Tag-arkiv: Fødselsdag

Fødselsdag - Det skal fejres år for år

Fødselsdag skal fejres. Og det skal fejres med stil. Der skal underholdning og festivitas til. Men hvordan? Hvordan tænker de forskellige “fødselsdagspersonligheder”, og hvordan oplever man fødselsdagen afhængigt af alderen? Læs med her, og få et måske lidt anderledes perspektiv på denne dag, som flertallet af os synes er så vigtig.

En fødselsdag er en vigtig begivenhed for mange mennesker - men hvordan skal denne dag egentlig fejres? Hvordan fødselsdagen skal fejres kommer meget an på alder og personlighed. Nogle er nærmest ligeglade, mens andre gerne vil holde en kæmpe fest.

Aldersopdeling

Lad os starte med de forskellige “fødselsdagspersonligheder”:

Jeg er ligeglad

Denne person er enten helt ligeglad eller modvillig i forhold til at fejre denne begivenhed. Er det virkelig så vigtigt, at jeg er nået den eller den alder?

“Det skal bare fejres”

Denne person er ikke ligeglad, men entusiasmen er heller ikke 100 procent i top. Fødselsdagen er en dag, der bare skal fejres, og vigtigere er det altså heller ikke. Hvis det er et rundt tal, så kan man godt gå lidt ekstra op i det med underholdning eller andet, der kan betegnes som værende lidt ud over det sædvanlige.

“Det er vigtigt!”

Min fødselsdag er ekstremt vigtig, tænker denne person. Det er ikke kun de runde fødselsdage, som skal fejres med stil, men dem midt imellem er også vigtige. Der skal ske noget - der skal være masser af gaver og masser af fest. Intet er for lidt.

Aldersopdeling

Ofte er det sådan, at jo ældre, man bliver, jo mindre entusiasme er der ved at fejre årsdage med mere. Hvis vi starter med 18-års alderen, så er det som regel en stor ting for mange, fordi det er dér, man træder ind i de voksnes rækker.

18 år

Som nævnt ovenfor, så er det hér, man som et ungt menneske træder ind i de voksnes rækker: Man kan få kørekort, og man kan komme ind forskellige steder i byen. Denne dag skal naturligvis fejres med stil.

20 år

Nu er du ikke længere teenager, og så er du for alvor blevet voksen. Dog ikke helt … og derfor er en 20-års fødselsdag ikke helt så vigtig som 18-års og …

21 år

Nu snakker vi om at være “rigtig voksen”. Viser du id ude i byen, kan du komme ind de fleste steder. Nu er du for alvor ikke teenager, men en ung voksen.

25 år

Kun 5 år til 30 - i midten af 20′erne. Når du runder de 25 år, er du stadig ung, men på vej til at føle dig lidt ældre og mere moden. Generelt bliver denne dag nok ikke fejret lige så meget som, når man fylder 21, men det er stadig et næsten rundt tal.

30 år

Nu om dage siger man, at 30′erne er de nye 20′ere. Ungdommen bliver ældre og ældre, siges det. Og det passer nok meget godt. Unge har mange muligheder i forhold til uddannelse, og flere og flere kommer senere i gang med “voksenlivet” - det at få børn, hus, bil og så videre. Som 30-årig har du formentlig etableret en god del af det såkaldte voksenliv, og det er nok en af de dage, som bliver fejret med ekstra-stor stil.

40 år

Vi springer de 35 over og går direkte til 40. Hvis ikke du har erkendt det, så er du i hvert fald voksen nu. Meget. Du kan måske stadig fyre den af, men ungdomligheden er der ikke på samme måde. Desværre. Mange vil ikke gøre for meget ud af den dag, de fylder 40, for det minder dem for meget om, at de er på vej til at blive gamle … eller måske ikke gamle, men i hvert fald ældre, end de selv helst ville have det.

50 år

Midtvejskrisen er forbi. Du er halvvejs til at blive 100 år, og du ved, at de færreste bliver gamle. Enten fejrer du fødselsdag for fuld udblæsning, eller også prøver du at glemme din alderdom. Du på vej til at blive “det grå guld”, om du vil det eller ej.

60+

Familien er meget muligt det vigtigste for dig, når du når denne alder. Det er ikke længere så meget dig selv, du vil fejre, men dine eventuelle børn og børnebørn.

Konklusion

Alder er en finurlig ting, og det er fødselsdage også. For hvert år går der cirka 365 dage, og hvis du regner med at leve til du er 100 år, så lever du 36.500 dage. Er du et “gennemsnitsmenneske”, så er det nok noget kortere.

Lever du dit liv, som du ønsker det, lige nu, eller bruger du en masse tid og energi på at bekymre dig?

Tilkendegiv gerne din mening …

Se også: tillykkekort.