Kategoriarkiv: Tjen penge

Alt om at tjene penge. Hvordan kan man tjene penge hurtigt og nemt. Her er ingen smarte fiduser, blot gode råd og tips til, hvordan man på fornuftig vis kan få flere penge ved hårdt arbejde og innovativ tænkning. Få råd og inspiration her.

Hvor sælger man guld - Sælg dit guld her, og få penge for dit guld

Priserne på guld stiger meget i disse dage, og det er der mange, der har glæde af. Virksomheder, som opkøber guld køber løs, og forbrugere, der har gemt guld i skufferne sælger løs for at tjene lidt ekstra penge. Skal du sælge guld, så er det nu tiden er moden, så du kan få flest mulige penge for det.

Men hvor sælger man sit guld, og hvad kan man få for det?

Der er en del forskellige virksomheder, som varetager køb og salg af guld. Vi har i denne omgang taget et kig på www.guldexpressen.dk. På deres hjemmeside kan du nemt se den aktuelle guldpris - eks. er den i dag på 269m64 kr. pr 1 gram 24 karat guld. Så kan du veje dit guld og derefter gange antal gram med 269,65, og så burde du nogenlunde vide, hvad du kan få for guldet. Grunden til, at du kan kan lave et estimat er, at du med garanti ikke ejer en vægt, der er specielt designet til at veje guld og kan give dig den helt rigtige vægt i gram; det har Guldexpressen og andre services, der køber guld.

Hvornår skal du sælge dit guld?

Har du et par guldsmykker i skuffen, som du overvejer at sælge, er det værd at se på, hvornår du bør sælge. Men hvad gør du, hvis du ikke lige har styr på guldpriserne? I denne forbindelse bør du tage et kig på hjemmesiden www.guldforum.dk, der viser live-opdateringer af guldpriser samt prisudviklingen for de seneste år. Ved at kigge på prisudviklingen kan du få en ide om, hvornår det er godt at sælge. Ser du en tendens til, at priserne er på vej op, kan det være et godt tidspunkt, og hvis priserne er på vej ned, skal du måske overveje at vente - i hvert fald, hvis det ikke haster.

Hvad kan man sælge?

Så længe det er guld, kan du sælge det. Alt lige fra smykker til halskæder og ringe. De fleste har et eller andet liggende, der er af guld, og det kan formodentligt sælges.

Det er populært at sælge kæresteguld

Kæresteguld er guldsmykker, som man har fået af en eks-kæreste. For nylig var der en udsendelse i tv‘et, der havde fokus på de stigende guldpriser og det voksende antal folk, som sælger guld - specielt kæresteguld. Har du fået dig en ny kæreste, er det måske ikke så smart at beholde et gammelt guldsmykke, som den daværende kæreste har givet dig. Det bringer måske minder tilbage, og den nuværende kæreste kan blive irriteret over det. Kæresteguld er i høj kurs for tiden - rigtig mange sælger netop den slags smykker.

Kom gerne med input og anbefalinger

Kan du anbefale andre hjemmesider, hvor man kan sælge guld, eller har du nogle fine tips i denne forbindelse, er du meget velkommen til at lægge en kommentar herunder.

Fritidsjob for unge, der vil tjene penge

Fritidsjob for unge: Mennesker i alle aldre har - i hvert fald lige for tiden - svært ved at finde et job. Dette gælder også unge. Men da de unges lønninger generelt er lavere end flertallets, er det faktisk ikke så umuligt igen, at finde et rimeligt fritidsjob for unge. I denne artikel får du et tip til, hvor du kan finde et fritidsjob for unge, og derudover får du en række gode råd til selve jobsøgningen. Jeg kender en del til det - så læs med, hvis du vil blive lidt klogere. Du er også velkommen til selv at komme med input i forhold til jobsøgning og emnet “job for unge”.

Find studiejob, deltidsjob, elevplads og fritidsjob for unge mennesker på Ungarbejde.dk

Hjemmesiden www.ungarbejde.dk er en forholdvis ny hjemmeside, som har valgt at dække denne brede niche. Er du ung, og søger du en stilling, som du kan varetage i din fritid, så er dette et rigtig godt sted at starte din søgen.

Det er rimelig let at gå til, og der er et hav af ledige stillinger. Hvis du ikke leder efter et bestemt job, så vil jeg anbefale dig at indtaste din by eller dit postnummer. Som kommende ungarbejder er det ikke altid, at man lige leder efter at besætte en helt bestemt stilling, så derfor kan det være en hurtig genvej at blot starte sin søgen på byniveau.

Tips til jobsøgning

Da jeg selv har en del erfaring med jobsøgning, vil jeg lige give dig et par gode råd med på vejen.

Hvis du skal søge et job, så er det altid en god idé at besøge arbejdspladsen. Tal med “bossen” på stedet eller bare den, som ansætter folk. Det er rigtig vigtigt at give et godt indtryk; det kan kun forbedre dine chancer for at få stillingen. Har du en god ustråling eller ser lidt godt ud, så er det virkelig for dumt ikke at besøge din måske kommende arbejdsgiver personligt. Det er den slags, som virkelig kan booste dine chancer.

Selve ansøgningen skal der bruges meget tid på. Kender du en, der er rigtig godt til at skrive, så få ham eller hende til at hjælpe dig. Nogle får deres ansøgninger skrevet 100 % af andre. Det kan måske betragtes som “snyd”, men visse mennesker er bare ikke skabt til at skrive ansøgninger, og hvis du kender en, der kan hjælpe dig med at finde et job, også selvom, det kun er et fritidsjob, så skaf hjælpen.

I jobansøgningen er det vigtigt, at du ikke bare remser dine kompetencer op uden at argumentere for dem. Hvis du skriver, at du er god til en bestemt ting, så fortæl også, hvordan det kan være en fordel for arbejdsgiveren. Denne del af en jobansøgning er svær, men det er noget af det, som giver pote og gør, at du kan skille dig ud fra mængden af de mange tusind ansøgninger, som arbejdsgivere landet rundt modtager.

Lige nu er det rigtig hårdt at skaffe selv et fritidsjob for unge - men hvis du gør noget udover det sædvanlige, så er du godt på vej til.

Har du andre tips, er du mere end velkommen til at lægge en kommentar.

Natarbejde og aftenjob – Job til natteravnen

Få flere penge ved at arbejde om natten eller aftenen, men husk, at det er farligt for dit helbred. Man skal være af en særlig støbning, hvis man vil tjene sine penge i de sene aften- eller nattetimer.

Selvom vi mennesker har det bedst, når vi får vores nattesøvn, kan vi ikke komme udenom, at der altid vil findes aftenjobs og natarbejde. Man skal være af en særlig støbning, hvis man vil vove sig ud i et natarbejde, men for nogle er der ganske enkelt ikke andre muligheder end at arbejde sent på aftenen eller natten. Læs resten