Tag-arkiv: Champix

Champix: Information

I dette indlæg vil jeg forsøge at samle alle informationer om rygestop-pillerne, Champix. Få svar på de gængse spørgsmål, såsom: Hvordan virker det? Hvad koster det? Virker det? Hvilke bivirkninger er der? Og meget mere.

Jeg vil starte med at henvise til de artikler, jeg allerede har skrevet. Måske kan du finde det, du leder efter her:

Information om Champix-piller til rygestop

Indlægget vil blive opdateret løbende med tiden, når jeg får skrevet mere og selv får prøvet pillerne. Mit mål er, at jeg inden udgangen af oktober 2010 selv skal påbegynde et rygestop med disser piller, som allerede er købt og betalt for, efter at have fået en henvisning hos lægen. Så her ind igen, hvis det har interesse :)

Champix og depression

Nu hvor jeg selv har taget skridtet hen imod at påbegynde et rygestop med Champix, er jeg også begyndt at lave research for at finde ud af, hvilke bivirkninger, der er, og hvilke informationer, der ellers er at finde om disse rygestop-piller. Indtil videre er jeg kommet til den del af researchen, som omfatter bivirkninger og generel info.

Hvorvidt Champix har virket for mig og om jeg har mærket til bivirkninger, kan jeg af gode grunde ikke skrive om nu, da jeg jo endnu ikke er begyndt med at tage dem. Men er du interesseret i at følge mit rygestop, kan du vende tilbage til bloggen på et senere tidspunkt.

Men for at vende tilbage til det med depression og Champix:

Som jeg forstår det: Champix (som dengang sikkert gik under et andet navn) er lige som med Zyban (der også er et middel mod rygestop) blevet brugt som medicin mod depression. På et tidspunkt har man så registreret, at mange af de mennesker, der tog medicinen, også stoppede med at ryge.

Men der er mere til sagen i forhold til depression og Champix: Depression er nemlig også en af de (meget) sjældne bivirkninger, som kan fremkomme, efter man er stoppet med at tage pillerne. Som nævnt, skulle det være en meget sjælden bivirkning. En ting er, at rygestop i sig selv kan aktivere depression, men det får mig til at tænke på noget andet, der vedrører depressionsmedicin: Hvis du stopper med at tage depressionsmedicin - uden at trappe ned - så er der også risiko for, at man får tilbageslag og altså bliver endnu mere deprimeret.

Hvad mener du om dette?