Rødvinssauce – Nem opskrift på en lækker rødvinssovs, som alle kan lave

En god rødvinssovs er lige så hurtig og nem at tilberede som Jensen’s rødvinssauce eller de andre rødvinssaucer, du kan købe i supermarkederne. Der findes mange gode opskrifter på nettet, og her er en, der er ekstra nem og billig.

Først og fremmest, så er jeg ikke helt sikker på, om det hedder sovs eller sauce. Så vidt jeg ved, er saucer lidt mere vandede i det. Og så lyder det jo så smart at udtale det “sååås” :P

Opskrift - Det skal du bruge:

 • Rødvin (selvfølgelig)
 • Smør
 • Tomatpuré
 • Vand
 • Løg (evt. skalotteløg)
 • Salt og peber
 • Bouillon (det er ikke nemt at stave til “buljång”)
 • Evt. fløde, men kan sagtens undværes

Fremgangsmåde - Sådan laver du selv rødvinssovs:

Smid alle ingredienser i en gryde … og vupti! Ej, det er gas. Tingene skal selvfølgelig i en bestemt rækkefølge, og du skal i øvrigt også vide, hvor meget af hver ting, du skal anvende. Men det er nemt :)

Hak et halvt til et helt løg så fint som muligt. Er du doven (som jeg), kan du bruge en blender eller et rivejern :) Smid en klat smør på i gryden, lad det smelte, og hæld løgene i, så de får lidt varme i ca. 2 min. Derefter kan du hælde ovennævnte ingredienser i, og rækkefølgen er efter min mening ret ligegyldig (andre vil måske mene noget andet.

Du skal bruge 2 dl vand og 2 dl rødvin. Smid en bouillonterning i sammen med det plus noget salt og peber og så et par teskeer tomatpuré (1-3 skeer burde være fint, afhængigt af, hvor “tomatet” og tykt du vil have det). Lad rødvinssovsen koge op, og når den har kogt, kan løgene sigtes fra, så du undgår klumper i sovsen.

Var det ikke en nem opskrift? Det synes jeg. Og så koster det ikke en bondegård plus du kan sige, at du selv har lavet den :)

Har du andre rødvinssovs-opskrifter, skriver du bare løs i kommentarfeltet.

Kunne du lide opskriften, lige som mange andre, så giv 5 stjerner:

[STARRATER]

God rødvin?

Til en god rødvinssauce er det ret vigtigt med en god rødvin - både til brug i selve saucen, men selvfølgelig også til selve retten. Er du også på udkig efter en hammergod rødvin, så vil jeg anbefale dig at tage et kig ind hos enten Vinforum.dk’s online shop, hvor der lige nu er nogle kanon tilbud, eller hos Gallovini, som har lækre italienske rødvine og hvidvine.

13 tanker om "Rødvinssauce – Nem opskrift på en lækker rødvinssovs, som alle kan lave"

 1. Jimmi

  Hej Jan

  Hvilken slags bouillonterning skal bruges? Jeg mener der er en del bouillonterninger at vælge imellem Svine,okse, Fisk, Grønsags, osv.

  Vh.
  Jimmi

 2. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Jimmi

  Ja, der er en del forskellige. Nogle vælger bouillon efter kød-type. Laver du eksempelvis oksemørbrad, så kan du vælge okseboullion, osv. Personligt holder jeg mig til okseboullion eller endnu bedre: Maggi-boullion eller Maggi på flaske. Sidstnævnte kan fås i de fleste asiatiske markeder og hos grønsagshandlere. Herhjemme er det et must med Maggi :)

  Go’ fornøjelse med sovsen!

  Vh. Jan

 3. morten

  er du gal det er en god sovs i stedet for tomat puré så brugte jeg ketchup men det var gude sovs og så med mel jævning så den i hus :)

 4. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Morten

  Fedt, at du kunne bruge opskriften. Jeg har aldrig prøvet med ketchup, men jeg kan godt forestille mig, at det er o.k. at bruge :)

  Vh. Jan

 5. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Kristina! :)

  Det er jeg virkelig glad for at høre. Jeg synes i hvert fald selv, at det bliver til en ret lækker rødvinssauce.

  Hm… om jeg har andre opskrifter? Ikke lige nu, men det kommer :) Kig ind engang imellem - så kommer der måske noget. Ellers så vil jeg i mellemtiden anbefale dig at tage et kig ind på Bergholts opskrifter, hvor du kan finde en masse fancy og ikke mindst lækre opskrifter.

 6. Torben

  Hej Jan

  Super god sovs.
  Med hensyn til om det hedder sovs eller sauce er en god tommelfingerregel: Sovs er der altid nok af!!!

 7. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Torben

  Tak skal du ha’ :) Det er en meget simpel opskrift - men den er go’!

  Ha-ha! Tak for tippet. Det skal jeg da huske :D

 8. Brian Møller

  Nu har jeg lavet den og jeg har tilføjet lidt friske urter ude fra haven:
  Salvie (vi har en kæmpe busk)
  Timian (har vi også i svagt overflod)
  Oregano
  Rosmarin

  Ned med det i saucen før den bliver sigtet og lad det simre med i ½ time for at trække smagen ud. Det gør det ikke ligefrem ringere. Tvært imod.
  En sagde: Jensen go home (selvom det nok næsten er samme opskrift de anvender :-) )

 9. Eva

  Jeg putter bacon i min.

  Sauteret skalotteløj, tilsætter bacon og steget det let igennem før jeg rister en klar tomatpuré og derefter tilsætter en god del rødvin. Lader det hele koge godt igennem før jeg tilsætter kalve eller hønseboulion og koger ned til det halve. (eller hvad der nu passer mængde mæssigt)

  Så tager jeg den slatne bacon op og smider den ud før jeg smager til med salt og peber. Evt mere vin og måske lidt jævning

  Pas på med saltet da baconen leverer en del kraft og salt :-)

 10. Rasmus

  Saucen var alt for tynd, så den blev hurtigt kold. Jeg ved ikke særlig meget om at lave mad, men jeg fulgte denne opskrift til punkt og prikke og den var virkelig dårlig.

 11. Kasper

  Jeg kaster mig ud i den om lidt, 2 dejlig store bøffer med rødvinssovs, og Danske kartofler! i marts måned? hmm, men det er de..

  Jeg bruger mel så sovsen bliver lidt tykkere.. evt. vil jeg starte med at smelte smør, derefter tilsætter jeg mælk og mel, pisker det godt, og så skal resten i.. håber det bliver godt :p

 12. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Kasper :)

  Tak for din kommentar! God idé med lidt mel. Jeg bruger nogle gange noget meljævner fra supermarkedet, så den kan få den helt rette konsistens.

  Go’ fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.