Tag-arkiv: Hundetips

Hundetræning online - Gratis hundetræning baseret på afprøvede metoder

Jeg vil her på bloggen afprøve noget helt nyt. En serie af artikler, som jeg kalder gratis hundetræning online. Det handler simpelthen om de mest basale ting om opdragelse og kommunikation med hunde. Alt lige fra, hvordan du får hunden til at tisse udenfor fremfor indenfor, hvordan du får hunden til at gå pænt - og meget mere. Det hele er baseret på personlige erfaringer og hjælp fra min ven Casper, som er en af Danmarks bedste hundetrænere/hundelyttere. Du får simpelthen hundetips helt gratis - hundetips, der virker og er afprøvet af mig personligt.

Jeg synes, der mangler en samlet oversigt over guides til, hvordan du opdrager en hund bedst. Jeg er opvokset med hunde, men først her for ca. 6 måneder siden fik jeg min første hund, en formel 1 labrador retriever-tæve, som hedder Luna.

Hun er fantastisk. Lærenem, trofast, smuk og ikke mindst intelligent. Men der skal arbejdes og kommunikeres på den rigtige måde, for at få hende til at være “ordentlig”.

Gratis hundetræning online - hundetræning på internettet

Inden vi går i gang:

Husk altid at konferere med din hundelæge, når det gælder kost. Han/hun ved bedst. Jeg er hverken hundelæge eller hundetræner, men jeg arbejder med metoder der virker. Alle de tips, jeg har fået, er primært nogle, jeg har samlet op på nettet, lært fra bekendte, og i særdeleshed fra min ven Casper, som er professionel hundelytter og nok den bedste til hunde, jeg kender i hele verden.

Er du villig til at betale få penge for at lære, hvordan du kommunikerer 100 % rigtigt med dig hund, så er det Casper, du skal have fat i! Han er oplært af den verdenskendte hundelytter Jan Fennel. Hvis ikke du ved, hvem Jan Fennel er, så har du levet under en sten, og så skal du i gang med at læse hendes bog, “Hundelytteren” nu, eller have fat i Casper! Han kan findes her: Ulvehunde.dk.

Hundetræning: Alle mine hundetips baseret på afprøvede metoder

Her er en oversigt over alt - eller næsten alt - hvad du behøver at vide for at få en dejlig hund.

Denne side bliver opdateret løbende.

Vil du følge med?

Hold dig opdateret med de seneste nye, afprøvede hundetips, der virker. Det er nemt og selvfølgelig gratis:

Abonnér på hundetips fra InfoBlog via RSS-feed eller …

Få hundetips fra InfoBlog direkte til din mailbox

Disclaimer

Alle tips vedr. hundetræning, hundeopdragelse og hundekommunikation er efter eget ansvar. At det virker for mig og netop min hund, betyder ikke nødvendigvis, at det virker for dig og din hund. Men jeg lover een ting: Alt det, jeg skriver om her, er afprøvet af mig personligt, på min f1 labrador retriever-tæve. Og har metoderne ikke virket, så skriver jeg det tydeligt! Visse hunderacer og hunde er mindre eller mere lærenemme. Sådan er det bare.

Og vil du vide, hvordan vores egen Luna ser ud, så kan du se billeder af hende herunder. Pas på, at din hanhund ikke ser billederne. Hun er lækker! :D

Luna Labrador - Formel 1 labrador retriever

Det er tilladt at bruge billedet af Luna, såfremt der bliver henvist til dette indlæg.

Hundelytter Jan Fennels Amichien Bonding - Naturlig adfærdstræning

Lær at opdrage din hund på den helt korrekte måde med Amichien Bonding - den naturlige måde, at kommunikere med din hund på. Det handler ikke om traditionel adfærdsbehandling eller hundetræning, men at kommunikation. Lær at tale hundens sprog med Jan Fennels “Hundelytteren”.

Hundelytter eller hundetræner - eller rettere sagt: Amichien Bonding eller hundetræning? Det er et spørgsmål, du bør stille dig, når du får en ny hund i hjemmet - uanset om der er tale om en hvalp eller fuldvoksen hund. Efter at have taget et hurtigt kig i bogen Hundelytteren af Jan Fennel, er mine øjne for, hvordan man bør opdrage sin hund, virkelig åbnet.

Jeg er hverken hundelytter eller hundetræner

Det skal straks siges, at jeg ikke har den store erfaring i forhold til hundeopdragelse - faktisk ingen erfaring overhovedet - men emnet hundeopdragelse interesserer mig, idet jeg altid har elsket hunde. Hjemme hos os planlægger vi at udvide med et nyt familiemedlem - en formel 1-labrador retriever (en hvalp), og det er vigtigt for os, at vores første hund bliver opdraget korrekt … helst på en naturlig måde.

Min ven, som er uddannet hundelytter ved Jan Fennel, har anbefalet os, at vi læser hendes bog Hundelytteren Jeg har kun lige læst mig igennem de første 4 kapitler, men allerede nu har jeg lært en masse brugbare metoder, som faktisk virker helt utroligt! Jeg har prøvet metoderne på en labradorhvalp, som tilhører nogle bekendte, og efter to dage kunne jeg mærke nogle markante forskelle. Jeg er blevet bedre til at kommunikere. Læs med her om, hvad Amichien Bonding drejer sig om.

Hvem er Jan Fennel?

Jan Fennel har altid haft en stor kærlighed for hunde, og i hendes tid som “almindelig hundetræner” har hun gjort sig mange erfaringer - gode såvel som dårlige. Efter mange års arbejde med hunde, blev hun anerkendt i “hundekredsene”, men der var nogle spørgsmål, som hun i sin tid som hundetræner ikke har kunnet få svar på.

Ved at studere videoer af ulve og sine egne hunde meget intensivt, kom hun frem til, hvorfor hunde - som stammer fra ulven - gør, som de gør. Jeg vil gerne fortælle lidt om, hvad jeg har lært om hunde og hundeadfærd, efter at have læst blot 4 kaptiler af Hundelytteren.

Er det hunden eller dig, der er lederen?

Har du oplevet, at din hund gør eller ødelægger ting, når den er alene hjemme? Har du oplevet, at den hopper op ad dig og dem, der kommer på besøg hos dig? Hiver den i snoren? Svaret på denne adfærd er nok ikke lige, hvad du havde regnet med:

Hunden bliver bekymret

Som udgangspunkt ser hunden faktisk sig selv som leder. Dvs. at du som hundeejer er lavest i hierarkiet. Hunde er flokdyr og lederen beskytter de andre i flokken - så når du - hundeejeren - forlader flokken (hjemmet), bliver hunden faktisk bekymret for dig, og det er dérfor, den kan finde på at bide i tøj, møbler, ledninger og gø som en vanvittig, når du ikke er hjemme.

Lad være med at hilse

Når du kommer hjem efter at have været væk i længere tid, skal du ignorere din hund fuldstændig, hvis den begynder at hoppe op ad dig. Det kan være svært, fordi du sikkert elsker den og gerne vil hilse på den. Men ved at du ignorerer den i måske 5 minutter, og så først derefter går over og hilser på den, viser du, at det er dig, der er lederen - dig, der bestemmer.

Gå først ud af døren

Når ulve går på jagt, er det altid lederen, som starter med at gå forrest, ganske enkelt for at tjekke for farer, om kysten er klar. Oplever du, at din hund altid prøver at presse sig “forrest i køen”, når du åbner døren, fordi I skal på tur? Jamen så er det ganske enkelt fordi, den tror, den er lederen. Hvis du konsekvent altid går ud af døren først, sender du et signal til din hund, at du er lederen.

Spis først

Det er altid alfaulven, som spiser først. Resterne bliver derefter levnet til resten af ulveflokken. Ved at imitere denne adfærd, kan du markere din rolle som leder over for din hund. Fyld madskålen, efter du selv har spist.

Konklusion

Ovenstående metoder har jeg afprøvet, og allerede efter to dage var der en forskel på, hvordan den førnævnte labradorhvalp var over for mig. Hun blev nemmere at have med at gøre - hev mindre i snoren, var mere rolig.

Jeg vil virkelig anbefale dig at læse Hundelytteren. Derudover findes der også bogen Hundelytteren i praksis, hvor du mere konkret lærer at gå i dybden med diverse metoder.