Kategoriarkiv: Madopskrifter

Find gode opskrifter på mad her. Få hjælp til at lave god mad. Alt om sunde retter, økologiske retter og meget mere. Tjek vores artikler i denne sektion.

Rødvinssauce – Nem opskrift på en lækker rødvinssovs, som alle kan lave

En god rødvinssovs er lige så hurtig og nem at tilberede som Jensen’s rødvinssauce eller de andre rødvinssaucer, du kan købe i supermarkederne. Der findes mange gode opskrifter på nettet, og her er en, der er ekstra nem og billig.

Først og fremmest, så er jeg ikke helt sikker på, om det hedder sovs eller sauce. Så vidt jeg ved, er saucer lidt mere vandede i det. Og så lyder det jo så smart at udtale det “sååås” :P

Opskrift - Det skal du bruge:

  • Rødvin (selvfølgelig)
  • Smør
  • Tomatpuré
  • Vand
  • Løg (evt. skalotteløg)
  • Salt og peber
  • Bouillon (det er ikke nemt at stave til “buljång”)
  • Evt. fløde, men kan sagtens undværes

Fremgangsmåde - Sådan laver du selv rødvinssovs:

Smid alle ingredienser i en gryde … og vupti! Ej, det er gas. Tingene skal selvfølgelig i en bestemt rækkefølge, og du skal i øvrigt også vide, hvor meget af hver ting, du skal anvende. Men det er nemt :)

Hak et halvt til et helt løg så fint som muligt. Er du doven (som jeg), kan du bruge en blender eller et rivejern :) Smid en klat smør på i gryden, lad det smelte, og hæld løgene i, så de får lidt varme i ca. 2 min. Derefter kan du hælde ovennævnte ingredienser i, og rækkefølgen er efter min mening ret ligegyldig (andre vil måske mene noget andet.

Du skal bruge 2 dl vand og 2 dl rødvin. Smid en bouillonterning i sammen med det plus noget salt og peber og så et par teskeer tomatpuré (1-3 skeer burde være fint, afhængigt af, hvor “tomatet” og tykt du vil have det). Lad rødvinssovsen koge op, og når den har kogt, kan løgene sigtes fra, så du undgår klumper i sovsen.

Var det ikke en nem opskrift? Det synes jeg. Og så koster det ikke en bondegård plus du kan sige, at du selv har lavet den :)

Har du andre rødvinssovs-opskrifter, skriver du bare løs i kommentarfeltet.

Kunne du lide opskriften, lige som mange andre, så giv 5 stjerner:

[STARRATER]

God rødvin?

Til en god rødvinssauce er det ret vigtigt med en god rødvin - både til brug i selve saucen, men selvfølgelig også til selve retten. Er du også på udkig efter en hammergod rødvin, så vil jeg anbefale dig at tage et kig ind hos enten Vinforum.dk’s online shop, hvor der lige nu er nogle kanon tilbud, eller hos Gallovini, som har lækre italienske rødvine og hvidvine.

Slankeretter med kylling, oksekød eller fisk - LÆKKER slankemad

Den lækreste og bedste mad, der slanker. Nem mad er som regel ikke sundt, men du kan faktisk godt lave slankemad, som ikke tager 100 år at lave. Nem og sund spise, der kan hjælpe dig godt på vej til en god diæt / kostplan i forbindelse med din slankekur eller bare din vej mod en sundere livsstil.

Man kan gøre meget ved mad, for at det bliver lækkert, men det er altid en kamp at vedligeholde balancen mellem, hvad der er sundt og hvad der er usundt. Mange tror, at slankeretter smager kedeligt, og bare fordi, man får slankemad, så kan man ikke få noget ordentlig spise.

Slankemad - Opskrifter til lækker mad til din slankekur

Der er ikke meget ved at spise uinteressant mad - og da slet ikke, hvis man prøver at holde en diæt / kostplan. Det er mildest talt ikke særligt motiverende, hvis man arbejder hårdt for at tabe vægt, og så samtidig skal spise den “typiske” slankemad, som bare slet ikke smager af noget.

Slankeretter med kylling

Kylling er relativt fedtfattigt, og derfor er det en god ide at bruge det i forbindelse med sin madlavning, når man vil tabe sig. Kalkun er også super-godt - men noget dyrere. Slankeretter med kylling i kan laves på mange forskellige måder: Du kan for eksempel lave en god suppe, hvor du hakker kyllingen i nogle gode stykker, eller du kan putte den i ovnen og lade den stege. Hvad der er vigtigt i denne forbindelse er, at du ikke bruger for meget fedtstof. Faktisk behøver du slet ikke noget. Du kan bruge noget vand, hvis du putter den i et fad. Brug gerne gulerødder og løg samt hvidløg og måske lidt chili, som også virker slankende.

Hvad er ellers vigtigt at vide?

Fisk og oksekød kan også tilberede super godt som slankemad. Er du seriøs med dit vægttab, så er det vigtigt, at du går efter de mest fedtfattige fisk og oksekødspakker. Dog skal du ikke blive fedtforskrækket, for det sunde fedt, som for eksempel er i fede fisk, er meget sundt. Det, der er vigtigt, er, at du undgår det dårlige fedt - ikke kun i forbindelse med din slankekur, men også generelt, hvis du vil have en sund livsstil.

Ydermere skal du huske ikke at spise for meget. Slankeretter er en vigtig del af en god kostplan, men hjælper ikke på vægttabet, hvis du spiser for meget. Derfor er det særdeles vigtigt, at du lytter til din krop, spiser små portioner og tygger maden godt igennem.

God fornøjelse, og held og lykke med slankeretterne.

Sund morgenmad – Opskrifter til den sundeste start på dagen

En god og sund start på dagen er utroligt vigtig. Du har sikkert også hørt, at morgenmaden er det vigtigste måltid på dagen, ikke? Det er sandt. Det, der skal til, er god, nem og sund morgenmad. Opskrifter er der nok af - bare rolig.

Sundhed er et vidt begreb, og mange er uenige om, hvad der er usundt og ikke. Men et sted, hvor sundhedsguruer og diætiser er relativt enige, er mht. morgenmaden som værende det vigtigste måltid på dagen.

Det første måltid sætter gang i hele kroppen og er afgørende for, hvordan vi har det resten af dagen. Det er det første “brændstof”, vi giver kroppen, og det er altså vigtigt.

Lækre og sunde opskrifter, som er nemme at følge

Sunde morgenmadsopskrifter behøver ikke nødvendigvis tage en evighed at føre ud i livet. Mange af os har travlt med at gøre os klar til arbejdet om morgenen, og det giver mindre tid til at lave morgenmaden, som desværre rigtig mange vælger at nedprioritere.

Men der skal altså ikke meget til … Her er lidt inspiration til nogle gode opskrifter, der ikke tager en evighed.

Drop det lyse brød

Lyst brød er hurtig energi. Det får blodsukkeret til at stige hurtigt, men det betyder også, at blodsukkeret også falder hurtigt ned igen. Det vil give en kortvarig mæthedsfornemmelse i ca. 1-2 timer, og så står du igen med en sulten mave lige der, hvor du har travlt. Det er bestemt ikke godt. Hvis du skal have brød om morgenen, så vælg et godt rugbrød eller et brød med en masse fibre og kerner. Det holder maven i gang i længere tid, og det er i øvrigt også meget sundere.

I stedet for brød, kan du vælge havregryn, en sund müsli eller et andet fiberrigt produkt.

Frugt er godt, men kun som supplement

Frugt er et godt supplement til morgenmaden. Det gør måltidet “friskere”, og lige som lyst brød vil det få dit blodsukker til at stige hurtigt og ligeledes falde ned hurtigt. Lad være med at basere hele morgenmåltidet på frugt, da det bare ikke mætter i lang nok tid. Desuden er det heller ikke sundt med så meget sukker.

En smoothie som supplement eller skåret frugt i havregrynet giver en lækker start på dagen. Pas også på med for meget yoghurt med for meget sukkerindhold.

Dine egne forslag til sund morgenmad og opskrifter?

Kan du byde ind med gode informationer, inspiration og forslag til lækre samt sunde opskrifter, er du meget velkommen til at henvise eller komme med forslag i kommentarfeltet :)