Kategoriarkiv: Heste

Artikler og information om det noble dyr, hesten. Find tilbehør, råd og oplysninger, der vedrører hest og hesteudstyr. Kig med i denne sektion.

Pandebånd til heste

Er det bare mig, eller ser det lidt sjovt ud, når heste har pandebånd på? Jo - det er da praktisk og sikkert nødvendigt, hvis hesten ikke skal få hår i øjnene; jeg går da i hvert fald ud fra, at det er derfor, heste får pandebånd på.

Generelt bryder jeg mig ikke specielt meget om tøj til dyr - hverken hunde, katte, heste og får :) Okay - jeg indrømmer gerne, at vi har købt et prinsessekostume til vores hund - men der er kun for sjov, og hun får det jo kun på i et par minutter, så vi kan tage nogle hurtige fotos af hende og bruge det som et sødt billede til væggen.

Hvad synes du om pandebånd til heste? Er det fedt, at få en hest til at ligne en Bjørn Borg? :D Tennis-hesten slår til igen!

Nej - jeg laver bare sjov.

Jeg vil dog gerne høre fra dig, hvis kan fortælle mig grunden til, at sådan et stort, flot dyr skal bære et bånd om hovedet. Er det for at holde pandehåret væk? Er det for at holde eventuel sved væk - det er jo normalt formålet med et pandebånd - eller er det fordi, det er moderne?

Brug gerne et par sekunder på at lægge en kommentar her nede i kommentarfeltet. Jeg er meget nysgerrig :)

Og jeg håber ikke, jeg har fornærmet læseren ved at skrive dette. Det er bestemt ikke min hensigt. Jeg finder det blot en anelse pudsigt og interessant.

Islandske heste - Også til salg

Islandske heste - informationer og salg. Denne smukke hest er virkelig fantastisk. Farvevariationerne er mange, og der er altså bare et eller andet over dem. En af mine bekendte fandt på et tidspunkt en vallak-islænder, som virkelig slog benene væk under mig, selvom jeg nu ikke er så meget til heste. Mange tager faktisk også på rideferie - islandske heste er nemlig ret populære, når det kommer til rideture rundt om i Danmark.

En islandsk hest har mange farvevariationer. Andre heste behersker skridt, galop og trav, hvorimod islandske heste behersker også tölt og/eller pas.

Islandske heste er stærke

Hestens gangarter, er noget af det, som har succesvejen for islandske heste i de senere år i størstedelen af Nordamerika samt Europa. Den islandske hest er en brugshest, hvor der ultimativt bliver lagt mest vægt på de rideegenskaber, som gør den så fantastisk.

Islands meget hårde klima har hærdet hestene, så i dag er utroligt hårdføre og hærdede. De er kompakte heste, som kan tåle lidt af hvert. De har udviklet sig meget siden det 9. århundrede. Det er jo egentlig ret interessant.

Da en af mine bekendte for nogle måneder tilbage skulle købe sådan et flot dyr, gik hun ind på dba.dk, hvor han fandt sig en islænder - nærmere betegnet en vallak, som var rødbroget. Den havde dog et par år på bagen (kan ikke huske den præcise alder), men det var helt sikkert en flot og alligevel smuk hest. Så jeg kan i hvert fald på vegne af hende anbefale dba, hvis du skal finde islandske heste til salg.