Tab 10 kg hurtigt på 1 måned eller 2 måneder på den sunde måde

Først og fremmest er det vigtigt at påpege, at der ikke er én bestemt kur, der virker for alle. Her finder du heller ej en ekstrem genvej til et helt vildt og usundt vægttab - det drejer sig blot om at omlægge din livsstil fuldstændigt, hvor du udelukkende fokuserer på en ting: Slankekur.

Annoncer fra Google

De 10 kg er vejledende. Det kan sagtens være, at du kun taber dig 5 kg, det kan også være, at du taber dig 12 kg. Hvis du følger disse råd, vil du uanset hvad tabe dig rigtig meget i løbet af den ene måned eller de 2 måneder, hvor du vælger at følge rådene.

Lad os gå i gang.

For at opnå et stort vægttab, skal du ganske enkelt spise mindre. Dvs. du skal forbrænde flere kalorier end du indtager. Det giver mening, ikke? Men når du spiser mindre (end normalt), er det utroligt - og jeg gentager: utroligt - vigtigt, at du varierer din kost og i hvert fald i denne forbindelse udelukkende spiser det sundeste af det sundeste.

Mere om det at spise mindre lidt længere nede.

Vil du opnå et vægttab, hvor du taber 10 kg hurtigt, skal du indstille dig på at droppe alle usunde ting. Og jeg mener alle! Ingen slik, ingen chips, ingen sukker på din havregryn, ingen chokolade. Nothing! Sodavand er fy-fy.

Alle madvarer skal være med minimalt fedtindhold. Køb kun det slankeste kød osv.

Hvis du kan holde dig til økologisk mad, er det fint, men ikke nødvendigt.

Hvordan spiser jeg mindre?

Nu skal du ikke spise, så du sulter. Det er vigtigt at påpege! Dette er ikke en sultekur, selvom 10 kg på 1 måned eller 2 er et relativt hurtigt vægttab. Fidusen er, at du igennem 1 måned eller 2 - afhængigt af, hvor lang tid du følger kuren/omlægningen - lærer at mærke, hvornår du er mæt og sulten. Firkantet sagt, så er vi mennesker enormt dårlige til at registrere mæthed, fordi vi ofte spiser hurtigere end det, vi kan registrere. Så hemmeligheden er at spise langsomt … meget langsomt. Jo langsommere jo bedre. Spis små mundfulde, og mærk på dig selv mens du spørger dig selv, er jeg mæt nok til ikke at skulle spise mere? Husk at tygge maden rigtig meget. Lær at nyde den. Vi spiser ofte så hurtigt, at vi ikke kommer til virkelig at smage, hvad maden smager af.

Når du har mestret det med mæthedsfornemmelse, skal du huske at spise flere måltider om dagen. Især hvis du vænner kroppen til at spise meget, meget lidt er det vigtigt, du hele tiden holder den i gang. Ved at gøre dette kan du faktisk på en sund måde holde kroppen i gang uden at spise hvad der virker til at være særligt meget.

Nu er det tid til motion. Motionér hver anden dag. Dagene imellem skal du bruge til at restituere. Kroppen skal hvile. En rigtig god ting er at supplere med let styrketræning på de dage, du motionerer (du kan let kombinere de to ting, hvis du går i et fitnesscenter), fordi du kan risikere at tabe muskelmasse fremfor fedt. Det er på ingen måde hensigten med denne kur. Mht. motion, er det også vigtigt, du finder dit eget tempo. Overbelast ikke kroppen. Du skal blot svede igennem og få en god fornemmelse i kroppen. Det er bedre med lidt end for meget.

Kosten er det allervigtigste i denne kur. Sund mad fordelt på mange små måltider. Du kommer ikke til at sulte, du får det, kroppen har brug for, og du vil tabe dig måske 10 kg. Og så er den måned eller 2 hurtigt omme.

Føler du dig på noget tidspunkt dårlig, sløj, svimmel, så gør du det forkert. Dette er blot en metode til at spise godt, sundt og mindre. Følg rådene på egen regning. Jeg kan stå inde for, at dette kan være en super-sund slankekur, men hvis du gør det forkert og for ekstremt, så kan det hurtigt også blive ekstremt usundt.

Annoncer fra Google

 1. Hej jeg er en pige på 17år og spille fodbold og spiser ikk særlig meget men har svært ved at stoppe med at drikke cola, og har også tabt en del kilo men har fået en hænge mave og har stadig nogle store hofter og det vil jeg gerne ja væk? Hva gør jeg er der nogle af jer søde mennesker der kan hjælpe mig?

  Kommentar af Amis honore madsen — okt 2011

 2. Hej :)
  Jeg har selv Cola som en af mine usunde vaner.
  Det bedste du kan gøre hvis du slet ikke kan holde dig fra det er, at drikke Zero eller en anden drik uden sukker. Mange sundhedsmennesker siger, at man skal lade være med at drikke lightprodukter, men det virkede altså for mig.
  Jeg gik fra 74 kilo til 58 kilo ved at spise mindre og drikke lightprodukter :)

  Mange hilsner
  Ditte

  Kommentar af Ditte Maria — jan 2012

 3. Jeg er en pige på 16, og jeg vil virkelig gerne tabe mig nogle kilo. Jeg har prøvet at få min veninde med på kuren, men hun synes at vi skal udskyde det, og det har jeg slet ikke tid til.
  Men det jeg gerne vil spørger om,er taber man sig nok på maven med kuren, eller er det hele kroppen?

  - Mvh Louise.

  Kommentar af Louise — mar 2012

 4. @Louise

  Vi mennesker har fedt-depoter forskellige steder..Der hvor man først tager på er der hvor man først taber sig… Hos mange er det maven…

  Man kan IKKE slanke sig bestemte steder med fx. mavebøjninger…
  Vil du tabe dig så husk 1 times motion hver dag..

  -spis ikke for meget
  -spis langsomt
  -spis og drik ikke for meget sukker
  -spis frugt og grønt
  -drik vand og gerne 1/2 liter mælk om dagen

  Husk sodavand, juice og saft er det værste..

  Som ung er det vigtigt at lære om madvarer og følge simple kostråd…

  Kure/diæter er IKKE nødvendige med mindre man er meget overvægtig.
  Tror du du er overvægtig så kontakt egen læge som meget bedre kan bedømme om du har ret :-)

  En sund kostomlægning giver kun langsomt vægttab 1/2 - 1 kg om ugen,men holder til gengæld bagefter.

  Kommentar af Henrik — mar 2012

 5. Jeg er ret sikker på at jeg er overvægtig, for jeg er en ret stor pige, men heller ikke så stor igen. Jeg er vejer omring 76 kg og jeg er 1,64 cm.
  Men hvad kan jeg og drikke i stedet for mælk - for jeg kan nemlig ikke tåle alt hvad der er noget mælk i, eftersom jeg har mælkeallergi.
  - Jeg kunne endelig godt vide om, der er nogen der ved om man taber sig ved at løbe? Eller bliver alt fedet på kroppen om dannede til muskler i stedet?

  Kommentar af Louise — mar 2012

 6. Hvad gjorde du udover at bruge light produkter og spise mindre??? Jeg tænker med hensyn til motion :/)

  Kommentar af Johanne — mar 2012

 7. Johanne, jeg har skrevet et meget længere indlæg om kuren her:

  Hurtig og effektiv slankekur, der virker

  Kig under afsnittet, der omhandler motion.

  Kommentar af Jan, redaktør — mar 2012

 8. Louise, drik vand i stedet for mælk :)

  Og ja - selvfølgelig taber du dig ved at dyrke motion :)

  Kommentar af Jan, redaktør — mar 2012

 9. hej, jeg er en pige på snart 16 år. og jeg vil gerne tabe mig ca. 10 kilo på 2 måneder. jeg har prøvet der før, men det lykkeds ikke, da min familie ikke rigtig spiser sundt. og jeg vil rigtig gerne kunne være tilfreds med min krop, men det er svært uden støtte eller hjælp fra min familie.
  -har i nogen gode råd, til hvordan jeg kan tabe mig hurtigtd og sundt?

  Stine.

  Kommentar af Stine — apr 2012

 10. Hej.

  Jeg har altid været pæn mht min krop. Hverken for tynd eller for tyk.
  Da jeg startede på p-piller sidste sommer tog jeg gevaldigt på.
  Jeg har altid vejet ca. 54 kilo og er ca. 170 høj. Nu vejer jeg 69 kilo…7
  Jeg er MEGET dårlig til at motionere da jeg simpelthen bliver dårlig af det. Sidste gang jeg var i fitnesscenteret endte det med at jeg klippede både mig kort og mit træningstøj i stykker…

  Jeg skal af med 10 kilo hurtigst muligt er er ligeglad med om det er sundt eller usundt. Jeg har prøvet at spise slankepillerne Allévo, men de hjælper ikke…
  Please en eller anden. Fortæl hvad jeg kan gøre… :(
  Mvh

  Kommentar af Malou — maj 2012

Skriv en kommentar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.