Kategoriarkiv: Hobby og fritid

Alt om hobby og fritidsinteresser. Alt lige fra klippe-klistre til strik - indendørs såvel som udendørsaktiviteter.

Tillykke? Kort tekst er bedre end en lang - Ideer til tillykkekort

Skriv den bedste tekst på dit tillykkekort. Her finder du gode ideer, som kan få modtageren af kortet til at smile udvendigt som indvendigt. En kort tekst er bedre end en lang, og hvis du sørger for, at teksten er unik og har lidt humor, er du godt på vej til at gøre nogen glad. Få også at vide, hvordan du super-nemt kan lave dit eget fødelsdagskort eller et andet kort, hvor du ønsker tillykke i forbindelse med en bestemt anledning.

Husk også at se mine personlige favoritbutikker til gaveindkøb nederst i indlægget, hvis du står og mangler den perfekte gave til konfirmanden eller en hvilken som helst anden person. Jeg har samlet lidt for en hver :)

Sig tillykke til den, du holder af med et hjemmelavet kort med egen tekst. Det er lidt sjovere (og billigere) at lave sine egne tillykkekort, og selvom man måske mest bøvler med at lave selve tillykkekortet, er det teksten, der er vigtigst. Der er i øvrigt efter min mening intet galt i at lave det hele selv - hvis du gør det ordentligt, vil den, der fejres, sikkert bedre kunne lide dit tillykke-kort, fordi du har lagt arbejde i det.

Lad os først tage fat i selve teksten. Hvordan skriver du en god tillykkekort-tekst?

Der skal naturligvis stå tillykke. Derudover - synes jeg personligt - at du bør undgå de der generiske og kedelige tekster såsom: Jeg håber, du får en dejlig dag! Hvad jeg personligt godt kan lide ved de tillykkekort, jeg selv lavet har eller modtaget, er humoren i det. En god kort tekst, der er sjov at læse. Jeg er ikke færdig med at forklare om gode tekster - men jeg vil lige forklare, hvordan du kan lave dit eget kort.

Det er simpelt: Få fat i et stykke tykt papir (kan være farvet, men hold det i lyse farver, så den mørke tekst bliver mest muligt synlig), fold papiret, og vupti. Et stk. kort er klar. Og her er en lille ide til forsiden: Klip noget ud fra et blad eller en avis - hvis du for eksempel kan finde et billede af Dronningen, kan du klippe det ud, lime det på plads, og så er næste del af ideen, at du skal klippe en talebobel ud i hvidt papir, limer dén fast på billedet, så det ser ud som Dronningen taler :) (Husk, at det kan være en hvilken som helst person). I taleboblen kan du så skrive “Tillykke med [indsæt anledning]“.

Se forresten også fødselsdagsflag og Clipart-flag og mere her.

For at vende tilbage til teksten i selve kortet, så anbefaler jeg en kort tekst, der udtrykker nogle specielle følelser, fremfor en lang tekst, der bare indeholder de mange kedelige klicheer. Skriv gerne “Tillykke” igen, og prøv at koble en sjov tekst på. Det kan være en lille vits om alder (hvis det er fødselsdag), som du selv finder på.

Det egentlige råd er: Prøv at indtænke humor, når du skriver teksten, og glem klicheerne, for så kan du lige så godt købe et færdiglavet kort selv.

Mangler du en gave - Her er god inspiration :)

Hvad enten det er til konfirmanden eller en anden, så kan jeg anbefale nedenstående butikker, hvis du står og mangler en god gave til en fornuftig pris. Jeg har brugt en del tid på at sammensætte listen herunder - det er butikker, jeg selv benytter mig af, fordi de har nogle super priser:

PIGER / KVINDER:
DressMe.dk - Billigt modetøj til kvinder og unge piger

Online-Mode.dk - Lækker mode for de modebevidste piger/kvinder

Smartgirl.dk - Lækkert mærkevaretøj til piger/kvinder på tilbud

FYRE / MÆND:
Smartguy.dk - Cool mærketøj til fyre

TIL DEN SPORTY (alle køn og aldre)
Smartsport.dk - Nice sportstøj for alle

TIL BØRNENE
Smartkids.dk - Smart børnetøj m.m. til smarte børn

Anderledes gaver og gadgets fra CoolShop.dk

Tillykkekort – Tekster til kort, gode hjemmesider og inspiration

Lav dit eget tillykkekort med tekst og det hele, eller find hjemmesider, der kan hjælpe dig på vej. Omfattende artikel, der guider dig hele vejen.

Husk også at se mine personlige favoritbutikker til gaveindkøb nederst i indlægget, hvis du står og mangler den perfekte gave til konfirmanden eller en hvilken som helst anden person. Jeg har samlet lidt for en hver :)

Er du en af dem, der gerne vil gøre lidt ekstra for en, du holder af, og som har fødselsdag eller skal fejres i forbindelse med en anden festlig anledning, så er et godt tillykkekort et fint sted at starte. Nogle nøjes med at købe tillykkekort, andre laver dem selv. Sidstnævnte er nemt, men der skal alligevel ydes lidt. Læs resten

Strikkeopskrifter - Gratis strik for alle strikkeentusiaster det er her

Gratis strikkeopskrifter kan være lidt svære at finde, men du behøver ikke at lede længere. Nogle vælger at betale for strikkeopskrifterne, mens andre kan nøjes med gratis.

Mange sider har nogle gode strikkeopskrifter, for eksempel Familiejournalen og Hendes Verden - med godt design. Det giver ingen mening, hvis ikke strikkeopskrifterne er gratis. Hvorfor i alverden skal det koste noget, når det koster så meget tid at strikke tingene selv? Jeg forstår det overhovedet ikke.

Gratis strikkeopskrifter til baby, ham, hende og hele familien. De bedste ting i verden er gratis, og sådan bør det også være med strikkeopskrifter. Jeg tager fat i de bedste henvisninger, der relaterer til strik, der ikke koster en disse.

Læs også: strikket vest - opskrift.

Lad os tage et hurtigt kig på nogle strikke-links for alle.

garnstudio.com

DROPS Design strikke opskrifter - Her er alt til herrer, damer og baby. Strik din egen poncho eller trøje. Der er mange muligheder. Læs mere her.

ingelise.dk

Utroligt mange gratis strikkeopskrifter - En kæmpe lang liste over alt lige fra bamsetøj til babyen til strikkemønstre. Læs mere her.

rokken3.dk forum

En masse søde ting - det finder du helt sikkert her. Der er blevet lavet en samling af super gode links. Læs mere her.

Hvis du har strik som hobby eller også sælger ud af de ting, du strikker, så er der i hvert fald et væld af fine henvisninger på disse anbefalede sider. Og heldigvis er det jo gratis; som det bør være! Jeg har aldrig forstået ideen med, at man skal købe sig til den slags. Hvorfor? Når nettet bugner med så meget, man ikke skal give penge på. Naturligvis skal man se på kvaliteten af indholdet, men det er trods, og for det meste, strikkere med mange års erfaring, som deler ud af deres viden.

Jeg håber, De kan bruge disse links til gratis strikkeopskrifter på nettet. Masser af guf til baby og mennesker i andre størrelser ;)

Bordfodbold - Brugt bordfodboldbord giver en god besparelse

En af mine gode venner og hans brødre er tilfældigvis nogle af Danmarks bedste til bordfodbold. Min ven har haft et bordfodboldbord stående i sit kælderværelse, dengang han boede hos sine forældre, og det var altid populært til fester. Finder du et bordfodboldbord til salg, kan du tydeligt se, at det ikke er helt billige priser, der er tale om, og derfor er der mange penge at spare, hvis man køber et brugt bordfodboldbord.

Jeg spurgte min ven, om det egentlig kunne betale sig at købe brugt i forhold til bordfodbold. Og det kunne det godt, fik jeg at vide. Men du skal bare passe på, at bordfodboldbordet er i nogenlunde god stand, for er det meget brugt og måske endda ødelagt, så koster det også i reservedele og eventuel reparation.

Bordfoldbord - Brugt kan sagtens betale sig

Så konklusionen var, at det sagtens kan betale sig at kigge efter noget brugt, men det er også en god idé at få en kyndig med ud at se på bordet inden køb - en, der har forstand på tingene og kan se, om bordet er i nogenlunde stand.

Køber du på dba.dk og lignende steder, der sælger brugte bordfodboldborde med mere, er det en god idé at opsætte et lille møde med sælger inden køb, så du kan tage et grundigt kig. Du kan sagtens være heldig, at det er et godt bord, som ikke har været igennem en alt hård behandling og dermed har masser af levetid tilbage, og så kan du altså spare en del kroner.

Hvad mener du?

Har du haft dårlige eller gode erfaringer med at købe brugt i forhold til dette, så hører jeg gerne fra dig i kommentarfeltet.

Clipart til fødselsdag - De flotteste gratis flag og andre cliparts

Skal du have fundet gratis clipart til fødselsdagen, er der råd at hente her. Vi har taget et kig på nogle sider, der tilbyder fødselsdags-cliparts - flag, lagkager, lys, hjerter m.fl. - helt gratis og til fri afbenyttelse. Der er nogle rigtig flotte ind imellem. Store billeder, der ikke kun passer til fødselsdage, men også til mange andre anledninger. Klik ind og se nærmere.

Skal du have fundet gratis clipart til fødselsdagen, er der råd at hente her. Vi har taget et kig på nogle sider, der tilbyder fødselsdags-cliparts - flag, glade mennesker, lagkager, lys m.fl. - helt gratis og til fri afbenyttelse.

Det kan være, at du skal lave et tillykkekort med clipart, til en 60-års fødselsdag eller en anden dag, der skal fejres. Til det skal du have nogle billeder, du kan indsætte i din PowerPoint eller hvad du nu ellers bruger. Vi har fundet nogle sider frem, som du kan bruge. Og har du selv tilføjelser, er du hjertens velkommen til at give dit besyv med.

Du kan hente en masse cliparts på Fest-tips.dk - De er helt gratis.

Derudover er der masser at hente på Bordplan.dk. Der findes en masse smukke billeder.

Kender du flere gode sider, er du velkommen til at dele dem med os andre ved at lægge en kommentar hernede. Det kan være lidt svært at finde de bedste ressourcer på nettet - så lad os alle hjælpe hinanden. På forhånd rigtig mange tak :)

Tillykke-kort

Et godt tillykke-kort skal sætte de mest positive følelser i gang hos den, som ønskes tillykke. Man kan sagtens købe flotte tillykke-kort på nettet eller ude i butikkerne, og har man mod på at lave dem selv, vil glæden hos den, du ønsker tillykke, formodentlig være endnu større, idet vedkommende ved, at du har lagt noget personligt arbejde i det. Hvilket kort ville du selv foretrække? Det personlige eller det købte?

Fødselsdagskort, konfirmationskort og dåbskort - det er nogle af de typer tillykke-kort, der bliver solgt og lavet mest af i disse tider. I bund og grund er der ikke den store forskel på kortene; de har samme budskab - men anledningerne er forskellige. Lidt sjovere bliver det, hvis kortene kan afspille musik - en lille melodi eller en lyd, som gør kortet lidt mere underholdende. Disse kort har desværre ikke en lang levetid pga. batteriet - så hvis man vil købe noget, som holder i mange år, bør man undgå musikkort og den slags, selvom det kan være fristende.

Lav det selv

Skal du i gang med at lave noget selv, er det ikke særligt svært. Det kræver ikke, at du er særligt præcis med en saks, kan skrive gribende tekster eller har en masse dyr papir. Det er fantasien og tanken, der tæller. En sikker klassiker er, at man klipper eller printer et ældre billede ud - et foto, som kan få fødselsdagsbarnet eller konfirmanden til at føle sig glad. Man kan klistre fotoet på et stykke farvet papir, og kombineret med lidt tekst, der ikke er helt generisk og kedeligt, har man lavet sig et tillykke-kort og samtidig sparet nogle penge.

Du kan læse flere gode tips her.

Gratis strikkeopskrifter: Baby

Hvis du har en baby og har flair samt interesse for at strikke babytøj selv, kan du konstruktivt fylde de stille timer ud med strikning. Det giver noget at lave, og der kommer noget produktivt ud af det. Læs her om gratis strikkeopskrifter. Baby har noget at se frem til :)

For det første undrer jeg mig lidt over, at alle strikkeopskrifter - uanset om det er til baby, børn eller ældre mennesker - ikke altid er gratis. Men ak nej, der findes faktisk strikkeopskrifter, som man som mor (jeg går naturligt ud fra, at der ikke er mange fædre, som strikker) skal hive penge op af lommen. Det synes jeg faktisk er lidt modbydeligt.

Nuvel. Det skal vi ikke forbrænde så meget negativ energi over. Lad os tage et kig på de lækre gratis ting.

Hvis ikke du allerede kender hjemmesiden BabyBusiness.dk, så får du her en varm anbefaling. Som du kan høre på sidens navn, handler det om de kære små babyer. Det er som sådan ikke en strikke-side - og dem kender jeg altså heller ikke nogen af - men det er en rigtig god side, hvor webmasteren bag dagligt bruger mange timer på at formidle tilbud, tips og trends, der relaterer til baby. Ja - og så er gratis strikkeopskrifter jo også noget af det, der er blevet skrevet en god del om.

Sidder du inde med flere gratis strikkeopskrifter?

Måske vi sammen kunne lave en liste over hjemmesider, der har med babystrik at gøre? Hvis du har nogle sider i tankerne, må du hjertens gerne tilføje dine henvisninger ved at skrive en kommentar nederst på denne side :)

Clipart-flag og fødselsdagsflag til din PowerPoint – gratis

Ressourcer til gratis cliparts til din PowerPoint, hvis du skal lave et fødselsdagskort el.lign.

Et hurtigt indskud her fra InfoBlog. Er man flittig til at benytte sig af PowerPoint, når der eks. skal laves tillykkekort, fødselsdagskort osv., er det naturligt, at man vil have nogle flag med ind i sin PowerPoint-præsentation. Læs resten