Leder du efter job i Danmark?

Jeg har gennem tiderne hjulpet flere med at søge job, og faktisk med nogenlunde succes - hvilket jeg egentlig er ret stolt af. Jeg har i hvert fald haft god succes med at skrive ansøgninger, som har ført videre til en jobsamtale. Men hvad er hemmeligheden?

Som jobsøgende er det ekstremt vigtigt, at du har netværket i orden. Det er sådan, at de fleste stillinger bliver besat, fordi den jobsøgende kender nogen, der kender nogen. Det kan virke unfair for ham eller hende, der gerne vil søge ind i i en bank, men ikke kender en, der kender en bankdirektør. Men det er fakta, og derfor bør du som jobsøgende forsøge at netværke med så mange som muligt, for lige pludselig lærer du en at kende, som har adgangsbilletten til dit drømmejob.

Ansøgningen er også vigtig

Foruden CV’et - som jeg ikke lige vil komme ind på i dette indlæg - er din ansøgning også uhyre-vigtig. Den gode ansøgning skiller sig ud fra mængden, den viser, at ansøgningen er skrevet direkte til det firma, du søger ind hos, og så skal den naturligvis være velskrevet, uden fejl og alt det der.

Alt dette kan du få hjælp til på den ene eller anden måde. Er du på dagpenge, bliver du typisk tvunget til at følge forskellige josøgningskurser. I denne forbindelse vil jeg anbefale dig atspørge dit jobcenter, om du kan komme ind hos Mercuri Urval, for de har som regel nogle meget dygtige konsulenteer, som kan give dig gode råd til at søge job.

Ledige stillinger kan du finde på mange hjemmesider, men jeg må sige, at Ofir er en af de hjemmesider, som jeg er meget imponeret over, da deres søgefunktion er blevet væsentligt forbedret, siden jeg sidst kiggede ind.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.