Labrador golden retriever - en hund for alle og især for nybegyndere

En golden labrador retriever er i sandhed menneskets bedste ven. Her er gode info om labradoren - hvalp såvel som fuldvoksen. Vidste du i øvrigt, at det hedder retriever, fordi denne hund engang for mange år siden blev brugt som en retriever - en “henter” eller “indsamler”. Hunden hentede nemlig byttet, efter det var blevet skudt af jægeren.

Labradoren er den mest populære hunderace i Danmark. Det er en god “start-hund”, fordi den er så nem at have med at gøre. En labrador golden retriever er den mest populære af dem alle.

Hvorfor hedder det “retriever”

Ordet retriever stammer faktisk fra helt ældre dage. Labradoren blev engang brugt til at hente - engelsk: retrieve - det bytte, som jægeren havde fundet.

Golden retriever er så den hund, de fleste i Danmark vil have. De har lang pels, de er søde, intelligente, og den blonde/gylde farve er åbenbart det, som danskerne helst vil have. Derudover er der også formel 1-labradoren, som er en mindre udgave - så at sige - af denne hunderace. Og det kan være rart, at hunden er mindre, men af samme sind. Mindre hunde er nemmere at have med at gøre - de fylder mindre.

En tanke om "Labrador golden retriever - en hund for alle og især for nybegyndere"

  1. Labrador

    Man lærer da noget hver eneste dag, jeg vidste faktisk ikke at navnet retriver stamede fra det, men når man hører det, giver det jo super god mening. En labrador er en dejlig hund som jo både kan bruges til jagt og familiehund, så sådan en vil jeg have næste gang:-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.