Kategoriarkiv: Drikkevarer

Indlæg om drikkevarer, vin, øl, sodavand, almindelig vand og postevand. Drinks og drinksopskrifter. Har det med en drikkevare at gøre, så finder du det her. Intet mindre.

Priser på vin - Hvad koster en god vin egentlig?

En rigtig god vin behøver nødvendigvis ikke koste en bondegård, men kvalitet og pris hænger i de fleste sammen - dette gælder også vin. Priser på vin ligger - som du sikker ved - på alt lige fra den billige pap-vin fra ALDI til 16 kr. til den helt dyre på flere tusind kroner.

Er du ikke ekspert udi vinsmagning og vine, så kan det være noget nær umuligt at vurdere, om du får en god vin til prisen. Eller hvad? Behøver du virkelig at være ekspert for at finde en lækker vin til en fornuftig pris?

Det handler vel om din egen smag?

Når du skal finde billige priser på vin, der smager godt, så gå først ind hos en rigtig vinforhandler og spørg om at få lov til at smage et par vinflasker, der ligger på et prisniveau, der virker rimeligt for dig. Det har jeg selv haft succes med. Det er ikke fordi, jeg kommer ind for at få gratis vin for så at smutte igen, men det er for at vurdere, hvad JEG kan lide. Hvis du kan lide en vin til 30 kr., så er det sådan, det er. Prisen på en vin er fuldstændig ligegyldig, så længe DU kan bare lide vinen.

Med andre ord, så kan en god vin sagtens koste 30-40-50 kr. Men der er ingen tvivl om, at du også sagtens kan få noget rigtig lækkert for 200 og 1.000 kr.

Hvis du vil lære forskellen på en vin på 20 kr. og 200 kr., så vil jeg råde dig til at prøve en vinsmagning hos din nærmeste vinforhandler. Her kan du på blot en aften lære forskellen, og så kan du også om de priser på vin, du ser rundt omkring, er rimelige i forhold til det, du gerne vil have.

Billig vin, hvor?

Jeg vil anbefale dig at tage et kig ind hos druerne.dk. Det er en vinblog med vinanmeldelser af forskellige vine, som primært kan købes i supermarkederne. De nævner altid, hvor de køber vinen henne og til hvilken pris. Følger du deres blog, kan du altid finde nogle gode tilbud.

Ud over det, så vil jeg bare anbefale dig om at prøve dig frem og have in mente, at det er dig, der er den vigtigste dommer. Det er dig, som bedst kan bedømme, om vinen smager bedst for dig, og prisen er rimelig i forhold til smagen. Prøv dig frem hos ALDI, Netto og alle de andre supermarkeder. Du kan sagtens finde noget lækkert. Og som nævnt ovenfor, så lav lidt vinsmagning hos din nærmeste forhandler. Det er gratis!

Kan du ellers anbefale nogle gode online vinforhandlere, vil jeg da meget gerne høre fra dig :)