Hunde/hvalpe og renlighed - Lær hunden at tisse udenfor sådan!

Jeg snakkede med min hundelytter-ven om, hvordan vi kunne få vores bette hvalp til at tisse og lave udenfor i stedet for indenfor. Hunde og renlighed er ikke videnskab - det viste sig faktisk at være ret nemt at få gjort vores hund renlig. Vi fulgte følgende simple tips.

Vi har en hvalp, som skal spise 3 gange om dagen, men vi vidste ikke, at den faktisk skulle luftes MANGE gange om dagen. Der er flere måder at gøre det på det der med renlighed og hunde, og vi fulgte denne vej, som vores ven lærte os.

VI havde haft hunden i over 2 måneder, og folk rystede lidt på hovedet over, at den stadig ikke var renlig. Men det viste sig, at vi ikke havde gjort det ordentlig. Vi havde ikke luftet den på de rigtige tidspunkter.

En hund skal altid luftes efter den har sovet. Det er især vigtigt om morgenen, når I står op, at den kommer ud med det samme.

Derefter kan I vente ca. en halv times tid med at give den mad. Når den så har spist og drukket lidt vand, går der ca. 15-30 min. til, at den skal ud igen. Nogle gange skal det gøres tidligere. Prøv jer lidt frem med timingen. Maden og vandet “presser” i maven - så den vil gerne af med noget ;)

Morgenrutinen er faktisk det vigtigste. Her SKAL den bare ud hurtigst muligt, hvis din hund skal ende med at blive renlig. Maden skal også komme hurtigt efter.

Når det er på plads, er du godt på vej til at gøre din hund renlig. Nu skal du bare følge disse retningslinjer:

Sørg for at lufte den som udgangspunkt ca. hver 3. time. Sørg for at lufte den efter den har spist (ca. 15-30 min. efter). Den skal også luftes efter I har leget sammen i længere tid. Som det sidste på dagen inden I går i seng, er det en god ide at lufte den dér.

Det lyder måske som om du skal lufte den voldsomt mange gange om dagen, men det kommer helt an på, hvordan du strukturerer tiden med hunden.

Super tilbud lige nu!

Din hund har brug for de bedste ting, og derfor kan jeg kun varmt anbefale dig at tjekke udvalget af de bedste og billigste hundeartikler hos PetDreams.dk

29 tanker om "Hunde/hvalpe og renlighed - Lær hunden at tisse udenfor sådan!"

 1. katja

  Hej.
  Jeg har et lille problem. Jeg har en bichon frise på 4 måneder. Hun tisser engang imellem i sengen hvis hun ikke kommer ud i løbet af natten. Vi går i seng kl. 22,30 og står op igen kl. 06,45. Hvis hun ikke har været ude der om natten så tisser hun i sengen.

  Og så er der det andet problem. Jeg er meget tit hos mine forældre med min hund og de har en han hund en chivava. Hun tisser konstant på gulvet, selvom man er ude 1 gang i timen med hende. Og den anden hund kommer ikke med ud, så hun er alene på græsset og får gjort hvad hun skal.
  HUn fortæller ikke overhovedet ved døren hun skal ud, og døren kan stå åben hos mine forældre, hun går ikke ud alligevel men vælger i stedet af besørge på gulvet. Kun tisse, hun laver stort set aldrig lort indenfor.

  Har du nogen gode råd til dette?`
  På forhånd tak. Kata

 2. Jan, redaktør Forfatter

  Kære Katja :)

  Først og fremmest undskyld for det sene svar.

  Sørger I for at fjerne alle “aftrykkene” efter det tis, hun har efterladt, fx med et middel som Rodalon (kan købes i SuperBest og andre supermarkeder), som fjerner bakterierne og lugten? Hvis disse “aftryk” ikke bliver fjernet, kan det meget muligt være, at hun opfatter sengen som et sted, hvor hun fast gerne må tisse.

  Så vidt jeg ved er hunde forskellige i forhold til det at blive renlig. Vores er en F1-labrador, og det er gået virkelig hurtigt med hende - men andre, jeg kender, som har små hunde, har sværere ved at gøre dem renlige.

  Jeg kan prøve at spørge min ven Casper (uddannet hundelytter) for at høre, om han har en løsning (han kan løse alt, når det kommer til hunde), men så skal jeg også lige vide, at du stadig læser med her :) Jeg kunne få ham til at læse det, du har skrevet, og så kunne han komme med et mere præcist svar.

  De bedste hilsener
  Jan

 3. michelle

  Hej Jan.
  Jeg har en lab hvalp på 3 måneder som desværre har fået en tistæppe inde i stuen hvordan gøre jeg hende renlig nu hvor hun har lært at det er der man må tisse hvis man skal?? jeg lufter hende hele tiden når jeg er stået op om morgen og når hun har spist og drukket og leget, men hun gøre det stadig indenfor! må man skælde en hund ud når den tisser indefor???

  mange hilsen michelle.

 4. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Michelle :)

  Hvis hun har vænnet sig til at tisse på tæppet, er det faktisk rigtig godt. Herfra skal du flytte tissetæppet en smule i retningen mod din dør (den, der fører udenfor). Flyt tæppet en smule hver dag, og til sidst, når tæppet er helt ved døren, så sørger du for at fjerne tæppet og lufte hende, hver gang hun går hen til døren/der hvor tæppet var.

  Er du med på, hvad jeg mener?

  En anden ting er, at du ALDRIG på skælde hunden ud, når den tisser indenfor. Det fører kun til problemer.

  Og så skal du huske at rose hunden og give den en godbid lige efter, den har tisset/lavet pølser udenfor.

 5. michelle

  Hey Jan!
  Nu er hun blevet renlig det virkede!!
  Det var skønt.
  Mange tak for hjælpen.
  God jul og godt nytår!!

  Mvh Michelle

 6. Trine

  Hej Jan!
  Jeg har en amerikansk staffordshire på næsten 6 mrd og den er stadig ikke renlig.. Jeg har godt hørt at det kan være meget forskelligt hvornår hunde bliver renlige, men alle jeg kender der har hund siger at deres blev det i 4 mrd. alderen. Er bange for at jeg gør noget forkert:
  Den får mad to gange dagligt og vand har den hele tiden.
  Den kan sagtens holde sig en hel nat ca fra 22 - 8. det første jeg gør når jeg lukker den ud er at gå ud og tisse med den og det går fint. Bagefter kommer hun ind igen og får mad hvorefter jeg venter 10 min også kommer hun ud og laver stort hvilket også går fint hver eneste morgen. Men så herefter er problemet. Jeg går i skole og hver dag jeg kommer hjem har hun tisset og/eller lavet indenfor, jeg synes simpelthen at jeg er så opmærksom på hende hele tiden når jeg er hjemme (og når jeg er hjemme gør hun det sjællendt indenfor), er det simpelthent bare fordi hun ikke kan holde sig eller har hun bare ikke lært det endnu? Når vi går ture laver hun også både nr. 1 og 2 udenfor og hver gang jeg åbner døren render hun direkte ud og tisser, så hun ved godt at det udenfor man gør disse “ting”. Er meget fortvivlet. Venlig Hilsen Trine.

 7. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Trine :)

  Det tog også lang tid med vores labrador, men det var fordi, vi gjorde det forkert til at starte med.

  Hvor lang tid er du væk fra hunden, når du tager i skole? Er det mere end 8 timer? Dette burde nemlig være maks. har jeg hørt - men nogle hunde kan godt holde sig i længere tid.

  Det kunne godt tyde på, at den ikke har lært det helt endnu. Det tager tid, og du skal bare blive ved med det, du gør.

  Husker du at rose den og give den en godbid, lige så snart den har tisset/lavet udenfor? Det er nemlig meget vigtigt! Og du skal blive ved med at gøre det i en lang periode, også selvom, den umiddelbart er blevet vant til at gøre tingene udenfor.

  Husk også, at du aldrig må straffe eller råbe ad hunden, hvis den har lavet fy-fy indenfor. Det gør det hele værre.

  Mit bud på, hvorfor den ikke er blevet renlig endnu:

  1. Der går simpelthen for lang tid til den kan komme ud, fordi du er i skole.
  2. Du glemmer at rose den HVER GANG og give den en godbid, når den har lavet udenfor (overdriv i øvrigt gerne med at rose og klappe den og sige “dygtiiiiig” - også selvom forbipasserende synes, du lyder som en sindssyg :)
  3. Den har bare ikke lært det endnu, men det kommer med tiden, og du skal bare blive ved.

  Jeg håber, mit svar kan hjælpe. Du må meget gerne skrive tilbage! :)

 8. Michella

  Hej Jan!
  Jeg har et lille problem med min lille chihuahua!
  Hun laver både 1 og 2 på gulvet! Er nede med hende ihvertfald en gang i timen, men kan slet ikke få hende til at gøre det udenfor. Nogle gange virker det som om hun holder sig til vi kommer ind.
  Hun er 15 ½ uge gammel, men har haft en anden ejer udover opdrætteren og mig selv. Hun har lært den at tisse på avis, men ikke engang det vil hun hjemme hos mig.
  Jeg er tålmodig og de få gange (3 gange) hun har lavet stort udenfor bliver hun jo rost til skyerne (jeg ligner en sindssyg for forbipasserende! :D ) og får en guffer, men tisse er slet ikke lykkeds.
  Jeg har hende ude om morgenen med det samme (sover i øjeblikket med tøj på for at nå det) og det lykkeds ikke, også selvom vi er ude og gå i 30 min! Desuden er vi ude efter leg, spisning, middagslure og alle de ting, men det sker ikke. Vi kan være ude og lege eller gå i en time efter hun har spist, men stadig ikke noget held. Hjælp mig!!!
  Synes jeg følger alle de råd jeg kan læse mig til her på oplægget, men stadig ingen succes for mig! Jeg skælder heller ikke når hun gør det indendørs. Er meget fortvivlet! Mange venlige hilsner Michella :)

 9. Trine

  Hej tusind tak for svaret, Jan :) Jeg fortsatte mit arbejde og synes faktisk hun er rigtig godt på vej til at blive renlig nu, der er stadig uheld men de bliver færre og færre.. Hvor er det skønt :) Igen tak for svar!

 10. Jan, redaktør Forfatter

  @Trine

  Det er jeg bare rigtig glad for at høre! :) Og mht. de små uheld, så er det også noget, der sker en sjælden gang hjemme hos os. Så længe der er fremgang, så er det jo super-godt.

  @Michella

  Hejsa :)

  Jeg har desværre ikke erfaringer med chihuahua. Det ville selvfølgelig være nærliggende at lære hende at lave “sine ting” på en avis, når nu hun har gjort det før - men hvis ikke du kan få det til at virke, så ja …

  Hvad jeg nok vil anbefale dig at gøre, er, at holde udkig efter tegn på, når hun gerne vil tisse eller lave pølser. Jeg ved ikke, hvordan det er med chihuahua, men vores labrador begynder at gå frem og tilbage eller gå i ring. Når du så kan se, at hun opfører sig “anderledes”, så er det med at komme ud med hende.

  Det lyder også som om, du lufter hende alt for meget. På den måde bliver hun måske forvirret over, hvornår det egentlig er, hun må lave eller ikke. Jeg er dog ikke sikker på det her.

  Jeg har en enkelt tanke omkring det, at det måske virker som om, hun venter med at lave noget, indtil hun er kommet hjem. Måske er det fordi, hun har været vant at lave indenfor på en avis hos tidligere ejer, og så vil hun netop ikke lave udenfor. Hm… Den er lidt svær den her.

  Enten må du prøve det med avisen mere ihærdigt, eller også er du nødt til at blive ved med at gøre det på den anden måde (med at lufte hende på de “rette tidspunkter”). Det er bare vigtigt, at du kun anvender én af metoderne og bliver ved og ved og ved.

  Husker du i øvrigt at fjerne hendes indendørs efterladenskaber med noget desinficerende, der fjerner al lugt og alle spor? Det er nemlig også vigtigt. Vi bruger selv noget, der hedder Rodalon herhjemme (kan købes i supermarkeder, bl.a. SuperBest).

  Hvor lang tid har du trænet med hende? For det kan godt tage nogle måneder med nogle racer, har jeg hørt.

  Vh. Jan :)

 11. Michella

  Hej Jan, tak for hurtigt svar :)

  Altså jeg går med hende som jeg har fået afvide, at jeg skulle af dyrelægen, hvis det nogensinde skal give pote med at gøre det udenfor.

  Jeg kunne sagtens blive ved med avisen, det tror jeg hun ville kunne rigtig hurtigt igen, men så kan jeg jo ikke have hende med nogle steder - hvis hun så er vant til at gøre det indenfor altså! Ved ikke hvordan jeg skal vende hende fra avisen og ud, da jeg bor på 5.sal i københavn, så fidusen med at rykke den længere og længere ud, duer ikke helt.

  Ja, jeg husker at rense hver gang, jeg bruger også rodalon, men det er hun fuldstændig ligeglad med! Det sker hvor hun står og går, hun giver ikke noget signal, desværre.

  Vi har trænet et stykke tid - ca 1 måneds tid nu, ved godt det ikke er særlig længe, men hun har slet ikke forstået noget af det, så det undre mig jo!

  Mvh. Michella :)

 12. Trine

  @Michella.
  Undskyld hvis jeg blander mig :-) Men jeg har hørt, at du kan prøve at tage noget af avisen med ud når du lufter hende også få hende til at gå det på avisen udenfor, så vender hun sig hvertfald til omgivelserne, også kan man gøre avis-stykket mindre og mindre og ja tilsidst måske fjerne det helt?

  Noget helt andet er:(tips fra mig selv: Noget der virkelig virkede hjemme hos mig (lyder skørt) men prøv når du fodre hende, at sprede det ud på “hele” gulvet (nu ved jeg ikke hvor meget mad en Chihuahua får, men nok ikke så meget som en am. stffordshire) det er virkelig det der har gjort udslaget hjemme hos os!)

  Sorry hvis jeg tog ordet fra nogen :-) kunne bare ikke lige ‘dy’ mig…

 13. Trine

  Altså det med maden, er fordi, at hunde vidst ikke besørger der hvor de spiser også :-) (glemte jeg lige)

 14. Jan, redaktør Forfatter

  Hej til jer begge :)

  Trine, det er da bare super, at du blander dig! Jeg er ikke hundeekspert eller noget, men prøver blot at rådgive ud fra egne erfaringer og den viden, jeg har samlet ind fra min hundeekspert-ven. Det er da bare lækkert, at du deler ud af dine erfaringer og tips. Det er dét, det handler om :)

  Jeg synes, det lyder meget logisk det med at sprede hundefoder. Det havde jeg ikke hørt om før - men det giver da vildt go’ mening!

  Tusind tak for dine tips!

  Michella, prøv det tip med at sprede foderet, som Trine har givet. Det synes jeg personligt, lyder rigtig lovende :)

 15. nicolaj

  hej vi har en labrador valp som snart fylder 9 uger. det går fint med og tisser udenfor når den har spist og sover. ingen problemer,
  men det er der når vi lejer med ham. der er han ikke altid så god til og giv tegn at han skal tisse.. og vi bord på 2 sal. så det er svært nå ned med ham når han kommer til det. så tænkte om det kunne være en fordel og havde en tisse kasse til ham når han lejer. også når han har lært det. rygge den stiller og rolig ud mod hovde døren og til sidst helt væk.??
  mvh
  Nicolaj

 16. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Nicolaj

  Det lyder ikke som en helt dårlig ide. Først og fremmest ville jeg dog lægge mærke, hvor meget leg, der skal til, før hvalpen skal tisse. Er det efter 5 minutters leg, 10 minutter, eller …? For hvis den allerede har lært at tisse indenfor, ser jeg ingen grund til at også at lære den at gøre det indenfor.

  Jeg synes ikke, det lyder som en decideret dårlig idé - men prøv til at starte med at finde ud af, hvor meget leg, der skal til, så du kan komme ud med den i nogenlunde god tid.

  Lad mig høre fra dig, hvordan det går :)

  Vh. Jan

 17. nicolaj

  tak.. men det er os mest for og får den til og lære at vise den skal tisse. for den gå ikke et bestemt sted hen eller i et hjørne. den gør det sådan set bare snuser lidt rundt også sker det. ikke altid den snuser så meget så man når og opdage det..

 18. Emilia24

  Hej

  Jeg har en chihuahua på 6 mdr som ikke er renlig. han har været van til at gøre det på avis og nu gør han det på mit tæppe under spisebordet. jeg går ture med ham på de tidspukter som man skal, men alligevel vælger han avisen eller mit tæppe når vi kommer hjem. Jeg har prøvet “KW gå væk hund” som absolut ikke virker
  Jeg har også prøvet at sprede hans mad på gulvet, og de steder han efterlader både 1 og 2. Men det hjælper heller ikke han spiser bare godbidderne og sætter sig igen senere. HJÆÆÆLP er en chihuahua virkelig så anderledes fra andre hunde når det gælder renlighed :-/

  håber på et lille behjælpeligt svar

  mvh emilia

 19. mom4

  Hej
  Du skriver flere gange at der ikke må skældes ud hvis hunden laver indenfor. Hvad hvis man fanger den i at lave, er det så ikke ok??
  Vi er godt i gang med renlighedstræningen og vores lille dansk svensk gårdhund på 3 måneder, kan holde sig fra 21.30-06.00. Ofte kan den også holde sig henad 4-5 timer når den er alene hjemme. Hvorfor kan den så ikke holde sig mere end en halv-2 timer når vi er hjemme, enkelte gange oplever vi ligeledes at den tisser lidt udenfor, for dernæst at gøre sig færdig 5 min efter vi er kommet ind (det er aldrig det samme sted og hver gang rengøres der med ajax samt rodalon). Jeg forstår det ikke og er nærmest blevet helt paranoid af hele tiden at skulle følge dens gang i huset.
  Mvh.
  mom4

 20. Jan, redaktør Forfatter

  @Emilia24

  Hej :)

  Jeg har hørt om chihuahua-hunde, som er blevet renlige meget hurtige - så jeg vil ikke mene, det har noget med racer at gøre.

  Du skriver, at din hund har været vant til at lave på en avis. Du skal rykke avisen hen mod din boligs udgang, og dette skal du gøre hver dag. Når avisen så er helt henne ved udgangen, fjerner du den helt, og så vil hunden gå hen til udgangsdøren hver gang, den skal ud.

  @mom4

  Halløj :)

  Skældud er altid en dårlig løsning - så det vil jeg klar fraråde. Det hjælper bare ikke at skælde ud. Det er i hvert fald min erfaring.

  At jeres hund kan holde sig fra 21.30-06.00, så er det fordi, den (forhåbentlig) sover de fleste af timerne. Vi (mennesker) kan også holde os ekstra lang tid, når vi sover.

  At den ikke kan holde sig, når den er sammen med mennesker, kan måske være fordi, I leger med den. Gør I det? En hund skal nemlig ofte tisse efter leg.

  Hvilken tilgang til renlighedstræning bruger I?

 21. mom4

  Hej
  Tak for hurtig svar.
  Han sover pt. i en kasse ved siden af sengen, som er så høj at han ikke selv kan komme ud af den, hvilket gør at han piver når han vågner og skal tisse mm. Når det sker, så er det bare om at komme i tøjet og bærer ham ud til døren.(bæres han ikke, så når det at gå galt) - Vi lufter ham efter han har sovet og 10-20 min., efter han har spist. Derudover luftes han, hvis han selv søger til brygges, ellers hvis han begynder at blive rastløs eller søger væk fra os.. Det er dog ikke altid, at vi når at opdage det, hvis vi har været optaget af gøremål med fx. børnene. Han bliver luftet et par gange, når min ældste datter kommer fra skole og indtil vi er hjemme. Men fra kl. 16.30-21.30, der er vi ihvert fald ude med ham minimum 5 gange. Han får mad ca. 7 morgen og 18.30 aften.
  Vi skælder aldrig ud efter uheld der er overstået, men hvis vi fanger ham i at sidde og tisse eller lave, så er det med et rungende nej eller argghh, hvilket forskrækker ham, derved tages han og bæres udenfor hvorefter han bliver luftet med mange dygtii tilfølge. Nogle gange gør han sig færdig udenfor, andre gange ikke, nogle gange kommer han ind igen og er fortsat rastløs, andre gange ikke, men lige pludselig kan han finde på at sætte sig og tisse igen, trods det, at det måske kun er ca. 5-10 min siden vi kom ind og det selvom der ikke har været leget med ham. Hvorfor gør han sig ikke færdig når vi er ude og så synes vi, at min. 5 gange luftning i det korte tidsrum er mange gange, er det normalt, eller hvor gammel skal en hund være før den kan nøjes med væsentlig færre gange, hvor mange gange er det?? Og hvornår behøver den ikke skulle ud lige efter leg, mad og sove om dagen??
  Vi lufter ham morgen og aften i haven, da det forhåbentlig henad vejen gerne skulle lykkes at kunne lukke ham ud og han selv gør det han skal på de to udvalgte steder hvor han får lov. Er han i snor søger han selv derhen. Men i hvor lang tid skal man gå med ham i haven på disse steder, for at være sikker på at han ikke går andre steder hen og besørger, hvornår kan man være sikker på at han har fundet sit sted?? (da vi snart har 4 børn, ønsker vi nemlig ikke at der ligger efterladenskaber rundt om i græsset)
  Med venlig hilsen
  mom4

 22. Julie Scheuer - Hansen

  Hej…

  Jeg håber virkelig der er nogen her der kan hjælpe med råd til at min lille basse bliver renlig…

  Basse er en 1 årig shi tzu.
  Jeg har købt ham fra en familie der ikke passede ham særlig godt.
  Når han var alene blev han lukket ind i en transportkasse.
  ( sådan en jeg ville bruge til katte)
  Det bruger jeg nu altså ikke…

  Han har aldrig været renlig…
  Jeg kæmper en brag kamp med at få ham renlig..
  Vi er ude at gå 4 gange om dagen og har en have han frit kan benytte.
  Han siger ikke til når han skal lave bimmelim…

  Det er sjælent at han har et uheld om natten…
  Når jeg står op er det første jeg gør at gå ud i haven med ham…
  Han tisser og vi går ind igen…
  Men inden min datter og jeg er gjort klar til at gå har han tisset indenfor…
  Det skal lige siges at døren til have altid står åben, så han kan komme ud.

  Håber inderligt at nogen af Jer har gode råd til mig…

  Mvh
  Julie

 23. Louise Hansen

  Hej.

  Jeg har fået en lille chihuahua tæve.
  hun tisser og laver konstant indenfor. Selvom jeg går ud med hende og hun besørger der, kan hun stadig gå indenfor og gøre det 10 min. efter.
  Jeg mangler virkelig nogle gode råd til hvordan jeg kan få hende til at stoppe.

  mvh
  Louise

 24. Jonas

  Hej Louise,
  Du skal være endnu mere tålmodig, din hund skal lave udenfor INDEN i går ind. Det kan tage lang tid men det er nødvendigt for at gøre den stueren.

  /Jonas

 25. Janni

  Hej :-)

  Vi har lige fået os en dejlig lille Samojede hvalp, som næsten lige er blevet de otte uger. Jeg er klar over at han jo stadig er lille og har en lille blære, men vores frustration vokser en lille smule, da han tisser fuldstændig uregelmæssigt. Vi følger de sådan generelle “regler”, det med at lufte ham efter han har spist, sovet og leget. Nogle gange kan vi lufte ham, hvorefter der kan gå femten - tyve min. og så tisser han indefor også. Andre gange kan han holde sig to - tre timer og om natten er vi ude med ham 1 - 2 gange mellem 23.15 - 7 (lidt forskelligt). I starten tissede han det samme sted når uheldet var ude, men nu er han også begyndt at tisse andre steder (selv om vi har fjernet alle lugte osv.), og han tisser ikke på avisen. Mit spørgsmål er derfor om det kommer med tiden at han kan holde sig lidt længere, og om det så bliver nemmere for os at nå og få ham ud og dermed bliver han lige så stille renlig? eller er der noget specielt vi kan gøre? Er der eventuelt en måde hvorpå vi kan få ham til at tisse på avisen og bruge det trick med at flytte den hen til døren og til sidst flytte avisen eller hvad skal vi gøre?

  Venligst Janni

 26. Diana

  Hej Jan:)
  jeg har en lille chihuahua hvalp, hun gider næsten ikke går ud, hun sætter sig midt i det hele og begynder at ryster , det ser ud til som om hun fryser, men jeg giver hende hunde tøj på. ved ikke hvad jeg skal gøre med hende. hun er vild stadig måske fordi hun er så lille (8 uger)
  håber virkelig du kan hjælpe..

 27. Isabella

  Hej Jan! Vi har lige fået hund, det er vores første hund, hun er 14 uger gammel, og dem vi fik hende af sagde hun havde det med at tisse indenfor men på sådan en klud der er egnet til det, og det gør vi så plus der ligger aviser, men hun bliver stadig ved. Hvad kan man gøre? Har også hørt man kan sprøjte den i hovedet med en blomsterforstøver, men min mor mener det er forkert og det samme hvis man stikker hundens hovedet ned i sit eget tis og derefter fører hende hen til en avis? Men så ville jeg bare mene hun tror det okay at tisse indenfor.

 28. Jan, redaktør Forfatter

  Hej alle sammen

  Beklager, men jeg kan ikke så godt nå at svare på alle spørgsmål.

  Jeg har allerede skrevet de generelle tips i indlægget her. Det er svært for mig at rådgive omkring eks. chihuahua og andre racer end dem, jeg er vant til (labrador). Chihuahua og - af hvad jeg oplever og hører om - generelt små hunde er “pissesvære” at få gjort ordentligt renlige.

  Jeg har en nabo, der går tur med hans små “rotter” hver anden time :S F*ck! Og jeg har haft den nabo i over et år.

  Tålmodighed er en dyd.

  Det er vigtigt for hunden at forstå, hvis den gør noget forkert. Kan din hund forstå et nej? For så skal den trænes til det. Min hund forstår, når den gør noget, den ikke bør.

  Husk også, at det er ikke hvad du SIGER, der er det vigtige, men hele dit kropssprog. Det er dét, hunden primært reagerer efter. Hvis den gør noget, der ikke er i orden, så markér det også med et tegn, eksempelvis ved at løfte fingeren højt eller whatever.

  Som sagt, det er svært at rådgive for mig, når jeg ikke kender til andet end racer, der er nemme at opdrage.

  Vh. Jan :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.