Vægttab på maven - Hvordan smider man mavefedtet?

Kan man smide mavefedtet ved punktforbrænding, eller er det en myte? Og hvor farligt er det egentlig at have for meget fedt på maven? Det kan sagtens lade sig gøre at smide vægt, så maveskindet fremstår flot. Det kan gøre hurtigt om nemt med de rette metoder. Skal dit maveskind være (næsten) fedtfri, så kig med her.

Der er rigtig mange, som søger en effektiv metode til at opnå et vægttab på maven. Hos nogle synes fordelingen af fedt at være ekstra synlig på maveregionen, og det er naturligvis ikke noget, som behager de fleste. Men kan man overhovedet tabe sig på maven, uden at resten af kroppen følger med?

Man kan ikke punktforbrænde

Det korte svar på ovenstående spørgsmål er nej. Jeg kender i hvert fald ikke nogen mirakelkur eller slankekur, der udelukkende får dig til at tabe mavefedtet. Man kan ikke punktforbrænde. Har du meget fedt på din mave, så er du nødt til at spise sundt og dyrke motion lige som alle andre, der vil slanke sig. Og du kommer altså til at slanke dig overalt, ikke kun på maven.

Skulle du tilfældigvis finde en slankekur, der lover dig et fantastisk vægttab på maven, så er det enten fusk, der ingen effekt har, eller også er det noget, der kan være direkte skadeligt for din sundhed.

Hvordan smider jeg så mavefedtet?

Du kan tabe mavefedt og fedt over hele kroppen ved at foretage ændringer i din kost og ved at begynde at dyrke regelmæssig motion (hvis ikke du allerede gør det). Her får du 3 simple tips, der kan hjælpe dig i gang med et vægttab, der også varer ved.

  1. Spis regelmæssigt (3 hovedmåltider, 2-3 mellemmåltider), spis sundt (cut ned på colaen og slikket) og spis varieret (bland selv-slik tæller ikke).
  2. Pas på med at overspise. Kroppen er langsom om at “fatte”, at du er mæt, selvom du egentlig ikke har decideret behov for mere mad. Spis derfor i langsomt tempo, tyg maden godt og grundigt igennem og hæld mindre portioner op ad gangen.
  3. Dyrk motion! Skal der forbrændes fedt - være det på maven eller noget som helst andet sted på kroppen, så er motion en vigtig faktor. Dog er der mange, der lægger for hårdt ud, og det kan føre til skader. Lidt motion er bedre end ingen. Husk det!

Fedt på maven er meget livsfarligt

Selvom det ikke er muligt at fiksere vægttabet på maven, er det ekstremt vigtigt, at man ikke tager for meget på på lige præcis maven. Taljemål bliver nu i høj grad anvendt som indikator for, om man har risiko for alvorlige sygdomme såsom hjerte-kar-sygdomme. Fedtet presser sig ind mod organerne; så altså jo mere fedt, man har, jo større risiko er der for sygdom.

Husk dog, at et for hurtigt vægttab også går ud over din muskelmasse. Så hvis du er bange for de alvorlige sygdomme som følger af for meget fedt på maven, skal du ikke gå i panik og prøve at slanke dig alt for hurtigt.

Har du nogle gode råd i forbindelse med slankekure og sundt vægttab, er du meget velkommen til at give dit besyv med ved at lægge en kommentar hernede i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.