Hund trækker i snoren - Hvad gør jeg?

Hjælp! Min hund trækker i snoren. Det er en typisk problematik hos hundeejere. Hunden trækker og trækker i snoren, og jo mere du trækker tilbage, desto mere trækker hunden. Så hvad gør man? Skal der avanceret adfærdsbehandling til? Er det svært at få hunden til at stoppe med at trække? I Denne artikel tager jeg fat i, hvordan du afhjælper dette problem.

Hvorfor trækker/hiver hunde i snoren?

Når hunden skal ud at gå tur, er det spændende for den. Hunden opfatter det at gå tur som at gå på jagt. Adrenalinniveauet stiger, nu skal der jages og snuses rundt.

Når hunden trækker er det fordi, den gerne vil frem. Og det kan ikke gå hurtigt nok. Når du så hiver tilbage i snoren, udviser du aggressiv adfærd, og det gør situationen værre. En god leder - det vil sige dig - er rolig og bestemt og ikke aggressiv. At du hiver tilbage i snoren er ikke bare dumt, fordi du kan skade hunden, det viser, at du er en dårlig leder og hunden mister respekt for dig.

Nogle hunde trækker i øvrigt kun i snoren til at starte med, fordi de gerne vil ud. Efter et par minutter, når de har tisset eller lagt en pølse, så stopper de.

Sådan gør du

I stedet for at hive tilbage, så skal du stoppe op, lige så snart din hund trækker i snoren. På den måde sender du et signal om, at den ikke kommer videre ved at trække. Vent med at gå videre, indtil den ser ud til at have forstået budskabet. Den kan sagtens finde på at sætte sig og pive; ignorér det og vent med at gå videre til den er rolig.

Gentager du dette mange gange og er du konsekvent med at stoppe op og vente hver eneste gang, den hiver, så vil den efterhånden forstå, at det simpelthen ikke kan betale sig at trække i snoren.

Husk: Du skal være tålmodig. Ændringen kommer ikke efter en enkelt tur.

Jeg skal selv til at teste dette på vores egen Luna (f1-labrador retriever), og jeg skal nok opdatere løbende om, hvordan det går.

Kender du til andre effektive metoder end at stoppe op/vende om og diverse seler og hundesnore, vil jeg meget gerne høre fra dig :)

Læs i øvrigt også: Sådan bliver din hund renlig og hundesele.

Opdateringer

Hund trækker i snoren dag 2 - Læs om resultaterne efter blot en dags træning. Resultaterne er gode.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.