Tillykkekort – Tekster til kort, gode hjemmesider og inspiration

Lav dit eget tillykkekort med tekst og det hele, eller find hjemmesider, der kan hjælpe dig på vej. Omfattende artikel, der guider dig hele vejen.

Husk også at se mine personlige favoritbutikker til gaveindkøb nederst i indlægget, hvis du står og mangler den perfekte gave til konfirmanden eller en hvilken som helst anden person. Jeg har samlet lidt for en hver :)

Er du en af dem, der gerne vil gøre lidt ekstra for en, du holder af, og som har fødselsdag eller skal fejres i forbindelse med en anden festlig anledning, så er et godt tillykkekort et fint sted at starte. Nogle nøjes med at købe tillykkekort, andre laver dem selv. Sidstnævnte er nemt, men der skal alligevel ydes lidt.

Er du på udkig efter at købe tillykkekort, så findes der masser af steder online såvel som ude i de danske butikker. Men først og fremmest synes jeg, vi skal tage et kig på, hvordan du laver dit eget kort - være det et fødselsdagskort eller et kort til en anden anledning, og så kan du også lære at skrive en god tekst, der helt sikkert vil bringe glæde.

Lad mig nævne med det samme, at anledningen er fuldstændig ligegyldig; det er altid tanken, der tæller, og det skal du nok få mere at vide om herunder.

Lav dit eget gratis tillykkekort

Du kan nemt kreere dit eget “superkort”. Du skal bare bruge følgende:

  • Papir - helst farvet. Vælg evt. yndlingsfarven for den, der bliver fejret. På den måde viser du også, at du har gjort dig betænkeligheder selv bag farvevalget.
  • En limstift eller evt. klisterbånd, hvis du ikke har noget lim.
  • En saks.
  • Noget at skrive med.
  • Et sjovt eller mindeværdigt foto af den, der bliver fejret (vigtigt).

Hvis det er et normalt foto, du har, så ville det være godt, hvis du ejer det i to eller flere eksemplarer … for der skal nemlig klippes i det :) Det bedste ville være at printe fotoet ud. Har du det ikke liggende på din computer, kan du evt. scanne det ind og så printe det ud.

Start med at klippe fotoet, så det passer med det farvede papir. Du kan evt. folde papiret i midten, så det kan åbnes, lige som de normale tillykkekort, vi kender. Folder du det, så har du altså i alt 4 sider: forsiden, venstre og højre side (hvis du åbner kortet) og bagsiden. På forsiden klistrer du så fotoet på med limstiften. På venstre og højre side kan du skrive din tekst.

Tillykkekort og tekst

Her kommer så det allervigtigste, nemlig teksten. Det er en virkelig god idé, hvis du kan vinkle din tekst således, at den refererer til billedet på forsiden. Hvis fotoet viser den fejrede (i dette eksempel en, der har fødselsdag), som laver en sjov grimasse, kunne du fx skrive noget i retning af:

Tillykke med fødselsdagen. Kort og godt, så ligner du jo stadig dig selv, selvom alderen trykker. Det er da lidt betrykkeligt :)

Eller …

Hjertelig tillykke med dagen. Kan du huske dengang, du kunne lave sjove grimasser. Dengang var du ung og glad, men nu er du gammel, og så er der jo ikke rigtig noget at lave sjove grimasser over længere :)

Husk at “servere” det hele med et smil. Ovenstående kan godt lyde nedladende, og det er netop derfor, det skal gøres i en festlig tone.

Pointen her er, at du gør det til noget personligt. At der er overvejelser bag tillykkekortet, at du har gjort noget unikt, i stedet for at købe kortet, som mange andre gør. Vil du stadig gøre det gratis, men mangler tid eller lyst til at klippe-kliste, så kan du bl.a. finde en fin service på Baby.dk, hvor du kan sende gratis e-postkort, og på Andeby.dk kan du ligeledes lave e-postkort med figurerne fra Anders And-universet - også ganske gratis.

God fornøjelse! Og har du selv nogle gode forslag, ideer eller henvisninger til gratis ting såvel som købeting, der har med tillykkekort, fødselsdagskort og deslige at gøre, må du hjertens gerne kommentere herunder.

Mangler du en gave - Her er god inspiration :)

Hvad enten det er til konfirmanden eller en anden, så kan jeg anbefale nedenstående butikker, hvis du står og mangler en god gave til en fornuftig pris. Jeg har brugt en del tid på at sammensætte listen herunder - det er butikker, jeg selv benytter mig af, fordi de har nogle super priser:

PIGER / KVINDER:
DressMe.dk - Billigt modetøj til kvinder og unge piger

Online-Mode.dk - Lækker mode for de modebevidste piger/kvinder

Smartgirl.dk - Lækkert mærkevaretøj til piger/kvinder på tilbud

FYRE / MÆND:
Smartguy.dk - Cool mærketøj til fyre

TIL DEN SPORTY (alle køn og aldre)
Smartsport.dk - Nice sportstøj for alle

TIL BØRNENE
Smartkids.dk - Smart børnetøj m.m. til smarte børn

Anderledes gaver og gadgets fra CoolShop.dk

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.