøres noget for det, og det er jo ganske heldigt. Tænk sig at rende rundt med sådan et udslæt i meget lang tid. Det kan bestemt ikke være rart. Selve følelsen kan heller ej være rar, hvis det altså føles lige som efter man er blevet brændt af brændenælder … eller det, der er værre.

Nyttige oplysninger

Vil du vide mere, og er det ikke nok at kigge på nældefeber-billeder, vil jeg råde dig til at tage et kig forbi Netdoktor.dk, hvor du kan finde meget mere information.

Gode råd, erfaringer med mere …

Har du nogle tips, du vil dele, billeder, erfaringer fra det virkelige liv, så er du meget velkommen til at sende en kommentar her på bloggen. Det er nemt og hurtigt.

Stop snorken - Hjælp mod snorken

Snorker du, eller snorker din partner, ved du også, hvor irriterende det kan være. Begge parter bliver generet, når der er snorken i soveværelset, men du skal vide, at der kan gøres noget ved. For at sætte et stop for snorken, findes der en del husråd, som virker. Det er også muligt at tage snorke-medicin - men desværre er der mange, der melder, at det bare ikke virker.

I dette indlæg vil jeg hive fat i nogle gode råd, så du kan få hjælp mod snorken. Hvis disse råd ikke virker, bør du under alle omstændigheder søge hjælp hos din læge.

Snorken: Hjælp og tips til at undgå snorken

Er du overvægtig, kan det hjælpe, hvis du taber dig nogle kilo. Det kan efter sigende stoppe snorken hos mange. Har du mod på at gå på en slankekur, så kan dette være løsningen på dit snorke-problem.

En anden ting, du skal huske, er, at du ikke bør drikke alkohol inden sengetid. Alkohol kan få selv den mest rolige “sover” til at snorke som en tordensky. Det har jeg oplevet op til flere gange.

Ifølge visse kilder kan det også hjælpe at sove på siden i stedet for på ryggen. Det har aldrig været en hjælp mod snorken for mit vedkommende, men det er værd at prøve, for måske virker det for dig.

Et sidste til, der ikke hjælper mod snorken, men kan gøre, at din ikke-snorkende sengepartner ikke bliver så meget generet, er at gå senere i seng end din partner. Så kan hun falde i søvn først, og på den måde vil hun ikke blive irriteret over din snorken, fordi hun allerede er faldet i søvn, når du lægger dig i sengen.

Dette tip til at undgå snorken har jeg selv brugt herhjemme. Det har i hvert fald sparet mig for at blive vækket mange gange.

Undgå snorken: Hjælp til dig, der ikke kan bruge ovenstående råd

Hvis alt ovenstående ikke hjælper dig mod snorken, så burde du søge læge eller måske prøve en speciel skinne, som kan købes på apoteket. Sidstnævnte har jeg ikke selv erfaring med, men hvis du ved mere om det, eller har du bare nogle andre gode tips eller metoder til hjælp mod snorken, hører jeg meget gerne fra dig.

Fodmassageapparat og massageapparater generelt

En god massage er guld værd, og især fodmassage kan gøre underværker, fordi det er et vigtigt samlepunkt for kroppen. Der er endda nogle, der siger, at alt kan helbredes ved blot at man arbejder med fødderne. Nuvel, det skal jeg ikke udtale mig om, men jeg ved, at god massage på fødderne er ren terapi herhjemme. Jeg giver nemlig fodmassage stort set hver eneste aften (der er nok mange kvinder, der er misundelige på min kæreste). Derfor ved jeg også lidt om det, og kæresten har også udtrykt, at hun måske godt kunne tænke sig et fodmassageapparat.

Det pudsige er, at jeg endnu ikke er stødt på nogle fodmassageapparater, der er gode nok. Jeg synes ganske enkelt ikke, der er nok power i de fodmassageapparater, jeg har prøvet. Det bedste bud på et godt massageapparat til fødderne, er nok noget, der ligner dette hos fnebs.com. Det er en slags massagesko eller rettere sagt massage-sandaler, du tager på fødderne, og så skulle det ellers give en vidunderlig og afslappende følelse.

Nu har jeg ikke prøvet lige præcis den model, jeg henviser til dér, men af hensyn til pris (den koster kun 159 kr.), vil jeg da gerne anbefale dig at tage et nærmere kig på den. Jeg er dog stadig skeptisk, og inden jeg erhverver mig et billigt fodmassage-apparat på tilbud eller på udsalg, så skal jeg stensikkert teste det af, for jeg har på ingen måde været imponeret over det, jeg har prøvet.

Jeg vil da meget gerne høre fra andre, hvis nogen kan stå inde for bestemte modeller fodmassageapparater. Tilbud og billige priser på den slags findes jo et hav af steder, men kan det virkelig passe, at man ikke kan få noget, der bare er lidt ordentligt, hvis man også er villig til at give lidt ekstra penge? Det vil jeg da gerne vide lidt mere om.

Massagebriks - Brugte massagebrikse sparer dig en masse penge

Herhjemme går vi meget højt op i massage. Det er primært fodmassage, og jeg kan da lige så godt indrømme med det samme, at det er mig, der er den aktive og kæresten den passive. Hendes dejlige fusser bliver masseret stort set hver dag, og nu vil vi gerne tage skridtet videre og købe os en billig, brugt massagebriks, så vi begge kan få den “fulde behandling”.

En god massagebriks kan fra ny være ret dyr. De kan sagtens ligge på et par tusind, og det er jeg ikke så interesseret i at give ud for en plade, hvorpå man kan ligge.

Salg af brugt massagebriks her

Her er nogle steder, hvor jeg selv har været heldig med at finde brugte massagebrikse til salg online.

Den Blå Avis
- Gode, gamle dba.dk har altid brugte ting til salg til billige priser, og jeg kan se, at udvalget af brugte massagebrikse er rigtig stort. Lige nu er der en briks til salg, som kun har været brugt få gange, til få hundrede kroner. Der er så også en annonce, hvor der er en, der har forhåbninger og at sælge en brugt massagebriks til 8.000 kr. Og den har snart 4 år på bagen. Held og lykke.

GulOgGratis.dk - Denne side kan anbefales lige så højt som dba.dk. Her er der også en masse relevante annoncer. Lige nu kan jeg se, at der er nogle rigtig gode priser.

Udelukkende ved at kigge på de to sider, vil du meget sandsynligt kunne finde den rette briks.

Vi er lidt uheldige med ikke at kunne finde noget, der ligger tæt nok på, hvor vi bor, så vi fortsætter med at lede lidt senere. Det haster ikke, og jeg er sikker på, at vi vil finde noget snart.

Massagestol på tilbud - Køb billige massagestole

Jeg har netop skrevet om, hvordan du laver din egen “amatør”- massagestol-test, fordi det er vigtigt, at du selv tester, hvis du vil finde en billig massagestol, der passer helt præcis til din krop. Vi er alle sammen bygget forskelligt, og hvis du bestiller tid hos en massør, så forventer du jo også en behandling, der passer til din krop og ikke en gammel mands rygproblem-krop, ikke?

Hvordan finder jeg billige massagestole på tilbud?

Som jeg også antyder ovenfor, vil jeg råde dig til at tage et sted hen, hvor du kan afprøve så mange massagestole som overhovedet muligt. I mange storcentre er dette muligt, men finder du en forhandler af møbler i din omegn, så er dette også et åbenlyst valg.

Helt billige massagestole findes efter min mening ikke - ikke hvis du sammenligner med normale lænestole til stuen og den slags. Derfor er det vigtigt, at du også vælger noget, du har afprøvet, så du er sikker på at du vælger det helt rigtige.

Læs først om min massagestol-test og vend tilbage hertil bagefter. Nu ved du nogenlunde, hvordan du selv vælger din massagestol. Som supplement kan du også udspørger en professionel massør. Han/hun burde vide, hvad der er godt og skidt.

Husk at notere de modeller, du mener, er bedst i test ifølge dig. Notér prisen og hvad de hedder. Derefter kan du smutte hjem og søge på nettet. Der er altid gode tilbud på massagestole online, og du kan sagtens være heldig med at finde de afprøvede modeller på nettet til en billige pris, fremfor at købe det ude i en butik, hvor tingene som regel er meget dyrere.

Denne procedure med at afprøve tingene ude i butikkerne og efterfølgende ransage nettet for tilbud, har jeg brugt i mange år og i forbindelse med mange forskellige produkter. Du kan gøre det samme i dette tilfælde, og jeg er sikker på, at du ad den vej kan finde et massagestol-tilbud, der passer til din pengepung og dit ryg- og nakke-behov.

Lad mig høre fra dig, hvis du har fundet noget billigt eller hvis du vil kommentere denne procedure.

Massagestol: Test af massagestole - Hvilke er bedst?

Efter en tur i storcenteret med min kæreste har vi fået testet nogle massagestole, som var rigtig dejlige. Det var en sand fornøjelse at sidde der og blive godt og grundigt masseret over det meste af kroppen. Men hvilke af disse massagestole er bedst i test?

Det er svært at sige, hvilken en, der var den bedste. Flere af dem var rigtig gode, og for at få mere information om massagestole, har jeg lige prøvet at kigge lidt på, hvad der står om massagestole online.

Massagestol-test - en mangelvare på nettet - Her er løsningen

Desværre kunne jeg ikke finde noget som helst relevant, og dette har fået mig til at skrive en slags mini-guide. Ikke at jeg er ekspert overhovedet.

Vil du lave din egen massagestol-test, så tag et sted hen, hvor du har mulighed for at afprøve så mange massagestole som muligt. Gør det, at du først afprøver alle massagestolene, uden påvirkning af en ekspedient, der er ivrig efter at sælge. Bed eventuelt ekspedienten om at komme tilbage senere, når du har testet stolene.

Husk at afprøve alle tilgængelige programmer. Har du problemer med at finde ud af, hvilke knapper, du skal trykke på, så kan det være en god ide at have ekspedienten i nærheden, så du kan spørge.

Test alle massagestole, og udvælg så nogle få af dem, som du synes, gav dig den mest intense og behageligste massage. Gå efter fin mavefornemmelse. Hvis du skal have sådan en stol, så er det vigtigste nemlig, at du er fuldt ud tilfreds. Det er jo trods alt ikke en billig vare, du skal til at købe. Lever massagestolene umiddelbart ikke op til dine krav, ja så skal du handle et andet sted. Ganske enkelt.

Derefter kan du hive fat i ekspedienten og få ham/hende til at fortælle om alle fordelene ved de stole, du har håndplukket. Der er sikkert nogle funktioner og specielle features, du ikke lige har lagt mærke til, da du selv lavede din test.

Med ekspedientens råd og din egen fornemmelse, skulle du nu meget gerne være i stand til at udvælge den, der er bedst i test for dig. Tag en ven eller bekendt med, som også kan afprøve tingene - men husk, at det er dig, der skal sidde i massagestolen i formodentlig mange år. Så din mening vægtes højest.

Held og lykke.

Rygning forbudt-skilt: Gratis eller køb professionelt-lavet skilte

Rygning forbudt-skilte eller klistermærker kan bruges mange forskellige steder - i husstande, hvor folk gerne vil gøre opmærksom på, at her må altså ikke ryges, eller på arbejdspladser, hvor det som regel alligevel er forbudt, men skal gøres opmærksom på, så der ikke hersker nogen tvivl, eller man undgår problemer, hvis nogen nu skulle komme til at tænde en cigaret.

Du kan vælge at lave dit eget rygning forbudt-skilt gratis eller du kan købe et.

Gratis rygning forbudt-skilte - Lav-selv

Rygning forbudt-skilt - gratis

Det er egentlig nemt nok. Du kan lave en billedsøgning på nettet, printe ud, klippe ud og klistre det på væggen. Her ser du et billede fra Sundhedsstyrelsen, som du kan gemme til din computer og printe ud. Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Hvordan du sætter det på væggen, må være op til dig. Brug noget gennemsigtigt tape eller sæt det eventuelt i en ramme, som kan hænge på væggen. Har du andre forslag?

Skulle du komme forbi et billede i større format og i god kvalitet, må du meget gerne henvise til det via kommentarerne nederst på siden :)

Køb rygning forbudt-skilt online

Det er ikke alle, der er gør det selv-typen. Du får klart det pæneste resultat, hvis du køber et skilt, der er professionelt-lavet. Her vil jeg anbefale dig at kigge ind hos e-skilte.dk, som har et kæmpe udvalg i forbudt-skilte og ditto klistermærker, inklusive dem, der vedrører cigaretrygning. Der er også til hunde, parkering og meget andet. Tag et kig derind og se, om der ikke skulle være noget, der fanger din interesse.

Kan du anbefale andre sider, skriver du det bare i kommentarfeltet :) På forhånd tak.