Kategoriarkiv: Kost og ernæring

En god og sund kost er vigtig for, at vi som mennesker kan fungere optimalt eller i det hele taget leve. Mange sygdomme kan spores til at være direkte forårsaget af den kost, vi indtager. Læs her om økologi og sundhed i forhold til kost. Alt om kostomlægning, kostplaner og diæt.

Tab 10 kg hurtigt på 1 måned eller 2 måneder på den sunde måde

Først og fremmest er det vigtigt at påpege, at der ikke er én bestemt kur, der virker for alle. Her finder du heller ej en ekstrem genvej til et helt vildt og usundt vægttab - det drejer sig blot om at omlægge din livsstil fuldstændigt, hvor du udelukkende fokuserer på en ting: Slankekur.

De 10 kg er vejledende. Det kan sagtens være, at du kun taber dig 5 kg, det kan også være, at du taber dig 12 kg. Hvis du følger disse råd, vil du uanset hvad tabe dig rigtig meget i løbet af den ene måned eller de 2 måneder, hvor du vælger at følge rådene.

Lad os gå i gang.

For at opnå et stort vægttab, skal du ganske enkelt spise mindre. Dvs. du skal forbrænde flere kalorier end du indtager. Det giver mening, ikke? Men når du spiser mindre (end normalt), er det utroligt - og jeg gentager: utroligt - vigtigt, at du varierer din kost og i hvert fald i denne forbindelse udelukkende spiser det sundeste af det sundeste.

Mere om det at spise mindre lidt længere nede.

Vil du opnå et vægttab, hvor du taber 10 kg hurtigt, skal du indstille dig på at droppe alle usunde ting. Og jeg mener alle! Ingen slik, ingen chips, ingen sukker på din havregryn, ingen chokolade. Nothing! Sodavand er fy-fy.

Alle madvarer skal være med minimalt fedtindhold. Køb kun det slankeste kød osv.

Hvis du kan holde dig til økologisk mad, er det fint, men ikke nødvendigt.

Hvordan spiser jeg mindre?

Nu skal du ikke spise, så du sulter. Det er vigtigt at påpege! Dette er ikke en sultekur, selvom 10 kg på 1 måned eller 2 er et relativt hurtigt vægttab. Fidusen er, at du igennem 1 måned eller 2 - afhængigt af, hvor lang tid du følger kuren/omlægningen - lærer at mærke, hvornår du er mæt og sulten. Firkantet sagt, så er vi mennesker enormt dårlige til at registrere mæthed, fordi vi ofte spiser hurtigere end det, vi kan registrere. Så hemmeligheden er at spise langsomt … meget langsomt. Jo langsommere jo bedre. Spis små mundfulde, og mærk på dig selv mens du spørger dig selv, er jeg mæt nok til ikke at skulle spise mere? Husk at tygge maden rigtig meget. Lær at nyde den. Vi spiser ofte så hurtigt, at vi ikke kommer til virkelig at smage, hvad maden smager af.

Når du har mestret det med mæthedsfornemmelse, skal du huske at spise flere måltider om dagen. Især hvis du vænner kroppen til at spise meget, meget lidt er det vigtigt, du hele tiden holder den i gang. Ved at gøre dette kan du faktisk på en sund måde holde kroppen i gang uden at spise hvad der virker til at være særligt meget.

Nu er det tid til motion. Motionér hver anden dag. Dagene imellem skal du bruge til at restituere. Kroppen skal hvile. En rigtig god ting er at supplere med let styrketræning på de dage, du motionerer (du kan let kombinere de to ting, hvis du går i et fitnesscenter), fordi du kan risikere at tabe muskelmasse fremfor fedt. Det er på ingen måde hensigten med denne kur. Mht. motion, er det også vigtigt, du finder dit eget tempo. Overbelast ikke kroppen. Du skal blot svede igennem og få en god fornemmelse i kroppen. Det er bedre med lidt end for meget.

Kosten er det allervigtigste i denne kur. Sund mad fordelt på mange små måltider. Du kommer ikke til at sulte, du får det, kroppen har brug for, og du vil tabe dig måske 10 kg. Og så er den måned eller 2 hurtigt omme.

Føler du dig på noget tidspunkt dårlig, sløj, svimmel, så gør du det forkert. Dette er blot en metode til at spise godt, sundt og mindre. Følg rådene på egen regning. Jeg kan stå inde for, at dette kan være en super-sund slankekur, men hvis du gør det forkert og for ekstremt, så kan det hurtigt også blive ekstremt usundt.

Vægttab på maven - Hvordan smider man mavefedtet?

Kan man smide mavefedtet ved punktforbrænding, eller er det en myte? Og hvor farligt er det egentlig at have for meget fedt på maven? Det kan sagtens lade sig gøre at smide vægt, så maveskindet fremstår flot. Det kan gøre hurtigt om nemt med de rette metoder. Skal dit maveskind være (næsten) fedtfri, så kig med her.

Der er rigtig mange, som søger en effektiv metode til at opnå et vægttab på maven. Hos nogle synes fordelingen af fedt at være ekstra synlig på maveregionen, og det er naturligvis ikke noget, som behager de fleste. Men kan man overhovedet tabe sig på maven, uden at resten af kroppen følger med? Læs resten

Ketolysekuren - Mine tanker omkring denne mode-slankekur

Ketolysekuren er det seneste skud på stammen af de såkaldte low-carb high-fat diets, det vil sige diæter, hvor indtaget af kulhydrater (carbs) er lavt og indtaget af fedt er højt. Det første, du nok vil spørge om: Virker det? Og svaret er et simpelt ja, for på en hver diæt - ikke bare på ketolysekuren - hvor indtaget af kulhydrater er utroligt lav, og hvor indtaget af fedt er højt, vil du med garanti tabe dig. Det er fakta, og det er grundlæggende samme principper i eksempelvis Atkins-kuren og på stenalderkost (Paleo).

I dette indlæg vil jeg prøve at gå lidt mere i dybden og prøve at besvare spørgsmålene: Hvad er ketolysekuren? Er ketolysekuren farlig?

Ketolysekuren - Bog

Her kan du købe bogen billigt lige nu:

Køb Slank med Ketolysekuren af Torkil P. Andersen hos Saxo.com (Spar 200 kr. netop nu)

I bogen finder du alt om opskrifter og kostplan. På issuu.com kan du læse starten af bogen. “Sjovt” nok får du i dette sneak peak af bogen ikke at vide, hvad man må spise - du er nødt til at købe bogen for at få opskrifter, kostplan og mere information generelt, men det er vel også fair nok. Du kan dog læse det helt grundlæggende - altså hvad denne Ketolysekur-bog handler om, og om hvorfor og hvordan du taber dig.

Jeg skal med det samme sige, at jeg ikke har læst bogen om ketolysekuren, og dette indlæg er udelukkende baseret på, hvad jeg har læst om ketolysekuren på nettet.

Hvordan virker ketolysekuren? Kan man tabe sig?

Som jeg nævnte lige før, handler det om at indtage færre kulhydrater og mere fedt - men også mere protein. Det er præcis det samme, som på Atkins-kuren bygger på. Paleo-diæten gør også, at du taber dig af samme grunde, men der er stor forskel på Paleo og ketolysekuren, hvilket jeg kommer ind på lidt senere i indlægget.

Men fedt gør jo, at du tager på, spørger du sikkert?

Ja, det er rigtigt, men her skal du tænke på, at kroppen bruger - afhængigt af, hvad du spiser - enten kulhydrater eller fedt som brændstof. Og hvis du ikke indtager særligt mange kulhydrater, vil din krop skifte over til at bruge fedt som brændstof. Derfor kan du tillade dig at spise en god del fedt på eksempelvis ketolysekuren og samtidig tabe dig. I og med, du også får masser af protein, taber du dig yderligere, fordi protein sætter massivt gang i forbrændingen.

Ketolyse-kuren - Hvad må man spise? Opskrifter og kostplan

Grundlæggende handler ketolysekuren om, at du undgår brød, ris, pasta og kartofler, og i stedet spiser dig mæt i kød, æg, fisk, mælkeprodukter og grøntsager. Og selvfølgelig er øl, sodavand, chips og den slags forbudt, men det kommer vel ikke som en overraskelse :)

Du er nødt til at købe bogen, hvis du vil vide mere om, hvad du helt præcis må spise. Her finder du kostplan og mange forskellige opskrifter.

Ketolysekuren farlig?

Her kommer så min sammenligning af denne slankekur, mode-slankekur, program til vægttab, kaldet Ketolyse kuren, sammenlignet med Paleo-diæten (stenalderkost) og Atkins-kuren.

Ud fra de få informationer, jeg har samlet om denne kur, må jeg fastslå - uden at være ekspert eller noget - at ja, den er farlig. Den minder desuden meget om Atkins, som jeg også vurderer som værende farlig.

Den er ikke farlig her og nu, men på sigt vil den være det, og lad mig så fortælle hvorfor.

Jeg er tilhænger af Paleo, fordi jeg mener, det er den helt rigtige og naturlige måde at spise på - mad uden e-numre, mad uden forarbejdede fødevarer og uden salt. Men ketolysekuren opfordrer så vidt jeg har læst til at du skal undgå blandt andet frugt, og samtidig bliver du opfordret til at spise forarbejdede mejeriprodukter (bl.a. ost) og fødevarer, der indeholder meget af det mættede fedt - lige som på Atkins. Smør er åbenbart også tilladt.

Som jeg har forstået det, bliver der ikke gjort opmærksom på de forskellige typer fedt (correct me if I’m wrong), og hvis dette virkelig passer, så kan dit indtag af mættet fedt fra ost og mælkeprodukter være farligt for dig, fordi der typisk er meget mættet fedt.

Friske frugter skal også undgås, og ja, det er da rigtigt nok, at de ikke ligefrem bidrager fantastisk meget til et vægttab, men at undgå friske frugter helt, mener jeg er decideret dumt.

Dette er så bare min mening, og jeg vil til en hver tid hellere anbefale stenalderkost / Paleo, som du kan læse mere om på Hulemad.dk. På stenalderkost kan du ikke undgå at tabe dig, få mere energi, blive sundere, få pænere hud, blive stærkere og meget mere - alt det, som ketolysekuren prædiker af fordele og mere til.

Skal du følge denne ketose-kur, vil jeg ikke anbefale dig at gøre det i mere end et par uger.

Har du prøvet kuren, og vil du bidrage med din viden og erfaring

Jeg vil meget gerne høre fra dig, hvis du har meget mere erfaring med denne slankekur. Som jeg nævner, har jeg kun baseret denne artikel på den viden, jeg har kunnet samle rundt omkring på nettet. Derfor skal den tages med et gran salt. Jeg er ikke ude på at “ødelægge” noget for nogen, men umiddelbart synes jeg, at det lyder farligt.

Har du læst bogen, eller ved du bare en masse om det her, så vil jeg gerne høre, hvad kuren mener om følgende ting:

- E-numre i fødevarer
- Økologi
- Salt
- De forskellige typer fedt (er der ifølge kostplanen forskel på det mættede (og farlige) fedt) og eks. det livsnødvendige omega-3?

Jeg skriver med åbent sind, og håber, at du som læser kan bidrage positivt til debatten.

Stenalderkost / Paleo-diæt - Den ULTIMATIVE slankekur

Mit indlæg om slankekur er blevet virkelig populært. Hold da op! Flere hundrede læsere hver dag læser indlægget, og i skrivende stund har indlægget fået 4,7 ud af 5 stjerner ud fra 128 vurderinger!

I dag vil jeg gerne fortælle lidt om stenalderkost eller Paleo-diæt, som det også kaldes. Det er den ultimative slankekur, hvis du spørger mig, og ikke nok med det, så er det måske den bedste livsstilsændring, du kan foretage dig, hvis du vil have din naturlige sundhed og krop tilbage.

Følg Danmarks bedste hjemmeside om stenalderkost

Først og fremmest vil jeg opfordre dig til at gå ind på Hulemad.dk (et nyt site om stenalderkost / Paleo og tilmelde dig nyhedsbrevet (i skrivende stund er der en åbningskonkurrence, hvor du kan vinde et gavekort a 500 kr. til lækker helsekost, og der vil komme flere konkurrencer løbende.)

Du kan evt. lige klikke på linket (det åbner i et nyt vindue), og besøge siden, når du har læst dette indlæg færdigt :)

Hvad må man spise på stenalderkost?

Kort og godt handler det om at spise, lige som vi mennesker gjorde for mange år siden - i stenalderen, hvor landbruget endnu ikke var en realitet. Derfor skal du undgå følgende produkter på stenalderkost:

- Brød
- Pasta
- Kartofler
- Ris

Og i det hele taget skal du undgå alt det, der er forarbejdet. Ovenstående fødevarer er de helt store syndere! Hvis du vil blive tyk og fed, så spiser du altså bare masser af ovenstående.

Mejeriprodukter er også yt.

Hvis du vil opnå det bedste vægttab, bør du også undgå:

- Frugt
- Nødder

Disse er “Paleo-snacks”, og selvom de er “lovlige” på Paleo-diæt, så tager du altså også på af dem. Frugt indeholder frugtsukker/fructose, og det tager du altså på af.

Du bør til gengæld spise masser af:

- Kød
- Fjerkræ
- Fisk
- Vildt
- Grønt!
- Æg (dog i moderate mængder, eks. maks. 1 æg om dagen)

Og så skal du faktisk kun drikke vand. Det er det, vores krop er skabt til at drikke. Du kan dog også indtage lidt kaffe og te - det vil du stadig tabe dig af - men overdriv ikke.

Indtager du udelukkende ovenstående, kan du ikke undgå at tabe dig i et ganske hurtigt tempo. Det er også perfekt kost, hvis du er diabetiker, fordi disse fødevarer ikke får dit blodsukker til at stige. Tænk også lige over, at vi ikke havde diabetes/sukkersyge i stenalderen. Hvorfor mon? ;) Depression og allergier kender man vistnok heller ikke til i den tid.

Stenalderkost er en ægte, naturlig kur - en stenalderkur

Du kan kalde det for en stenalderkur om du vil. Det er i hvert fald en kur mod mange ting. Det er naturlig kost, som giver dig din sundhed tilbage, fordi stenalderkost er rigtig mad, som vi mennesker er designet til at indtage.

Der fandtes ikke McDonald’s og pizza i stenalderen!

Hvordan går det med slankekuren?

Så er det vist på tide, at jeg opdaterer lidt om, hvordan det er gået med mit lille nytårsforsæt: Slankekur 2011.

Jeg er ikke så meget for det der med at veje mig, men sidst, jeg vejede mig, lå den på 2 kg mindre end, da jeg startede. Så det virker!

Dog har jeg også haft nogle dage, hvor jeg har “syndet”, og det har sikkert påvirket kuren en del.

Hvad har jeg så spist?

Jeg kan starte med at sige, at jeg absolut ingen motion har dyrket, ud over at have danset til technomusik i ny og næ :P

Men vi - dvs. min kæreste og jeg - har spist ret sundt.

Kuren går - som jeg har nævnt tidligere - ud på, at vi undgår kulhydrater så godt som muligt. Det er kun lige i weekenden, hvor jeg har lavet hjemmelavet pizza med den tyndeste bund (skal jo undgå især de dårlige kulhydrater såsom lyst brød!).

Vi har spist rigtig meget hvidkålssuppe. Vi har læst, at det skulle være rigtig godt i forbindelse med en slankekur. Derudover har vi bare undgået alt, der hedder pasta, ris, brød, havregryn osv.

Det virker, og jeg er spændt på, hvordan det kommer til at være, når måneden er omme. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at tabe os. Men hvor meget, det bliver, det bliver sjovt at se :)

Hvis du er interesseret i at følge med i, hvordan det går, så kan du abonnere på min blogs RSS-feed her: https://feeds.feedburner.com/infoblogdk

Nytårsforsæt: Slankekur 2011 - Hvor mange kilo kan jeg tabe på 1 måned?

Jeg er i dag tirsdag den 4. januar 2011 startet på en slankekur, hvor jeg vil se, hvor mange kilo, jeg kan tabe mig på ca. 1 måned. Læs om slankekuren her.

Kæresten og jeg har startet op i går aftes med at lave en hvidkålssuppe. Vi brugt en simpel opskrift og krydret lidt til med chili, hvidløg og tacosauce, så der er noget bid i suppen. Ideen er, at vi skal tabe os ved at undgå kulhydrater så godt det nu kan lade sig gøre.

Da vi begge to lige har været syge og ikke er kommet helt ovenpå, venter vi med motion. Men det vigtigste i slankekuren er også kosten. Vi skal undgå at spise (for mange) kulhydrater, og vi skal i det hele taget bare indtage færre kalorier, end vi forbrænder.

Jeg har hørt at kvinder forbrænder 2000 kalorier og mænd 2500 på et døgn. Så dér har vi også vores udgangspunkt i, hvor meget vi må spise. Det bliver spændende, og jeg kommer til at opdatere løbende herinde om, hvordan det går :)

Ned i vægt - Så nemt er det at tabe sig

Et vægttab behøver slet ikke at være svært. Med den rette tilgang kan du sagtens gå ned i vægt på en sund måde. Men hvordan slanker man sig egentlig bedst? Tab i vægt i få trin: Start med at tage et stykke papir og noget at skrive med. Nej .. vent. Det er netop sådan, det for rigtig mange går galt, når en slankekur skal påbegyndes. Hvad nytter det at skrive en masse? Der skal handling til, hvis du virkelig agter at komme ned i vægt.

Gør det, og snak om det bagefter

Mange laver den fejl, at de begynder at planlægge en masse - i stedet for at gøre det, der skal til. For vi jo i bund og grund alle sammen, hvad der skal til for, at man kan opnå et tab i vægt. Spis mindre og sundere, og dyrk motion.

Men hvorfor gør vi det så ikke bare alle sammen?

Det er et godt spørgsmål, men for dig, som vil slanke dig, er det irrelevant at gruble over den slags. Det er tidsspilde. Gå i gang med din effektive slankekur i dag - gå i gang med at ændre din livsstil.

Hvordan taber jeg mig sundest?

Her er en liste over, hvordan du slanker dig sundest. Overhold alle nedenstående punkter i en måned, og så skal du bare se løjer! Du vil ikke bare opleve, at din slankekur virker, men at den virker hammer-effektivt! Det er et nemt vægttab og samtidig sundt, hvis du gør det rigtigt.

 • Spis 3 store måltider og 3 mindre måltider hver dag
 • Lav din mad selv fra bunden, og drop færdigretter
 • Drop sodavand og alkohol
 • Drop slik, chips, chokolade og andre usunde sager
 • Drik godt med vand
 • Dyrk motion hver dag eller hver anden dag
 • Spis kun, indtil du er mæt - lyt til din krops signaler

Så enkelt kan det gøres. Du kan tilmed også prøve at spise så økologisk som muligt. Økologiske varer slanker ikke mere, men de indeholder til gengæld flere næringsstoffer bl.a. fordi, de ikke er blevet oversprøjtet med kemikalier.

Jeg håber, denne artikel kunne bruges som et godt indspark til dig, der gerne vil ned i vægt.

Nemt vægttab på kort tid - Slank dig hurtigt og sundt

På nettet finder du utallige slankeguides, som lover dig en slank krop på ingen tid, og derfor kan det være svært at skelne mellem de slankekure, der virkelig virker og dem, som kan være skadelige for dig. Et nemt vægttab bør også være et sundt vægttab. Hvis du skal slanke dig hurtigt, skal du også være klar over, at jo hurtigere, du slanker dig, jo mere usundt kan det være for dig. Så det gælder altså om at finde den gyldne mellemvej, hvor du kan opnå et relativt hurtigt, nemt, men også et sundt vægttab.

Nemt vægttab

Det hele handler om den mad, du indtager, hvor ofte og hvor meget, du indtager, og så handler det også om bevægelse - motion. Hvis du har taget for meget på, så er det formentlig fordi, din livsstil har været usund. Du har levet “godt”, men nu er det på tide at ændre eller vende tilbage til den livsstil, der gjorde, at du ikke tog på i vægt.

Har du været vant til at spise og drikke usundt i flere år, så bliver det en svær “vane” at bryde. Men det kan lade sig gøre, hvis du virkelig vil. Vil du opnå et nemt vægttab, hvor du samtidig kommer til at føle dig meget mere energisk og bedre med dig selv, så skal du blot læse med her.

Sådan kommer du i gang med at tabe dig

Først og fremmest skal du have vendt op og ned på det, du indtager - mad og drikkevarer. Det er din kost, som gør, at du tager på i vægt. Her snakker vi hvor meget du spiser og ikke mindst hvad du spiser.

Du bli’r hvad du spiser

Drop de usunde sager nu. Vi snakker chips, slik, chokolade, sodavand … ja, du ved, hvad jeg mener. Men det er ikke nok. Spis varieret og spis sund mad, som du selv laver. Drop færdigretter og alt det der. Det er fyldt med tilsætningsstoffer og sukker, og det er bestemt ikke godt for dig.

Når du får styr på de sunde madvarer, skal du moderere hvor meget, du spiser:

Du bli’r hvor meget du spiser

Spiser du meget, bliver du tyk. Spiser du for lidt, får du ikke nok næring. Det handler om at spise, indtil du er mæt. Det er så vigtigt. Vi mennesker har det med at lige ville have lidt mere - lige en ekstra portion, fordi det smager godt. Men det holder ikke. Du skal stoppe med at spise, til du føler mæthedsfornemmelsen komme, og det er faktisk nemt nok. Du skal blot tygge maden langsomt og spise mindre portioner ad gangen end normalt. Lyt til din krop, og så er du godt på vej til at opnå ikke kun et nemt vægttab, men også en sund livsstil, hvor du ikke overspiser.

Spis sundt, varieret, spis indtil du er mæt, og spis regelmæssigt, dvs. 3 store måltider og 2-3 mindre måltider. Så holder du kroppen i gang hele tiden.

Motion på den nemme måde

Motion er den sidste ting, som vil fuldende vægttabet. Og faktisk skal der ikke så meget til. Hvis du blot dyrker en smule motion hver dag eller hver anden dag, så vil du kunne mærke en forskel. Der er nogle, som kun løber 5-10 minutter hver anden dag og mærker en forskel. Du behøver ikke at klare en triatlon for at tabe vægt - du skal blot dyrke det motion, du kan overkomme. Selvfølgelig skal du have sved på panden, men du behøver ikke løbe en time for at tabe vægt. Hvis du slet ikke er vant til den slags motion, kan det tilmed være direkte skadeligt for din krop.

Så hold dig til det, du mener, du kan klare. Og langsom kan du øge niveauet.

Følger du ovenstående råd, er du godt på vej til en slankekur, der virker - en sund livsstil.

God fornøjelse.

Slankekur, der virker! Hurtigt, effektivt vægttab - Sådan taber du en masse kilo!

Har du et ønske om at tabe dig - måske rigtig mange kilo - så prøv denne sunde slankekur, der virkelig virker. Du kan tabe dig hurtigt og sundt. Det kræver en nøje tilpasning af kost, motion samt søvn, men når du først er kommet ind i rytmen, kan du opnå et effektivt vægttab på 9 kg på blot en måned.

Man må antage, at en hver slankekur, der bygger på sund kost og motion, vil skabe et vægttab. Men det, som gør den store forskel er struktureringen af disse to ting - måden, hvorpå du griber det an. I denne artikel vil jeg forklare, hvordan du kan tabe dig virkelig hurtigt på den sundeste måde overhovedet. Det er ikke blot en sund slankekur, der virker ekstremt godt - du får her en samling af de bedste slanketips og råd til at lave en komplet ændring i din livsstil, så dit vægttab bliver varigt. Du kommer til at føle dig sundere end nogensinde.

Du kan selvfølgelig vælge at anvende denne slankekur som en hurtig løsning på dit vægtproblem - men faktum er, at hvis du efterfølgende vender tilbage til den usunde livsstil, du førte, efter du har fulgt denne slankekur, sker der blot det samme: du vil tage på igen. Det gode er, at når du først rigtig er kommet i gang med slankekuren og når du kommer til det punkt, hvor du kan se, at den virkelig virker, vil du være meget motiveret til at blive ved. Du vil med andre ord nå et punkt, hvor du ikke kan se nogen grund til andet end at blive ved med at leve sundt.

Slankekur, der virker - Start med sukkerafvænning og afgiftning

Noget af det sværeste ved en slankekur er ikke at følge den, men at starte den. Denne artikel handler dog ikke om motivation, men du vil blive motiveret, når du er kommet godt i gang og kan se resultater. Når du har taget beslutningen og vil stå fast ved den, er der kun én vej frem.

Hvis du vil starte slankekuren på den bedste måde, er det en god ide at tage det stille og roligt og tage én ting ad gangen. Den første uge kan du kvitte alt, hvad der hedder grillmad, pizza, slik, chips, sodavand, chokolade, alkohol og andet mad, drikkelse samt snacks, som ikke lige falder i kategorien for, hvad der er sundt. Det er en slags afgiftning, du i denne første uge vil gennemgå. Hvis du dropper de søde sager helt, vil du efter nogle dage have mindsket lysten til selvsamme. Hvis du på noget tidspunkt føler trang til søde sager eller andet usundt, kan du kompensere med et koldt glas vand, en gulerod eller en skive agurk. Så længe det er sundt og småt, er det godt. Drik i øvrigt godt med vand hele ugen, og prøv for så vidt muligt at spise regelmæssigt uden at fylde dig for meget.

Husk søvnen - Søvn påvirker din vægt

Det er vigtigt, at du får nok søvn - og helst nattesøvn. Kroppen fungerer ikke optimalt, hvis ikke du får nok søvn, og det vil også påvirke slankekuren. Søvnbehovet er forskelligt fra person til person, og det falder med alderen. Så du skal ikke tænke for meget over, at du sover færre eller flere timer end andre. Det er bare vigtigt, at du føler dig helt udhvilet. Undgå kaffe og mad, lige inden du lægger dig til at sove, og sørg for at få frisk luft inden sengetid (du kan for eksempel gå en tur eller i det mindste lufte ud i soveværelset).

Kost og motion på den rigtige måde giver et hurtigt vægttab

Når den første uge er overstået, vil du føle dig klar til at starte slankekuren for alvor. Her skal du især have stor fokus på at dyrke motion og spise sundt og regelmæssigt, for det er hér, den store gevinst er, og du vil efter få uger allerede se, hvordan kiloene hurtigt ryger af.

Kost - Spis sundt, spis regelmæssigt og undgå at overspise

I forhold til den kost, du skal indtage, er der flere gode råd, du kan følge:

 • Spis sundt og varieret: Du bliver, hvad du spiser, så husk at spise godt med grønsager, kød, fisk, frugt og undgå færdigretter, da de indeholder mange tilsætningsstoffer og som regel også meget fedt og sukker.
 • Spis regelmæssigt: Mange vælger at skippe morgenmaden, og vente til frokost, hvor de i stedet spiser rigtig meget. Det er mentaliteten jeg har ikke har spist hele dagen, så jo må hellere spise et meget stort måltid nu, der er forkert. Så undgå den. Spis 3 hovedmåltider og 2-3 mindre måltider.
 • Spis, indtil du er mæt: Vi kender vist alle situationen, hvor vi lige må have en portion mad mere. Måske har vi fået nok næring, men alligevel skal vi have lidt mere, fordi det enten smager virkelig godt, eller fordi, vi har spist for hurtigt til at have registreret mæthedsfornemmelsen. Det, du kan gøre, er, at spise langsomt, spise små portioner og virkelig tygge maden igennem. Lyt til din krops signaler. Forsøg at fokusere på at registrere, hvornår du egentlig føler dig bare lidt mæt. Derefter kan du vente i nogle minutter, og føler du så, at du ikke er blevet nok ernæret, så kan du spise en lille smule mere. Du tænker måske også, at det er synd at lade mad gå til spilde, og derfor spiser du det alligevel. Sådan må du ikke tænke. Du kan i de fleste tilfælde gemme maden til senere, eller også kan du nøjes med at lave små portioner mad.

Motion - Start med at dyrke lidt motion, og øg niveauet langsomt

Motion er et must, hvis du vil tabe dig på den sunde måde. Løbetræning er virkelig godt, fordi det virkelig sætter gang i fedtforbrændingen - men en hver form for motion er godt. Her tager vi udgangspunkt i løbetræning.

Hvor meget motion kan du klare?

Det første, du skal finde ud af, er hvor meget din kondition og krop kan klare. Det tager noget tid at finde ud af, hvis det er lang tid siden, du har dyrket motion. Du kan forsøge dig med en løbetur på 6 min. Det burde være til at overkomme for en hver - også hvis din kondition er virkelig dårlig. Hvis det er alt for lidt, sætter du det bare op til fx 10 min.

Intervalløb på den overkommelige måde

Intervalløb er, hvor du skiftevis sprinter og jogger. Men du kan gøre det mere overkommeligt ved i stedet for at skiftevis gå hurtigt og jogge. Jeg vil ikke anbefale dig at sprinte, hvis din kondition er dårlig. Hvis vi som udgangspunkt holder os til de 6 minutters løb, så kan du veksle mellem først 1 minuts rask gang og 2 minutters løb i dit eget tempo, indtil du har løbet i 6 minutter i alt. Vigtigt: Når du dyrker en hver form for intervalløb, er det vigtigt, at du laver glidende overgange fra gang til jogging eller fra jogging til sprint. Det må for alt i verden ikke stoppe helt op, for det kan kroppen ikke tåle. Det kan resultere i, at du bliver syg.

Dit træningsprogram kunne se således ud:

 • Rask gang (1 min.)
 • Løb (2 min.)
 • Rask gang (1 min.)
 • Løb (2 min.)
 • Rask gang (1 min.)
 • Løb (2 min.)
 • Rask gang (1 min.)

Altså i alt 4 minutters rask gang og 6 minutters løb. En lille, men overkommelig workout på i alt 10 min.

Øg niveauet hver anden dag

Hver anden dag kan du øge niveauet, eks. lægge 30 sekunder til de antal minutter, du løber. Hvis du starter din træning på en mandag, hvor du løber 2×3 min., kan du om onsdagen løbe 2,5×3 min., om fredagen 3×3 min., osv. På den måde gør du det meget mere overkommeligt. Kiloene vil rasle af på ingen tid, hvis du kombinerer det med førnævnte tips om kostindtagelse.

Husk at varme op og strække ud

Selve opvarmningen består af det første minut, hvor du går hurtigt. Du kan evt. tilføje et ekstra minut, hvis ikke du føler, at det er nok. Det er også godt at strække ud både før og efter løb. Det mindsker risikoen for skader. Du kan evt. også supplere med styrketræning, da det også mindsker risikoen for skader.

Hvor meget kan jeg tabe mig ved at følge denne slankekur?

Du kan sagtens opnå et vægttab på 9 kg den første måned. Vi mennesker er dog meget forskellige, så det kan sagtens være mindre eller måske endda mere. Hvis du bliver ved, kan du tabe dig lige så meget, du vil, og du vil i sidste ende komme ned på din idealvægt.

Har du selv erfaringer med en lignende slankekur, eller andre slankekure, der virker, eller har du blot kommentarer til artiklen, er du meget velkommen til at skrive herunder i kommentarfeltet

Slanketips - Her er det bedste slanketip, der virker bedst

At slanke sig ved hjælp af gode tips er vigtigt, hvis du vil være sikker på, at du kan tabe vægt hurtigt og effektivt, uden skæve “bivirkninger”. Det bedste slankeråd er ikke som du tror. Det har ikke noget at gøre med, at du skal følge et striks træningprogram til en slankekur, men noget helt andet. Rådet er simpelt, men ekstremt effektivt. Spis kun, indtil du er mæt.

Nettet er fyldt med slanketips, som måske virker - gode som dårlige … og nogle endda decideret farlige - med andre ord: de kan skade dig på lang sigt! Derfor er det vigtigt, at du forholder dig kritisk til de slanketips, du finder frem til. Lyder det for godt til at være sandt - eksempel: tab dig 10 kg på en uge (måske et overdrevet eksempel) - så skal du lytte til din fornuft. Er du i tvivl om, hvorvidt et bestem slanketip er for godt til at være sandt, så bør du kontakte din læge - især, hvis du har kroniske eller andre sygdomme.

Gode slanketips

Det er vigtigt, du forstår, at det at slanke sig er en længere proces. Det kan godt gøres hurtigt - men så skal du være klar over, at der er ekstremt stor chance for, at du tager vægt på igen, efter du har slanket dig. Tænk hellere på en langsigtet løsning, i stedet for en kortsigtet, der kun giver vægttab i kort tid.

Du har vel heller ikke intentioner om at tabe dig i nogle uger, for efterfølgende at tage på igen, vel?

FØLGENDE SLANKERÅD HJÆLPER DIG:

- Økologisk mad gør sund: Der er flere næringsstoffer i økologisk mad.

- Dyrk motion: Hvis det kommer som en overraskelse for dig, at du skal dyrke motion for at blive og forblive slank, så er du ude på et skråplan - desværre. En halv times bevægelse om dagen er vigtigt. Hvis det er for meget for dig til at starte med, så dyrk kun en smule motion. Det vigtige er så, at du forbedrer dig hele tiden, dvs. dyrker mere og mere motion. Du kan for eksempel løbe en tur på 5 minutter den første dag. På anden- eller tredjedagen kan du løbe 6 minutter, og så videre.

- Spis indtil du er mæt: Kender du det, at du bare skal tage én portion mere, fordi det smager så godt … men egentlig er du mæt? Sådan har vi det alle sammen engang imellem. Men sandheden er, at vi ikke har reelt behov for den ekstra portion mad. Det er den gode smag og følelserne, der spiller ind. Spis derfor kun til du er 100 % mæt.

Dette er det gyldne råd! Hvis du spiser sund mad, men for meget af det, så tager du på. Ganske enkelt.

Billig slankekur: En gratis kur findes ikke, men det kan gøres billigt

Skal du slanke dig gratis, så bør du tænke dig lidt om. Det, du har brug for, er en billig slankekur, for der findes ikke noget, der hedder gratis vægttab. Mad koster penge, men der er visse ting, du kan gøre for, at mindske udgifterne på slankemad. Læs her hvordan du sparer mest i forbindelse med din kur.

Hvis du vil have det simple svar: Ja - det koster penge at slanke sig. En gratis slankekur ville bestå af ingen mad og masser af motion - men det ville du ikke have det godt af. Det ville være decideret skadeligt for dig, og det ved du godt.

Hvor billigt kan det gøres?

En billig slankekur er betegnelsen på en proces, hvor du bruger så få penge som muligt på at opnå et vægttab efter behov. Det er klart, at der skal mad til - ellers kan du ikke leve. Så det gælder altså om at optimere således, at du køber de rigtige madvarer.

Det består en billig slankekur af

Slankemad skal vi ikke ind på - endnu. Men hvis du vil opnå et billigt vægttab, skal du købe ind af gode råvarer - sund mad, der ikke er fyldt med fedt. Det lyder jo enkelt nok, ikke? Det er det desværre ikke, for alle og en hver bliver fristede af chokolade og andre lækkerier.

Det skal du undgå

Undgå først og fremmest at købe færdigretter. De er som regel fyldt med sukker, tilsætningsstoffer og fedt. Køb råvarerne selv, og lav maden selv. Det tager tid, men det er det, der holder i længden. Spis varieret kost: køb frugt og grønt, kød, kulhydrater (ris, brød, pasta og så videre). Skal du gøre det på den helt sunde måde, så bør maden være økologisk.

Lyt til din krop og bliv slank

Dette råd er essentielt, og det vil virkelig gøre din slankekur til at være en billig slankekur: Lyt til, hvad din krop fortæller dig! Her tænker jeg på, at du skal lytte til kroppens signaler, når du spiser: Hvornår er du egentlig mæt? Ofte spiser vi for meget, fordi vi spiser for hurtigt. Et godt slankeråd er, at du spiser langsomt og tygger maden godt igennem. Når du så føler, at du er ved at blive en lille smule mæt, kan du stoppe med at spise. Test dig selv af … behøver du egentlig mere mad? Hvordan føler du dig, efter at have spist?

Du kender det sikkert godt: Du har spist noget super lækkert mad. Du er egentlig mæt, men du skal alligevel lige have den ekstra portion. Problemet er, at du ikke har behov for den. Det er faktisk de ekstra portioner, der gør, at du tager ekstra meget på.

Så det endelige råd i forhold til den billigste kur er: Spis indtil du er mæt …

Effektive slankekure der fjerner fedt på kort tid

Super effektive slankekure, der virker hurtigt: Vil du fjerne fedt med det samme - på meget kort tid. Vil du slanke dig på få uger eller tabe ekstremt mange kilo på en måned, så skal du helt sikkert være på udkig efter et sundt vægttab. Mange kure lover en masse - tab dig 1 kg om ugen og så videre. Det skal du passe på med, og konsultér altid din læge, inden du påbgynder noget, der angiveligt kan resultere i et hurtigt vægttab.

En effektiv slankekur, der virker, handler i bund og grund om at øge din fedtforbrænding og om at spise sund kost med måde. Ikke noget med at foræde sig - du skal spise indtil du er mæt, og helst 5-6 måltider om dagen, hvoraf de 3 af dem er større måltider ved morgen, middag og aften. Derimellem kan du spise noget frugt eller andet godt - sunde snacks.

Hvad skal der til for at en slankekur bliver super effektiv?

Der er 2 faktorer, som du egentlig nok kender. Men det kan bare være svært at leve efter dem:

 1. Mad
 2. Motion

Hvis vi spiser sundt og kun får den mad (eller lidt mindre) end vi egentlig har brug for, holder vi idealvægten eller taber os (vi taber vægt i tilfælde af, at vi får mindre mad end nødvendigt. Men du behøver ikke at spise mindre, for hvis du dyrker motion, så skal du også have stof til forbrænding - blandt andet kulhydrater.

Hvor meget motion kræver det?

Dyrker du slet ikke noget motion, så vil al motion være dig til gavn. Du kan altid lægge ud med løb i få minutter, og så langsomt øge tempoet og varigheden af løbeturen. Det er også vigtigt, at du ikke skader din krop ved at dyrke for hård motion - i hvert fald til at starte med og især, hvis din kondition er dårlig og du slet ikke er vant til det.

Hvad og hvor meget skal jeg spise?

Du skal først og fremmest spise indtil du har nået en mæthedsfornemmelse. Spis derfor langsom og tyg maden grundigt igennem. Der går nemlig noget tid før, du mærker en mætheden - derfor er det vigtigt, at du ikke spiser hurtigt.

Du bør spise økologisk mad, idet det indeholde mest næring. Har du ikke råd til det, eller kan du ikke se fidusen i økologi, så bør du i hvert fald huske, at du skal variere din kost. Spis grøntsager, kød, kulhydrater. Varier det, og din slankekur vil blive meget effektiv.

Ydermere skal det pointeres, at et hurtigt vægttab oftest ikke er et varigt vægttab. Går det for hurtigt, kan du meget nemt risikere at tage det hele på igen. Og det ville være en skam. Sats på en langvarig løsning. Tag dig god tid, og forhast dig ikke.

God fornøjelse med en hurtig slankekur

Økologisk mad ud af huset - Hvor og hvorfor? Lev sundt!

Sund mad er økologisk. Sådan er det bare. Og nu kan du få det ud af huset. Læs her hvor og hvorfor. Når du har de rette madopskrifter, bliver maden også mere lækker og sund, hvis du gør noget ud af det. Økologi er faktisk billigt - men det er der rigtig mange, som ikke forstår. Sagen er, at maden ikke er propfyldt med tilsætningsstoffer og sprøjtemidler, som er blevet brugt for at få den til at holde længere samt overvinde insekter.

Det er desværre en udbredt misforståelse, at økologisk mad er mad, der er gjort noget “specielt” ved. Det vil jeg komme lidt ind på her i denne artikel om økologisk mad ud af huset. Hvor finder man maden, og hvorfor er det det bedste valg for dig? Find svarene her.

Ordet økologi får mange til at springe op af stolen og tænke: “Det er dyrt - hvorfor ikke bare spise den billige mad? Det er jo det samme.”

Desværre er det ikke sandt

Dengang, der ikke var sprøjtemidler og dengang dyr ikke blev fodret vha. specielle metoder, var ordet økologi ikke nødvendigt; det var ikke en del af nogens ordforråd, for al mad var allerede økologisk. Der blev ikke gjort noget for at gøre maden “bedre”. Det hele var naturligt, men sådan er det ikke mere. Nu er det blevet standard, at mad er ikke-økologisk, og for at finde den økologiske mad, skal man lede og søge som aldrig før. Det er synd.

Her finder du mad ud af huset

okologi.dk er en omfattende liste over spisesteder i Danmark, hvor du kan bestille økologisk mad ud af huset. Omend listen er for virksomheder, så er det helt klart den bedste liste, jeg hidtil har fundet på nettet.

Jeg kan i øvrigt også anbefale Facebook-gruppen Mere økologi i Danmark.

Det er forståeligt …

Jeg kan godt forstå, at mange tenderer til at købe billig mad, som også er “unaturlig”. Den er unaturlig på den måde, at der sikkert er brugt sprøjtemidler for at bekæmpe insekter, hvis det er kød, du køber, så har det pågældende dyr måske ikke lige haft de bedste forhold; høns, der lever hele deres liv i et tætpakket bur, svin, som bliver propfodret med korn. Det er et rent helvede for mange dyr. Hvis du skal have noget godt kød, så bør det være fra dyr, der har levet et godt liv. Hvis dyret har haft et godt liv, har dens helbred også været godt, og så smager maden faktisk endnu bedre. Når et dyr bliver stresset, så påvirker det dyrets helbred, og du vil ikke spise et svin, som er sygt …

Slanketips, som virker

Skal du eller en, du holder af, på slankekur, så kommer du ikke udenom disse GYLDNE og super effektive slanketips. Det virker på alle - børn, voksne og unge mennesker. Skal du have en flot krop, eller vil du bare blive det sundeste menneske uden at det skal være en hård kamp. Så er der her noget for dig. En slankekur kan sagtens være nem og smertefri - også for begyndere. Det, vi kan love, er, at du får det SÅ meget bedre med dig selv og din krop. Få et godt vægttab ved at følge de sunde metoder her.

Der findes utallige slanketips, som lover dig, at du får den perfekte krop ved hjælp af motion og sund kost, og det er ikke fordi, at mange af slanketipsene ikke virker, men det kan bare svært at finde de tips, som virker bedst!

De bedste slanketips som virker

Her finder du en samling af nogle af de slankeråd, som har en super effekt og som gør dig slank i et naturligt og sundt tempo, plus at du ikke risikerer at tage det hele på igen efter kort tid. Her er det varige vægttab, du har ledt efter.

3 gode tips til slankekuren

Det er meget simpelt, og alligevel glemmer de fleste mennesker, hvad det egentlig drejer sig om, når fedtet skal smides. Her er 3 super effektive råd.

1. Spis sundt

Forklaring: Du bliver, hvad du spiser, siger de vise mænd og kvinder. Drop færdigretterne og mad, der allerede er blevet tilberedt og som kan fås i supermarkedet. Det er fyldt med dårlige ting. Lav maden selv - så ved du, hvad du får … og hvad du bliver ;)

2. Mæthedskontrol er nøglen til et sundt liv

Et underligt ord, som du sikkert ikke har hørt før - men det her er nok det bedste slanketip - og det virker virkelig. Det gælder om at kunne lytte bedre til kroppen samt at have tålmodighed. Lad være med at smide maden i munden hurtigt. Indtag maden stille og roligt i et langsomt tempo. På den måde når du at føle, om du er blevet mæt eller ej. For vi mennesker kan nemlig godt lide at spise lidt ekstra, og det er oftest fordi, vi ikke har nået at mærke mætheden sparke ind.

3. Dyrk motion … selvfølgelig

Du kommer ikke udenom det. Du skal dyrke motion for at leve sundt. Sidder du på din flade, sker der ikke meget med vægten, medmindre du “underspiser”. Er du ikke vant til at dyrke motion, så bør du starte ud langsomt og blødt, så du ikke skader kroppen, det vil sige overbelaster den. Men en løbetur om dagen eller hver anden dag gør underværker. Det sætter gang i din fedtforbrænding, og du vil bare efter kort tid føle dig bedre tilpas og se slankere ud, hvis altså du også følger tip 1 og 2.

Det var i grove træk nogle gode slanketips, der virker for alle og en hver. Sværere behøver det ikke at være at starte på en slankekur og en langsom ændring af den sunde livsstil.

Slankeretter med kylling, oksekød eller fisk - LÆKKER slankemad

Den lækreste og bedste mad, der slanker. Nem mad er som regel ikke sundt, men du kan faktisk godt lave slankemad, som ikke tager 100 år at lave. Nem og sund spise, der kan hjælpe dig godt på vej til en god diæt / kostplan i forbindelse med din slankekur eller bare din vej mod en sundere livsstil.

Man kan gøre meget ved mad, for at det bliver lækkert, men det er altid en kamp at vedligeholde balancen mellem, hvad der er sundt og hvad der er usundt. Mange tror, at slankeretter smager kedeligt, og bare fordi, man får slankemad, så kan man ikke få noget ordentlig spise.

Slankemad - Opskrifter til lækker mad til din slankekur

Der er ikke meget ved at spise uinteressant mad - og da slet ikke, hvis man prøver at holde en diæt / kostplan. Det er mildest talt ikke særligt motiverende, hvis man arbejder hårdt for at tabe vægt, og så samtidig skal spise den “typiske” slankemad, som bare slet ikke smager af noget.

Slankeretter med kylling

Kylling er relativt fedtfattigt, og derfor er det en god ide at bruge det i forbindelse med sin madlavning, når man vil tabe sig. Kalkun er også super-godt - men noget dyrere. Slankeretter med kylling i kan laves på mange forskellige måder: Du kan for eksempel lave en god suppe, hvor du hakker kyllingen i nogle gode stykker, eller du kan putte den i ovnen og lade den stege. Hvad der er vigtigt i denne forbindelse er, at du ikke bruger for meget fedtstof. Faktisk behøver du slet ikke noget. Du kan bruge noget vand, hvis du putter den i et fad. Brug gerne gulerødder og løg samt hvidløg og måske lidt chili, som også virker slankende.

Hvad er ellers vigtigt at vide?

Fisk og oksekød kan også tilberede super godt som slankemad. Er du seriøs med dit vægttab, så er det vigtigt, at du går efter de mest fedtfattige fisk og oksekødspakker. Dog skal du ikke blive fedtforskrækket, for det sunde fedt, som for eksempel er i fede fisk, er meget sundt. Det, der er vigtigt, er, at du undgår det dårlige fedt - ikke kun i forbindelse med din slankekur, men også generelt, hvis du vil have en sund livsstil.

Ydermere skal du huske ikke at spise for meget. Slankeretter er en vigtig del af en god kostplan, men hjælper ikke på vægttabet, hvis du spiser for meget. Derfor er det særdeles vigtigt, at du lytter til din krop, spiser små portioner og tygger maden godt igennem.

God fornøjelse, og held og lykke med slankeretterne.

Bliv tynd og slank med et naturligt vægttab der virker godt

Er du alt for tyk, og vil du gerne opnå et stort vægttab. Vil du ligefrem gerne blive tynd? Sats hellere på at blive slank på den sunde måde. Der findes mange vægttabs kure derude, som virker - men også mange, som ikke er gode for dig i længden. Undgå brølere og læs med her, så du kan starte på en kur på den rigtige måde. Den bedste slankekur.

Hvis du altid har været meget slank, så er det jo naturligt for dig. Det er sådan, naturen har skabt dig. Faktisk kan det være “hårdt arbejde” for tynde mennesker at tage på i vægt. Men her handler det så om det modsatte.

Bliv tynd - hvordan?

Først og fremmest, så bryder vi os ikke så meget om at bruge ordene bliv tyndBliv slank lyder lidt pænere - for ikke at sige sundere - ikke? Men hvordan bliver du slank som en ål? Der er mange ting, der spiller ind. Løb og slankekur hænger ofte sammen … eller rettere sagt motion. Hvis du vil slanke dig, skal du dyrke noget motion. Bare pas på, at du ikke hopper med på en ekstrem slankekur, som kan skade dig.

Sund mad er sund livsstil - Bliv tynd på den sunde måde

Motion hjælper ikke så meget på dit vægttab, hvis du spiser som et svin. Husk at spise sundt og med måde, for det er i sandhed det vigtigste, hvis du vil gå ned i vægt. En af de fejl, mange laver, er, at de overspiser. Du behøver ikke at overspise meget for at tage på i vægt … Problemet er, at det sker langsom og over en længere periode: Du skal lige smage en portion mere, og så videre … Spiser du bare lidt mere end du burde, og gør du det meget ofte, så vil du opleve, at du tager på. Det er en vane, som kan være svær at bryde.

Hvordan undgår jeg at overspise?

Du skal tage dig tid, når du spiser. Det lyder som fuldstændigt åndssvage råd, men du skal altså tygge maden godt og grundigt. Stille og roligt. Din krop fortæller dig når du er mæt, men hvis du spiser hurtigt, kan kroppen ikke nå at reagere, og hvis du har fortærret en meget stor ret meget hurtigt, så vil der gå noget tid før, din krop fortæller dig, at du altså har fået for meget. Og så er det jo lidt for sent. Maden er indenbords.

Så lyt til din krop, hvis du vil blive tynd uden at blive for tynd.

Diæt, kostplan og den sikre vej til vægtab, når du er på slankekur

Diæt og kostplan - det skal der være styr på, hvis du skal ned i vægt på en måde, hvorpå dit vægttab bliver så sundt som muligt. Men hvad består en sund diæt af, og hvordan skal en kostplan for en hel uge se ud, hvis vægttabet skal være optimalt, men stadig ikke for radikalt til at kroppen står af.

At gå på kur, hvor der bliver lagt særdeles meget fokus på selve diæten som den hovedsaglige del af kuren, bør indebære, at man inkluderer så meget variation som mulig i forhold til de madvarer, man vælger at spise under hele kurens forløb. Hvis man ikke varierer sin kost tilstrækkeligt - specielt hvis man er på en meget stram diæt - kan man risikere at blive fejlernæret.

Derfor er det særligt vigtigt, at du vælger dine madvarer med omhu; for skal du tabe dig udelukkende på baggrund af det, du indtager, er der nemlig en vigtigt faktor, du bør medregne, og det er hvor meget, du indtager.

Spiser du lidt hver dag i flere uger i træk, kan du regne med at tabe dig, men du kan ikke regne med, at det er særligt sundt, hvis du ikke varierer kosten.

Hvis ikke ovenstående pointe fremstår klart, så kommer den her uden omsvøb: Husk at variere din kost.

Tips til at sammensætte kostplan

Du får ikke et eksempel på en kostplan, men du får til gengæld nogle gode råd, der kan hjælpe dig i gang med sammensætte din egen kostplan, så din diæt bliver baseret på sund mad bestående af forskellige madvarer, der kan give dig den rette ernæring og et fornuftigt vægttab.

Hvis ikke du i forvejen handler økologisk, vil jeg råde dig til at gøre det. Økologisk mad indeholder mere næring og er fri for sprøjtemidler m.m. Du får ikke en lang smøre om, hvor godt økologisk mad er, men det skal lige nævnes.

Kød, fjerkræ og fisk - især fed fisk - er vigtigt. Er du vegetar, er du nok uenig, men sådan er det. Varier tilstrækkeligt i denne forbindelse.

Masser af grøntsager er godt. Det sagde din mor også til dig, da du var ung. Og hun havde ret! Grøntsagsblandinger til mikroovn er faktisk rigtig gode, idet de er nemme og hurtige at lave. Desuden forsvinder mange af de vigtige vitaminer ikke i mikroovnen som hvis du tilberede dem i en gryde.

Ris, pasta og brød er fint nok, men lad være med at overdrive. Det hvide brød kan du med fordel fravælge; vælg i stedet det mørke brød med kerner.

Frugt er også vigtigt, men igen skal du ikke overdrive. Selvom frugt indeholder frugtsukker og ikke den sukker, som du finder i slik, er det stadig ikke sundt med for meget af det gode. Husk igen at variere, så du ikke kun spiser bananer og appelsiner.

Der findes mange andre gode madvarer, du kan tilføje til din diæt, men artiklen skal også være fordøjelig :) Jeg håber i hvert fald, at du her har fundet lidt inspiration til at lave din egen kostplan.

God fornøjelse med det.

Super-slankekur - Bliv super-slank med disse slanketips

Måske er du overvægtig, decideret fed eller også synes du, at du på trods af at være af rimelig normal bygning, trænger til at smide et par kilo, så du bliver super-slank. Det kan sagtens lade sig gøre. Her vil jeg fremhæve nogle simple slanketips, der kan gøre dig super-slank på en super-sund måde.

Et godt sted at starte er med dine kostvaner. Ofte er årsagen til at man tager på, at man spiser for meget og spiser det forkerte. Her kan man nemt starte med at lave en kostomlægning, hvor man eks. bytter mindre sunde madvarer ud med sunde madvarer:

Byt om på usund og sund mad og bliv superslank

Byt om på følgende:

 • “Normal” mad kan byttes ud med økologisk mad, som indeholder meget mere næring.
 • Hvidt brød kan enten undlades eller byttes med groft og mørkt brød.
 • Alle meget usunde eller mindre usunde drikke kan byttes ud med vand, te eller kaffe.
 • Kød med meget fedtindhold kan byttes ud med kød med lavt fedtindhold.
 • Slik, chips og usunde sager kan erstattes med vand eller sunde snacks, såsom chilifrugter, syltede agurker, gulerødder, agurker el.lign.

Super-slankekur med færre kalorier

Hvis du følger erstatningslisten ovenover og samtidig gør alt for at indtage færre kalorier, er du godt på vej. Det bedste råd er, at du prøver at vænne dig til at spise mindre end du er vant til. Det betyder på ingen måde, at du skal sulte dig, men det betyder, at du kun skal spise indtil du føler dig nogenlunde mæt. Mæthedsfornemmelsen viser sig meget tidligere, hvis du spiser meget langsomt; og på den anden side, så viser mæthedsfornemmelsen sig for sent, hvis du propper dig hurtigt med mad. Med andre ord, så når kroppen ikke at fortælle dig, at du er mæt, fordi maven ikke kan følge (groft sagt). Derudover skal du huske at spise varieret og regelmæssigt. Det går ikke at spise det samme hele tiden, og varierer du ikke din kost, uanset hvor sund kost vi har med at gøre, så er det ikke godt for din helse. Husk at spise flere gange om dagen, ca. 5-6 gange, så kroppen hele tiden er i gang.

Bevæg dig lidt og tab dig lidt - Bevæg dig meget og tab dig meget

Selvom det er kosten, der er den vigtigste faktor i denne super-slankekur og mange andre slankekure, så er motion også et must, hvis du vil få mest muligt ud af slankekuren. Du bør dog være obs på ikke at overdrive med motionen, så du kommer til at overbelaste kroppen mere end nødvendigt. Grundlæggende kan du lave en plan for, hvor ofte du skal motionere, og så skal du bare holde dig til planen. I dette tilfælde kan løbetræning og især intervalløb være en mulig løsning, hvis du ikke kan bestemme dig for, hvilken type motion, du vil i gang med.

Har du input, gode råd eller andet, du vil ud med, kan du give dit besyv med nede i feltet til kommentarer herunder.

Stevia-sødemiddel - Sødestof for dig med sukkersyge/diabetes

Stevia-planten er blevet brugt som sødemiddel i flere århundreder. I dag er den meget udbredt som sødemiddel, fordi dens udtræk har en sødme, der er ca. 300 gange stærkere end normal sukker. Desuden er dens kalorieindhold meget lavt.

Stevia er nærmest det perfekte sødemiddel for især mennesker med diabetes/sukkersyge, da det ikke øger insulinproduktionen. Men hvorvidt det er lovligt i Danmark, hersker der meget tvivl om. Det lader ikke til at være blevet godkendt i EU, men bliver alligevel solgt i mange danske webshops og i hele verden.

Ved du mere om, hvorvidt det er lovligt eller ulovlig, har du erfaringer med Stevia (ved hvor man kan købe det og om det er lovligt) og har prøvet det eller kender nogen, der har prøvet det, er du meget velkommen til at lægge en kommentar.