Tag-arkiv: Slankekur

Effektiv slankekur, der virker hurtigt - Tab 20 kg på ca. 3 måneder

Se, hvordan jeg opnåede et vægttab, der overgik mine vildeste drømme. Det er i sandhed en effektiv slankekur, der virkelig virker. Jeg smed 20 kg over en periode på ca. 3 måneder. Første måned tabte jeg mig hele 9 kg. Du kan gøre det samme. Læs med her.

Over 170 positive stemmer vidner om, at denne slankekur virkelig virker!

[STARRATER]

Effektiv slankekur: Sådan opnåede jeg et vægttab på 20 kg på blot 3 måneder.

Her er min historie om, hvordan jeg tabte 20 kg på ca. 3 måneder. Og du kan gøre det samme. Den første måned tabte jeg faktisk 9 kg. Jeg kan love dig for, at det hurtige vægttab efter den første måned motiverede mig til at blive ved med at følge denne ekstremt effektive slankekur, som jeg selv har lavet programmet til. Vil du også gerne tabe dig på kort tid, uden at tage det hele på igen, så læs med her.

På et tidspunkt fik jeg nok af, at jeg vejede så meget. Jeg vejede ca. 30 kg over min idealvægt, og det var ikke pænt. Som mange andre ledte jeg i alle kanter og hjørner på nettet efter de mest effektive metoder til vægttab. Til sidst fik jeg bare nok, for jeg læste kun - der var absolut ingen handling efter de mange timers læsning på diverse slankesider. Jeg gad det ikke mere, og en aften - omkring juletid - besluttede jeg mig for lave min egen handlingsplan for, hvordan min personlige slankekur skulle være.

Uge 1: Nedtrapning

Den første uge tog jeg mig virkelig sammen til at droppe alt usundt, lige på nær sodavand. Lad mig lige forklare: Sodavand er ekstremt usundt, men ideen var, at jeg skulle cutte mine usunde mad- og drikkevaner ned til én ting. Og da jeg var vant til at drikke godt med øl i weekenderne samt spise chokolade, slik og chips en masse, ville dette skift jo rent faktisk være et stort skridt i den rigtige retning.

Uge 2: Sund afgiftning, sund kost og motion

Ordene afgiftning og detox har mange forskellige betydninger. For nogle betyder det, at man skal sulte i en længere periode eller endnu værre: faste. Sådan er det ikke i min bog. Det betyder blot, at du dropper alt usundt. Og jeg mener alt - denne gang også sodavanden. Jeg sagde altså farvel til alle usunde sager, og så begyndte jeg at spise sundt.

Hvad vil det sige at spise sundt?

I mit tilfælde betød det, at jeg først og fremmest spiste regelmæssigt, dvs. 3 større måltider (morgen, middag, aften) samt 2-3 mindre måltider (frokost og eftermiddag). Derudover spiste jeg varieret - især til aftensmad. En sund aftensmad bestod for mig af tre ting:

 1. kød eller fisk
 2. pasta eller ris
 3. grønsager (jeg købte store grønsagsblandinger, som jeg hurtigt kunne lave i mikrobølgeovnen)

Jeg købte aldrig færdigretter. Den slags indeholder som regel meget fedt og sukker samt mange tilsætningsstoffer. Havde jeg den gang haft pengene til det, havde jeg købt økologisk, for det er meget sundere.

Inden jeg fortæller videre om motion, skal du høre det gyldne råd, som i sandhed gør, at dette forløb kan betegnes som værende en super-effektiv slankekur:

Spis indtil du er mæt!

Det lyder måske banalt, fordi det netop er så simpelt. Men det er ikke alle, der lige tænker over det. Tænk på alle de gange, hvor du bare lige skulle have en portion mere, fordi maden smager så godt. Det lyder bekendt, ikke? Tricket her består i, at du spiser langsomt, tygger maden godt igennem og lytter til din krops signaler. Siger din mave, at du er ved at være mæt, så stop med at spise. Er der mere mad på tallerkenen, så smider du det ud eller gemmer det til dagen efter. Spis indtil du er mæt.

Motion

Det er min overbevisning, at en hver sund slankekur skal have motion stående på programmet. Da jeg startede slankekuren, havde jeg i lang tid gået uden at dyrke nogen form for motion ud over at gå en smule hver dag. Det er bare ikke nok. Jeg var ret overvægtig og i meget dårlig form, men jeg tog mig sammen.

Den første dag løb jeg 5 minutter. Det er ikke meget, men jeg kan love dig for, at det var drønhårdt. I det næste afsnit vil jeg gå lidt mere i detaljer i forhold til, hvordan du kommer i gang med at løbe, uden at det bliver en sur pligt.

Sådan kommer du i gang med at løbe

Hvis du er meget overvægtig og er flov over at vise dig på offentlige steder, skal du ikke være bange. Jeg har selv følt, at jeg ikke turde løbe, fordi folk ville kigge på mig: En stor, svedig mand, der tror, han kan tabe sig ved at løbe et par minutter. Det er ikke just en motiverende tanke, vel? Idet jeg ikke kunne komme af med disse negative tanker, besluttede jeg mig for at løbe sent om aftenen og nogle gange om natten, hvor der ikke var mennesker. Har du mulighed for det, så er det perfekt. Derudover kan du prøve at finde nogle steder, hvor der ikke er så mange mennesker. Parker, små sideveje, osv.

Start langsomt og blidt

Den første dag i uge 2 løb jeg 5 minutter. Som nævnt var det ekstremt hårdt. Jeg var tæt på at opgive slankekuren. Men jeg stod alligevel ved min beslutning om at tabe mig. Jeg startede en søndag aften. Om mandagen hvilede jeg mig, og tirsdag stod den på løb igen. Denne gang løb jeg dog 6 minutter. Dagen efter, om onsdagen, hvilede jeg, og torsdag løb jeg 7 minutter. Der er noget virkelig motiverende ved at kunne øge antallet af minutter. Jo flere minutter jeg tilføjede, jo mere motiveret blev jeg.

Ovenstående er en god metode til at komme i gang, for du starter virkelig blidt ud, men du bliver bedre og bedre. Hvis det er for meget for dig at øge løbeturen med 1 minut hveranden dag, så nøjes med hver uge. Du kan også gøre det, at du veksler mellem hurtig gang og løb, hvis det er mere overkommeligt.

Jeg tabte 9 kg på 1 måned

Efter at have fulgt mit eget slankeprogram i en måned, kunne jeg se på min krop, at der var sket en ændring. Jeg blev helt overrasket over, hvor slank jeg var blevet. Jeg steg op på vægten, og den sagde, at jeg var blevet 9 kg lettere. Det var en fantastisk fornemmelse. Jeg ikke bare så bedre ud, jeg havde det også meget bedre. Jeg følte mig sund. Her måtte jeg erkende, at jeg havde lavet et program, der - i hvert fald for mig - havde fortjent at blive kaldt for verdens bedste slankekur.

Det skal siges, at de første kg, du taber dig, kan være vand. Det har jeg i hvert fald læst mig til. Der kan også være tale om tab af muskelmasse. Hvis dette er et stort problem for dig, skal du supplere med styrketræning.

Jeg blev altså ved med at køre denne livsstil i 3 måneder, og kiloene røg hurtigt af. 3 måneder senere var jeg 20 kg lettere. Jeg havde det virkelig godt med mig selv. Jeg følte mig sundere end nogensinde, og jeg kunne endelig passe noget ordentlig tøj.

Effektiv slankekur - Opsummering

Jeg ved, at denne artikel er meget lang. Så jeg vil her til sidst lave en opsummering af denne effektive slankekur. Her er en tjekliste:

 1. Start med at trappe ned på usunde sager. Brug ca. 1 uge.
 2. Derefter skal du droppe alt, der er usundt.
 3. Spis 3 hovedmåltider og 2-3 mindre måltider hver dag.
 4. Det gyldne råd: Spis kun indtil du er mæt.
 5. Løb hveranden dag. Start ud med 5 minutter den første dag, og forøg antallet af minutter med 1 for hver løbetur eller hver uge.

Og det var så det. Den bedste slankekur, jeg kender. Har du nogle tilføjelser eller kommentarer til denne artikel, er du mere end velkommen til at skrive herunder i kommentarfeltet.

Kunne du lide min artikel, så giv den da lige 5 stjerner med på vejen :) Det ville jeg sætte stor pris på:

[STARRATER]

En endnu nemmere og bedre kur: Stenalderkost!

Lige en opdatering: Hold da op, hvor er der mange, som har rost denne kur. Jeg er virkelig taknemlig for, at jeg kan hjælpe andre :) Du skal vide som læser, at det er en del år siden, jeg fandt på denne kur, så der er sket en del siden sidst. Jeg har faktisk fundet en diæt kaldet stenalderkost (på engelsk: Paleo diet), som jeg har kørt med siden oktober 2011 frem til i dag. Og den er endnu bedre, fordi den er nemmere at holde i længden, og så må du spise dig lige så mæt, du vil + du får meget energi! :)

Hvis du ikke har hørt om stenalderkost, så må jeg sige, at jeg virkelig kan anbefale det. Det har ændret mit liv fuldstændigt: jeg har ikke kun tabt mig yderligere, men jeg har også fået mere energi, pænere hud og er sågar holdt op med at snorke (!) Mange melder også om, at deres depression og forskellige allergier er væk.

Du kan finde den officielle bog om stenalderkost hos Saxo.com

Tab 10 kg hurtigt på 1 måned eller 2 måneder på den sunde måde

Først og fremmest er det vigtigt at påpege, at der ikke er én bestemt kur, der virker for alle. Her finder du heller ej en ekstrem genvej til et helt vildt og usundt vægttab - det drejer sig blot om at omlægge din livsstil fuldstændigt, hvor du udelukkende fokuserer på en ting: Slankekur.

De 10 kg er vejledende. Det kan sagtens være, at du kun taber dig 5 kg, det kan også være, at du taber dig 12 kg. Hvis du følger disse råd, vil du uanset hvad tabe dig rigtig meget i løbet af den ene måned eller de 2 måneder, hvor du vælger at følge rådene.

Lad os gå i gang.

For at opnå et stort vægttab, skal du ganske enkelt spise mindre. Dvs. du skal forbrænde flere kalorier end du indtager. Det giver mening, ikke? Men når du spiser mindre (end normalt), er det utroligt - og jeg gentager: utroligt - vigtigt, at du varierer din kost og i hvert fald i denne forbindelse udelukkende spiser det sundeste af det sundeste.

Mere om det at spise mindre lidt længere nede.

Vil du opnå et vægttab, hvor du taber 10 kg hurtigt, skal du indstille dig på at droppe alle usunde ting. Og jeg mener alle! Ingen slik, ingen chips, ingen sukker på din havregryn, ingen chokolade. Nothing! Sodavand er fy-fy.

Alle madvarer skal være med minimalt fedtindhold. Køb kun det slankeste kød osv.

Hvis du kan holde dig til økologisk mad, er det fint, men ikke nødvendigt.

Hvordan spiser jeg mindre?

Nu skal du ikke spise, så du sulter. Det er vigtigt at påpege! Dette er ikke en sultekur, selvom 10 kg på 1 måned eller 2 er et relativt hurtigt vægttab. Fidusen er, at du igennem 1 måned eller 2 - afhængigt af, hvor lang tid du følger kuren/omlægningen - lærer at mærke, hvornår du er mæt og sulten. Firkantet sagt, så er vi mennesker enormt dårlige til at registrere mæthed, fordi vi ofte spiser hurtigere end det, vi kan registrere. Så hemmeligheden er at spise langsomt … meget langsomt. Jo langsommere jo bedre. Spis små mundfulde, og mærk på dig selv mens du spørger dig selv, er jeg mæt nok til ikke at skulle spise mere? Husk at tygge maden rigtig meget. Lær at nyde den. Vi spiser ofte så hurtigt, at vi ikke kommer til virkelig at smage, hvad maden smager af.

Når du har mestret det med mæthedsfornemmelse, skal du huske at spise flere måltider om dagen. Især hvis du vænner kroppen til at spise meget, meget lidt er det vigtigt, du hele tiden holder den i gang. Ved at gøre dette kan du faktisk på en sund måde holde kroppen i gang uden at spise hvad der virker til at være særligt meget.

Nu er det tid til motion. Motionér hver anden dag. Dagene imellem skal du bruge til at restituere. Kroppen skal hvile. En rigtig god ting er at supplere med let styrketræning på de dage, du motionerer (du kan let kombinere de to ting, hvis du går i et fitnesscenter), fordi du kan risikere at tabe muskelmasse fremfor fedt. Det er på ingen måde hensigten med denne kur. Mht. motion, er det også vigtigt, du finder dit eget tempo. Overbelast ikke kroppen. Du skal blot svede igennem og få en god fornemmelse i kroppen. Det er bedre med lidt end for meget.

Kosten er det allervigtigste i denne kur. Sund mad fordelt på mange små måltider. Du kommer ikke til at sulte, du får det, kroppen har brug for, og du vil tabe dig måske 10 kg. Og så er den måned eller 2 hurtigt omme.

Føler du dig på noget tidspunkt dårlig, sløj, svimmel, så gør du det forkert. Dette er blot en metode til at spise godt, sundt og mindre. Følg rådene på egen regning. Jeg kan stå inde for, at dette kan være en super-sund slankekur, men hvis du gør det forkert og for ekstremt, så kan det hurtigt også blive ekstremt usundt.

Vægttab på maven - Hvordan smider man mavefedtet?

Kan man smide mavefedtet ved punktforbrænding, eller er det en myte? Og hvor farligt er det egentlig at have for meget fedt på maven? Det kan sagtens lade sig gøre at smide vægt, så maveskindet fremstår flot. Det kan gøre hurtigt om nemt med de rette metoder. Skal dit maveskind være (næsten) fedtfri, så kig med her.

Der er rigtig mange, som søger en effektiv metode til at opnå et vægttab på maven. Hos nogle synes fordelingen af fedt at være ekstra synlig på maveregionen, og det er naturligvis ikke noget, som behager de fleste. Men kan man overhovedet tabe sig på maven, uden at resten af kroppen følger med? Læs resten

Hvordan går det med slankekuren?

Så er det vist på tide, at jeg opdaterer lidt om, hvordan det er gået med mit lille nytårsforsæt: Slankekur 2011.

Jeg er ikke så meget for det der med at veje mig, men sidst, jeg vejede mig, lå den på 2 kg mindre end, da jeg startede. Så det virker!

Dog har jeg også haft nogle dage, hvor jeg har “syndet”, og det har sikkert påvirket kuren en del.

Hvad har jeg så spist?

Jeg kan starte med at sige, at jeg absolut ingen motion har dyrket, ud over at have danset til technomusik i ny og næ :P

Men vi - dvs. min kæreste og jeg - har spist ret sundt.

Kuren går - som jeg har nævnt tidligere - ud på, at vi undgår kulhydrater så godt som muligt. Det er kun lige i weekenden, hvor jeg har lavet hjemmelavet pizza med den tyndeste bund (skal jo undgå især de dårlige kulhydrater såsom lyst brød!).

Vi har spist rigtig meget hvidkålssuppe. Vi har læst, at det skulle være rigtig godt i forbindelse med en slankekur. Derudover har vi bare undgået alt, der hedder pasta, ris, brød, havregryn osv.

Det virker, og jeg er spændt på, hvordan det kommer til at være, når måneden er omme. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at tabe os. Men hvor meget, det bliver, det bliver sjovt at se :)

Hvis du er interesseret i at følge med i, hvordan det går, så kan du abonnere på min blogs RSS-feed her: https://feeds.feedburner.com/infoblogdk

Nytårsforsæt: Slankekur 2011 - Hvor mange kilo kan jeg tabe på 1 måned?

Jeg er i dag tirsdag den 4. januar 2011 startet på en slankekur, hvor jeg vil se, hvor mange kilo, jeg kan tabe mig på ca. 1 måned. Læs om slankekuren her.

Kæresten og jeg har startet op i går aftes med at lave en hvidkålssuppe. Vi brugt en simpel opskrift og krydret lidt til med chili, hvidløg og tacosauce, så der er noget bid i suppen. Ideen er, at vi skal tabe os ved at undgå kulhydrater så godt det nu kan lade sig gøre.

Da vi begge to lige har været syge og ikke er kommet helt ovenpå, venter vi med motion. Men det vigtigste i slankekuren er også kosten. Vi skal undgå at spise (for mange) kulhydrater, og vi skal i det hele taget bare indtage færre kalorier, end vi forbrænder.

Jeg har hørt at kvinder forbrænder 2000 kalorier og mænd 2500 på et døgn. Så dér har vi også vores udgangspunkt i, hvor meget vi må spise. Det bliver spændende, og jeg kommer til at opdatere løbende herinde om, hvordan det går :)

Slanketips - Her er det bedste slanketip, der virker bedst

At slanke sig ved hjælp af gode tips er vigtigt, hvis du vil være sikker på, at du kan tabe vægt hurtigt og effektivt, uden skæve “bivirkninger”. Det bedste slankeråd er ikke som du tror. Det har ikke noget at gøre med, at du skal følge et striks træningprogram til en slankekur, men noget helt andet. Rådet er simpelt, men ekstremt effektivt. Spis kun, indtil du er mæt.

Nettet er fyldt med slanketips, som måske virker - gode som dårlige … og nogle endda decideret farlige - med andre ord: de kan skade dig på lang sigt! Derfor er det vigtigt, at du forholder dig kritisk til de slanketips, du finder frem til. Lyder det for godt til at være sandt - eksempel: tab dig 10 kg på en uge (måske et overdrevet eksempel) - så skal du lytte til din fornuft. Er du i tvivl om, hvorvidt et bestem slanketip er for godt til at være sandt, så bør du kontakte din læge - især, hvis du har kroniske eller andre sygdomme.

Gode slanketips

Det er vigtigt, du forstår, at det at slanke sig er en længere proces. Det kan godt gøres hurtigt - men så skal du være klar over, at der er ekstremt stor chance for, at du tager vægt på igen, efter du har slanket dig. Tænk hellere på en langsigtet løsning, i stedet for en kortsigtet, der kun giver vægttab i kort tid.

Du har vel heller ikke intentioner om at tabe dig i nogle uger, for efterfølgende at tage på igen, vel?

FØLGENDE SLANKERÅD HJÆLPER DIG:

- Økologisk mad gør sund: Der er flere næringsstoffer i økologisk mad.

- Dyrk motion: Hvis det kommer som en overraskelse for dig, at du skal dyrke motion for at blive og forblive slank, så er du ude på et skråplan - desværre. En halv times bevægelse om dagen er vigtigt. Hvis det er for meget for dig til at starte med, så dyrk kun en smule motion. Det vigtige er så, at du forbedrer dig hele tiden, dvs. dyrker mere og mere motion. Du kan for eksempel løbe en tur på 5 minutter den første dag. På anden- eller tredjedagen kan du løbe 6 minutter, og så videre.

- Spis indtil du er mæt: Kender du det, at du bare skal tage én portion mere, fordi det smager så godt … men egentlig er du mæt? Sådan har vi det alle sammen engang imellem. Men sandheden er, at vi ikke har reelt behov for den ekstra portion mad. Det er den gode smag og følelserne, der spiller ind. Spis derfor kun til du er 100 % mæt.

Dette er det gyldne råd! Hvis du spiser sund mad, men for meget af det, så tager du på. Ganske enkelt.

Slankekur for mænd, kvinder og børn - Det skal du vide om kure

Slankekur for kvinder, mænd eller for børn. Hvad du skal vide, inden du vælger en kur. Det kan sagtens lade sig gøre at blive slank i en fart på nogle uger, men du skal også lige vælge den rigtige kur, og du skal være villig til at arbejde hårdt for det og have fokus på dit endelige mål: at tabe sig. Læs her om forskellene på de forskellige grupperinger. Hvad skal man passe på med?

Slankekure for kvinder kan være lavet på den måde, at de er fokuseret på bestemte dele af kroppen - eksempelvis maven og lårene, hvor kvinder kan have specielt svært ved at tabe sig. Det handler egentlig ikke så meget om kosten, men mere om motion: Kvinder, der har for meget mavefedt i forhold til andet fedt skal fiksere deres træning eller workout på netop disse steder.

Slankekure for mænd - En mand kan egentlig følge en hvilken som helst slankekur. Den skal dog naturligvis være “sund”. Men det hænder også, at mænd har mere mavefedt end hvad godt er, og her gælder det også om den rette workout for at forbrænde fedtet på maven.

Slankekure for unge børn - Her skal du være mere påpasselig. Et fuldvoksent menneske er mere hårdfør, men børn er jo stadig under udvikling, og derfor skal du være ekstra vagtsom: du kan ikke bare sætte dit barn på en hvilken som helst hurtig kur!

Konklusion

For mænd og kvinder, der gerne vil tabe fedt på bestemte steder på kroppen, gælder de samme regler, eller rettere sagt: workouts. Hvis det for eksempel er mavefedtet, du skal komme af med, så gælder det mavebøjninger. For børn er det anderledes, og her er det bedst, at du henvender dig hos din læge, hvis dit barn har problemer med vægten.

Billig slankekur: En gratis kur findes ikke, men det kan gøres billigt

Skal du slanke dig gratis, så bør du tænke dig lidt om. Det, du har brug for, er en billig slankekur, for der findes ikke noget, der hedder gratis vægttab. Mad koster penge, men der er visse ting, du kan gøre for, at mindske udgifterne på slankemad. Læs her hvordan du sparer mest i forbindelse med din kur.

Hvis du vil have det simple svar: Ja - det koster penge at slanke sig. En gratis slankekur ville bestå af ingen mad og masser af motion - men det ville du ikke have det godt af. Det ville være decideret skadeligt for dig, og det ved du godt.

Hvor billigt kan det gøres?

En billig slankekur er betegnelsen på en proces, hvor du bruger så få penge som muligt på at opnå et vægttab efter behov. Det er klart, at der skal mad til - ellers kan du ikke leve. Så det gælder altså om at optimere således, at du køber de rigtige madvarer.

Det består en billig slankekur af

Slankemad skal vi ikke ind på - endnu. Men hvis du vil opnå et billigt vægttab, skal du købe ind af gode råvarer - sund mad, der ikke er fyldt med fedt. Det lyder jo enkelt nok, ikke? Det er det desværre ikke, for alle og en hver bliver fristede af chokolade og andre lækkerier.

Det skal du undgå

Undgå først og fremmest at købe færdigretter. De er som regel fyldt med sukker, tilsætningsstoffer og fedt. Køb råvarerne selv, og lav maden selv. Det tager tid, men det er det, der holder i længden. Spis varieret kost: køb frugt og grønt, kød, kulhydrater (ris, brød, pasta og så videre). Skal du gøre det på den helt sunde måde, så bør maden være økologisk.

Lyt til din krop og bliv slank

Dette råd er essentielt, og det vil virkelig gøre din slankekur til at være en billig slankekur: Lyt til, hvad din krop fortæller dig! Her tænker jeg på, at du skal lytte til kroppens signaler, når du spiser: Hvornår er du egentlig mæt? Ofte spiser vi for meget, fordi vi spiser for hurtigt. Et godt slankeråd er, at du spiser langsomt og tygger maden godt igennem. Når du så føler, at du er ved at blive en lille smule mæt, kan du stoppe med at spise. Test dig selv af … behøver du egentlig mere mad? Hvordan føler du dig, efter at have spist?

Du kender det sikkert godt: Du har spist noget super lækkert mad. Du er egentlig mæt, men du skal alligevel lige have den ekstra portion. Problemet er, at du ikke har behov for den. Det er faktisk de ekstra portioner, der gør, at du tager ekstra meget på.

Så det endelige råd i forhold til den billigste kur er: Spis indtil du er mæt …

Effektive slankekure der fjerner fedt på kort tid

Super effektive slankekure, der virker hurtigt: Vil du fjerne fedt med det samme - på meget kort tid. Vil du slanke dig på få uger eller tabe ekstremt mange kilo på en måned, så skal du helt sikkert være på udkig efter et sundt vægttab. Mange kure lover en masse - tab dig 1 kg om ugen og så videre. Det skal du passe på med, og konsultér altid din læge, inden du påbgynder noget, der angiveligt kan resultere i et hurtigt vægttab.

En effektiv slankekur, der virker, handler i bund og grund om at øge din fedtforbrænding og om at spise sund kost med måde. Ikke noget med at foræde sig - du skal spise indtil du er mæt, og helst 5-6 måltider om dagen, hvoraf de 3 af dem er større måltider ved morgen, middag og aften. Derimellem kan du spise noget frugt eller andet godt - sunde snacks.

Hvad skal der til for at en slankekur bliver super effektiv?

Der er 2 faktorer, som du egentlig nok kender. Men det kan bare være svært at leve efter dem:

 1. Mad
 2. Motion

Hvis vi spiser sundt og kun får den mad (eller lidt mindre) end vi egentlig har brug for, holder vi idealvægten eller taber os (vi taber vægt i tilfælde af, at vi får mindre mad end nødvendigt. Men du behøver ikke at spise mindre, for hvis du dyrker motion, så skal du også have stof til forbrænding - blandt andet kulhydrater.

Hvor meget motion kræver det?

Dyrker du slet ikke noget motion, så vil al motion være dig til gavn. Du kan altid lægge ud med løb i få minutter, og så langsomt øge tempoet og varigheden af løbeturen. Det er også vigtigt, at du ikke skader din krop ved at dyrke for hård motion - i hvert fald til at starte med og især, hvis din kondition er dårlig og du slet ikke er vant til det.

Hvad og hvor meget skal jeg spise?

Du skal først og fremmest spise indtil du har nået en mæthedsfornemmelse. Spis derfor langsom og tyg maden grundigt igennem. Der går nemlig noget tid før, du mærker en mætheden - derfor er det vigtigt, at du ikke spiser hurtigt.

Du bør spise økologisk mad, idet det indeholde mest næring. Har du ikke råd til det, eller kan du ikke se fidusen i økologi, så bør du i hvert fald huske, at du skal variere din kost. Spis grøntsager, kød, kulhydrater. Varier det, og din slankekur vil blive meget effektiv.

Ydermere skal det pointeres, at et hurtigt vægttab oftest ikke er et varigt vægttab. Går det for hurtigt, kan du meget nemt risikere at tage det hele på igen. Og det ville være en skam. Sats på en langvarig løsning. Tag dig god tid, og forhast dig ikke.

God fornøjelse med en hurtig slankekur

Slankekur + løb = et must hvis du vil have et sundt og varigt vægttab

Der skal træning til, hvis du vil tabe vægt. Du kan træne dig slank ved at løbe, og det er faktisk et must, for en seriøs slankekur, der skal virke. Du bliver et meget sundere menneske, hvis du løber. Det er godt for hjertet, kredsløbet og meget mere. Du kan sagtens blive tynd med det rette træningsprogram, men det er også vigtigt at vide, at du også er nødt til at spise sundt, så du får mest muligt ud af din kur.

Motion er vigtigt - ikke kun, hvis du vil tabe vægt, men også generelt. Men det ved du jo godt. Bevæger du dig ikke nok i en længere periode, vil du få dårlig kondition, og hvis du også supplerer med fed mad eller dårlig kost på anden vis, vil du uden tvivl tage på i vægt.

Der skal altså motion til.

Er løb godt?

Det korte svar er “ja”! Løbetræning sætter virkelig gang i kroppen. Det sætter gang i din forbrænding og ikke mindst dit kredsløb. Når du løber, pumper hjertet løs, og det er sundt for kroppen. Men det er ikke altid, at løb er godt for dig. Har du svage knæ, skal du passe på med at løbe - i hvert fald for meget og alt for intenst. Det gælder om at finde det punkt, hvor du ikke skader din krop.

Har du ikke løbet i lang tid, eller er du ikke vant til at dyrke motion, så start meget blidt ud. Det er meget vigtigt, at du ikke overbelaster dine ben. Du har jo ikke intentioner om at få knæskader eller benskader, vel?

Slankekur og løb - hvordan?

Hvis du skal nyde godt af din løbetræning, og hvis du samtidig vil slanke dig, så start blidt ud. Et godt råd er, at du de første par uger lægger ud med en træningsplan, der siger: Løb 2 minutter, gå 1 minut, og så videre. Og du behøver ikke at sprintløbe! Lidt motion er 1.000 gange bedre end ingen. Og det vigtigste er, at du kommer ind i en rytme, hvor du bare får en smule motion. Derefter kan du altid forøge med minutterne. Efter en uge eller to kan du sætte det op til 3 minutters løb og 1 minuts gang.

Det vigtige her er, at du ikke overbelaster dig selv fra dag et.

Slankekur, der holder - Varigt vægttab, som virker

Er du på udkig efter et vægttab der holder hele dit liv - en slankning som giver dig velvære ud over det sædvanlige, så er du godt på vej til at få større indsigt i en slankekur med effekt. Tab dig ikke blot en masse kilo - men forbliv tynd og sund i alle de år du ønsker fremover.

Hemmeligheden bag en slankekur, der holder, er ikke raketvidenskab. Lad os starte med moralen - eller pointen - i denne historie: For at forblive slank, skal du hverken være på en super slankekur i 10 uger eller være på slankekur resten af livet - du skal ændre din livsstil. Ganske enkelt.

Hvis du har taget kilo på, er det højst sandsynligt på grund af, at der er 3 ting, du har gjort forkert:

1. Du har spist forkert
2. Du har spist for meget
3. Du har været for inaktiv

Derudover kan der også være andre årsager, for eksempel genetisk “tilbøjelighed” til at tage på, medicin med flere. Men her tager vi altså fat i de 3 ovenstående faktorer.

Det holder at leve sundt

Hvis du spiser sundt, hvis du spiser det, du har behov for i forhold til næring - og ikke mere - og hvis du samtidig dyrker motion, vil du automatisk begynde at finde din idealvægt, stille og roligt. Hvis du så samtidig bliver ved med denne livsstil, vil du blive naturlig sund og slank livet igennem.

Det er så simpelt, at det næsten er dumt. Et vægttab, der holder, er blot at leve sundt. Og det bedste ved det hele er, at du også vil føle dig sund.

At slanke sig - Hvordan bliver jeg slank - Godt vægttab

Det at slanke sig behøver ikke at være en svær proces. Du kan sagtens blive slank på kort tid, hvis blot du sætter dig et mål om at opnå det vægttab, du mener, du har brug for. Du kan gøre det - med en god, nem slankekur. Kig her.

Her kan du lære grundstenene i en slankekur, så du kommer til at forstå, hvordan du slanker dig bedst, sundest og hurtigst muligt. Det kræver blot, at du læser med her … og så skal du selvfølgelig også være målbevidst og følge retningslinjerne. Det er nemt! Tag og læs med.

Det er nemt at slanke sig hurtigt

Der er et gyldent råd, som jeg godt kan lide at gentage, når det kommer til slankekure og vægttab, der imponerer. Slanketippet siger, at du skal spise, indtil du er mæt. Det lyder som en “no-brainer”, men den er go’ nok. Problemet ligger i, at vi mennesker godt kan lide at spise en portion ekstra - vi skal lige have lidt mere. Og det er altså hér, det går galt.

Hvorfor må jeg ikke spise en portion mere?

Svaret er simpelt: Fordi du ikke har brug for det! Tricket ligger i, at du i dine første måltider spiser langsomt. Meget langsomt. Du skal lytte til din krop. Kan du mærke en mæthedsfornemmelse, så stop med at spise. Helt! Hvis der så går en time, og du bliver sulten igen, så ved du, at du måske skulle have fået lidt mere indenbords. Mætheden skal helst holde et par timer.

Konklusion på slankekuren

Spis langsomt. Tyg maden godt og grundigt og lyt til din krops signaler. Er du virkelig mæt? Har du virkelig brug for en portion mere?

Dette er blot én lille brik i det at slanke sig godt til et effektivt vægttab. Motion og det, du spiser, har selvfølgelig også ekstremt meget at sige. Men det her er i hvert fald det, jeg ville kalde et gyldent slankeråd.

Ekstreme slankekure og kure der får dig til at tabe meget vægt

En slankeproces kan godt gå for hurtigt. Ekstreme slankekure findes der mange af - herunder Atkins kuren, som mange følger. Hvilke virker, hvilke virker ikke? Vægttab skal som regel være en langvarig proces, hvis man vil få mest muligt ud af det, men desværre er det ikke lige det, alle gør.

Et eksempel på en ekstrem slankekur er Atkins-kuren. Helt grundlæggende handler det om at cutte ned for kulhydraterne - du kommer til at gennemgå en periode, hvor du altså ikke må spise kulhydrater. Om det kan skade dig på lang sigt, er svært at svare på. Der findes folk, som har haft succes med Atkins-kuren, og så er der sikkert også nogle, som er kommet galt afsted. Problemet ligger i, at kroppen faktisk har brug for kulhydrater. De bruges som brændsel for din krop.

Andre ekstreme eksempler er slankekure, hvor du kun må spise nogle bestemte madvarer over en periode. Her kan det også gå galt, såfremt det kommer til at foregå over en længere periode. Det er svært at sige, hvordan Atkins eller andre vægttabskure, som lyder lidt for godt til at være sandt, skader dig på lang sigt. Vigtigt er det, at du altid henvender dig til en læge eller ekspert inden for området, inden du kaster dig ud i noget helt ekstremt.

Hav tålmodighed, når du skal tabe kilo.

Diæt, kostplan og den sikre vej til vægtab, når du er på slankekur

Diæt og kostplan - det skal der være styr på, hvis du skal ned i vægt på en måde, hvorpå dit vægttab bliver så sundt som muligt. Men hvad består en sund diæt af, og hvordan skal en kostplan for en hel uge se ud, hvis vægttabet skal være optimalt, men stadig ikke for radikalt til at kroppen står af.

At gå på kur, hvor der bliver lagt særdeles meget fokus på selve diæten som den hovedsaglige del af kuren, bør indebære, at man inkluderer så meget variation som mulig i forhold til de madvarer, man vælger at spise under hele kurens forløb. Hvis man ikke varierer sin kost tilstrækkeligt - specielt hvis man er på en meget stram diæt - kan man risikere at blive fejlernæret.

Derfor er det særligt vigtigt, at du vælger dine madvarer med omhu; for skal du tabe dig udelukkende på baggrund af det, du indtager, er der nemlig en vigtigt faktor, du bør medregne, og det er hvor meget, du indtager.

Spiser du lidt hver dag i flere uger i træk, kan du regne med at tabe dig, men du kan ikke regne med, at det er særligt sundt, hvis du ikke varierer kosten.

Hvis ikke ovenstående pointe fremstår klart, så kommer den her uden omsvøb: Husk at variere din kost.

Tips til at sammensætte kostplan

Du får ikke et eksempel på en kostplan, men du får til gengæld nogle gode råd, der kan hjælpe dig i gang med sammensætte din egen kostplan, så din diæt bliver baseret på sund mad bestående af forskellige madvarer, der kan give dig den rette ernæring og et fornuftigt vægttab.

Hvis ikke du i forvejen handler økologisk, vil jeg råde dig til at gøre det. Økologisk mad indeholder mere næring og er fri for sprøjtemidler m.m. Du får ikke en lang smøre om, hvor godt økologisk mad er, men det skal lige nævnes.

Kød, fjerkræ og fisk - især fed fisk - er vigtigt. Er du vegetar, er du nok uenig, men sådan er det. Varier tilstrækkeligt i denne forbindelse.

Masser af grøntsager er godt. Det sagde din mor også til dig, da du var ung. Og hun havde ret! Grøntsagsblandinger til mikroovn er faktisk rigtig gode, idet de er nemme og hurtige at lave. Desuden forsvinder mange af de vigtige vitaminer ikke i mikroovnen som hvis du tilberede dem i en gryde.

Ris, pasta og brød er fint nok, men lad være med at overdrive. Det hvide brød kan du med fordel fravælge; vælg i stedet det mørke brød med kerner.

Frugt er også vigtigt, men igen skal du ikke overdrive. Selvom frugt indeholder frugtsukker og ikke den sukker, som du finder i slik, er det stadig ikke sundt med for meget af det gode. Husk igen at variere, så du ikke kun spiser bananer og appelsiner.

Der findes mange andre gode madvarer, du kan tilføje til din diæt, men artiklen skal også være fordøjelig :) Jeg håber i hvert fald, at du her har fundet lidt inspiration til at lave din egen kostplan.

God fornøjelse med det.

Motivation til vægttab - Motivationen til at tabe sig findes her

Metoder til vægttab findes der masser af, og når først man for alvor er kommet i gang, rasler kiloene af med lynets hast, hvis man følger en virkelig intensiv kur. Og når man ser med egne øjne, at fedtet ryger væk, så kommer motivationen frem fra sit skjul - med tifold. Men hvordan kommer man i det hele taget i gang? Hvordan aktiverer man en sådan motivation til vægttab, at man med sikkerhed vil komme i gang og ikke mindst blive ved, indtil målet er nået?

Når man har sat sig op på den metaforiske hest, som i denne sammenhæng er en slankekur, og mærker man forandringen på sin krop i form af mere fremhævede former og en lettere fornemmelse, får man visheden om, at man er i gang med at slanke sig og at man ikke længere behøver at søge efter motivation til vægttabet, man har ledt længe efter. Motivationen er der, og følelsen af, at man vil blive ved, bliver stærkere.

Men det første skridt skal tages, inden man er nået til dette åbenbaringspunkt. Og det hele starter med motivation.

Man kan blive motiveret på mange måder

Der findes folk, som har fået konstateret eller har været tæt på at få konstateret alvorlige sygdomme som følge af fedme. Du ved sikkert godt, hvilke sygdomme det drejer sig om - så lad os ikke komme nærmere ind på det. Er man selv en af dem, eller er man pårørende til en af dem, er man nærmest blind eller dum, hvis ikke man bliver bare en smule motiveret til at lave om på sin livsstil.

Det betyder ikke, at du selv skal komme så langt ud, bare for at opnå denne motivation, som på nærmest på magisk vis kan fordreje tankemønstret 180 grader henimod en sundere livsstil og et startskud på et stort vægttab, men tankens kraft er utroligt stærk, og den kan udnyttes til din fordel i denne sammenhæng.

Hvordan ser du ud om 1 år?

Hele ovenstående paragraf har muligvis forvirret dig, og det kan være du ikke kan se sammenhængen mellem ovenstående ord og det at finde motivation til vægttab. Så prøv at forestille dig følgende:

Forestil dig, hvordan du ser ud om 1 år og forestil dig, at du efter dette år endnu ikke har fået motivationen til at tabe dig. Hvordan ser du ud? Er maven endnu større? Er du gået 4 numre op i buksestørrelse? Ser dit hoved større ud og har en ekstra hage?

Forestil dig, hvordan du ser ud om 3 år så … Du har stadig efter disse 3 år ikke taget dig sammen til at gå på slankekur, og din krop er blevet endnu større.

Hvad med om 5 år? Du er hos lægen, og han konstaterer, at hvis ikke du gør noget nu - hvis ikke du påbegynder et vægttab - så får du sukkersyge. Tror du så, at motivationen er der nu? Er en alvorlig sygdom nok til at motivere dig?

Pointen er, at du behøver ikke komme langt ud for at finde denne indre kraft. Du skal blot forholde dig realistisk til, hvordan det kan blive i fremtiden. Brug fantasien.

Glem alt om, hvad der hindrer dig

Det nytter ikke at tænke på, hvad der forhindrer dig i at starte. Tag beslutningen nu, og lad være med at se tilbage. Gør det til din mission - dit lille projekt - at du nu skal til at tabe dig. Sæt et større mål - det endelige mål. Målet er måske at slanke dig 10 kg. For at gøre slankeprojektet mere fordøjeligt, kan du inddele det i delmål. Sig til dig selv, at du de næste 2 uger skal tabe dig 1 kg. Begynd med at spise sundere, mere varieret og spis kun til du er mæt. Løb en tur hver anden dag. Og vend tilbage til vægten om 2 uger. Hvis du har tabt dig 1 kg siden sidst, så har du gjort noget, du ikke troede var muligt. Du har fundet motivationen til vægttab. Du har fundet motivation til at tabe dig og blive ved med at tabe dig.

Næste skridt er endnu et kilo på 2 uger.

Super-slankekur - Bliv super-slank med disse slanketips

Måske er du overvægtig, decideret fed eller også synes du, at du på trods af at være af rimelig normal bygning, trænger til at smide et par kilo, så du bliver super-slank. Det kan sagtens lade sig gøre. Her vil jeg fremhæve nogle simple slanketips, der kan gøre dig super-slank på en super-sund måde.

Et godt sted at starte er med dine kostvaner. Ofte er årsagen til at man tager på, at man spiser for meget og spiser det forkerte. Her kan man nemt starte med at lave en kostomlægning, hvor man eks. bytter mindre sunde madvarer ud med sunde madvarer:

Byt om på usund og sund mad og bliv superslank

Byt om på følgende:

 • “Normal” mad kan byttes ud med økologisk mad, som indeholder meget mere næring.
 • Hvidt brød kan enten undlades eller byttes med groft og mørkt brød.
 • Alle meget usunde eller mindre usunde drikke kan byttes ud med vand, te eller kaffe.
 • Kød med meget fedtindhold kan byttes ud med kød med lavt fedtindhold.
 • Slik, chips og usunde sager kan erstattes med vand eller sunde snacks, såsom chilifrugter, syltede agurker, gulerødder, agurker el.lign.

Super-slankekur med færre kalorier

Hvis du følger erstatningslisten ovenover og samtidig gør alt for at indtage færre kalorier, er du godt på vej. Det bedste råd er, at du prøver at vænne dig til at spise mindre end du er vant til. Det betyder på ingen måde, at du skal sulte dig, men det betyder, at du kun skal spise indtil du føler dig nogenlunde mæt. Mæthedsfornemmelsen viser sig meget tidligere, hvis du spiser meget langsomt; og på den anden side, så viser mæthedsfornemmelsen sig for sent, hvis du propper dig hurtigt med mad. Med andre ord, så når kroppen ikke at fortælle dig, at du er mæt, fordi maven ikke kan følge (groft sagt). Derudover skal du huske at spise varieret og regelmæssigt. Det går ikke at spise det samme hele tiden, og varierer du ikke din kost, uanset hvor sund kost vi har med at gøre, så er det ikke godt for din helse. Husk at spise flere gange om dagen, ca. 5-6 gange, så kroppen hele tiden er i gang.

Bevæg dig lidt og tab dig lidt - Bevæg dig meget og tab dig meget

Selvom det er kosten, der er den vigtigste faktor i denne super-slankekur og mange andre slankekure, så er motion også et must, hvis du vil få mest muligt ud af slankekuren. Du bør dog være obs på ikke at overdrive med motionen, så du kommer til at overbelaste kroppen mere end nødvendigt. Grundlæggende kan du lave en plan for, hvor ofte du skal motionere, og så skal du bare holde dig til planen. I dette tilfælde kan løbetræning og især intervalløb være en mulig løsning, hvis du ikke kan bestemme dig for, hvilken type motion, du vil i gang med.

Har du input, gode råd eller andet, du vil ud med, kan du give dit besyv med nede i feltet til kommentarer herunder.

Fornuftig slankekur - Det fornuftige vægttab starter her

En fornuftig slankekur er en slankekur, hvor man som menneske er kommet frem til den konklusion, at der ikke er nogen hurtig og nem genvej til at opnå et vægttab - i hvert fald ikke uden konsekvenser eller “sjove” overraskelser. Du ved, at hvis du vil slanke dig på fornuftig vis, så er det hverken med slankepiller eller banankure; det er vha. en ændring i din livsstil.

Lad mig starte med at ønske dig tillykke for din beslutning om at vælge den fornuftige tilgang til vægttab. Du er forbi det punkt, hvor du tror, at der er en magisk genvej til et lynhurtigt vægttab. Måske er det fordi, du allerede har prøvet alt for at tabe, eller også er det fordi, du bare er et fornuftigt mennesker, der ikke så nemt falder for alt.

Uanset hvad, så er du på vej til at lære det vigtigste slanketip. Det satte gang i min egen slankekur nogle år tilbage - hvilket i øvrigt resulterede i et vægttab på over 20 kg - og det virker.

Det gyldne råd

Hemmeligheden bag en slankekur ligger i kost - og naturligvis sund kost. Motion og sågar styrketræning er også vigtigt, fordi motion i det hele taget er sundt samt du forbrænder fedt, og styrketræningen er god som supplement, fordi man i starten af en slankekur oftest også mister muskelmasse.

Nuvel. Slanketippet kommer her:

Spis indtil du er mæt

Og så er der måske nogen, der tænker: Jamen jeg kan spise rigtig meget og jeg kan godt lide at spise meget eller jeg kan sagtens spise en masse.

Jep - alle kan spise mere, end de har behov for, men rigtig mange spiser mere, fordi de ikke lytter til deres krop.

Hvordan lytter man til sin krop?

Du lytter altid til din krop, men du gør den fejl, at du spiser for hurtigt - for hurtigt til, at kroppen kan nå at fortælle dig, at den rent faktisk er mæt. Så når du lytter, har kroppen allerede fået for meget, og så er det for sent.

Du skal spise langsomt

Hvis du spiser i et langsomt tempo, kan kroppen følge med. Hvis du samtidig også drikker lidt vand ind imellem mundfuldene, fylder du også kroppen med lidt ekstra “fyld”, som er sundt og vigtigt. På den måde vil du langsomt lære at spise mindre og kroppen får en bedre chance for at sige stop i god tid.

Lyt til din krop. Jo oftere du lytter, jo bedre bliver du til at fornemme, at du er mæt. I starten er det en udfordring at virkelig fornemme mæthedsfornemmelse. Men med tiden bliver du bedre. Nogle gange vil du tage fejl i og med, at du tror du er ordentligt mæt, men efter en time er du mæt igen. I så fald skal du bare tilpasse dig - spise lidt mere.

Dét er starten på en fornuftig slankekur, der virker!

Opsummering

Spis sundt. Tag små mundfulde, spis meget langsomt, tyg maden så meget du kan, drik nogle slurke vand ind imellem. Derudover kan du supplere med styrketræning og daglig motion eller motion hver anden dag.

Så nemt er det.

Hvordan kan jeg tabe mig?

Et vægttab kan foregå på tusind forskellige måder, men langt fra alle slankemetoder er gode eller effektive. Her vil vi hurtigt gennemgå nogle simple principper, der kan hjælpe dig med at tabe vægt på en sund og fornuftig måde. Få svar på spørgsmålet “hvordan kan jeg tabe mig?” her.

En sund tiltang til kost og motion er i bund og grund den fornuftigste vej til et vægttab. Men de mange informationer, du kan finde i medierne, kan skabe forvirring hos en hver. Hvem har ikke læst om slankepiller med dokumenteret effekt og den seneste nye undersøgelse, der viser, at en bestemt madvare slanker ekstra meget.

Lad os prøve at flygte fra denne information overload - rulle alle informationerne sammen til en lille kugle og smide den langt væk, så vi kan starte på en frisk. Lad os starte fra begyndelsen med at svare på spørgsmålet: Hvordan kan jeg tabe mig?

Du er nødt til at bryde vanen

Lad os tage den med kosten først: Først og fremmest burde du tage et kig på, hvad du egentlig får af mad og drikkevarer - og hvor meget. Kroppen har brug for nogle bestemte ting for at fungere optimalt. Og jeg er faktisk sikker på, at de fleste ved, hvad der reelt er sundt for kroppen. Men hvorfor spiser vi så Big Macs og drikker Coca-Cola, når vi ved, at det ikke er godt for os? Vi gør det, fordi vores hjerne siger, det smager godt.

Med andre ord, så dækker burgeren og cola’en i virkeligheden ikke det behov, du har intentioner om at dække. Du bliver snydt. Og bliver du snydt tilstrækkeligt mange gange, bliver det til en vane at spise forkert, og når det bliver en vane, vil du tage på, fordi du over en længere periode ikke giver det, kroppen har brug for, men for det, vanen og lysten fortæller dig den har brug for.

Så du er nødt til at bryde vanen. Du er nødt til at vende tilbage til status quo. Du er nødt til at huske, hvad mad og drikkevarer egentlig er. Det er næring til din krop. Og bliver din krop ernæret med de forkerte ting, vil den ændre sig ud fra det. For meget fedt og sukker vil omdanne sig til fedt - deller, elskovshåndtag, brede baller, tykke lår og en stor hængemave.

Du er nødt til at forstå, hvad din krop har brug for. Og den har brug for, at du forstår det - ellers omdanner sig til noget, du ikke kan lide at se i spejlet.

Det var så lidt en anderledes artiklel om, hvordan du kan tabe dig. Jeg håber, at den måske har fået dig til at tænke lidt over, hvad du får indenbords. Skal du på slankekur, skal du ændre på det, du spiser og drikker - du skal give din krop den næring, den har brug for for at overleve og trives.

Spørg dig selv igen: Hvordan kan jeg tabe mig?

Svaret er enkelt: Giv din krop det, den har behov for …

Tabe sig hurtigt - Hvordan taber man sig hurtigt? Her er løsningen!

En hver, der har taget lidt ekstra kilo på, ville nok ønske sig at tabe sig hurtigt. Det ville da også være rart, hvis der var en hurtig og nem løsning, der på magisk vis kunne fjerne overflødig fedt, og faktisk kan det godt lade sig gøre, men det kræver dedikation og den rette tilgang. Her får du værktøjerne til at opnå en hurtig slankekur, uden at tage det hele hurtigt på igen kort tid efter.

For noget tid siden spurgte jeg en bekendt om, hvordan han havde opnået et hurtigt vægttab på over 20 kg på 3 måneder. Det var lidt underligt at spørgsmålet skulle komme fra mig, for jeg har selv prøvet at gennemgå et lignende vægttab. Men det har været nysgerrigheden, der drev mig til at stille spørgsmålet - og det har nok også været fordi, jeg gerne ville få bekræftet, at det sagtens kan lade sig gøre at gennemføre en slankekur med den rette slankemetode.

Svaret var mere eller mindre det, jeg havde forventet: Kost og motion.

Den rigtige kost suppleret med en masse motion giver fantastiske resultater. Men hvad med det hårde arbejde? Hvad ligger der i disse ord?

Det er hårdt at motionere, det er hårdt at tage sig sammen til at motionere meget, det er hårdt at ændre sine madvaner. Åh, det er så hårdt … eller er det?

Det er hårdt i starten, fordi du skal ændre på hele din livsstil. Men når du endelig er kommet i gang, vil motivationen stige samtidigt med de gode resultater. Når du begynder at se de første resultater, vil du opleve et stort boost. Og så runger startskuddet for alvor i ørerne. Blot ved at spise mindre (spise indtil jeg blev mæt), spise sundere og mere varieret, og ved at dyrke nogle få minutters motion hver anden dag, tabte jeg mig 9 kg den første måned. Og du kan tro, at det motiverede mig til at blive ved.

Det er ikke svært at tabe sig hurtigt, men det er en udfordring at komme i gang. Når du ser de første resultater, vil det blive nemmere og endda sjovt at slanke sig og føle sig sund igen.

Jeg håber, du har fået svaret på spørgsmålet: Hvordan taber jeg mig hurtigt?

Hvis ikke, så er du velkommen til at stille spørgsmål, hvis du vil have uddybet noget.

Slankemetoder - Metoder til at slanke sig bedst

Der findes mange metoder til at slanke sig - nogle slankemetoder virker, nogle virker delvist, andre virker slet ikke eller ikke efter hensigten. Skal du på slankekur, men er lidt i tvivl om, hvad der virker og hvad man bør holde sig fra, kan du her finde en oversigt over slankemetoder, som kan anbefales og frarådes.

Slankemetoder, som ikke anbefales

 • Slankepiller: Der findes ikke nogen slankepille, som kan få dig til at komme ned i vægt.
 • Slankepulver: Du har måske hørt om Nupo og andre slankepulver-produkter? Nupo er kosterstatning, og det er der bestemt ikke noget slankende i. Pulveret indeholder bare nogle af de ting, kroppen har brug for. Du kan opnå samme resultater ved at indtage ganske normal og sund mad - og så er det endda mere appetitligt.
 • Atkins-kuren: Handler bl.a. om at indtage færre eller ingen kulhydrater. Du kan sagtens skære lidt ned for kulhydraterne for at slanke dig, men at droppe dem helt? Det tror jeg bare ikke er sundt i længden.
 • Faste og sultekur: Om det virkelig udrenser kroppen, kan jeg med sikkerhed ikke svare på. Ernæringseksperter kommer også med forskellige svar. Men faktum er, at hvis du sulter for at tabe vægt, så kan det lade sig gøre, men det er næppe særlig sundt, og så kan du være ret sikker på, at du tager det hele på igen efter kort tid. Dette er ikke vejen til et sundt og varigt vægttab.

Anbefalede slankemetoder

Det er nemt. Der er to elementer:

 • Motion: Er ikke blot sundt, men også effektivt, hvis du vil tabe dig. Kombineret med sund, varieret kost, er du godt på vej.
 • Kost: Den rette kost er det absolut vigtigste for et vægttab. Sørg for at have kalorieunderskud, og du vil tabe dig. Ganske enkelt.