Tag-arkiv: Labrador

Labrador golden retriever - en hund for alle og især for nybegyndere

En golden labrador retriever er i sandhed menneskets bedste ven. Her er gode info om labradoren - hvalp såvel som fuldvoksen. Vidste du i øvrigt, at det hedder retriever, fordi denne hund engang for mange år siden blev brugt som en retriever - en “henter” eller “indsamler”. Hunden hentede nemlig byttet, efter det var blevet skudt af jægeren.

Labradoren er den mest populære hunderace i Danmark. Det er en god “start-hund”, fordi den er så nem at have med at gøre. En labrador golden retriever er den mest populære af dem alle.

Hvorfor hedder det “retriever”

Ordet retriever stammer faktisk fra helt ældre dage. Labradoren blev engang brugt til at hente - engelsk: retrieve - det bytte, som jægeren havde fundet.

Golden retriever er så den hund, de fleste i Danmark vil have. De har lang pels, de er søde, intelligente, og den blonde/gylde farve er åbenbart det, som danskerne helst vil have. Derudover er der også formel 1-labradoren, som er en mindre udgave - så at sige - af denne hunderace. Og det kan være rart, at hunden er mindre, men af samme sind. Mindre hunde er nemmere at have med at gøre - de fylder mindre.

Labradoodle

En labradoodle er en blanding (hybrid) af racerne labrador retriever og standard- eller miniature-puddel (engelsk: miniature poodle).

Se i øvrigt billige priser på hundeartikler til din labradoodle hos PetDreams.dk - Kan varmt anbefales :)

Labradoodles er meget populære i blandt andet U.S.A., hvor blandt andre flere kendte amerikanere også har stor glæde af dem. Idet labradoodlen er meget allergivenlig, og har denne hunderace opnået stor succes hos mennesker med hundeallergi.

Labradoodle sælges - Labradoodles til salg?

Jeg har læst mig til, at man på Labradoodles.dk kan bestille et kuld hvalpe. Om tilbuddet gælder her og nu, kan jeg dog ikke sige. Jeg har endnu ikke hørt om andre steder i Danmark, hvor man kan købe labradoodles, men hører gerne fra dig, hvis du har hørt om eller selv kender et sted. Skal man absolut have fat i en, kan man alternativt bestille i udlandet.

Da jeg selv har en formel 1 labrador, er jeg naturligt interesseret i denne hybridrace. Har du selv en doodle derhjemme, kender du en, eller ved du, hvor de kan købes i Danmark, må du hjertens gerne skrive en kommentar herunder.