Tag-arkiv: Rygestop

Endelig ikke-ryger - Anmeldelse af Allen Carrs bog om rygestop

Kvit smøgerne med Allen Carrs rygestop-bog, “Endelig ikke-ryger”. Du får ingen abstinenser, og det kræver ikke viljestyrke. Det lyder næsten for nemt. Og det er det også. Endelig ikke-ryger hjalp mig, og den kan også hjælpe dig. Du har intet at miste ved at læse bogen - og du har alt at vinde! Succesraten er slående. Kvit cigaretterne for altid.

Allen Carr gik fra at ryge 100 cigaretter om dagen til 0, og han har skrevet en bog om, hvordan han nemt kvittede tobakken.

Du kan finde bogen billigst hos Adlibris.dk

Jeg har tidligere skrevet en kort anmeldelse af denne rygestop-bog, læs den korte anmeldelse her: rygestop-bog. Men denne gang har jeg valgt at gå lidt mere i dybden.

Allen Carr fortæller i sin bog Endelig ikke-ryger - den lette vej til rygestop - på engelsk: Allen Carr’s Easy Way to Stop Smoking - om, hvordan rygning nærmest overtog hans liv. Han havde kontrol over alle andre områder i sit liv, men rygningen kunne han ikke kontrollere. På en “god” dag røg han ca. 100 cigaretter om dagen, og han røg aldrig under 60.

Dagen, der ændrede Allen Carrs liv

En dag tog Allen til en hypnotisør, som skulle hjælpe ham med at kvitte cigaretterne. Allen forklarer i bogen, at han ikke tror på trolddom og feer, og han var meget skeptisk, inden besøget hos hypnotisøren. Efter hypnosen havde han fuldstændig mistet lysten til at ryge. Men hvordan kunne det lade sig gøre? Hvad var det, der gjorde, at han ikke længere havde behov for at pulse på den ene smøg efter den anden?

Allen Carr har sidenhen dedikeret sit liv til at hjælpe andre med at stoppe.

Det er nemt at stoppe med at ryge

Det var sådan Allen oplevede det. Og nu skulle han prøve at løse mysteriet: Hvordan kunne det være så nemt? Endelig ikke-ryger skiller sig ud fra andre rygestop-bøger på den måde, at det kun er en lille del af bogen, som omhandler kræft og andre skræmmeelementer. Du finder heller ej billeder af rygerlunger eller andet. Hovedtemaet i bogen er at fjerne de mange illusioner, der er forbundet med rygning. Den endelige konklusion er, at der ikke er en eneste fordel ved at ryge.

Endelig ikke-ryger er en bog, som virkelig trænger igennem med budskabet om, at et rygestop i sidste ende er den eneste løsning. Når du læser bogen kapitel for kapitel, er det som om, du gradvist mister lysten til at ryge. Når du har læst bogen færdig, har du valget om at stoppe eller fortsætte dit liv som ryger. Har du forstået bogens budskab, vil du indse, at der kun er én vej at gå …

Easyway - Ingen nikotinsubstitutter

Selve metoden går under navnet Easyway, fordi det er den lette vej til et succesfuldt rygestop. Du stopper ganske enkelt uden at skulle bruge viljestyrke, uden at bruge nikotinplaster, nikotintyggegummi og andre former for nikotinsubstitutter. Allen Carr forklarer, at nikotin er et giftstop, og det at bekæmpe nikotinafhængighed ved hjælp af anvendelse af nikotin i andre former er direkte tåbeligt. Du bør ikke bekæmpe afhængighed af et stof ved at fylde dig med selv samme stof. Med andre ord, så er nedtrapning en dårlig løsning. Der er mange, der kvitter cigaretterne ved at trappe ned, men rigtig mange falder også i igen. Med Easyway lærer du at blive en glad ikke-ryger, som ikke skal leve med abstinenser.

Rygestop-klinikker verden over

Allen Carr har stor succes med sine klinikker. Han er så sikker i sin metode, at du får pengene tilbage, hvis du ikke stopper med at ryge. Med andre ord, så har du intet at miste og alt at vinde, hvis du tilmelder dig. Og har du ikke lyst til at bruge penge på hverken klinik eller bog, så kan Endelig ikke-ryger kan lejes på biblioteket, gratis.

En af illusionerne ved cigaretter

I bogen bliver der forklaret, at du ikke får et “boost” af at ryge cigaretter. De hjælper på hverken stress eller “dårlige dage”. Den følelse, du opnår ved at tænde for en cigaret, kommer af, at du lindrer dine nikotinabstinenser. Du bliver stresset og irriteret, hvis du ikke får din smøg, og det eneste smøgen gør, når du endelig tænder den, er, at du fjerner abstinenserne. Det er en afhængighed. Nikotin er et af de stoffer, man bliver hurtigst afhængig af.

Du bliver altså ikke mindre stresset af at ryge. Hvis du tager et kig på en gruppe ikke-rygere og en gruppe rygere, der ikke får lov til at suge på deres cigaret … hvem ser så mest urolig ud? Svaret kender du allerede.

Konklusion

Endelig ikke-ryger hjalp mig med at stoppe. Bogen har også hjulpet mange andre, herunder berømte mennesker som Ellen Degeneres, Richard Branson og mange andre. Metoden virker, og den kan også virke på dig. Det er det mest naturlige og nemmeste rygestop overhovedet.

Læs bogen. Du har intet at miste!

Eksterne henvisninger

Champix: Information

I dette indlæg vil jeg forsøge at samle alle informationer om rygestop-pillerne, Champix. Få svar på de gængse spørgsmål, såsom: Hvordan virker det? Hvad koster det? Virker det? Hvilke bivirkninger er der? Og meget mere.

Jeg vil starte med at henvise til de artikler, jeg allerede har skrevet. Måske kan du finde det, du leder efter her:

Information om Champix-piller til rygestop

Indlægget vil blive opdateret løbende med tiden, når jeg får skrevet mere og selv får prøvet pillerne. Mit mål er, at jeg inden udgangen af oktober 2010 selv skal påbegynde et rygestop med disser piller, som allerede er købt og betalt for, efter at have fået en henvisning hos lægen. Så her ind igen, hvis det har interesse :)

Champix og depression

Nu hvor jeg selv har taget skridtet hen imod at påbegynde et rygestop med Champix, er jeg også begyndt at lave research for at finde ud af, hvilke bivirkninger, der er, og hvilke informationer, der ellers er at finde om disse rygestop-piller. Indtil videre er jeg kommet til den del af researchen, som omfatter bivirkninger og generel info.

Hvorvidt Champix har virket for mig og om jeg har mærket til bivirkninger, kan jeg af gode grunde ikke skrive om nu, da jeg jo endnu ikke er begyndt med at tage dem. Men er du interesseret i at følge mit rygestop, kan du vende tilbage til bloggen på et senere tidspunkt.

Men for at vende tilbage til det med depression og Champix:

Som jeg forstår det: Champix (som dengang sikkert gik under et andet navn) er lige som med Zyban (der også er et middel mod rygestop) blevet brugt som medicin mod depression. På et tidspunkt har man så registreret, at mange af de mennesker, der tog medicinen, også stoppede med at ryge.

Men der er mere til sagen i forhold til depression og Champix: Depression er nemlig også en af de (meget) sjældne bivirkninger, som kan fremkomme, efter man er stoppet med at tage pillerne. Som nævnt, skulle det være en meget sjælden bivirkning. En ting er, at rygestop i sig selv kan aktivere depression, men det får mig til at tænke på noget andet, der vedrører depressionsmedicin: Hvis du stopper med at tage depressionsmedicin - uden at trappe ned - så er der også risiko for, at man får tilbageslag og altså bliver endnu mere deprimeret.

Hvad mener du om dette?

Rygestop med laser – Laserbehandling mod rygning

Laserbehandling mod rygning kan godt vække frygt hos mange, og det er der ikke så meget at sige til. Personligt synes jeg, det lyder som en speciel løsning, hvis man endelig skal i gang med et rygestop. Men hvad er det helt præcis laser kan gøre? Hvordan kan man stoppe med at ryge med laser, hvordan foregår det, og er der smerter involveret i forbindelse med sådan en laserbehandling?

Jeg har selv forsøgt mig med rygestop på forskellige måder. Bl.a. vha. kold tyrker og ved at læse Endelig ikke-ryger - en rygestop-bog skrevet af Allen Carr, som selv røg 100 cigaretter i sin “storhedstid”. Den kan jeg personligt anbefale i stedet for at bruge laser. Du kan finde bogen billigst hos Adlibris.dk lige nu.

Jeg kan sige med det samme, at begge ting fik mig til at kvitte smøgerne, men jeg er sidenhen også startet igen. Nu sidder jeg så i saksen igen - jeg vil gerne holde op, men spørgsmålet er: hvordan?

Igennem årene har jeg lært en del om rygestop - primært fra Endelig ikke-ryger - og viljen og lysten til at stoppe er der bestemt stadig. Jeg har overvejet sådan et laser-rygestop, men jeg føler stadig, at jeg ikke har nok viden om laserbehandling generelt og især om laserbehandling i forhold til rygning.

Hvad er rygestop-laserbehandling egentlig?

Af hvad jeg har tilegnet mig af viden på dette område er som følger. En behandling med laser gør overhovedet ikke ondt; det er da altid noget. Og flere kilder melder, at det faktisk har været effektivt, dvs. succesprocenten er relativt stor. Behandlingen tager ikke lang tid, og folk melder, at de efter en behandling har mistet lysten til cigaretterne helt.

Har du prøvet det?

Hvad jeg godt kunne tænke mig er, at få nogle input fra nogle, som rent faktisk har prøvet det. Om det er med succes eller ej er for så vidt ligegyldigt. Jo flere input jo bedre.

Rygestop-bog – Stop med at ryge med Endelig ikke-ryger

Er du en af dem, som ønsker at kvitte cigaretterne, så er Allen Carrs bog Endelig ikke-ryger en best-seller på markedet for rygestop-bøger. Læs om den her.

Er du en af dem, som ønsker at kvitte smøgerne, eller kender du en, der gerne vil - eller kunne have godt af det. Så er Allen Carrs rygestop-bog Endelig ikke-ryger bogen over dem alle. Den har i hvert fald haft positiv virkning for rigtig mange. Læs resten