Varmepude til mikroovn – Varmepuder med hvedekerner

Lav din egen varmepude i mikroovnen med hvedekerner og en bomuldspude. Nemt og lige til.

Selvom varmepuder ikke er det dyreste produkt i hele verden, er det nu meget rart at kunne spare nogle penge. Og er du i gør det selv-ånden, er denne artikel helt sikkert noget for dig. Du kan lave din helt egen varmepude, og det kræver kun en mikroovn, bomuldsstof samt en god bunke hvedekerner.

Selve betrækket er du selv nødt til selv at lave (eller købe). Vigtigt er det dog, at det er af bomuld. Når det er på plads, fylder du ganske enkelt puden op med hvedekerner (sats på at bruge 1 kg - afhængigt at størrelsen), sådan så de fylder godt ud, men ikke for meget, for varmepuden skal også kunne formes. Sy puden sammen. Derefter putter du den i en mikroovn, giver den 2-3 minutter, og vupti, du har lavet din egen varmepude i mikroovn med hvedekerner, som kan holde varmen en god times tid.

Giv lyd fra dig, hvis du prøver dig frem med det her. Det kunne være sjovt at høre, om andre har haft succes med det.

14 tanker om "Varmepude til mikroovn – Varmepuder med hvedekerner"

 1. Anna

  Hej
  Jeg har en varmepude med byg kerner og den virke på samme måde, den har jeg fået af en gammel dame der sidder og laver sådan nogle. Nu vil jeg prøve at lave nogle hansker selv med hvede/byg kerner i, til når jeg skal kører på knalert om vinternen.

 2. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Anne

  Tak for din kommentar. Jeg var ikke klar over, at bygkerner også kan bruges. Og det lyder da alt for genialt med de handsker. Jeg kunne personlig godt tænke mig nogle hjemmesko … eller hvad med en hel dragt? :D

 3. Jan, redaktør Forfatter

  Ej! Hvor genialt! :D Tusind tak, Jesper. Nej mand, hvor er det bare for fedt. Must-have, siger jeg bare!

 4. jensen

  Hej… vil gerne lave sådan en, men skal det være hele hvedekerner eller må det godt være de der hedder knækkede hvedekærner…?

 5. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Jensen

  Jeg ved det faktisk ikke. Jeg har ikke set andre opskrifter nævne, om det også må være knækkede hvedekerner.

  Hvis du selv finder ud af det, må du meget gerne melde tilbage :)

 6. Nina

  Jeg har nogen erfaring med både bygkerne og grødris og tror egentlig at alle former for korn kan bruges. Jeg har også lavet pudebetræk i fleece, så fungere varmepuden som den bedste sovebamse for mine børn.

 7. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Nina

  Tusind tak for opklaringen. Grødris er jo nemme at finde i alle supermarkeder, og så er de billige. Det skal afprøves.

  I øvrigt god ide med at bruge fleece!

  Vh. Jan :)

 8. Lise

  Eiii, jeg har sådan søgt efter noget andet at lave de varmepuder af end hvedekerner, og nu sidder jeg så her og læser at der kan bruges både byg og grødris. Jeg har også hørt at man kan bruge kirsebærsten, men hvem kan spise så mange kirsebær.
  Tak skal I have, og fortsat god fornøjelse med de dejlige varmepuder.
  Lise

 9. Jan, redaktør Forfatter

  Lise, du sender bare kirsebærene til mig, så skal jeg nok spise dem og sende stenene tilbage til dig :D

  Vh. Jan

 10. Jan, redaktør Forfatter

  Super, at få det bekræftet af endnu en.

  Tak for din kommentar, Marianne :)

  Vh. Jan

 11. marcus

  hej jeg hedder marcus er det sådan at man kan bestille en varmepude?
  jeg kom til at lægge den gamle ude i regnen

 12. Jan, redaktør Forfatter

  Hej Nicklas :)

  Siden her har intet med salg at gøre - så du må prøve dit held andetsteds.

  Held og lykke!

  De bedste hilsener
  Jan

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.