Kategoriarkiv: Motion og fitness

Motion er et meget omdiskuteret emne, men én ting er sikker, vi har alle sammen brug for motion og bevægelse for at have det godt. Her kan du læse om forskellige motionstyper, herunder løbetræning og fitness.

Tab 10 kg hurtigt på 1 måned eller 2 måneder på den sunde måde

Først og fremmest er det vigtigt at påpege, at der ikke er én bestemt kur, der virker for alle. Her finder du heller ej en ekstrem genvej til et helt vildt og usundt vægttab - det drejer sig blot om at omlægge din livsstil fuldstændigt, hvor du udelukkende fokuserer på en ting: Slankekur.

De 10 kg er vejledende. Det kan sagtens være, at du kun taber dig 5 kg, det kan også være, at du taber dig 12 kg. Hvis du følger disse råd, vil du uanset hvad tabe dig rigtig meget i løbet af den ene måned eller de 2 måneder, hvor du vælger at følge rådene.

Lad os gå i gang.

For at opnå et stort vægttab, skal du ganske enkelt spise mindre. Dvs. du skal forbrænde flere kalorier end du indtager. Det giver mening, ikke? Men når du spiser mindre (end normalt), er det utroligt - og jeg gentager: utroligt - vigtigt, at du varierer din kost og i hvert fald i denne forbindelse udelukkende spiser det sundeste af det sundeste.

Mere om det at spise mindre lidt længere nede.

Vil du opnå et vægttab, hvor du taber 10 kg hurtigt, skal du indstille dig på at droppe alle usunde ting. Og jeg mener alle! Ingen slik, ingen chips, ingen sukker på din havregryn, ingen chokolade. Nothing! Sodavand er fy-fy.

Alle madvarer skal være med minimalt fedtindhold. Køb kun det slankeste kød osv.

Hvis du kan holde dig til økologisk mad, er det fint, men ikke nødvendigt.

Hvordan spiser jeg mindre?

Nu skal du ikke spise, så du sulter. Det er vigtigt at påpege! Dette er ikke en sultekur, selvom 10 kg på 1 måned eller 2 er et relativt hurtigt vægttab. Fidusen er, at du igennem 1 måned eller 2 - afhængigt af, hvor lang tid du følger kuren/omlægningen - lærer at mærke, hvornår du er mæt og sulten. Firkantet sagt, så er vi mennesker enormt dårlige til at registrere mæthed, fordi vi ofte spiser hurtigere end det, vi kan registrere. Så hemmeligheden er at spise langsomt … meget langsomt. Jo langsommere jo bedre. Spis små mundfulde, og mærk på dig selv mens du spørger dig selv, er jeg mæt nok til ikke at skulle spise mere? Husk at tygge maden rigtig meget. Lær at nyde den. Vi spiser ofte så hurtigt, at vi ikke kommer til virkelig at smage, hvad maden smager af.

Når du har mestret det med mæthedsfornemmelse, skal du huske at spise flere måltider om dagen. Især hvis du vænner kroppen til at spise meget, meget lidt er det vigtigt, du hele tiden holder den i gang. Ved at gøre dette kan du faktisk på en sund måde holde kroppen i gang uden at spise hvad der virker til at være særligt meget.

Nu er det tid til motion. Motionér hver anden dag. Dagene imellem skal du bruge til at restituere. Kroppen skal hvile. En rigtig god ting er at supplere med let styrketræning på de dage, du motionerer (du kan let kombinere de to ting, hvis du går i et fitnesscenter), fordi du kan risikere at tabe muskelmasse fremfor fedt. Det er på ingen måde hensigten med denne kur. Mht. motion, er det også vigtigt, du finder dit eget tempo. Overbelast ikke kroppen. Du skal blot svede igennem og få en god fornemmelse i kroppen. Det er bedre med lidt end for meget.

Kosten er det allervigtigste i denne kur. Sund mad fordelt på mange små måltider. Du kommer ikke til at sulte, du får det, kroppen har brug for, og du vil tabe dig måske 10 kg. Og så er den måned eller 2 hurtigt omme.

Føler du dig på noget tidspunkt dårlig, sløj, svimmel, så gør du det forkert. Dette er blot en metode til at spise godt, sundt og mindre. Følg rådene på egen regning. Jeg kan stå inde for, at dette kan være en super-sund slankekur, men hvis du gør det forkert og for ekstremt, så kan det hurtigt også blive ekstremt usundt.

Billigt Zumba-tøj og sko

Skal du dyrke Zumba, er det en klar fordel at købe det officielle tøj og de officielle sko, eller i hvert fald noget, der egner sig mindst lige så godt. Det er noget, der rykker!

I forbindelse med mit arbejde, har jeg for nyligt prøvet at danse Zumba. Kæresten har også dyrket det lidt, og jeg blev glad, at var noget, jeg fik mulighed for at prøve på jobbet. For een ting er at se det på tv - men hvordan er det i virkeligheden? Efterfølgende fik jeg de idé, at jeg ville prøve at kigge på nettet efter lidt mere info om Zumba, og så fandt jeg ud af, at der faktisk er lavet decideret Zumba-tøj og -sko.

Jeg anbefaler personligt Smartsport.dk, som dog ikke har officielt Zumba-tøj, men virkelig lækkert sports- og fitnesstøj til særdeles gode priser, som passer perfekt til god Zumba-Action :) Og de har gratis levering.

Men er det rimelig at betale i dyre domme for Zumba-tøj og -sko, når du i virkeligheden bare kunne bruge helt almindeligt fitness-tøj og måske et par løbesko? Lad os først og fremmest tage et kig på, om det overhovedet kan betale sig at bruge Zumba-tøj og -sko.

Zumba-sko

Zumba-sko minimerer skader

Lad mig stille dig følgende spørgsmål: Bruger du også dansesko, når du løber en tur? Eller bruger du golfsko til badminton? Nej vel? Det giver meget god mening. Hvis du bruger normale Nike-sko til Zumba, så er det bestemt ikke godt. Først og fremmest er det slet ikke optimalt for selve oplevelsen, for i Zumba skal du kunne bevæge dig godt og blandt andet kunne “slide” med fødderne for at lave bevægelserne korrekt. Det kan godt lade sig gøre med et par Nike-løbesko, men det er en udfordring.

Inde på baby.dk er der blandt andet en, der skriver, at det kan give skader at bruge de forkerte sko. Hvis ikke du bruger nogle danse-sneakers, kan det ende galt. Der bliver sågar nævnt deciderede “Zumba-skader”.

Så konklusionen må være: Køb nogle officielle Zumba-sko eller et par danse-sneakers, hvis du vil dyrke denne form for fitness uden at få skader.

Hvad med Zumba-tøj?

Som jeg ser det, skal du blot have noget tøj, der egner sig til bevægelse. Og så skal det også være noget, du kan svede i. Hvis du vil købe officielt Zumba-tøj, så er det efter min mening kun fordi, du vil ligne dem på tv. Har du pengene til det, så kan du jo købe det. Mere om det herunder.

Billigt zumba-tøj og -sko på tilbud?

Hos dansesneakers.dk kan du finde et bredt udvalg inden for, ja, danse-sneakers. Priserne er dog ikke helt lave, og du skal i hvert fald slippe med mindst 600 kr. for et par. For det officielle tøj og de officielle sko, kan du også gå ind på zumbashoppen.dk. Her er den ægte vare - men jeg skal sige dig en ting om Zumbasko … de er bestemt ikke pæne! Med mindre, du kan lide pangfarver, så vælg dig nogle andre danse-sneakers.

Jeg må indrømme, at Zumba-tøj på tilbud er svært at finde. Har du spottet nogle gode tilbud eller billige priser, så vil jeg meget gerne høre fra dig. Du kan blot skrive en kommentar nederst på siden. Det ville jeg sætte pris på.

Mit bedste bud på at finde det billigst er ved at tage et kig ind på dba.dk. Her kan du være heldig at finde nogle gode tilbud.

Vægttab på maven - Hvordan smider man mavefedtet?

Kan man smide mavefedtet ved punktforbrænding, eller er det en myte? Og hvor farligt er det egentlig at have for meget fedt på maven? Det kan sagtens lade sig gøre at smide vægt, så maveskindet fremstår flot. Det kan gøre hurtigt om nemt med de rette metoder. Skal dit maveskind være (næsten) fedtfri, så kig med her.

Der er rigtig mange, som søger en effektiv metode til at opnå et vægttab på maven. Hos nogle synes fordelingen af fedt at være ekstra synlig på maveregionen, og det er naturligvis ikke noget, som behager de fleste. Men kan man overhovedet tabe sig på maven, uden at resten af kroppen følger med? Læs resten

Løbetræning for begyndere – Start her, og opnå et fornuftigt vægttab

Kom godt i gang fra start, hvis du vil kaste dig ud i løbetræning som begynder. Vil du smide noget fedt, så er det den bedste form for motion overhovedet.

Løbetræning og i det hele taget motion kan være svært at finde motivation til, men når motivationen og det nødvendige “drive” er til stede, er der guld at hente, så at sige, hvis man vil i gang med at leve sundt eller tabe vægt. Læs resten

Ketolysekuren - Mine tanker omkring denne mode-slankekur

Ketolysekuren er det seneste skud på stammen af de såkaldte low-carb high-fat diets, det vil sige diæter, hvor indtaget af kulhydrater (carbs) er lavt og indtaget af fedt er højt. Det første, du nok vil spørge om: Virker det? Og svaret er et simpelt ja, for på en hver diæt - ikke bare på ketolysekuren - hvor indtaget af kulhydrater er utroligt lav, og hvor indtaget af fedt er højt, vil du med garanti tabe dig. Det er fakta, og det er grundlæggende samme principper i eksempelvis Atkins-kuren og på stenalderkost (Paleo).

I dette indlæg vil jeg prøve at gå lidt mere i dybden og prøve at besvare spørgsmålene: Hvad er ketolysekuren? Er ketolysekuren farlig?

Ketolysekuren - Bog

Her kan du købe bogen billigt lige nu:

Køb Slank med Ketolysekuren af Torkil P. Andersen hos Saxo.com (Spar 200 kr. netop nu)

I bogen finder du alt om opskrifter og kostplan. På issuu.com kan du læse starten af bogen. “Sjovt” nok får du i dette sneak peak af bogen ikke at vide, hvad man må spise - du er nødt til at købe bogen for at få opskrifter, kostplan og mere information generelt, men det er vel også fair nok. Du kan dog læse det helt grundlæggende - altså hvad denne Ketolysekur-bog handler om, og om hvorfor og hvordan du taber dig.

Jeg skal med det samme sige, at jeg ikke har læst bogen om ketolysekuren, og dette indlæg er udelukkende baseret på, hvad jeg har læst om ketolysekuren på nettet.

Hvordan virker ketolysekuren? Kan man tabe sig?

Som jeg nævnte lige før, handler det om at indtage færre kulhydrater og mere fedt - men også mere protein. Det er præcis det samme, som på Atkins-kuren bygger på. Paleo-diæten gør også, at du taber dig af samme grunde, men der er stor forskel på Paleo og ketolysekuren, hvilket jeg kommer ind på lidt senere i indlægget.

Men fedt gør jo, at du tager på, spørger du sikkert?

Ja, det er rigtigt, men her skal du tænke på, at kroppen bruger - afhængigt af, hvad du spiser - enten kulhydrater eller fedt som brændstof. Og hvis du ikke indtager særligt mange kulhydrater, vil din krop skifte over til at bruge fedt som brændstof. Derfor kan du tillade dig at spise en god del fedt på eksempelvis ketolysekuren og samtidig tabe dig. I og med, du også får masser af protein, taber du dig yderligere, fordi protein sætter massivt gang i forbrændingen.

Ketolyse-kuren - Hvad må man spise? Opskrifter og kostplan

Grundlæggende handler ketolysekuren om, at du undgår brød, ris, pasta og kartofler, og i stedet spiser dig mæt i kød, æg, fisk, mælkeprodukter og grøntsager. Og selvfølgelig er øl, sodavand, chips og den slags forbudt, men det kommer vel ikke som en overraskelse :)

Du er nødt til at købe bogen, hvis du vil vide mere om, hvad du helt præcis må spise. Her finder du kostplan og mange forskellige opskrifter.

Ketolysekuren farlig?

Her kommer så min sammenligning af denne slankekur, mode-slankekur, program til vægttab, kaldet Ketolyse kuren, sammenlignet med Paleo-diæten (stenalderkost) og Atkins-kuren.

Ud fra de få informationer, jeg har samlet om denne kur, må jeg fastslå - uden at være ekspert eller noget - at ja, den er farlig. Den minder desuden meget om Atkins, som jeg også vurderer som værende farlig.

Den er ikke farlig her og nu, men på sigt vil den være det, og lad mig så fortælle hvorfor.

Jeg er tilhænger af Paleo, fordi jeg mener, det er den helt rigtige og naturlige måde at spise på - mad uden e-numre, mad uden forarbejdede fødevarer og uden salt. Men ketolysekuren opfordrer så vidt jeg har læst til at du skal undgå blandt andet frugt, og samtidig bliver du opfordret til at spise forarbejdede mejeriprodukter (bl.a. ost) og fødevarer, der indeholder meget af det mættede fedt - lige som på Atkins. Smør er åbenbart også tilladt.

Som jeg har forstået det, bliver der ikke gjort opmærksom på de forskellige typer fedt (correct me if I’m wrong), og hvis dette virkelig passer, så kan dit indtag af mættet fedt fra ost og mælkeprodukter være farligt for dig, fordi der typisk er meget mættet fedt.

Friske frugter skal også undgås, og ja, det er da rigtigt nok, at de ikke ligefrem bidrager fantastisk meget til et vægttab, men at undgå friske frugter helt, mener jeg er decideret dumt.

Dette er så bare min mening, og jeg vil til en hver tid hellere anbefale stenalderkost / Paleo, som du kan læse mere om på Hulemad.dk. På stenalderkost kan du ikke undgå at tabe dig, få mere energi, blive sundere, få pænere hud, blive stærkere og meget mere - alt det, som ketolysekuren prædiker af fordele og mere til.

Skal du følge denne ketose-kur, vil jeg ikke anbefale dig at gøre det i mere end et par uger.

Har du prøvet kuren, og vil du bidrage med din viden og erfaring

Jeg vil meget gerne høre fra dig, hvis du har meget mere erfaring med denne slankekur. Som jeg nævner, har jeg kun baseret denne artikel på den viden, jeg har kunnet samle rundt omkring på nettet. Derfor skal den tages med et gran salt. Jeg er ikke ude på at “ødelægge” noget for nogen, men umiddelbart synes jeg, at det lyder farligt.

Har du læst bogen, eller ved du bare en masse om det her, så vil jeg gerne høre, hvad kuren mener om følgende ting:

- E-numre i fødevarer
- Økologi
- Salt
- De forskellige typer fedt (er der ifølge kostplanen forskel på det mættede (og farlige) fedt) og eks. det livsnødvendige omega-3?

Jeg skriver med åbent sind, og håber, at du som læser kan bidrage positivt til debatten.

Ned i vægt - Så nemt er det at tabe sig

Et vægttab behøver slet ikke at være svært. Med den rette tilgang kan du sagtens gå ned i vægt på en sund måde. Men hvordan slanker man sig egentlig bedst? Tab i vægt i få trin: Start med at tage et stykke papir og noget at skrive med. Nej .. vent. Det er netop sådan, det for rigtig mange går galt, når en slankekur skal påbegyndes. Hvad nytter det at skrive en masse? Der skal handling til, hvis du virkelig agter at komme ned i vægt.

Gør det, og snak om det bagefter

Mange laver den fejl, at de begynder at planlægge en masse - i stedet for at gøre det, der skal til. For vi jo i bund og grund alle sammen, hvad der skal til for, at man kan opnå et tab i vægt. Spis mindre og sundere, og dyrk motion.

Men hvorfor gør vi det så ikke bare alle sammen?

Det er et godt spørgsmål, men for dig, som vil slanke dig, er det irrelevant at gruble over den slags. Det er tidsspilde. Gå i gang med din effektive slankekur i dag - gå i gang med at ændre din livsstil.

Hvordan taber jeg mig sundest?

Her er en liste over, hvordan du slanker dig sundest. Overhold alle nedenstående punkter i en måned, og så skal du bare se løjer! Du vil ikke bare opleve, at din slankekur virker, men at den virker hammer-effektivt! Det er et nemt vægttab og samtidig sundt, hvis du gør det rigtigt.

 • Spis 3 store måltider og 3 mindre måltider hver dag
 • Lav din mad selv fra bunden, og drop færdigretter
 • Drop sodavand og alkohol
 • Drop slik, chips, chokolade og andre usunde sager
 • Drik godt med vand
 • Dyrk motion hver dag eller hver anden dag
 • Spis kun, indtil du er mæt - lyt til din krops signaler

Så enkelt kan det gøres. Du kan tilmed også prøve at spise så økologisk som muligt. Økologiske varer slanker ikke mere, men de indeholder til gengæld flere næringsstoffer bl.a. fordi, de ikke er blevet oversprøjtet med kemikalier.

Jeg håber, denne artikel kunne bruges som et godt indspark til dig, der gerne vil ned i vægt.

Nemt vægttab på kort tid - Slank dig hurtigt og sundt

På nettet finder du utallige slankeguides, som lover dig en slank krop på ingen tid, og derfor kan det være svært at skelne mellem de slankekure, der virkelig virker og dem, som kan være skadelige for dig. Et nemt vægttab bør også være et sundt vægttab. Hvis du skal slanke dig hurtigt, skal du også være klar over, at jo hurtigere, du slanker dig, jo mere usundt kan det være for dig. Så det gælder altså om at finde den gyldne mellemvej, hvor du kan opnå et relativt hurtigt, nemt, men også et sundt vægttab.

Nemt vægttab

Det hele handler om den mad, du indtager, hvor ofte og hvor meget, du indtager, og så handler det også om bevægelse - motion. Hvis du har taget for meget på, så er det formentlig fordi, din livsstil har været usund. Du har levet “godt”, men nu er det på tide at ændre eller vende tilbage til den livsstil, der gjorde, at du ikke tog på i vægt.

Har du været vant til at spise og drikke usundt i flere år, så bliver det en svær “vane” at bryde. Men det kan lade sig gøre, hvis du virkelig vil. Vil du opnå et nemt vægttab, hvor du samtidig kommer til at føle dig meget mere energisk og bedre med dig selv, så skal du blot læse med her.

Sådan kommer du i gang med at tabe dig

Først og fremmest skal du have vendt op og ned på det, du indtager - mad og drikkevarer. Det er din kost, som gør, at du tager på i vægt. Her snakker vi hvor meget du spiser og ikke mindst hvad du spiser.

Du bli’r hvad du spiser

Drop de usunde sager nu. Vi snakker chips, slik, chokolade, sodavand … ja, du ved, hvad jeg mener. Men det er ikke nok. Spis varieret og spis sund mad, som du selv laver. Drop færdigretter og alt det der. Det er fyldt med tilsætningsstoffer og sukker, og det er bestemt ikke godt for dig.

Når du får styr på de sunde madvarer, skal du moderere hvor meget, du spiser:

Du bli’r hvor meget du spiser

Spiser du meget, bliver du tyk. Spiser du for lidt, får du ikke nok næring. Det handler om at spise, indtil du er mæt. Det er så vigtigt. Vi mennesker har det med at lige ville have lidt mere - lige en ekstra portion, fordi det smager godt. Men det holder ikke. Du skal stoppe med at spise, til du føler mæthedsfornemmelsen komme, og det er faktisk nemt nok. Du skal blot tygge maden langsomt og spise mindre portioner ad gangen end normalt. Lyt til din krop, og så er du godt på vej til at opnå ikke kun et nemt vægttab, men også en sund livsstil, hvor du ikke overspiser.

Spis sundt, varieret, spis indtil du er mæt, og spis regelmæssigt, dvs. 3 store måltider og 2-3 mindre måltider. Så holder du kroppen i gang hele tiden.

Motion på den nemme måde

Motion er den sidste ting, som vil fuldende vægttabet. Og faktisk skal der ikke så meget til. Hvis du blot dyrker en smule motion hver dag eller hver anden dag, så vil du kunne mærke en forskel. Der er nogle, som kun løber 5-10 minutter hver anden dag og mærker en forskel. Du behøver ikke at klare en triatlon for at tabe vægt - du skal blot dyrke det motion, du kan overkomme. Selvfølgelig skal du have sved på panden, men du behøver ikke løbe en time for at tabe vægt. Hvis du slet ikke er vant til den slags motion, kan det tilmed være direkte skadeligt for din krop.

Så hold dig til det, du mener, du kan klare. Og langsom kan du øge niveauet.

Følger du ovenstående råd, er du godt på vej til en slankekur, der virker - en sund livsstil.

God fornøjelse.

Slankekur, der virker! Hurtigt, effektivt vægttab - Sådan taber du en masse kilo!

Har du et ønske om at tabe dig - måske rigtig mange kilo - så prøv denne sunde slankekur, der virkelig virker. Du kan tabe dig hurtigt og sundt. Det kræver en nøje tilpasning af kost, motion samt søvn, men når du først er kommet ind i rytmen, kan du opnå et effektivt vægttab på 9 kg på blot en måned.

Man må antage, at en hver slankekur, der bygger på sund kost og motion, vil skabe et vægttab. Men det, som gør den store forskel er struktureringen af disse to ting - måden, hvorpå du griber det an. I denne artikel vil jeg forklare, hvordan du kan tabe dig virkelig hurtigt på den sundeste måde overhovedet. Det er ikke blot en sund slankekur, der virker ekstremt godt - du får her en samling af de bedste slanketips og råd til at lave en komplet ændring i din livsstil, så dit vægttab bliver varigt. Du kommer til at føle dig sundere end nogensinde.

Du kan selvfølgelig vælge at anvende denne slankekur som en hurtig løsning på dit vægtproblem - men faktum er, at hvis du efterfølgende vender tilbage til den usunde livsstil, du førte, efter du har fulgt denne slankekur, sker der blot det samme: du vil tage på igen. Det gode er, at når du først rigtig er kommet i gang med slankekuren og når du kommer til det punkt, hvor du kan se, at den virkelig virker, vil du være meget motiveret til at blive ved. Du vil med andre ord nå et punkt, hvor du ikke kan se nogen grund til andet end at blive ved med at leve sundt.

Slankekur, der virker - Start med sukkerafvænning og afgiftning

Noget af det sværeste ved en slankekur er ikke at følge den, men at starte den. Denne artikel handler dog ikke om motivation, men du vil blive motiveret, når du er kommet godt i gang og kan se resultater. Når du har taget beslutningen og vil stå fast ved den, er der kun én vej frem.

Hvis du vil starte slankekuren på den bedste måde, er det en god ide at tage det stille og roligt og tage én ting ad gangen. Den første uge kan du kvitte alt, hvad der hedder grillmad, pizza, slik, chips, sodavand, chokolade, alkohol og andet mad, drikkelse samt snacks, som ikke lige falder i kategorien for, hvad der er sundt. Det er en slags afgiftning, du i denne første uge vil gennemgå. Hvis du dropper de søde sager helt, vil du efter nogle dage have mindsket lysten til selvsamme. Hvis du på noget tidspunkt føler trang til søde sager eller andet usundt, kan du kompensere med et koldt glas vand, en gulerod eller en skive agurk. Så længe det er sundt og småt, er det godt. Drik i øvrigt godt med vand hele ugen, og prøv for så vidt muligt at spise regelmæssigt uden at fylde dig for meget.

Husk søvnen - Søvn påvirker din vægt

Det er vigtigt, at du får nok søvn - og helst nattesøvn. Kroppen fungerer ikke optimalt, hvis ikke du får nok søvn, og det vil også påvirke slankekuren. Søvnbehovet er forskelligt fra person til person, og det falder med alderen. Så du skal ikke tænke for meget over, at du sover færre eller flere timer end andre. Det er bare vigtigt, at du føler dig helt udhvilet. Undgå kaffe og mad, lige inden du lægger dig til at sove, og sørg for at få frisk luft inden sengetid (du kan for eksempel gå en tur eller i det mindste lufte ud i soveværelset).

Kost og motion på den rigtige måde giver et hurtigt vægttab

Når den første uge er overstået, vil du føle dig klar til at starte slankekuren for alvor. Her skal du især have stor fokus på at dyrke motion og spise sundt og regelmæssigt, for det er hér, den store gevinst er, og du vil efter få uger allerede se, hvordan kiloene hurtigt ryger af.

Kost - Spis sundt, spis regelmæssigt og undgå at overspise

I forhold til den kost, du skal indtage, er der flere gode råd, du kan følge:

 • Spis sundt og varieret: Du bliver, hvad du spiser, så husk at spise godt med grønsager, kød, fisk, frugt og undgå færdigretter, da de indeholder mange tilsætningsstoffer og som regel også meget fedt og sukker.
 • Spis regelmæssigt: Mange vælger at skippe morgenmaden, og vente til frokost, hvor de i stedet spiser rigtig meget. Det er mentaliteten jeg har ikke har spist hele dagen, så jo må hellere spise et meget stort måltid nu, der er forkert. Så undgå den. Spis 3 hovedmåltider og 2-3 mindre måltider.
 • Spis, indtil du er mæt: Vi kender vist alle situationen, hvor vi lige må have en portion mad mere. Måske har vi fået nok næring, men alligevel skal vi have lidt mere, fordi det enten smager virkelig godt, eller fordi, vi har spist for hurtigt til at have registreret mæthedsfornemmelsen. Det, du kan gøre, er, at spise langsomt, spise små portioner og virkelig tygge maden igennem. Lyt til din krops signaler. Forsøg at fokusere på at registrere, hvornår du egentlig føler dig bare lidt mæt. Derefter kan du vente i nogle minutter, og føler du så, at du ikke er blevet nok ernæret, så kan du spise en lille smule mere. Du tænker måske også, at det er synd at lade mad gå til spilde, og derfor spiser du det alligevel. Sådan må du ikke tænke. Du kan i de fleste tilfælde gemme maden til senere, eller også kan du nøjes med at lave små portioner mad.

Motion - Start med at dyrke lidt motion, og øg niveauet langsomt

Motion er et must, hvis du vil tabe dig på den sunde måde. Løbetræning er virkelig godt, fordi det virkelig sætter gang i fedtforbrændingen - men en hver form for motion er godt. Her tager vi udgangspunkt i løbetræning.

Hvor meget motion kan du klare?

Det første, du skal finde ud af, er hvor meget din kondition og krop kan klare. Det tager noget tid at finde ud af, hvis det er lang tid siden, du har dyrket motion. Du kan forsøge dig med en løbetur på 6 min. Det burde være til at overkomme for en hver - også hvis din kondition er virkelig dårlig. Hvis det er alt for lidt, sætter du det bare op til fx 10 min.

Intervalløb på den overkommelige måde

Intervalløb er, hvor du skiftevis sprinter og jogger. Men du kan gøre det mere overkommeligt ved i stedet for at skiftevis gå hurtigt og jogge. Jeg vil ikke anbefale dig at sprinte, hvis din kondition er dårlig. Hvis vi som udgangspunkt holder os til de 6 minutters løb, så kan du veksle mellem først 1 minuts rask gang og 2 minutters løb i dit eget tempo, indtil du har løbet i 6 minutter i alt. Vigtigt: Når du dyrker en hver form for intervalløb, er det vigtigt, at du laver glidende overgange fra gang til jogging eller fra jogging til sprint. Det må for alt i verden ikke stoppe helt op, for det kan kroppen ikke tåle. Det kan resultere i, at du bliver syg.

Dit træningsprogram kunne se således ud:

 • Rask gang (1 min.)
 • Løb (2 min.)
 • Rask gang (1 min.)
 • Løb (2 min.)
 • Rask gang (1 min.)
 • Løb (2 min.)
 • Rask gang (1 min.)

Altså i alt 4 minutters rask gang og 6 minutters løb. En lille, men overkommelig workout på i alt 10 min.

Øg niveauet hver anden dag

Hver anden dag kan du øge niveauet, eks. lægge 30 sekunder til de antal minutter, du løber. Hvis du starter din træning på en mandag, hvor du løber 2×3 min., kan du om onsdagen løbe 2,5×3 min., om fredagen 3×3 min., osv. På den måde gør du det meget mere overkommeligt. Kiloene vil rasle af på ingen tid, hvis du kombinerer det med førnævnte tips om kostindtagelse.

Husk at varme op og strække ud

Selve opvarmningen består af det første minut, hvor du går hurtigt. Du kan evt. tilføje et ekstra minut, hvis ikke du føler, at det er nok. Det er også godt at strække ud både før og efter løb. Det mindsker risikoen for skader. Du kan evt. også supplere med styrketræning, da det også mindsker risikoen for skader.

Hvor meget kan jeg tabe mig ved at følge denne slankekur?

Du kan sagtens opnå et vægttab på 9 kg den første måned. Vi mennesker er dog meget forskellige, så det kan sagtens være mindre eller måske endda mere. Hvis du bliver ved, kan du tabe dig lige så meget, du vil, og du vil i sidste ende komme ned på din idealvægt.

Har du selv erfaringer med en lignende slankekur, eller andre slankekure, der virker, eller har du blot kommentarer til artiklen, er du meget velkommen til at skrive herunder i kommentarfeltet

Slanketips - Her er det bedste slanketip, der virker bedst

At slanke sig ved hjælp af gode tips er vigtigt, hvis du vil være sikker på, at du kan tabe vægt hurtigt og effektivt, uden skæve “bivirkninger”. Det bedste slankeråd er ikke som du tror. Det har ikke noget at gøre med, at du skal følge et striks træningprogram til en slankekur, men noget helt andet. Rådet er simpelt, men ekstremt effektivt. Spis kun, indtil du er mæt.

Nettet er fyldt med slanketips, som måske virker - gode som dårlige … og nogle endda decideret farlige - med andre ord: de kan skade dig på lang sigt! Derfor er det vigtigt, at du forholder dig kritisk til de slanketips, du finder frem til. Lyder det for godt til at være sandt - eksempel: tab dig 10 kg på en uge (måske et overdrevet eksempel) - så skal du lytte til din fornuft. Er du i tvivl om, hvorvidt et bestem slanketip er for godt til at være sandt, så bør du kontakte din læge - især, hvis du har kroniske eller andre sygdomme.

Gode slanketips

Det er vigtigt, du forstår, at det at slanke sig er en længere proces. Det kan godt gøres hurtigt - men så skal du være klar over, at der er ekstremt stor chance for, at du tager vægt på igen, efter du har slanket dig. Tænk hellere på en langsigtet løsning, i stedet for en kortsigtet, der kun giver vægttab i kort tid.

Du har vel heller ikke intentioner om at tabe dig i nogle uger, for efterfølgende at tage på igen, vel?

FØLGENDE SLANKERÅD HJÆLPER DIG:

- Økologisk mad gør sund: Der er flere næringsstoffer i økologisk mad.

- Dyrk motion: Hvis det kommer som en overraskelse for dig, at du skal dyrke motion for at blive og forblive slank, så er du ude på et skråplan - desværre. En halv times bevægelse om dagen er vigtigt. Hvis det er for meget for dig til at starte med, så dyrk kun en smule motion. Det vigtige er så, at du forbedrer dig hele tiden, dvs. dyrker mere og mere motion. Du kan for eksempel løbe en tur på 5 minutter den første dag. På anden- eller tredjedagen kan du løbe 6 minutter, og så videre.

- Spis indtil du er mæt: Kender du det, at du bare skal tage én portion mere, fordi det smager så godt … men egentlig er du mæt? Sådan har vi det alle sammen engang imellem. Men sandheden er, at vi ikke har reelt behov for den ekstra portion mad. Det er den gode smag og følelserne, der spiller ind. Spis derfor kun til du er 100 % mæt.

Dette er det gyldne råd! Hvis du spiser sund mad, men for meget af det, så tager du på. Ganske enkelt.

Hvad er Zumba Fitness, og hvordan giver det en god workout?

Zumba er den nye trend i Danmark, og den kan nu også fåes på dvd via TV-Shop eller direkte igennem den officielle side. Du får en super-effektiv workout, hvor hele kroppen er i fokus - men endnu vigtigere: det er sjovt, fordi danseelementer fra blandt andet salsa bliver benyttet. Desværre kan dvd’en ikke fåes på andet end engelsk. Så hvis du skal have en dansk udgave, er du nødt til at afvente den - hvis den altså overhovedet kommet.

En ny trend er kommet til Danmark - den hedder Zumba Fitness, og er en blanding af fitnessøvelser og dansetrin, der afstammer fra latinamerikas dansestilarter. Du kan for eksempel trimme maven med programmet Marumba, eller stramme kroppen op med Toning.

Nogle mennesker har ikke selvtilliden til at stille sig op foran en masse andre mennesker og dyrke fitness - derfor kan der være fidus i at investere i billig Zumba på dvd, som indeholder over 4 timers øvelser, der kan hjælpe dig med at få en super kondition og en veltrimmet krop. Det bedste ved det hele er, at det er sjovt, fordi det kombineres med dans.

Egentlig er Zumba Fitness ikke et nyt fænomen overhovedet. Det stammer faktisk helt tilbage fra 90′erne, hvor den columbianske Beto Ferez fandt på det. Som med alle ting, der kommer fra udlandet, tager det noget tid - i flere tilfælde mange år - før en trend vinder indpas i Vesten.

Men nu er det altså kommet til Danmark, og med stor stil.

Det hele er skræddersyet, således at du har det sjovt samtidig med, at du får en god workout. Det hele er inddelt i mange forskellige “classes” - hold eller programmer om man vil - hvor hver class fokuserer på forskellige ting. Med Marumba fokuserer du på maven - blandt andet ved at danse mavedans - og med Toning får du trimmet muskelgrupperne og strammet kroppen op. Her benyttes der nogle vægtede stave på 450 kg, som gør workouten mere styrketræningsorienteret, uden at det bliver for hårdt.

Har du selv gode oplevelser, som du gerne vil dele med os?

Effektive slankekure der fjerner fedt på kort tid

Super effektive slankekure, der virker hurtigt: Vil du fjerne fedt med det samme - på meget kort tid. Vil du slanke dig på få uger eller tabe ekstremt mange kilo på en måned, så skal du helt sikkert være på udkig efter et sundt vægttab. Mange kure lover en masse - tab dig 1 kg om ugen og så videre. Det skal du passe på med, og konsultér altid din læge, inden du påbgynder noget, der angiveligt kan resultere i et hurtigt vægttab.

En effektiv slankekur, der virker, handler i bund og grund om at øge din fedtforbrænding og om at spise sund kost med måde. Ikke noget med at foræde sig - du skal spise indtil du er mæt, og helst 5-6 måltider om dagen, hvoraf de 3 af dem er større måltider ved morgen, middag og aften. Derimellem kan du spise noget frugt eller andet godt - sunde snacks.

Hvad skal der til for at en slankekur bliver super effektiv?

Der er 2 faktorer, som du egentlig nok kender. Men det kan bare være svært at leve efter dem:

 1. Mad
 2. Motion

Hvis vi spiser sundt og kun får den mad (eller lidt mindre) end vi egentlig har brug for, holder vi idealvægten eller taber os (vi taber vægt i tilfælde af, at vi får mindre mad end nødvendigt. Men du behøver ikke at spise mindre, for hvis du dyrker motion, så skal du også have stof til forbrænding - blandt andet kulhydrater.

Hvor meget motion kræver det?

Dyrker du slet ikke noget motion, så vil al motion være dig til gavn. Du kan altid lægge ud med løb i få minutter, og så langsomt øge tempoet og varigheden af løbeturen. Det er også vigtigt, at du ikke skader din krop ved at dyrke for hård motion - i hvert fald til at starte med og især, hvis din kondition er dårlig og du slet ikke er vant til det.

Hvad og hvor meget skal jeg spise?

Du skal først og fremmest spise indtil du har nået en mæthedsfornemmelse. Spis derfor langsom og tyg maden grundigt igennem. Der går nemlig noget tid før, du mærker en mætheden - derfor er det vigtigt, at du ikke spiser hurtigt.

Du bør spise økologisk mad, idet det indeholde mest næring. Har du ikke råd til det, eller kan du ikke se fidusen i økologi, så bør du i hvert fald huske, at du skal variere din kost. Spis grøntsager, kød, kulhydrater. Varier det, og din slankekur vil blive meget effektiv.

Ydermere skal det pointeres, at et hurtigt vægttab oftest ikke er et varigt vægttab. Går det for hurtigt, kan du meget nemt risikere at tage det hele på igen. Og det ville være en skam. Sats på en langvarig løsning. Tag dig god tid, og forhast dig ikke.

God fornøjelse med en hurtig slankekur

Løbetræning og vægttab for begyndere - Sådan taber du vægt ved at løbe

Sådan opnår du et effektivt vægttab med løbetræning. Her er en guide for begyndere, der gerne vil tabe sig på den absolut sundeste måde - en begynderguide for dig, der ikke er vant til at løbetræne. Start på den rigtige måde. Vi hjælper dig med at lave din egen træningsplan med realistiske mål. Det er nemlig yderst vigtigt, at dine mål er realistiske, så du ikke overanstrenger dig og ødelægger dig selv. Kom indenfor og lær mere.

Er du begynder udi løbetræning, og har du indset, at du kun kan opnå et fornuftigt og sundt vægttab ved hjælp af motion, så er der råd at hente her. Her lærer du at lave dit eget personlige træningsprogram, som hjælper dig med at tabe vægt relativt hurtigt - uden at få skader. Start din læren her, og bliv slank på den sunde måde.

Hvordan kommer jeg i gang med at løbe?

Læser du denne artikel, er det muligvis fordi, du allerede har fundet motivationen til at begynde med at løbetræne. Du kan rose dig selv, for det er en god begyndelse, og herfra kan du gå videre til næste skridt: Du skal lave et program, så du kan skabe struktur. Programmet skal være med realistiske mål, forstået på den måde, at du skaber nogle mål, du er sikker på at kunne opnå.

Hvordan sætter jeg nogle realistiske mål?

Da jeg på et tidspunkt besluttede mig for at lave min egen slankekur, vidste jeg, at jeg blev nødt til at dyrke motion for at tabe mig. Desværre lå landet sådan, at jeg ikke havde dyrket motion i flere år. Når man som jeg har været på den lade side i så lang tid, går man ikke bare ud og løber et maraton. Det vidste jeg selvfølgelig godt, og derfor lagde jeg blidt ud med at løbe 5 minutter den første dag.

5 minutter burde være realistisk for en hver. Der er ingen, der siger, at du skal sprinte. Faktisk er det lige præcis dét, du ikke må gøre, for det er utroligt vigtigt, at du ikke presser din krop alt for hårdt. Det kan kun ende i ekstrem udmattelse eller skader, og så er løbet lige som kørt, indtil du er kommet ovenpå igen.

Så lad os tage udgangspunkt i 5 minutters løbetræning den første dag.

Før du begynder

Det er vigtigt at du strækker godt ud og får varmet op, inden du løber. Du kan starte med at gå en rask tur på 2 minutter, og når dit stopur runder 2 minutter, begynder du at løbe. Lad være med at løbe lige efter du har spist. Lad maden blive fordøjet lidt en smule.

Men 5 minutter er jo ikke meget …

Det er rigtigt. Det er ikke meget. Men det vigtigste er, at du starter, og efterfølgende skal du øge antallet af minutter. Ét sted skal du jo starte, ikke? Hvis du er i bedre form end jeg var dengang, kan du måske starte højere.

Min løbetræningsplan, som resulterede i et vægttab på 20 kg på 3 måneder

Jeg startede en søndag, og jeg trænede hver anden dag. Det så således ud:

 • Søndag: 5 minutter
 • Tirsdag: 6 minutter
 • Torsdag: 7 minutter
 • Lørdag 8 minutter

Og så videre …

Hvis du ikke føler, at du kan hæve niveauet hver anden dag, så gør det hver fjerde dag eller hver uge. Ydermere - hvis det er for hårdt - kan du forsøge dig med en mildere form for intervalløb, hvor du veksler mellem 1 minuts hurtig gang og 2 minutters løb. Gør du det, skal du huske at lave glidende overgange mellem gang og løb - det vil sige, at du i slutningen af de 2 minutters løb skal sagtne farten stille og roligt. De allersidste 30 sekunder kan du sprinte - men også her skal du huske at sagtne farten helt til sidst, så du ikke bare stoppe brat op.

Grunden til, at du skal lave disse glidende overgange er, at det ikke er godt for din krop. Hvis du bare løber rigtig hurtigt og stopper med det samme mange gange i træk, kan det resultere i forkølelse. Det har jeg selv oplevet, og jeg har efterfølgende også fået det at vide af en sundhedsekspert og løbetræner.

Du får mest ud af det, hvis du også spiser sundt

Løbetræning alene er ikke en løsning hen imod et vægttab. Du er også nødt til at indtænke en kostplan, der støtter din krop. Spis derfor sundt. Det vil sige varieret, regelmæssigt (3 hovedmåltider, 2-3 mindre måltider), og lad være med at overspise, for så risikerer du at tage på i vægt. Det gælder om at finde en løsning, hvor træning og kost supplerer hinanden.

Et sidste råd: Husk at strække godt ud, efter du har løbet. På den måde kan du bedre undgå skader.

Rigtig god fornøjelse …

Slanketips, som virker

Skal du eller en, du holder af, på slankekur, så kommer du ikke udenom disse GYLDNE og super effektive slanketips. Det virker på alle - børn, voksne og unge mennesker. Skal du have en flot krop, eller vil du bare blive det sundeste menneske uden at det skal være en hård kamp. Så er der her noget for dig. En slankekur kan sagtens være nem og smertefri - også for begyndere. Det, vi kan love, er, at du får det SÅ meget bedre med dig selv og din krop. Få et godt vægttab ved at følge de sunde metoder her.

Der findes utallige slanketips, som lover dig, at du får den perfekte krop ved hjælp af motion og sund kost, og det er ikke fordi, at mange af slanketipsene ikke virker, men det kan bare svært at finde de tips, som virker bedst!

De bedste slanketips som virker

Her finder du en samling af nogle af de slankeråd, som har en super effekt og som gør dig slank i et naturligt og sundt tempo, plus at du ikke risikerer at tage det hele på igen efter kort tid. Her er det varige vægttab, du har ledt efter.

3 gode tips til slankekuren

Det er meget simpelt, og alligevel glemmer de fleste mennesker, hvad det egentlig drejer sig om, når fedtet skal smides. Her er 3 super effektive råd.

1. Spis sundt

Forklaring: Du bliver, hvad du spiser, siger de vise mænd og kvinder. Drop færdigretterne og mad, der allerede er blevet tilberedt og som kan fås i supermarkedet. Det er fyldt med dårlige ting. Lav maden selv - så ved du, hvad du får … og hvad du bliver ;)

2. Mæthedskontrol er nøglen til et sundt liv

Et underligt ord, som du sikkert ikke har hørt før - men det her er nok det bedste slanketip - og det virker virkelig. Det gælder om at kunne lytte bedre til kroppen samt at have tålmodighed. Lad være med at smide maden i munden hurtigt. Indtag maden stille og roligt i et langsomt tempo. På den måde når du at føle, om du er blevet mæt eller ej. For vi mennesker kan nemlig godt lide at spise lidt ekstra, og det er oftest fordi, vi ikke har nået at mærke mætheden sparke ind.

3. Dyrk motion … selvfølgelig

Du kommer ikke udenom det. Du skal dyrke motion for at leve sundt. Sidder du på din flade, sker der ikke meget med vægten, medmindre du “underspiser”. Er du ikke vant til at dyrke motion, så bør du starte ud langsomt og blødt, så du ikke skader kroppen, det vil sige overbelaster den. Men en løbetur om dagen eller hver anden dag gør underværker. Det sætter gang i din fedtforbrænding, og du vil bare efter kort tid føle dig bedre tilpas og se slankere ud, hvis altså du også følger tip 1 og 2.

Det var i grove træk nogle gode slanketips, der virker for alle og en hver. Sværere behøver det ikke at være at starte på en slankekur og en langsom ændring af den sunde livsstil.

Slankekur + løb = et must hvis du vil have et sundt og varigt vægttab

Der skal træning til, hvis du vil tabe vægt. Du kan træne dig slank ved at løbe, og det er faktisk et must, for en seriøs slankekur, der skal virke. Du bliver et meget sundere menneske, hvis du løber. Det er godt for hjertet, kredsløbet og meget mere. Du kan sagtens blive tynd med det rette træningsprogram, men det er også vigtigt at vide, at du også er nødt til at spise sundt, så du får mest muligt ud af din kur.

Motion er vigtigt - ikke kun, hvis du vil tabe vægt, men også generelt. Men det ved du jo godt. Bevæger du dig ikke nok i en længere periode, vil du få dårlig kondition, og hvis du også supplerer med fed mad eller dårlig kost på anden vis, vil du uden tvivl tage på i vægt.

Der skal altså motion til.

Er løb godt?

Det korte svar er “ja”! Løbetræning sætter virkelig gang i kroppen. Det sætter gang i din forbrænding og ikke mindst dit kredsløb. Når du løber, pumper hjertet løs, og det er sundt for kroppen. Men det er ikke altid, at løb er godt for dig. Har du svage knæ, skal du passe på med at løbe - i hvert fald for meget og alt for intenst. Det gælder om at finde det punkt, hvor du ikke skader din krop.

Har du ikke løbet i lang tid, eller er du ikke vant til at dyrke motion, så start meget blidt ud. Det er meget vigtigt, at du ikke overbelaster dine ben. Du har jo ikke intentioner om at få knæskader eller benskader, vel?

Slankekur og løb - hvordan?

Hvis du skal nyde godt af din løbetræning, og hvis du samtidig vil slanke dig, så start blidt ud. Et godt råd er, at du de første par uger lægger ud med en træningsplan, der siger: Løb 2 minutter, gå 1 minut, og så videre. Og du behøver ikke at sprintløbe! Lidt motion er 1.000 gange bedre end ingen. Og det vigtigste er, at du kommer ind i en rytme, hvor du bare får en smule motion. Derefter kan du altid forøge med minutterne. Efter en uge eller to kan du sætte det op til 3 minutters løb og 1 minuts gang.

Det vigtige her er, at du ikke overbelaster dig selv fra dag et.

Bliv tynd og slank med et naturligt vægttab der virker godt

Er du alt for tyk, og vil du gerne opnå et stort vægttab. Vil du ligefrem gerne blive tynd? Sats hellere på at blive slank på den sunde måde. Der findes mange vægttabs kure derude, som virker - men også mange, som ikke er gode for dig i længden. Undgå brølere og læs med her, så du kan starte på en kur på den rigtige måde. Den bedste slankekur.

Hvis du altid har været meget slank, så er det jo naturligt for dig. Det er sådan, naturen har skabt dig. Faktisk kan det være “hårdt arbejde” for tynde mennesker at tage på i vægt. Men her handler det så om det modsatte.

Bliv tynd - hvordan?

Først og fremmest, så bryder vi os ikke så meget om at bruge ordene bliv tyndBliv slank lyder lidt pænere - for ikke at sige sundere - ikke? Men hvordan bliver du slank som en ål? Der er mange ting, der spiller ind. Løb og slankekur hænger ofte sammen … eller rettere sagt motion. Hvis du vil slanke dig, skal du dyrke noget motion. Bare pas på, at du ikke hopper med på en ekstrem slankekur, som kan skade dig.

Sund mad er sund livsstil - Bliv tynd på den sunde måde

Motion hjælper ikke så meget på dit vægttab, hvis du spiser som et svin. Husk at spise sundt og med måde, for det er i sandhed det vigtigste, hvis du vil gå ned i vægt. En af de fejl, mange laver, er, at de overspiser. Du behøver ikke at overspise meget for at tage på i vægt … Problemet er, at det sker langsom og over en længere periode: Du skal lige smage en portion mere, og så videre … Spiser du bare lidt mere end du burde, og gør du det meget ofte, så vil du opleve, at du tager på. Det er en vane, som kan være svær at bryde.

Hvordan undgår jeg at overspise?

Du skal tage dig tid, når du spiser. Det lyder som fuldstændigt åndssvage råd, men du skal altså tygge maden godt og grundigt. Stille og roligt. Din krop fortæller dig når du er mæt, men hvis du spiser hurtigt, kan kroppen ikke nå at reagere, og hvis du har fortærret en meget stor ret meget hurtigt, så vil der gå noget tid før, din krop fortæller dig, at du altså har fået for meget. Og så er det jo lidt for sent. Maden er indenbords.

Så lyt til din krop, hvis du vil blive tynd uden at blive for tynd.

Super-slankekur - Bliv super-slank med disse slanketips

Måske er du overvægtig, decideret fed eller også synes du, at du på trods af at være af rimelig normal bygning, trænger til at smide et par kilo, så du bliver super-slank. Det kan sagtens lade sig gøre. Her vil jeg fremhæve nogle simple slanketips, der kan gøre dig super-slank på en super-sund måde.

Et godt sted at starte er med dine kostvaner. Ofte er årsagen til at man tager på, at man spiser for meget og spiser det forkerte. Her kan man nemt starte med at lave en kostomlægning, hvor man eks. bytter mindre sunde madvarer ud med sunde madvarer:

Byt om på usund og sund mad og bliv superslank

Byt om på følgende:

 • “Normal” mad kan byttes ud med økologisk mad, som indeholder meget mere næring.
 • Hvidt brød kan enten undlades eller byttes med groft og mørkt brød.
 • Alle meget usunde eller mindre usunde drikke kan byttes ud med vand, te eller kaffe.
 • Kød med meget fedtindhold kan byttes ud med kød med lavt fedtindhold.
 • Slik, chips og usunde sager kan erstattes med vand eller sunde snacks, såsom chilifrugter, syltede agurker, gulerødder, agurker el.lign.

Super-slankekur med færre kalorier

Hvis du følger erstatningslisten ovenover og samtidig gør alt for at indtage færre kalorier, er du godt på vej. Det bedste råd er, at du prøver at vænne dig til at spise mindre end du er vant til. Det betyder på ingen måde, at du skal sulte dig, men det betyder, at du kun skal spise indtil du føler dig nogenlunde mæt. Mæthedsfornemmelsen viser sig meget tidligere, hvis du spiser meget langsomt; og på den anden side, så viser mæthedsfornemmelsen sig for sent, hvis du propper dig hurtigt med mad. Med andre ord, så når kroppen ikke at fortælle dig, at du er mæt, fordi maven ikke kan følge (groft sagt). Derudover skal du huske at spise varieret og regelmæssigt. Det går ikke at spise det samme hele tiden, og varierer du ikke din kost, uanset hvor sund kost vi har med at gøre, så er det ikke godt for din helse. Husk at spise flere gange om dagen, ca. 5-6 gange, så kroppen hele tiden er i gang.

Bevæg dig lidt og tab dig lidt - Bevæg dig meget og tab dig meget

Selvom det er kosten, der er den vigtigste faktor i denne super-slankekur og mange andre slankekure, så er motion også et must, hvis du vil få mest muligt ud af slankekuren. Du bør dog være obs på ikke at overdrive med motionen, så du kommer til at overbelaste kroppen mere end nødvendigt. Grundlæggende kan du lave en plan for, hvor ofte du skal motionere, og så skal du bare holde dig til planen. I dette tilfælde kan løbetræning og især intervalløb være en mulig løsning, hvis du ikke kan bestemme dig for, hvilken type motion, du vil i gang med.

Har du input, gode råd eller andet, du vil ud med, kan du give dit besyv med nede i feltet til kommentarer herunder.

Mest effektive fedtforbrænding – Forbrænd mere fedt!

Vil du gerne forbrænde maks. fedt og tabe dig hurtigst muligt vha. motion? Det kan sagtens lade sig gøre at opnå en effektiv fedtforbrænding, så du ikke spilder din tid med ineffektiv motion. Her er nogle gode tips.

Der findes mange former for motion, hvormed du kan forbrænde rigtig meget fedt på kortere tid. Der skal intens træning til, og hvis du har viljen til det, så kig med her.

Spinning og crossfit er et af de store hit, når det kommer til fedtforbrænding. Det kræver dog, at du tilmelder dig et decideret hold i et fitnesscenter. Det kan selvfølgelig være en fordel, fordi du kommer til at træne med andre, men det kan også være en ulempe, hvis du ikke har så meget tid eller har langt til det nærmeste fitnesscenter.

En sikker vinder - og en ideel løsning, hvis du ikke har lyst til spinning og crossfit - er løbetræning. Og endnu bedre, så skal du helt sikkert i gang med intervalløb, hvis du vil forbrænde fedt virkelig effektivt. Det kan anbefales, at du læser videre om intervalløb for begyndere. Det kan virkelig sparke dig i gang, hvis du vil i gang med en god slankekur.

Intervalløb for begyndere – Sund løbetræning for begynderen

Intervalløb er ikke kun for trænede. Begyndere kan også være med, når der skal intervalløbes, og faktisk er det et rigtig godt sted at starte, hvis man vil i gang med at løbe seriøst, eller hvis man er ude på at tabe lidt vægt. Kig med her.

Intervalløb kan forstås på flere måder. Vigtigst af alt er det, at du som begynder ikke bliver afskrækket af dette smarte ord. Det er nemt at komme i gang, og det er en sund måde at løbe på, såfremt man gør det rigtigt.

Rask gang og jogging

Er du helt nybegynder, kan denne form anbefales til en blid opstart. Det gælder om at skiftevis gå hurtigt og jogge. Altså er der ikke sprint involveret. Det er sådan jeg selv startede, og det er sådan flere dyrker intervalløb - begynder eller øvet.

Jogging og sprint

Den mere hardcore form er hvor du skifter mellem jogging og sprint. Dette kræver øvelse, eller også skal du være i ret god form. Jeg ville som nævnt starte med førnævnte stil - gang og jogging - inden du kaster dig ud i denne form. Bliv først fortrolig med den lette løbetræning.

Hvor meget skal du løbe?

Det er vigtigt, at du finder et tempo, der passer til dig. Går du for hårdt til den, risikerer du at skade kroppen, og så er festen jo lissom slut. Dengang jeg begyndte, lavede jeg en træningsplan, der sagde 5 min. hver anden dag. Og for hver anden dag, der går, lægger jeg et ekstra minut til, dvs. 6 min. næste gang, 7. min næste gang igen, osv. Dette er måske for hurtigt for nogle, for andre er det for langsomt. Gør det på din egen måde.

Vigtigt at vide om intervalløb og generel intervaltræning

Overgangene er meget vigtige! Det er super-vigtigt, at du ikke går direkte fra jogging til sprint og omvendt. Det samme gælder fra gang til jogging og omvendt. Jo mere glidende overgange, du kan lave, jo sundere og bedre er det for din krop. Hvis du fx starter med at gå hurtigt i 3 min., så skal du ikke bare med det samme sætte tempoet op til jogge-hastighed. Gør det langsomt og glidende. Begynd at gå hurtigere og hurtigere, indtil du jogger. Endnu vigtigere er det, at du følger samme procedure - bare omvendt - når du skal ned fra jogge-tempo til rask gang. Hvis du lave bratte overgange, overbelaster du kroppen, og du kan risikere at blive syg, fx forkølet.

Jeg har selv dummet mig med dette, så stol på mig.

Hvis du sprinter i 3 minutter, så skal du heller ikke stoppe med at sprinte for at gå direkte over til jogging eller endnu værre rask gang. Gå langsomt og gradvist ned i tempo.

Følg dette råd, og du er godt på vej til at blive god til intervaltræning og intervalløb. Gør mere for din egen sundhed, og få mere ud af din slankekur. Vi er alle startet som begyndere, og kun de, der bliver ved på den rigtige måde, fortsætter over i ikke-begynder-stadiet.

God fornøjelse. Og har du spørgsmål eller kritik, svarer jeg gerne.

Flad mave – Øvelser og mavetræning, der virker – Få en six pack!

Har du bare lidt indsigt i, hvordan kroppen fungerer, ved du også, at man ikke kan punktforbrænde. Men der findes rent faktisk øvelser, der kan hjælpe dig med at få en flad mave. Lær, hvordan du får din six pack frem!

Jeg har tidligere skrevet om vægttab på maven og om, hvordan du kan få en slank talje. I begge artikler har jeg afslutningsvist konkluderet, at der ikke findes en slankekur, der decideret giver dig en flad mave. Øvelser, der træner maven, kan dog godt have en effekt. Læs her hvordan og hvorfor.

Mavetræning og kost er vejen frem

Vidste du, at vi alle har en six pack? Når du opnår en tilstrækkelig lav fedtprocent, vil din six pack være synlig. Det kan være svært at forstå, at der under den store mave gemmer sig en lækker-lækker Nik & Jay-mave - men faktum er, at sådan ser vores mavemuskler altså ud. Alle har en six pack under mavefedtet.

Mavetræning og en masse daglige mavebøjninger er faktisk ikke det vigtigste, når det kommer til at få mavemusklerne fremhævet. Det er kosten, som skal reguleres. Spis fornuftigt og spis ikke for meget, og så kan du opnå dette look.

I denne artikel fokuseres der dog på, hvordan du vha. af træning (mavebøjninger) kan opnå en flad mave. Det korrekte udtryk er nok mere: strammere mave.

De rigtige mavebøjninger giver en strammere og fladere mave

Der er visse maveøvelser, som træner de forreste mavemuskler. Træner du disse muskler, kommer du rent faktisk til at få det, der ligner en større mave. Maven bliver veltrænet, men den skyder også fremad.

Vil du i stedet gerne have en strammere mave, skal du træne de skrå eller yderste mavemuskler. Dette gør du ved at lave mavebøjninger over kors. Og jo-jo … der skal mange til.

Grunden til, at disse øvelser giver en strammere mave er, at de skrå mavemuskler “strammer op” fra siden af. De hiver maven indad, så den forekommer mere flad. Det er i hvert fald, hvad min fitnesstræner har sagt. Og jeg synes da også, det giver fin mening.

Det kræver tid og indsats

Som så mange andre ting, opnår du ikke dit mål, uden at arbejde hårdt for det. Det bedste sted at starte er fitnesscenteret. Og så er det en god ide at omlægge kosten eller i det hele taget hele din livsstil, hvis altså den er lidt “usund”.

Har du noget at tilføje i forhold til denne artikel, har du gode tips eller rettelser, kan du bare lægge en kommentar nede i kommentarfeltet.