Tag-arkiv: Tillykke

Tillykke? Kort tekst er bedre end en lang - Ideer til tillykkekort

Skriv den bedste tekst på dit tillykkekort. Her finder du gode ideer, som kan få modtageren af kortet til at smile udvendigt som indvendigt. En kort tekst er bedre end en lang, og hvis du sørger for, at teksten er unik og har lidt humor, er du godt på vej til at gøre nogen glad. Få også at vide, hvordan du super-nemt kan lave dit eget fødelsdagskort eller et andet kort, hvor du ønsker tillykke i forbindelse med en bestemt anledning.

Husk også at se mine personlige favoritbutikker til gaveindkøb nederst i indlægget, hvis du står og mangler den perfekte gave til konfirmanden eller en hvilken som helst anden person. Jeg har samlet lidt for en hver :)

Sig tillykke til den, du holder af med et hjemmelavet kort med egen tekst. Det er lidt sjovere (og billigere) at lave sine egne tillykkekort, og selvom man måske mest bøvler med at lave selve tillykkekortet, er det teksten, der er vigtigst. Der er i øvrigt efter min mening intet galt i at lave det hele selv - hvis du gør det ordentligt, vil den, der fejres, sikkert bedre kunne lide dit tillykke-kort, fordi du har lagt arbejde i det.

Lad os først tage fat i selve teksten. Hvordan skriver du en god tillykkekort-tekst?

Der skal naturligvis stå tillykke. Derudover - synes jeg personligt - at du bør undgå de der generiske og kedelige tekster såsom: Jeg håber, du får en dejlig dag! Hvad jeg personligt godt kan lide ved de tillykkekort, jeg selv lavet har eller modtaget, er humoren i det. En god kort tekst, der er sjov at læse. Jeg er ikke færdig med at forklare om gode tekster - men jeg vil lige forklare, hvordan du kan lave dit eget kort.

Det er simpelt: Få fat i et stykke tykt papir (kan være farvet, men hold det i lyse farver, så den mørke tekst bliver mest muligt synlig), fold papiret, og vupti. Et stk. kort er klar. Og her er en lille ide til forsiden: Klip noget ud fra et blad eller en avis - hvis du for eksempel kan finde et billede af Dronningen, kan du klippe det ud, lime det på plads, og så er næste del af ideen, at du skal klippe en talebobel ud i hvidt papir, limer dén fast på billedet, så det ser ud som Dronningen taler :) (Husk, at det kan være en hvilken som helst person). I taleboblen kan du så skrive “Tillykke med [indsæt anledning]“.

Se forresten også fødselsdagsflag og Clipart-flag og mere her.

For at vende tilbage til teksten i selve kortet, så anbefaler jeg en kort tekst, der udtrykker nogle specielle følelser, fremfor en lang tekst, der bare indeholder de mange kedelige klicheer. Skriv gerne “Tillykke” igen, og prøv at koble en sjov tekst på. Det kan være en lille vits om alder (hvis det er fødselsdag), som du selv finder på.

Det egentlige råd er: Prøv at indtænke humor, når du skriver teksten, og glem klicheerne, for så kan du lige så godt købe et færdiglavet kort selv.

Mangler du en gave - Her er god inspiration :)

Hvad enten det er til konfirmanden eller en anden, så kan jeg anbefale nedenstående butikker, hvis du står og mangler en god gave til en fornuftig pris. Jeg har brugt en del tid på at sammensætte listen herunder - det er butikker, jeg selv benytter mig af, fordi de har nogle super priser:

PIGER / KVINDER:
DressMe.dk - Billigt modetøj til kvinder og unge piger

Online-Mode.dk - Lækker mode for de modebevidste piger/kvinder

Smartgirl.dk - Lækkert mærkevaretøj til piger/kvinder på tilbud

FYRE / MÆND:
Smartguy.dk - Cool mærketøj til fyre

TIL DEN SPORTY (alle køn og aldre)
Smartsport.dk - Nice sportstøj for alle

TIL BØRNENE
Smartkids.dk - Smart børnetøj m.m. til smarte børn

Anderledes gaver og gadgets fra CoolShop.dk

Tillykke-kort

Et godt tillykke-kort skal sætte de mest positive følelser i gang hos den, som ønskes tillykke. Man kan sagtens købe flotte tillykke-kort på nettet eller ude i butikkerne, og har man mod på at lave dem selv, vil glæden hos den, du ønsker tillykke, formodentlig være endnu større, idet vedkommende ved, at du har lagt noget personligt arbejde i det. Hvilket kort ville du selv foretrække? Det personlige eller det købte?

Fødselsdagskort, konfirmationskort og dåbskort - det er nogle af de typer tillykke-kort, der bliver solgt og lavet mest af i disse tider. I bund og grund er der ikke den store forskel på kortene; de har samme budskab - men anledningerne er forskellige. Lidt sjovere bliver det, hvis kortene kan afspille musik - en lille melodi eller en lyd, som gør kortet lidt mere underholdende. Disse kort har desværre ikke en lang levetid pga. batteriet - så hvis man vil købe noget, som holder i mange år, bør man undgå musikkort og den slags, selvom det kan være fristende.

Lav det selv

Skal du i gang med at lave noget selv, er det ikke særligt svært. Det kræver ikke, at du er særligt præcis med en saks, kan skrive gribende tekster eller har en masse dyr papir. Det er fantasien og tanken, der tæller. En sikker klassiker er, at man klipper eller printer et ældre billede ud - et foto, som kan få fødselsdagsbarnet eller konfirmanden til at føle sig glad. Man kan klistre fotoet på et stykke farvet papir, og kombineret med lidt tekst, der ikke er helt generisk og kedeligt, har man lavet sig et tillykke-kort og samtidig sparet nogle penge.

Du kan læse flere gode tips her.