Tag-arkiv: Lykkepiller

Depressionstest og depression - Test dig selv online her, gratis og selvfølgelig 100 % anonymt

Praktiserende læger og kyndige anvender som regel et skema til at teste om, hvorvidt man er deprimeret. Sådan en depressionstest kan du tage online, hvis du har svært ved at tage skridtet hen imod professionel hjælp. Læs mere om, hvordan du kan teste dig selv for depression i denne artikel.

Gå direkte ned til testen »

Nogle har svært ved at henvende sig til deres læge, hvis man sidder med tankerne om, at man måske er deprimeret. Der er bestemt heller ikke noget sjovt i at gå til lægen med en forespørgsel om en depressionstest - men endnu sværere er det at gå med disse tanker helt alene.

Som udgangspunkt vil jeg til en hver tid anbefale dig at kontakte din læge, hvis du mener, at du den seneste tid eller i værste fald i en længere periode har gået med nogle tunge tanker, der måske kunne være af særlig depressiv karakter.

Nogle er også “bange” for at komme ud med den slags tanker, fordi det måske virker pinligt. Det kan være, at din læge har virket lidt uforstående overfor tidligere problemer, du er kommet med … men så er det måske også tegn på, at du burde skifte ham/hende ud?

Test dig selv med Psykiatrifondens depressionsskema

[STARRATER]

Med dette skema skal du svare på nogle spørgsmål, og når du har lagt tallene fra resultaterne sammen, kan du få en overall score, som kan give en indikation om, hvorvidt du måske er deprimeret eller ej.

HUSK, at en høj score ikke nødvendigvis betyder, at du er deprimeret. Diagnosen depression stilles bl.a. ud fra samtaler med din læge, hvor denne test blot benyttes som hjælpeværktøj. Du er i øvrigt velkommen til at dele dit resultat 100 % anonymt ved at lægge en kommentar nederst på denne side; det er der mange andre, der også har gjort.

Psykiatrifondens depressionstest

Fik du en høj score?

Der er mange måder, hvorpå du kan komme ud af din depression, og hvis du er kommet til den konklusion, at din læge, psykolog, psykiater osv. ikke kan hjælpe dig nok, findes der - ud over forskellige råd om kost, motion og socialt samvær med andre mennesker - også andre hjælpemidler, som er naturlige og effektive.

Prøv at tage et kig på Malte Langes lydbog Kom ud af depression - fornyet glæde og overskud. Malte Lange er utroligt dygtig inden for hypnose og NLP, og rigtig mange har opnået gode resultater ved at lytte til hans lydbøger om personlig udvikling :)